X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam i już się czułam okresowo i za przeproszeniem miałam mokro między nogami a tu NIC. 17dzień fazy lutealnej i nic :/

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    Blanka nie wolno, bo to są leki przeciwzapalne a owulacja jest dla organizmu stanem zapalnym i możesz nimi zahamować owu.

Frelcia..no masz :D jak wózek nie to rób jak mala_misia- inwestuj w siebie :D też muszę chyba zacząć

Dziewczyny a ja się wróżki nie boję ni hu hu, ale wiara mi nie pozwala ufać takim ludziom :D jednak wiara we wróżby i w senniki kłóci się z wiarą w Boga, ale moja babcia dylająca codziennie do kościoła miała kilka senników i zawsze sny sprawdzała :P

Ja się jednej strony boję, że usłyszę coś, czego jednak bym nie chciała, a ja jestem taka, że mogę aż bardzo wziąć to sobie do serca, a po drugie właśnie wiara w Boga mnie też blokuje, bo to jest sprzeczne. I tak pozostaje mi czekać nie wiadomo ile na realizację marzeń :D ale zrealizuje sobie inne, na które chociaż mogę mieć wpływ :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też poszłabym sobie na wesele się wybawić, zrelaksować... A tu ani widu, ani słychu :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia ja wesel mam po korek. Szkoda, że średnio udanych- nie, to nie jest marudzenie ciotki klotki tylko efekt zupełnego ignorowania gości i nastawiania się na hajs niestety :/ .
    Ja też powoli planuję inne sprawy i wyrzucam sobie starania z głowy. Przy okazji się obkupuję, bo tłumaczę sobie, że potem będą ważniejsze wydatki.

Frelcia u mnie wczoraj były lekkie plamienia dzisiaj cisza. Tak czułam, że odstawienie tabletek w tym cyklu poskutkuje niskim progesteronem i plamieniami :(
    Chyba kupie sobie aparat do usg na własny użytek i będę sobie sprawdzać co się dzieje :D

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no jak do jutra nie dostanę to umawiam się szybko do lekarza ;/

O 12 idę się zrelaksować do kosmetyczki. Może podczas relaksu się zacznie @ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 10:08

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    mala_misia ja wesel mam po korek. Szkoda, że średnio udanych- nie, to nie jest marudzenie ciotki klotki tylko efekt zupełnego ignorowania gości i nastawiania się na hajs niestety :/ .
    Ja też powoli planuję inne sprawy i wyrzucam sobie starania z głowy. Przy okazji się obkupuję, bo tłumaczę sobie, że potem będą ważniejsze wydatki.

A to kiepsko.. Nie rozumiem organizowania wesel, gdzie wszystko obraca się wokół kasy, dla Nas liczyło się zadowolenie gości i dobra zabawa :) a to, czy się uzbierało mniej czy więcej to już nieważne.. Jedynie co to modliłam się, by nie było gorąco, bo miałam ciężką suknię i dużo warstw tiulu + halka, ale oczywiście Bóg chciał inaczej i to był jeden z najgorętszych i najduszniejszych dni zeszłego lata :P
    Haha, a myślałam, że tylko ja mam takie myślenie i nie odmawiam sobie kupowania rzeczy teraz, bo póki się nie udaje to chociaż jakąś przyjemność chcę mieć :D

zpbnroeqnmec200u.png
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też póki co nie odmawiam sobie przyjemności :) Mama zawsze mi powtarza, dziecko nie żałuj sobie, przyjdzie czas że będą dzieci i wtedy one będą na pierwszym miejscu ponad Twoimi zachciankami zawsze :)

Ja się boję wróżek, z jednej strony jestem ciekawa, a z drugiej strony wolę po prostu żyć w słodkiej niewiedzy. Są wróżki które mówią, że o złych rzeczach nie mówią, ale miałam przypadek w bardzo bliskiej rodzinie że wróżka powiedziała ciotce że straci jednego syna...ciotka się poddenerwowała, minęło kilka lat i syn rozbił się w wypadku samochodowym i raz dwa się wróżka wszystkim przypomniała...

Kupiłam Castagnus, najpierw kupiłam, a potem znalazła o nim wątek na ovu i trochę się cykam. Cykle mam regularne 28-29d, żadnych plamien przed i po, potwierdzone owulacje i boję się że zamiast zbić prolaktyne to rozreguluje mi cykl.

Jutro idę na hsg, zapytam się jeszcze ordynatora w szpiatlu co myśli :)

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castagnus raczej nie powinien zaszkodzić. To jest ziółko, które raczej reguluje poziomy hormonów a nie zbija czy podwyższa, czyli jeżeli wszystko jest ok to nie powinien na nic wpłynąć. Tylko..jeżeli nie masz czego regulować, to po co? :)

mala_misia moje wesele było nie do końca po mojej myśli i nie wspominam go mile. Prawie wcale o nim nie rozmawiam z nikim, nawet z mężem. Udaję, że go nie było, ale najważniejszy dla mnie jest sam ślub a nie wesele... ale co jak co, pogodę mieliśmy piękną ;)

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie dostanę okresu do 20 dnia fazy lutealnej to już jest źle prawda?

myślę jak zagadać mojego lekarza żebym nie wyszła na hipochondryczkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 11:15

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ja zawsze nad tym myślę, bo za każdym razem mam wrażenie, że przesadzam.
    Skoro miałaś potwierdzoną owu to zapytaj o coś na wywołanie okresu, bo już tyle i tyle dni minęło od owulacji a nadal jest cisza.
    Pokuś się jeszcze na jeden test ciążowy przed wizytą, co by być pewną sytuacji

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe mam za wysoką prolaktynę, badałam juz dwukronie i za każdym razem wynik ten sam i ją chciałabym unormować . Tylko własnie nie mam objawów takich jak wyżej napisałam

ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz łykać na zbicie. Nie zaszkodzi, bo to ziółko a nie bromergon. Lekarz nie chce zbijać prl? U mnie Pani doktor nie chciała, bo uznała, że to właśnie czynnościowa, więc to ze stresu (o dziwo mało się stresuję). Tylko wg mnie przyczyna nie ma znaczenia, bo chodzi o to by obniżyć za wysoki poziom.
    Postanowiłam leczyć się castagnusem, teraz się przerzuciłam na niepokalanek herbapolu bodajże, ale nie wiem czy jest tak samo skuteczny.

Myślę, że możesz spróbować tą serię 3 cyklową z castagnusem. Nie sądzę by zaszkodził a jak odnotujesz po tych 3 miesiącach jakieś niekorzystne zmiany to do drugiej serii nie podejdziesz i tyle. To jednak jest tylko zioło i w bardzo niskiej dawce.

lollla7 lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra ostatnie pytanko, mogę zacząć brać w trakcie cyklu czy trzeba od pierwszego dnia ?:) na ulotce nic nie jest napisane, a natrafiłam na takie sugestie :) Jesteście złote <3

ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz teraz, ale myślę że jak zaczniesz w drugiej połowie cyklu to trochę bez sensu i szkoda tabletek. Najlepiej zacząć łykać jakoś tak w pierwszej połowie cyklu aczkolwiek nic się nie stanie jak zaczniesz później czy wcześniej ☺️

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już wszystkie zaciazymy to macie miejsce w moim Żłobku

• marzi Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczęłam stosować Castagnus w tym cyklu od pierwszego dnia. Co zauważyłam? 1. Łagodniejszy i krótszy okres, obyło się bez tabletek przeciwbólowych
    2. Owulacja wystąpiła wcześniej!!
    3. Brak ból owulacyjnych i lekkiego krwawienia ( a od dawna tak miałam)
    3. Posucha przez cały cykl

Dobrze, że mąż się do mnie dobierał wcześniej i mu uległam :D, bo inaczej przegapiłabym owulację...

Także dziewczyny stosujące castagnus, uważajcie! :)

17cs
    07.18 endo na jajniku, czekam na laparo:(
    05.18 hsg- oba drozne,histeroskopia- wycięty polip endometrialny
    06.18 15cs Aniołek 5tc[*]
    04.18 12cs Aniołek 4tc[*]
    Mąż- nasienie dużo poniżej normy, brak przyczyny :(
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, owu wystąpiła u mnie punktualnie 14 dc a zawsze jakos tak kolo 20 dc.
    Bóle miesiączkowe miałam zwykle takie, że bałam się o swoją wątrobę - tyle leków brałam. Po casta bez leków jade. Co do śluzu u mnie było go zazwyczaj sporo ale rozciagliwego dawno nie miałam a po castagnusie wrócił ☺️
    Frelcia obawiam się, że musialabym zbyt daleko dojeżdżać ale chętnie bym się zaklepała ☺️

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zacznę o ten okres modlić :/

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się dziś pomodlę za Ciebie, mój powoli nadciąga :D

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na okres jak na zbawienie kurde, bo już mam takie wahania nastrojów, że sama z sobą nie mogę wytrzymać :P raz się śmieje, po chwili jestem zła, a za kolejną chwilę chce mi się płakać :D
    jeszcze ciągle boli mnie z prawej strony jajnik, ostatnio przed @ też mnie bolał. Masakra..

zpbnroeqnmec200u.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ