Staraczki z Warszawy i okolic łączcie się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny!
no i o 15 zawitała do mnie @ ale tego się spodziewałam, od kilku dni plamiłam, a temperatura spadała...
werni wrote:Daj znać jak już zrobusz. A skąpe mogą być spowodowane stresem.
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Gagatka wrote:NatalkaRut, szybko Ci spadnie tsh po leku, nie martw się.
Gagatka, póki co wzięłam jedną tabletkę, ale jestem dobrej myśli przez 👑korzystam głównie z teleporad, niestety za każdym razem trafiam na innego lekarza, wszystko muszę opowiadać od początku. Na szczęście wszyscy są bardzo mili i rzeczowi. "Stacjonarnie" leczyłam się u dr Levkivskiej, przeszłam do dr Bachanka -
Kasiastaraczka wrote:Cześć!
Coraz więcej nas tu:) fajnie, bo na inne wątki ciężko mi się wbić. ..
Mam nadzieje, że długo tu nie będziemy i przeniesiemy się na wątki dzieciowe
To my podobnie z długością starań, z tym, że u nas brak dokładnej przyczyny
Ja obstawiam, że jednak ta laparoskopia w 2009 ma wpływ i mogę mieć zrosty, ew. niedrożność jajowodow
Miałam torbiel czekoladowa na jajniku, ale nie wiem czy to na 100% endometrioza. ..lekarz mówi, że nie
Kasia, nie jestem lekarzem, ale mój brat też miał problemy z ciąża, zbadali nasienie okazało się ze ma 3% sprawnych plemników. Miał żylaki na jądrach. Wszystko leczyli na pl. Starynkiewicza.
My staramy się kilka miesiecy oni byli po 37 r. z. Moj mąż też jest zapisany na te badania na lipiec. Doszliśmy do wniosku, że jego badania będą tańsze niż moje 🤣 on zapłaci 150 za rozszerzone badania a ja za 150 to moze jedno usg zrobię. -
Nynka wrote:Ja bardzo liczylam na ten cykl, na razie testy negatywne a @ nie ma juz 2 dni...mam dola ale wciąż nadzieje...
-
NatalkaRut wrote:Kasia, nie jestem lekarzem, ale mój brat też miał problemy z ciąża, zbadali nasienie okazało się ze ma 3% sprawnych plemników. Miał żylaki na jądrach. Wszystko leczyli na pl. Starynkiewicza.
My staramy się kilka miesiecy oni byli po 37 r. z. Moj mąż też jest zapisany na te badania na lipiec. Doszliśmy do wniosku, że jego badania będą tańsze niż moje 🤣 on zapłaci 150 za rozszerzone badania a ja za 150 to moze jedno usg zrobię.
A powiedz gdzie Twój jest zapisany? tak długo się czeka w kolejce?
My na szczęście mamy pakiety z pracy w enelmedzie, więc wszelkie usg i dużo badań robię z tego. Tylko za Amh płaciłamSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Mój też mówi,że pewnie niedługo trzeba będzie się przejść na badania nasienia, jak trzeba to zrobi
A powiedz gdzie Twój jest zapisany? tak długo się czeka w kolejce?
My na szczęście mamy pakiety z pracy w enelmedzie, więc wszelkie usg i dużo badań robię z tego. Tylko za Amh płaciłam
My mamy termin na lipiec, ale będziemy strac sie to przyspieszyć, zapisywalismy sie dwa tygodnie temu. Warto zadzwonic. My jesteśmy zapisani na pl. Starynkiewicza dr Marianowski
Uczkin.plWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 22:38
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalkaRut wrote:Nynka mi po wakacjach (pierszy cylk staran) spoznial sie chyba 9 dni. Po trzech dniach wykupilam pol apteki i codziennie robilam trzy testy, tak się cieszylam i bylam dumna z męża 🤣 przez kolejne dni robilam testy i nic ani kresek ani okresu. Okazalo sie, ze stres i zmiana klimatu mialy na mnie taki wpływ. Dziubiemy dalej
Nie mam pojecia co sie wydarzylo... -
I pomyśleć, że człowiek kiedyś modlił się żeby nie wpaść :p A teraz jest odwrotnie :p
Nynka, OlaNova lubią tę wiadomość
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
heh ot właśnie, teraz oby w tę drugą stronę
ja się dowiedziałam, że moja kuzynka w ciąży-a ledwo co antyki odstawiła...i tak pstryk i jest, a mówiła,że woleliby tak z 2 m-ce jeszcze poczekać...a ja do niej-ciesz się, bo inni nie mają tak łatwo...werni lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:heh ot właśnie, teraz oby w tę drugą stronę
ja się dowiedziałam, że moja kuzynka w ciąży-a ledwo co antyki odstawiła...i tak pstryk i jest, a mówiła,że woleliby tak z 2 m-ce jeszcze poczekać...a ja do niej-ciesz się, bo inni nie mają tak łatwo...
Dokładnie, tak właśnie jest. Najgorzej kiedy w sumie nie ma żadnych medycznych powodów dla, których się nie udaje, a długo nie wychodzi. Jak czasami poczytam wiadomości niektórych dziewczyn to normalnie przykro się robi, kosztuje to tyle energii i stresu.Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
Tu na ovu też czytałam przeróżne historie te szczęśliwe i te bardzo przykre. Można powiedzieć jestem tutaj weteranką. Mam sentyment do tej strony.
-
werni wrote:Tu na ovu też czytałam przeróżne historie te szczęśliwe i te bardzo przykre. Można powiedzieć jestem tutaj weteranką. Mam sentyment do tej strony.
Właśnie widzę.... 6 lat niezły staż. Ja tak na początku bardziej obserwowałam, czytałam i zbierałam informacje, niedawno sama włączyłam się do akcji :pwerni lubi tę wiadomość
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
Ja znalazłam forum przypadkiem, dopiero zaczynam tu swoją przygodę
Mam nadzieję, że dowiem się tutaj wielu ciekawostek zdrowotnych, bo niestety od lekarzy to ciężko. ...Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Super ze się odważyłaś dzięki poradom dziewczyn itd dużo badań sama zrobiłam to tylko gince pokazywałam plik badań na początku starań. Lh fsh tsh ft3 ft4 estriadiol itd.
-
Powiem Wam, że u nas to było tak, że sie stramy, staramy, co miesiąc robiłam drame i płakałam. Potem nam taka fazę, że odpuszczam, będzie to będzie, zbliża się owulacja to się spinam, tak teraz na bank się uda. Teraz na kwarantannie postanowiłam korzystac z teleporad ile wlezie, bez wychodzenia z domu dostalam skierowania na morfologię , tsh i inne, których nazw nie pamiętam. Zrobiłam badania, otrzymałam je po kilku godzinach, od razu skonsultowałam się z endokrynologiem, kupiłam lek za 5 zl. Mam juz skierowanie na powtórne tsh za miesiąc. Zapisaliśmy się na badanie nasienia. Jakoś to będzie.
Dużo też wiem od was, za co bardzo dziękuję. Na pewno na rok będziemy spacerować z bejbikami.NikaVera, werni, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja mieszkam pod Wawą niedlugo bedziemy starac sie o drugiego dzidziusia. Pierwsze bobo udalo sie w 3cs ale w 1cs zaliczyliśmy jeszcze CB. Okres wrocil we wrzesniu, mam nadzieje, ze wszystko jest u mnie OK pod tym względem, nic sie nie zmienilo i bedziemy mogli niedlugo cieszyc sie dwoma kreskami na teście...
Pozdrawiam Was serdecznieKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny