Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Letitbe wrote:Blanka nie wolno, bo to są leki przeciwzapalne a owulacja jest dla organizmu stanem zapalnym i możesz nimi zahamować owu.
Frelcia..no masz jak wózek nie to rób jak mala_misia- inwestuj w siebie też muszę chyba zacząć
Dziewczyny a ja się wróżki nie boję ni hu hu, ale wiara mi nie pozwala ufać takim ludziom jednak wiara we wróżby i w senniki kłóci się z wiarą w Boga, ale moja babcia dylająca codziennie do kościoła miała kilka senników i zawsze sny sprawdzała
Ja się jednej strony boję, że usłyszę coś, czego jednak bym nie chciała, a ja jestem taka, że mogę aż bardzo wziąć to sobie do serca, a po drugie właśnie wiara w Boga mnie też blokuje, bo to jest sprzeczne. I tak pozostaje mi czekać nie wiadomo ile na realizację marzeń ale zrealizuje sobie inne, na które chociaż mogę mieć wpływ -
mala_misia ja wesel mam po korek. Szkoda, że średnio udanych- nie, to nie jest marudzenie ciotki klotki tylko efekt zupełnego ignorowania gości i nastawiania się na hajs niestety .
Ja też powoli planuję inne sprawy i wyrzucam sobie starania z głowy. Przy okazji się obkupuję, bo tłumaczę sobie, że potem będą ważniejsze wydatki.
Frelcia u mnie wczoraj były lekkie plamienia dzisiaj cisza. Tak czułam, że odstawienie tabletek w tym cyklu poskutkuje niskim progesteronem i plamieniami
Chyba kupie sobie aparat do usg na własny użytek i będę sobie sprawdzać co się dzieje'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny
-
Letitbe wrote:mala_misia ja wesel mam po korek. Szkoda, że średnio udanych- nie, to nie jest marudzenie ciotki klotki tylko efekt zupełnego ignorowania gości i nastawiania się na hajs niestety .
Ja też powoli planuję inne sprawy i wyrzucam sobie starania z głowy. Przy okazji się obkupuję, bo tłumaczę sobie, że potem będą ważniejsze wydatki.
A to kiepsko.. Nie rozumiem organizowania wesel, gdzie wszystko obraca się wokół kasy, dla Nas liczyło się zadowolenie gości i dobra zabawa a to, czy się uzbierało mniej czy więcej to już nieważne.. Jedynie co to modliłam się, by nie było gorąco, bo miałam ciężką suknię i dużo warstw tiulu + halka, ale oczywiście Bóg chciał inaczej i to był jeden z najgorętszych i najduszniejszych dni zeszłego lata
Haha, a myślałam, że tylko ja mam takie myślenie i nie odmawiam sobie kupowania rzeczy teraz, bo póki się nie udaje to chociaż jakąś przyjemność chcę mieć -
Dziewczyny ja też póki co nie odmawiam sobie przyjemności Mama zawsze mi powtarza, dziecko nie żałuj sobie, przyjdzie czas że będą dzieci i wtedy one będą na pierwszym miejscu ponad Twoimi zachciankami zawsze
Ja się boję wróżek, z jednej strony jestem ciekawa, a z drugiej strony wolę po prostu żyć w słodkiej niewiedzy. Są wróżki które mówią, że o złych rzeczach nie mówią, ale miałam przypadek w bardzo bliskiej rodzinie że wróżka powiedziała ciotce że straci jednego syna...ciotka się poddenerwowała, minęło kilka lat i syn rozbił się w wypadku samochodowym i raz dwa się wróżka wszystkim przypomniała...
Kupiłam Castagnus, najpierw kupiłam, a potem znalazła o nim wątek na ovu i trochę się cykam. Cykle mam regularne 28-29d, żadnych plamien przed i po, potwierdzone owulacje i boję się że zamiast zbić prolaktyne to rozreguluje mi cykl.
Jutro idę na hsg, zapytam się jeszcze ordynatora w szpiatlu co myśliCzekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
Castagnus raczej nie powinien zaszkodzić. To jest ziółko, które raczej reguluje poziomy hormonów a nie zbija czy podwyższa, czyli jeżeli wszystko jest ok to nie powinien na nic wpłynąć. Tylko..jeżeli nie masz czego regulować, to po co?
mala_misia moje wesele było nie do końca po mojej myśli i nie wspominam go mile. Prawie wcale o nim nie rozmawiam z nikim, nawet z mężem. Udaję, że go nie było, ale najważniejszy dla mnie jest sam ślub a nie wesele... ale co jak co, pogodę mieliśmy piękną'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny
-
Frelcia ja zawsze nad tym myślę, bo za każdym razem mam wrażenie, że przesadzam.
Skoro miałaś potwierdzoną owu to zapytaj o coś na wywołanie okresu, bo już tyle i tyle dni minęło od owulacji a nadal jest cisza.
Pokuś się jeszcze na jeden test ciążowy przed wizytą, co by być pewną sytuacji'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Możesz łykać na zbicie. Nie zaszkodzi, bo to ziółko a nie bromergon. Lekarz nie chce zbijać prl? U mnie Pani doktor nie chciała, bo uznała, że to właśnie czynnościowa, więc to ze stresu (o dziwo mało się stresuję). Tylko wg mnie przyczyna nie ma znaczenia, bo chodzi o to by obniżyć za wysoki poziom.
Postanowiłam leczyć się castagnusem, teraz się przerzuciłam na niepokalanek herbapolu bodajże, ale nie wiem czy jest tak samo skuteczny.
Myślę, że możesz spróbować tą serię 3 cyklową z castagnusem. Nie sądzę by zaszkodził a jak odnotujesz po tych 3 miesiącach jakieś niekorzystne zmiany to do drugiej serii nie podejdziesz i tyle. To jednak jest tylko zioło i w bardzo niskiej dawce.lollla7 lubi tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Możesz teraz, ale myślę że jak zaczniesz w drugiej połowie cyklu to trochę bez sensu i szkoda tabletek. Najlepiej zacząć łykać jakoś tak w pierwszej połowie cyklu aczkolwiek nic się nie stanie jak zaczniesz później czy wcześniej ☺️'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny
-
Ja właśnie zaczęłam stosować Castagnus w tym cyklu od pierwszego dnia. Co zauważyłam? 1. Łagodniejszy i krótszy okres, obyło się bez tabletek przeciwbólowych
2. Owulacja wystąpiła wcześniej!!
3. Brak ból owulacyjnych i lekkiego krwawienia ( a od dawna tak miałam)
3. Posucha przez cały cykl
Dobrze, że mąż się do mnie dobierał wcześniej i mu uległam , bo inaczej przegapiłabym owulację...
Także dziewczyny stosujące castagnus, uważajcie!17cs
07.18 endo na jajniku, czekam na laparo:(
05.18 hsg- oba drozne,histeroskopia- wycięty polip endometrialny
06.18 15cs Aniołek 5tc[*]
04.18 12cs Aniołek 4tc[*]
Mąż- nasienie dużo poniżej normy, brak przyczyny -
To prawda, owu wystąpiła u mnie punktualnie 14 dc a zawsze jakos tak kolo 20 dc.
Bóle miesiączkowe miałam zwykle takie, że bałam się o swoją wątrobę - tyle leków brałam. Po casta bez leków jade. Co do śluzu u mnie było go zazwyczaj sporo ale rozciagliwego dawno nie miałam a po castagnusie wrócił ☺️
Frelcia obawiam się, że musialabym zbyt daleko dojeżdżać ale chętnie bym się zaklepała ☺️'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny
-
To ja się dziś pomodlę za Ciebie, mój powoli nadciąga'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Ja czekam na okres jak na zbawienie kurde, bo już mam takie wahania nastrojów, że sama z sobą nie mogę wytrzymać raz się śmieje, po chwili jestem zła, a za kolejną chwilę chce mi się płakać
jeszcze ciągle boli mnie z prawej strony jajnik, ostatnio przed @ też mnie bolał. Masakra..