X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to NIC od przyszłego cyklu będę robiła. Jedynie monitoring przy Clo. NIC więcej.
    Tzn.no jeszcze seks :D

PLPaulina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie każda z nas zajdzie w ciążę w cyklu który będziemy czuły że nie wyszedł. I się poddamy !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś defekt bo zawsze mam nadzieję :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. :( i zaczął mnie brzuch tak trochę pobolewać wiec chyba jednak @ przyjdzie. :( :( :( :(

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj to gdzie ta moja ciąża? Bo ja w ostatnim cyklu już od początku wiedziałam, że nici z tego i nawet odstawiłam kwas foliowy i nie wyszło.
    Karakorum powiedz nam co tam słychać u naszej forumowej dzidzi (nie lubię tego określenia, ale co tam :P )
    Frelcia ale siwe włosy ostatnio w trendach są :D
    A tak odbijając od twmatu to ja od kilku dni chodzę zła jak osa, bo luby mój, wiem że nie specjalnie, pomija obowiązki domowe. W sumie to nawet nie obowiązki, bo to on haruje od rana do nocy a ja połowę tego, co on i dlatego zajmuję sie wszystkim w domu od sprzątania, prania, po naprawę wszelkich sprzętów domowych i typowe męskie sprawki (lepiej ogarniam komputer, elektronikę, piłę, wiertarkę itp jak on). Wkurzam się, bo robi mi pod górkę i wiecie.. Ja wszystko wysprzatam na cacy a ten wlezie z błotem do domu, zostawi ubrania na kanapie, je w salonie i oczywiście całe możliwe jedzenie laduje (zawsze!) poza talerzem. No gorzej jak z dzieckiem i mu robię wykłady o tematyce "jak chcesz mieć dziecko, skoro sam nim jesteś" :D wasi mężowie /partnerzy też tak mają? Błagam, powiedzcie że tak, bo osiwieje razem z Frelcią :P

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie martw się :) będzie nowy cykl i nowa szansa

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że Mój też tak robi. Gdzie nie stanie tam coś pierdnie.
    Ja wiem że to on pracuje a ja póki co nie(chociaż latanie wokół własnego Żłobka przy zakładaniu to też jest zajob) to jednak mógłby trochę się pilnować. Teściowa nigdy nie pracowała i teść nawet herbaty sobie nie zrobi ale ja u siebie nie chce takich porządków. :d

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dzisiaj antykoncepcyjna pozycję w łóżku. Mąż- nasze włochate dziecko- ja.
    Śmiać mi się chce.

• k91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Witam się i ja :)

Można dołączyć?

Jestem mamą prawie dwuletniego Frania i od 5 miesięcy staramy się dla niego o rodzeństwo:) Za pierwszym razem poszło gładko i udało się za drugim razem. Teraz już 5 nieudany cykl i zaczynam pomalutku się martwić...

Witaj :) Powodzenia <3

65cs, 30 lat
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mamy dzisiaj antykoncepcyjna pozycję w łóżku. Mąż- nasze włochate dziecko- ja.
    Śmiać mi się chce.
    Pies, kot czy inna znajda? :D
    U mnie co noc jest prawdziwe zoo w łóżku, już zaczęłam (z wieelkim bólem serca) odmawiać łóżka moim pupilom

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • k91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia dobrze,że zaczęłaś mierzyć tempke w pochwie, to dużo dokładniejsze. Zdołowałaś mnie tym artykułem, bo stwierdziłam,że wszystko robimy nie tak. Obiecuję mocne postanowienie poprawy.

Letitbe u mnie jest podobny układ, pracujemy obydwoje z mężem,ale on dużo więcej niż ja, dlatego mnie pozostaje dom. Chociaż on jakoś nie bałagani specjalnie, to nigdy nie mogę tego wszystkiego ogarnąć tak jakbym chciała.

U mnie dzisiaj mega spadek temperatury i zaczyna boleć brzuch. Nadchodzi @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 23:34

65cs, 30 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I rozpoczął się 4cs. ;)

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie to niby ja gotuję ale sprzatamy razem :) jestem typową balaganiara więc ja jem w salonie, moje ciuchy są wszędzie a jego ułożone w kostkę bo znalazłam męża pedanta! Na szczęście go trochę tego oduczylam :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    I rozpoczął się 4cs. ;)

Powodzenia :) mój czwarty właśnie sie kończy:( więc dołączę do Ciebie pewnie po weekendzie :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że cykle mamy podobnie, bo ja swój 5cs zaczęłam w poniedziałek :D i cieszę się, że @ nadeszła, bo osobiście czas przed to obecnie najgorszy czas dla mnie, bo to nie wiadomo, czy się udało, czy nie, jakieś nadzieje są, choć człowiek nie chce się łudzić itp.. A jak nowy cykl starań to nowa nadzieja, że może teraz się uda, no i z każdym nieudanym cyklem jestem bliżej udanego, zawsze to sobie powtarzam :D

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w którym dniu cyklu najlepiej robić: PROLAKTYNĘ ?? :)

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to byłam wczoraj na budowie u Nas i miło się patrzy, że chociaż coś wychodzi :-P i będąc na moim prowizorycznym obecnie tarasie stwierdziłam, że zapraszam Was w następne lato na grilla i sok, bo oczywiście wtedy już wszystkie będziemy w ciąży! :D :D

Marta..a lubi tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I młode mamusie też zapraszam oczywiście :D

zpbnroeqnmec200u.png
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja się piszę :)
    Paulina są podzielone zdania w tym temacie ale ja uważam że najlepiej 2-5 dzien cyklu. Mój lekarz myśli tak samo

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe wrote:
    Pies, kot czy inna znajda? :D
    U mnie co noc jest prawdziwe zoo w łóżku, już zaczęłam (z wieelkim bólem serca) odmawiać łóżka moim pupilom

Mam psiaka Bulcie. Dzisiaj ma sterylke

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ