Staraczki z UK
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie mierzenie temperatury jest o tyle istotne, że widać czy następuje wzrost po owulacji. Chociaż tak naprawdę żaden z tych czynników (temperatura, śluz, ból czy pozytywny test) nie gwarantuje, że owulacja naprawdę była.
-
Ila14m wrote:NewAgeMissK a ty sie moze orientujesz jaki to koszt tutaj w UK i wiesz czy jest duża różnica miedzy Polska a UK czy to podobnie wychodzi
Ila u mnie w klinice koszt za ICSI to jakieś 3 tys a ivf standardowe ponad 2 tys £. I do tego lekarstwa. Muszę właśnie na sotkaniuzapytac pielęgniarki o te ceny bo mam kwoty rozpisane ale do końca ich nie rozumiem. -
Edyzia wrote:Ila14m tez uwazam ze to nie fair. Szczegolnie ze sa to wielkie pieniadze a nie kilkadziesiat czy nawet kilkaset funtow.
Tez pozdrawiam :* -
Ila14m wrote:Dziewczyny czy wy uzywacie testow owulacyjnych?
Bo ja chyba im nie wierze mi nigdy nie wychodza pozytywne ani razu co jest dziwne pielegniarka mi ostanio tez powiedzial ze nie powinno sie wogole ich uzywac bo one zmylaja
a wy co myslicie? -
Kat83 ja tez zaprzestałam mierzyć tempke bo wpadałam w paranoje i szał ciagle spoglądając na wykres pod koniec cyklu - za dużo mnie to nerwów i stresu kosztowało. Czasami tylko sprawdzam czy tempka poszła w górę i czy teoretycznie jest ku po owulacji.
-
krrropka wrote:Maaggi bardzo, bardo mi przykro, przytulam.
Ila ja kiedyś używałam, ale tylko tych elektronicznych, bo do paskowych brak mi cierpliwości (jakby któraś chciała paskowe, to dajcie znać, mam jeszcze parę, mogę wysłać). Mi wychodziły pozytywne, termin owulacji zgadzał się z moimi odczuciami oraz ze wzrostem temperatury, więc dałam sobie spokój z nimi.
krrropka dzieki za testy ale ja tez mam te paskowe i nie jestem z nich raczej zadowolona -
Ila a próbowałaś tych elektronicznych? Też nie pokazują owulacji? Ja użyłm dosłownie 2 czy 3 paskowe i stwierdziłam, że mowy nie ma, takie porównywanie kresek nie jest dla mnie. A w elektronicznym masz buźkę: usmiechnieta znaczy że pozytyw, smutna jeszcze brak owulacji.
-
NewAge może to jest wyjście żeby robić rano i wieczorem.
-
dzieki krrropka a jakich ty uzywasz? I gdzie kupujesz?
-
Ila używałam tych:
http://www.wilko.com/family-planning/clearblue-ovulation-digital-10pk/invt/0302375?nst=0&gclid=Cj0KCQiAkNfSBRCSARIsAL-u3X--vQmzJ9TCURwoVMFY08m_9rO3JpNWDwbOY6RN7SzOAXNmsj5OcrQaAt57EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Można je kupić chyba w większości sklepów, ale mogą być różnice w cenie. To jedno opakiwanie wystarczyło mi na 3 cykle. Potem dałam sobie spokój z nimi, bo wyszło mi, że owulacje mam między 10 a 14 dc, zawsze odczuwalną. A poza tym od jakiegoś czasu w pierwszej fazie staramy sie seksic minimum co 2 dni, do skoku temperatury, więc raczej nie ma szans żeby przegapić.
-
Dzieki krrropka za linka sprobuje moze beda lepsze!
-
Maaggi wrote:Czy któraś z Was coś wie na temat mutacji genu MTHFR?
Maaggi
Tutaj masz wyjasnienie co to jest itd
http://www.imma-polska.pl/mutacja-genu-mthfr/ -
Maaggi nie mam o tym pojęcia.
-
Widziałam w stopkach niektórych dziewczyn, że mają taką mutację wpisaną więc temat pewnie przewinął sie gdzieś na forum.
-
Dzięki dziewczyny. Pytałam o ta mutacje, bo okazuje się, ze sama ja mam i trochę się podłamałam. No, ale już sobie trochę poczytałam i może nie będzie aż tak strasznie - tym bardziej, ze już mam jedno zdrowe dziecko. Pozostaje mi tylko skontaktować się z lekarzem.
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
Dziewczyny widzialyscie ze abonament sie zmienil?! Co o tym sadzicie?
-
Ila dla mnie kompletna żenada. Szczególnie sposób wprowadzenia: nie od nowego cyklu, ale: wczoraj mail, dzisiaj praktycznie blokada konta. Mam w tym miesiącu konto premium za punkty więc doprowadzę cykl do końca, ale szukam czegoś innego, jakiejś appki na telefon lub innej strony. Tutaj zostanę ze względu na forum (dopóki będzie bezpłatne ), ale za wykres płacić nie zamierzam. Chyba kogos pogrzało: 29 zeli za to żeby temperaturę wpisać. Bo inne opcje typu detektor płodności czy ciąży mnie nie interesują, takie zabawki dla dzieci
Generalnie wielkie rozczarowanie stroną.