Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana witamy
po pierwsze nie musisz mowic ze staracie sie 6 cykli
mów e juz od roku sie staraliscie
ja u tej dr byłam pierwszy raz a hsg dostałam od reki -
Witaj Ania, czy możesz mi napisać co to za lekarka, gdzie i kiedy przyjmuje, oraz jakiś kontakt do rejestracji?
Mam jeszcze jeden dylemat. TSH wyszło mi 3,5 a naczytałam się, że to za wysoki poziom, żeby zajść w ciążę. Dr w Gamecie powiedział mi że to nie ma znaczenie i wynik mam dobry. Od razu sobie pomyślałam, że jeśli tu tkwi problem to nie będę musiała do nich przyjeżdżać, więc może specjalnie tak powiedział.
Ania napisz co o tym myślisz. Czy powinnam udać się do endokrynologa?Ania_84 lubi tę wiadomość
2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
Co do dr to Renata Pejas-Dembowska wpisz w neta będzie numer tel szczerz enie wiem jak przyjmuje ja zadzowniłam - bo to nr do niej i mnie umówiła za wizyte zapłaciłam 150 zł
TSH jak dlamnie i mojejdr z Novum za wysokie .. nawet do IUI by mnie nie dopuściła bez szerszej diagnostyki tarczycy
Zrób jeszcze raz TSH, FT4, FT3 oraz Anty TG i anty TPO
sama mam niedoczynność i moja dr nawet jak miałam wyniki 1,84 to kreciła troche nosem teraz mam 0,84
-
Ana_83 wrote:Ok, już znalazłam kontakt. Ania a w którym szpitalu będziesz mieć HSG?
Ana_83 lubi tę wiadomość
-
Ana ja też jestem w Gamecie,faktycznie ceny są wysokie ale w prywatnych klinikach takie są.
Ja hsg robiłam podobnie jak Ania,jedna wizyta dr.Rogula wizyta 100 i skierowanie Szpital na Kosciuszki 8-10dc.Ana_83 lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
karina76 wrote:Ana ja też jestem w Gamecie,faktycznie ceny są wysokie ale w prywatnych klinikach takie są.
Ja hsg robiłam podobnie jak Ania,jedna wizyta dr.Rogula wizyta 100 i skierowanie Szpital na Kosciuszki 8-10dc.
Karina, o Roguli już wcześniej słyszałam. Znajoma znajomej do niego chodziła. Zlecił jej HSG i po dwóch miesiącach od zabiegu była w ciąży. Wolałabym mieć badanie na Kościuszki, bo Prosta mnie odstrasza.
Jak na razie umówiłam się na przyszły tydzień do mojej gin, do której chodziłam na wizyty zanim zaczęliśmy planować ciążę. Zobaczę co mi powie o moim TSH i czy zleci jakieś badania. To bardzo dobra lekarka jeśli chodzi o prowadzenie ciąży, a nie wiem jak z leczeniem niepłodności.2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
Ana myślę że na poczatku dobrze jest zrobić podstawowe badania hormonów,badanie Amh,zbadać nasienie męża,oraz zrobić monitoring cyklu.Powinnaś powiedzieć że staracie się o dzidzie i chcesz sprawdzić czy wszystko ok.
Zasadniczo przyjmuje się,że rok bezowocnych starań może być impulsem do sprawdzenia czy wszystko oby ok.
Jeśli powyższe badania są dobre to trzeba zrobić hsg bo może tu jest problem.To badanie nie tylko daje obraz jajowodów ale także przy małych problemach czasem je usuwa i pozwala
zajść w
Ciążę.
Co do lekarzy to cenię Rogulę,jest świetny w prowadzeniu ciąży i pomocny w opiece okołoporodowej i porodzie i pracuje na Kościuszki od wielu lat.
Jesli mi się uda to zapewne do niego wrócę.Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Ania_84 wrote:Ja wczoraj byłam o dr o której pisała Landryneczka dr Pejas- Dembowska póki co wrażenie na plus bez problemu daa mi skierowanie na HSG - jesli dziś dostane @ to 24 HSG jesli jutro to jeden dzien pozniej
Ania ja u niej właśnie prowadzę ciążę Jak dla mnie strzał w 10 - lekarz z super podejściem. A gdzie do niej chodzisz? Na rondzie?Ania_84 lubi tę wiadomość
Już razem
-
Cordy wrote:Ania ja u niej właśnie prowadzę ciążę Jak dla mnie strzał w 10 - lekarz z super podejściem. A gdzie do niej chodzisz? Na rondzie?
-
Witam dziewczyny.
Ja jestem załamana....nie dość, że ja mam PCO, niedoczynność tarczycy, stan przedcukrzycowy to jeszcze dziś odebrałam wyniki męża... rozpoznano: teratozoospermie, asthenozoospermie i oligozoospermie.... Powiedzcie mi (zanim jeszcze wyląduje u lekarza) czy są jakieś szanse na dziecko? gdzie się udać do lekarza by poprawić wyniki? mamy tylko 20% dobrych plemników... poradźcie kogoś proszęAnia_84 lubi tę wiadomość