X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, chyba od tego jest to forum żeby mieć miejsce gdzie można się wyżalić, nasiać paniki, a do tego zrozumieją!:) Przykro mi, ze tym razem się jeszcze nie udało ale głowa do góry, na pewno niedlugo się uda. Pogadasz z lekarzem i będzie lepiej.

ckai43r8pnbcucmw.png
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Witam się i ja :)

Można dołączyć?

Jestem mamą prawie dwuletniego Frania i od 5 miesięcy staramy się dla niego o rodzeństwo:) Za pierwszym razem poszło gładko i udało się za drugim razem. Teraz już 5 nieudany cykl i zaczynam pomalutku się martwić...

Cześć:) Trzymam kciuki!

ckai43r8pnbcucmw.png
  • FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    Paulina teoretycznie jest szansa, w praktyce u mnie dzień owulacji jest już dniem straconym.
    FraniowaMama witaj :) nie martw się, znam wiele zdrowych par, którym się zeszło nawet rok. Może skocz na "przegląd" do lekarza, to Cię pewnie uspokoi :)

Przegląd zrobiony w maju. Wszystko w należytym porządku :) chyba za bardzo ufam kalendarzykom dni płodnych i nie płodnych... Chociaż staram się też obserwować, jedyne czego nie robiłam to mierzenie temperatury...

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • Nisia91 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzenie temperatury cos nie bardzo wychodzi...mierzylam w ustach, kupilam ten termometr microlife ( wiele dziewczyn go polecalo) , jakies dziwne rozjazdy temperatur. Raz 36.10 po chwili 35,7. Wymiana baterii i termometru nic nie dała. :/

ckai43r8pnbcucmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Przegląd zrobiony w maju. Wszystko w należytym porządku :) chyba za bardzo ufam kalendarzykom dni płodnych i nie płodnych... Chociaż staram się też obserwować, jedyne czego nie robiłam to mierzenie temperatury...

regularność w zbliżeniach to podstawa.. + monitoring owulacji..
    Ja się właśnie w 4cs wybieram. Bo u mnie temperatura nie za wiele mi pomaga..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dalej w pochwie wysoko. Ponad 37,1. Ciekawe co z tego wyniknie.

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia a jaką bete miałaś w ogole? Strasznie mi przykro ale pisz nam pisz. Przecież my wszystkie czekamy z niecierpliwością na nasze wszystkie zaciążenia.
    Ty a może to jednak nie była potwierdzona owu i owulacja właśnie u Ciebie jest akurat niedawno temperatura Ci bardziej skoczyła

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamusia to w takim razie pozostaje tylko "pracować" i czekać na efekty :)
    Paulina powiedz mi, bo widzę w stopce... Co myślisz o tych ziołach o. Sroki?

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    Frelcia a jaką bete miałaś w ogole? Strasznie mi przykro ale pisz nam pisz. Przecież my wszystkie czekamy z niecierpliwością na nasze wszystkie zaciążenia.
    Ty a może to jednak nie była potwierdzona owu i owulacja właśnie u Ciebie jest akurat niedawno temperatura Ci bardziej skoczyła
    Ze lekarz się pomylił?tylko skąd ciałko żółte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 15:44

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo się pomylił albo może faktycznie te ciałko zrobiło się przetrwałe. Kurde jaka zagadka, aż jestem ciekawa co lekarz na to.
    A może byłaś w ciazy i ciaza obumarła ale samoistnie się nie chce "wydalić", chociaż pewnie to byłoby widać i po poziomie hcg i tak wczesna ciąża raczej by się sama oczysciła. Nie wiem

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 19.40 jutro ginekolog. Chcesz wiedzieć co powiedział?
    Od przyszłego cyklu stosuje się do tego https://mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/comment-page-1/

Marta..a lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia przykro mi :( mam nadzieję że gin rozwiąże zagadkę.
    Wiem jaki to ból, szczególnie jak forum nakręca... też chyba w następnym cyklu nie odezwę się aż do wyników pewnych...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle mam jakąś nadzieję że ta owulacja była później :D ale to tak humorystycznie traktuje.

Obawiam się po prostu co powoduje tak długi cykl.

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia czytałam to z miesiąc temu i takie też miałam plany ale co 2 dni próbować u nas nie ma szans. Za bardzo jesteśmy zatyrani. Daj znać koniecznie po wizycie, jak nie na forum, to na priv pisz. Obiecuję, że już nie będę Cię nakręcać :* ani żadnej z nas

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka która też walczy o ciążę mówi że dla niej to wygląda na problem z prolaktyna. Ale to zapytam jutro oco biega..

malwka08 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    FraniowaMamusia to w takim razie pozostaje tylko "pracować" i czekać na efekty :)
    Paulina powiedz mi, bo widzę w stopce... Co myślisz o tych ziołach o. Sroki?

Pije i są niesmaczne. :) To mój pierwszy cykl z ziołami . Ciąży brak.. ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Moja koleżanka która też walczy o ciążę mówi że dla niej to wygląda na problem z prolaktyna. Ale to zapytam jutro oco biega..
    Jeśli nie ciąża to pewnie jest jakiś problem medyczny. Ważne by to wykryć i walczyć. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jeśli nie ciąża to pewnie jest jakiś problem medyczny. Ważne by to wykryć i walczyć. .

Wiem wiem...chociaż tarczyca była badana. Nawet USG tarczycy miałam. Amh takie piekne .. plemniczki też. I gowno

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. ;( brak przyczyny najgorszy.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia współczuję :( jaki miałaś wynik? Już nie chcę nakręcać bo ja sama nie wiedziałabym jaki wynik co oznacza. dobrze, że już jutro masz lekarza dowiesz się o co chodzi

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ