Staraczki z UK
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! My już dojechaliśmy. Na szczęście bez większych przygód.
Na betę muszę niestety cierpliwie poczekac do poniedziałku. Co do testu, może go jutro zrobię. Rano zdecyduje. Trochę się boje rozczarowania.
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
Mag trzymam kciuki mocno
Ila bralam Clo z przerwami, 3 miesiace, przerwa, 4 miesiace. Ale juz nie dam sobie wcisnac, bo nie widze sensu faktycznie. Tu nie monitoruja, wiec jak nie zejdzie nic, to mi sie znowu jajniki zatkaja. Nie mam ochoty na kolejna laparo
kropka ja tez jakos podswiadomie mysle o in vitro jako o ostatniej szansie. Gdzies tam to siedzi w glowie niestety. W Polsce jednak probuja wszystkich innych badan po drodze, zanim wysla na ivf. No ale za miesiac koncze 35 lat i powoli sie zaczynam zastanawiac, choc kiedys to byla dla mnie jedynie ciekawostka. Nigdy nie myslalam, ze nieplodnosc spotka wlasnie mnie.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Kat83 ja tez w czerwcu 35 i powiem ci szczerze ze jak hasło padło ivf to myślałam no jak to tak od razu??? Gdybym była przed 30 to pewnie jeszcze bym próbowała inaczej ale będąc już konkretnie po 39 tce to stwierdzissmystwierdzilismy ze nie ma
Się co zastanwiac tylko działać bo czasu już nie mamy. Dlatego jak lekarz zapytał jeszcze ostatecznie czy czy jesteśmy zdecydowani już działać to potwierdziliśmy ze tak -
No rozumiem doskonale. Ja tez juz powoli sie zastanawiam, ale kasa... Juz mam syna, 15 lat, i mi sie na nhs nie nalezy. Lipa, musze prywatnie w klinice a to jest kilka tysiecy £60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
Kat83 wrote:No rozumiem doskonale. Ja tez juz powoli sie zastanawiam, ale kasa... Juz mam syna, 15 lat, i mi sie na nhs nie nalezy. Lipa, musze prywatnie w klinice a to jest kilka tysiecy £
To prawda jest drogo. Jak nam sie nie uda za pierwszym razem to tez bedziemy stali przed ta decyzja, ze ewentualnie placic bedzie trzeba. -
Doskonale Was rozumiem. My jeszcze przesuniemy w czasie to in vitro. Czuje ze jestesmy to sobie winni jeszcze bo staramy sie niecale 2 lata z czego trzeba przyznac ze tez nie co miesiac bo to urlop, bo to badanie meza, bo ja w pl on w uk, bo po prostu nie mielismy ochoty bo kalendarz kazal.. a maz tez mowie mu zeby zaprzestal cieolych kapieli ale coz. Teraz obiecal ze przestanie. Zobaczymy. W sobote wizyta u gina.
Newagemiss trzeba wierzyc, ze uda sie za 1 razem. Nie ma innej opcji.
Ja dziewczyny nawet nie wiem jak tu jest? To nhs zaplaci tylko za pierwsza probe in vitro? A ile zarodkow wczepiaja wtedy? 1 czy 2.
Przejdziemy przez to razem po kolei z in vitronczy nie. Bedziemy mamusiami.[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka -
NewAgeMissK wrote:To prawda jest drogo. Jak nam sie nie uda za pierwszym razem to tez bedziemy stali przed ta decyzja, ze ewentualnie placic bedzie trzeba.
NewAgeMissK a ty sie moze orientujesz jaki to koszt tutaj w UK i wiesz czy jest duża różnica miedzy Polska a UK czy to podobnie wychodzi -
Edyzia wrote:Doskonale Was rozumiem. My jeszcze przesuniemy w czasie to in vitro. Czuje ze jestesmy to sobie winni jeszcze bo staramy sie niecale 2 lata z czego trzeba przyznac ze tez nie co miesiac bo to urlop, bo to badanie meza, bo ja w pl on w uk, bo po prostu nie mielismy ochoty bo kalendarz kazal.. a maz tez mowie mu zeby zaprzestal cieolych kapieli ale coz. Teraz obiecal ze przestanie. Zobaczymy. W sobote wizyta u gina.
Newagemiss trzeba wierzyc, ze uda sie za 1 razem. Nie ma innej opcji.
Ja dziewczyny nawet nie wiem jak tu jest? To nhs zaplaci tylko za pierwsza probe in vitro? A ile zarodkow wczepiaja wtedy? 1 czy 2.
Przejdziemy przez to razem po kolei z in vitronczy nie. Bedziemy mamusiami.
Edyzia to zależy od kontraktu jaki ma podpisany twój council z szpitalem np u mnie jest jedna próba świeża i tez pobierają do mrożenia i pózniej jak coś robią z mrożenia a jajek władają W zaleznosci ile sie uda zapłodnić i beda mocne bo niektóre sie poprostunie przyjmują wiec to wszystko jest bardzo indywidualnie
-
Edyzia wrote:Ila14m dzieki za wyjasnienie. Na razie nie bede drazyc tego trmatu u gp jak to u nas jest.
Maaggi coz.. nie martw sie. no to staramy sie dalej razem.
spoko Edyzia nie ma za co aaa zapomnialam wspomniec ze np do tego szpitala co chodze to sa ludzie z mojej dzielnicy ale tez przylega inna i tez kieruja do tego szpitala i ta druga dzielnica ma np 3 proby ze swiezych mysle ze to troche to nie sprawiedliwe bo my mamy tylko ta jedna za miesiac i sie boje co dalej jak to nie zaskoczy nie wiem czy bedzie mnie stac na to by placic
Maaggi przykro mi ale kochana musisz wierzyc ze wkoncu sie uda tylko pozytywne myslenie tobie i nam wszytkim ktore sie staraja pomoze! Wierze ze wszytkie niedlugo zostaniemy mamami!!! Oby ten 2018 byl dobrym rokiem dla nas wszytkichEdyzia, Maaggi lubią tę wiadomość
-
Milego dnia dla wszytkich przesylam pozytywne wibracje
Edyzia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy uzywacie testow owulacyjnych?
Bo ja chyba im nie wierze mi nigdy nie wychodza pozytywne ani razu co jest dziwne pielegniarka mi ostanio tez powiedzial ze nie powinno sie wogole ich uzywac bo one zmylaja
a wy co myslicie? -
Maaggi bardzo, bardo mi przykro, przytulam.
Ila ja kiedyś używałam, ale tylko tych elektronicznych, bo do paskowych brak mi cierpliwości (jakby któraś chciała paskowe, to dajcie znać, mam jeszcze parę, mogę wysłać). Mi wychodziły pozytywne, termin owulacji zgadzał się z moimi odczuciami oraz ze wzrostem temperatury, więc dałam sobie spokój z nimi. -
Ale np moja przyjaciółka starając się o obie ciąże bazowała testach i w obie zaszła od razu.
-
Ja uzywam testow co miesiac. I wychodza pozytywne razem z bolem owulacyjnym i sluzem. Tempki nie mierze. Jeden cykl probowalam i malo mnie szlag nie trafil Stresuje sie tylko, wpatruje w wykres jak sroka w gnat no i wstaje o roznych porach, wiec lipa.
Uslyszalam dzisiaj od mamy, ze juz sie za duzo naczytalam glupot i chce byc madrzejsza od doktorow A ja bym wolala byc nieswiadoma i glupiutka i sobie zajsc od razu, ale nie bylo mi dane P.S. Mamutek sie staral o mnie 4 lata60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning