Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cedr-nie tracę nadziei,nie teraz to za miesiąc,nie za miesiąc to może za rok?
Nie napalam się już tak bardzo,przyjdzie czas to i fasolka się pojawi
Wiadomo-bardzo bym chciała,ale wszystko ma swój czas
dziękuję za siostrę Oni przez 7 lat się starali -
Bardzo mnie cieszy,że Ci się udało,oby więcej nas było
A z mniej pozytywnych wieści to bratowa męża w czwartek poroniła w 4tc. biedna,tak się cieszyła,też mają dużego syna jak ja to i czas na drugie,wczoraj wyszła ze szpitala,nie miała zabiegu-sama ładnie się oczyściła. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Staraczki! Przeczytałam wszystko w wątku i już mogę się odezwać
Jestem z Kielc, mieszkam 20 km pod. Mężatka od 2 lat i mniej więcej tyle czasu się staramy, tyle że na początku 'może się uda', od 8 miesięcy pilnie uzupełniam tu wykresy. Mężunio po rozmowie zgodził się ze mną, że wypadałoby poszukać pomocy, więc na początku wakacji wybieram się po skierowanie na Prostą
Aaa, i gratuluję tym, które się już wystarały - rośnijcie duże i okrąglutkieAnia_84, cedr697 lubią tę wiadomość
-
Frozen - ja też witam w wątku i przytulam:) ja już od długiego czasu myślę o tej prostej, a czas tak leci jakoś szybko... może w końcu razem się wybierzemy
-
ewcia21k wrote:Dzień dobry
U mnie ok Na reszcie wczorajszy,ciężki dzień minął.
A co u Ciebie Alternatywa ?
ja będę miała wizytę u endokrynologa (jeszcze nie wiem jak wygląda taka pierwsza wizyta) i badania z krwi w 22 dc, czyli w środę, po zmianie na wykresie to będzie mój 8dpo -
kobity:P
powiedzcie mi czy jak będę badala progesteton lub robiła inne badanie z krwi to jak mam leki na czczo, to mam je wziąć normalnie w dzień badania? czy zażyć dopiero po badaniu? o euthyrox mi chodzi.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
normalnie berzesz leki ..chyba ze ndokrynolog zaleci zeby przed
mi zawsze mowila ze moge po wzieciu lekualternatywa lubi tę wiadomość
-
lekarz nic nie mówił, a mi teraz to przyszło do głowy...
LH, FSH. E2 i progesteron - te badania mam zrobić
miała któraś z was: test obciążenia 75g Glukozy z oceną stężenia INSULINY i glukozy na czczo oraz w 1 i 2 godzinie po obciążeniu?
jak to wygląda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 18:30
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
MIalam w szpitalu
pobieraja ci krew na czczo ..daja do wypicia glukoze.. odczekujesz godzine robia znowu krew, i pozniej po 2 godz.. tez pobieraja
robia krzywa cukrowa
wazne ze jak bedziesz robila to badanie to aczej nie poecam nigdzie chodzic dalej od przychodni..bo czesto zdarzaja sie omdlenia. po czytsej glukozie bo ckier sakcze wtedyc
Aaa i nie mozesz przez te 2 h nic jesc i picWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 18:39
alternatywa lubi tę wiadomość
-
a czy mężczyźni też mają problemy tarczycowe? problemy z niedowagą/nadwagą, złe samopoczucie, jakie objawy mogą na to wskazywać? czy mogą one mieć wpływ na naszą płodność?
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
tak u mezczyzn np niedoczynnosc tarczyczy znacznie uposledza plodnosc
nadwaga rowniez cukier i cholesterol uposledza plemniki..
dlatgeo tak wazny jest zdrowy tryb zycia..
podwyzszona PRolaktyna u mezczyzn wplywa na zly rozwoj plemnikow -
Ania_84 wrote:tak u mezczyzn np niedoczynnosc tarczyczy znacznie uposledza plodnosc
nadwaga rowniez cukier i cholesterol uposledza plemniki..
dlatgeo tak wazny jest zdrowy tryb zycia..
podwyzszona PRolaktyna u mezczyzn wplywa na zly rozwoj plemnikow
o rany to jak ja sie leczę dobrze żeby mężuś też się wziął za siebie... ale on nie ma zupełnie silnej woli do prowadzenia zdrowego trybu życia i ochoty na badaniaAnia_84 lubi tę wiadomość
-
alternatywa wrote:o rany to jak ja sie leczę dobrze żeby mężuś też się wziął za siebie... ale on nie ma zupełnie silnej woli do prowadzenia zdrowego trybu życia i ochoty na badania
-
Pinia108 wrote:Euthyroxu nie mozna brac przed badaniem FT4 i FT3