Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiula88 wrote:Dziewczynki!
Co sądzicie o takich wynikach: TSH - 1,82; FT4 - 1,22; prolaktyna - 8,38 (10 dc przy cyklu 29-dniowym) i progesteron - 16,42 (po owulacji w 21 dc przy cyklu 34-dniowym) i 5,86 (28 dc w tym samym cyklu co poprzednio, czyli 34-dniowym)? Wyniki mam jeszcze z listopada, także muszę powtórzyć.
tsh możnaby jeszcze lekko obniżyć
reszta nie wiem za bardzo
ale wyniki sobie powtórz, warto, wiem po sobie -
TSh jest w miare powinno byc od 1-2 wiec wydaje sie ok
co do progsternu to powtroz bo mzoe wtedy co mialas mniejszy po porstu oluki nie byl b o prog w okolicach 10 w 7 dniu po owu wskazuje ze owulacj mogla byc -
Dzięki kochane! Czekam na wypłatę mężusia i lecę na badania, bo trochę w tym msc mieliśmy wydatków, także muszę poczekać na przypływ gotówki. Trochę tych badań będzie niestety... Chciałam zrobić wszystkie dotyczące tarczycy, ogólną morfologię i nie wiem co jeszcze warto przebadać. Muszę poszperać w necie i się zorientować.
Landryneczka, jak tam dziś samopoczucie?
-
Dziewczynki!
Robiłyście może kiedykolwiek badania w Artimedzie? Z tego co widzę mają całkiem fajne ceny, np. TSH: 15,50 zł. Nie lubię za bardzo tej przychodni, bo kolejki tam zawsze są nieziemskie, ale chyba się skuszę. Co u Was? Bo ja dziś znów dół... No ale pora się wziąć w garść i trzeba walczyć dalej. -
dziewczyny dzielę się z wami najnowszą nowiną - u mnie bliźnięta i poród cesarskim cięciem na 99%
czy jest ktoś polecany w Kielcach do ciąż mnogich? czy to bez różnicy?
wysyłam wiruski podwójne:*:*:*
jak powiedziałam ginowi, że dopiero w 12 cyklu się udało to się śmiał i mówił, że to nie jest w ogóle długo, że tak mi się tylko wydaje, więc dziewczyny działać i czekać na to co przyjdzie:*
mi się udało w cyklu w którym miałam podreperować zdrowie i myślałam, że nawet owulki nie było, więc nie przypuszczałam, że taki finał będzie:)
czekam aż mąż z pracy wróci, za godzinkę powinien być, oj ciekawa jestem jak zareaguje na to, że będzie nas czworoPinia108, Landryneczka, cedr697, Frozen, sjoanka lubią tę wiadomość
-
SUUUPPPEEEER! Jeden strzał dwa gole!!!!
Masz dwa pęcherzyki? Byłaś u Gruszki? Poszukaj na fioletowej stronie info czy jest różnica jaki gin tak jest temat ciąż mnogichalternatywa lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
kasiula88 wrote:O, dziękuję Pinia. Zawsze to parenaście złotych do przodu przy większej ilości badań.
http://wszzkielce.pl/download/pdf/cennik2014.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 14:30
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
Pinia108 wrote:SUUUPPPEEEER! Jeden strzał dwa gole!!!!
Masz dwa pęcherzyki? Byłaś u Gruszki? Poszukaj na fioletowej stronie info czy jest różnica jaki gin tak jest temat ciąż mnogich
do gruszki umowilam sie na e-zdrowie, później, teraz bylam u ruska, podoba mi sie to, ze nie ma u niego kolejek i ze chyba szczery jest, co myśli to mówi:)
podkreślił odrazu zeby się zastanowić gdzie chce się chodzic, bo mozna do niego na wszystkie wizyty i badania a na usg do innego lekarza prywatnie wizyta 70-100zł jak sie chce to on moze polecic kto ma dobry sprzet, albo wybrac innego ginekologa, ale nie wiem kto by mial dobry sprzet usg na nfz -
Czy słyszałyście coś na temat szkoły rodzenia na Czarnowie? Nie mają żadnej strony, jak np. na Prostej.
I jeszcze taka praktyczna sprawa - dziś koleżanka, która rodziła w styczniu mi powiedziała, że zapisana była do położnej w "Zapiecku" i z nią miała spotkania (kilka razy)na temat ciąży i potem po porodzie była u niej w mieszkaniu, pomagała jej też przy zapaleniu sutków od karmienia. Na tych spotkaniach też sporo różnych gratisów było. I to było na NFZ. Słyszałyście o czymś takim?Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualny
-
turkawka, cedr697, Pinia108, kasiula88, alternatywa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Do ciężarówek: znalazłam info o dwóch programach bezpłatnych badań dla ciężąrnych:
1) http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/index.php krew można pobrać w Diagnostyce
2) http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,16239967,Takiego_badania_jeszcze_nie_bylo__Wytypowano_nasze.html
pobranie na Artwińskiego 1
Jakbyś któraś z Was słyszała jeszcze o jakiś badaniach to dajcie znać zawsze może którejś się uda skorzystaćcedr697, turkawka lubią tę wiadomość
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualny