Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cypisek wrote:tego jest pełno... możesz mi podpowiedzieć kochana co dokładnie mam podać?
-
Objętość:2,9 ml(>1,5 ml), Upłynnienie [min]: 15 (≤60) pH: 7,8 (>7,2, Liczba komórek okrągłych: 0,7x10 /mL (<5 x10 /mL),w tym liczba leukocytów: 0,2 x10 /mL (<1 x10 /mL) (10 do potęgi 6) , Koncentracja: 70,3 x10 (6)/mL(≥15 x10(6) /mL),
Całkowita liczba w ejakulacie: 203,9 x 10(6) (≥39 x10(6) ), żYWOTNOŚĆ (test eozyna-nigrozyna): 71 (≥58%)
OCENA RUCHLIWOŚCI: Ruch postępowy(typ a+b)- 32%, Ruch niepostępowy (typ c) - 12% i Nieruchome (typ d) - 56%; ALH - amplituda bocznych wychyleń główki: ogólnie - 2,4, ruch postępowy wolny - 1,3, r.postępowy szybki 2,6, BCF - liczba przemieszczeń główki plemnika z trajektorią średniego śladu [Hz]: ogólnie - 8,7, r.postępowy wolny - 5,1, r.post.szyb - 9,6, VCL - całkowita droga odbyta przez plemnik w jednostce czasu [μm/s]: ogól - 51,5, r.niepostępowy - 9,7, r.pos,woln.- 24,3, r.pos.szyb. - 70,5, VSL - droga przebyta przez plemnik ruchem prostoliniowym w jednostce czasu [μm/s]: ogól- 28,7, r.niepos. -1,9, r.post.woln - 11,9, r.pos.szyb - 40,8, VAP - “wygładzona” droga przebyta przez plemnik w jednostce czasu [μm/s]: ogól. -34,5, r.niepos.- 4,5, r. postę.woln-17,3, r.pstęp.szyb - 47,3, LIN -VSL/VCL [%]: ogól-55,6, r niepost- 19,9, r. pos. woln- 48,8, r. post.szyb - 57,9, STR - VSL/VAP [%]: ogól -83, r.niepos - 42,7, r.post wol -68,8, r.post.szyb -86,3, DANCEMEAN - ALHxVCL/VSL - ogól- 4,3, r.post.woln - 2,6 r. post szyb- 4,5
OCENA MORFOLOGII - wg WHO
Plemniki prawidłowe: 20%, Plemniki nieprawidłowe: 80% w tym:Wady główki 72%, Wady wstawki: 22%, Wady witki: 2%, Krople cytoplazmatyczne: 3%
Indeks teratozoospermii: 1,4 (<2,09)
Lekko wzmożona lepkość ejakulatu. Pozostałe parametry nasienia w normie.
ROZPOZNANIE:
Diagnostyka oligozoospermii oparta na całkowitej liczbie plemników w ejakulacie, jako parametru uznawanego za nadrzędny.
Diagnostyka asthenozoospermii oparta na normie dotyczącej plemników o ruchu progresywnym.
Diagnostyka teratozoospermii oparta na procencie plemników prawidłowych. -
Yyy wyniki są super .. nie wiem skąd te rozpoznania ..
losc plemników piekna ..
morfologia - plemniki prawidłow e norma to 4% a wy macie 20% wiec super żadko taki wynik sie zdarza
ruch jak rozumiem macie A+b 32 % ?? a to tez jest norma -
jedno co mozecie zrobic to posiew sa leukocyty i lepkosc wic moze byc jakas bakteria i moze ciut wplywac na ruchliwosc i zywotnsc ale z tkim wynikami spokojnie mozece zajsc w ciaze naturalnie
-
Cypisku dziewczyny zachodzą z 1 % a nawet z )5 prawidłowych 20% to naprawde dużo
wez sobie policz 200 mln *20% to masz 40mln prawidłowych plemników -
Cypisek wrote:Dziękuje Ci Ania, naprawdę podniosłaś mnie i męża na duchu :*
na wzmożoną lepkość polecam wit C , larginine, duzo wody -
Posiew zrobimy na bank zastanawia mnie skąd ten lekarz wyssał takie rozpoznanie teraz przeglądałam normy i posprawdzałam wszystko z internetem i naprawdę wyniki wyszły dobre nie wiem co bym zrobiła Ania gdybyś mi nie podpowiedziała, mąż już był załamany...ja nie lepsza
-
tez nie wiem oligoozospermia to wyniki ponizej normy liczby plemnikow wy nawet jesli byscie mieli w całosci tyle co w 1 ml to mielisbycie ok
ruch 32% to wynik na pograniczu bo taka jest norma ..
żywotność 58% min wy macie 70
no i morfologia takze po tym co napisals spodziewalam sie morfologii ponizej 4% oraz plemnikow mniej niz 15 mln
ale wiadomo warto skonsultowac a jak chcesz sie upewnic
napisz do eksperta Wolskiego i zapytaj się czy te wyniki sa dobre
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewforum.php?f=63 -
Cypisek wrote:ooooo widzisz teraz to mi bardzo pomogłaś i on szybko odpisuje? jak to jest?
tylko oddziel to jakos bo jak dostanie taki zbitek wszystkiego to bedzi emu trudo odczytac ..spójrz jak opisuje inne dziewczyny
podaj normy obok
i zadaj proste pytania czy wyniki sa prawidłowe i czy sa szanse na anturalna ciaza..raz czy ewentualnie jakies suplementy ma brac lub cos zbadacWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:35
Cypisek lubi tę wiadomość
-
Landryneczka wrote:Cypisek super wyniki naprawdę A skąd takie rozpoznanie nie mam pojęcia
Ania dobrze radzi
Dziękuję za pocieszenie Ania mi dziś zbawieniem była, nie tylko dla mnie ale i dla mojego męża napisałam do doktora, teraz czekam tylko na odpowiedźLandryneczka lubi tę wiadomość