Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMama synusia!
byłaś ostatnio w Poradni na Prostej. I napisz mi proszę jakie miał Twój mąż wykonać badania. Bo moj nie jest ubezpieczony w NFZ i prywatnie musimy wykonać, ale lekarz tak czytelnie napisał, że nie mam zielonego pojęcia co jest napisane. Wiem tylko że posiew + a... i tego na a nie wiem co jest. Jeśli wiesz pamiętasz pomóż! -
wera 12 wrote:Ania_84 a czy moglabys powiedziec jak u ciebie wygladalo postepowanie tzn jak lekarze cie prowadzili i jakie mialas robione badania po drodze bo ewidentnie problem lezy po mojej stronie
po pobycie w szpitalu zdiagnozowali PCO , zespół metaboliczny i niedoczynność tarczycy - dostalam jedynie Letrox i rozpoczeliśmy stymulacje CLO +Ovitrelle + duphaston cykle troche sę skróciły ale nie było szału po clo miałam 1 pecherzyk i to np w 16 dc
pozatym nie robili nic.. i tak 9 miesiecy
póniej to około 1,5 na diagnostyke , kuracje meza
jak juz sie w Novum zajeli mną to powychodziło ...
najpierw uzupełnili mi badania których nie miałam na prostej tam okazało się ze juz po tych wynikach powinnam byc leczona .. dr od razu dała mi Metformax na zbicie insuliny, oraz zbicie testosteronu , dwa zamieniła mi lek stymulujący na Lamette - strzał w dziesiatke dodatkowo w trakcie stymulacji przy jednym cyklu jak widziałą ze nie bardzo rosna pecherzyki podała Menopur
ale przed stymulacja najpierw kazała zaobserwowac tego polipa -ona go zauwazyla w 12 dc ale wolała sie upewnic wiec dostałam orgametril na porzadne złuszczenie endometrium i po nim miałam przyjsc na wizyte w 2-4 dc - wtedy tez potwierdziło sie ze jest polip - dostałam skierowane na histeroskopie operacyjna
cyl po histeroskopii podeszlismy do IUI .. udało sie ale na krótko - zeby wykluczyc wszytskie za i przeciw przed nastepna próbą miałąm zrobione badania w kierunku krzwpliwosci i zespołu antyfosolipidowego mutacji MHTRF oraz tocznia .. oraz HSG
no i drugie IUI zaowocowało -
nick nieaktualny
-
M.J.G wrote:Dziękuję Ci bardzo! Bo ten mój M to nawet nie słuchał co do niego mówił a po tym piśmie nie mogę rozczytac. A jak się czujesz Ania?
A dziękuje ogólnie dobrze
ały coraz mocniej się rusza i daje o sobie znać
póki co przeraża mnie fakt że mało jest przygotowane w domu .. no ale fakt datem nie mamy jak .. maż dalej do siebie dochodzi po wypadku ..wiec wszytsko troche stoi w miejscu .. ale damy rade
wczoraj miałam pierwszą wizytę położnej srodowiskowej - jak cos dziewczyny poleam sporo mozna sę dowiedzieć a za free nalezy się kazdej kobiecie po 21 tc do 30 wizyty do czasu porodu oraz 6 po porodzie
-
Oooo...nawet nie wiedziałam, ze jest taki wątek . Bardzo się cieszę że Was znalazłam .
Od dłuższego czasu starym się z mężem o dziecko, ale niestety bez skutecznie. Byłam już u kilku lekarzy i czuje się olana . Jedyną mądrą decyzją było zaproponowanie mi badania HSG. Nigdy nie miałam monitoringu owulacji. Dopiero tu na forum dowiedziałam się coś takiego istnieje.
W listopadzie mam wizytę prywatnie u dr Lepiarczyka. Czy miałyście do czynienia z tym lekarzem?
Czy to doby wybór? Duże nadzieje wiąże z ta wizytą .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 15:42
-
Ania_84 prosze cie powiedz mi jeszcze gdzei dokladnie sie leczyliscie i jaka lekarka cie prowadzila? Bo dla mnie jestes najlepsza reklama:) ja dzis dzwonilam do gamety zeby umowic sie na hsg, i niestety dr Ziolkowski wykonuje to badanie tylko we wtorki a w ten ktory sie umowic chcialam ma akurat wolne bawi mnie to. Zobaczymy jak dalej pojdzie nasza wspolpraca i podejme decyzje co dalej. Wiesz gdzie w kielcach moglabym zrobic obserwacje cyklu?
Co do polipow to jak mialam zabieg jajies 2 lata temu usuniecia z dna macicy dlatego u mnie to tez biore pod uwage ze moze cos tam jest ...START 2014 ;( -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:hahah jak to facet mój zawsze mówił ze żona musi z nim wejsc bo on nie spamięta
A dziękuje ogólnie dobrze
ały coraz mocniej się rusza i daje o sobie znać
póki co przeraża mnie fakt że mało jest przygotowane w domu .. no ale fakt datem nie mamy jak .. maż dalej do siebie dochodzi po wypadku ..wiec wszytsko troche stoi w miejscu .. ale damy rade
wczoraj miałam pierwszą wizytę położnej srodowiskowej - jak cos dziewczyny poleam sporo mozna sę dowiedzieć a za free nalezy się kazdej kobiecie po 21 tc do 30 wizyty do czasu porodu oraz 6 po porodzie
To bardzo dobrze niech daje znać to najważniejsze oby mąż szybko wrócił do zdrowia. A macie jeszcze trochę czasu na ogarnięcie więc Ty tylko odpoczywaj i ciesz się ciążą (którą zazdroszczę ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-