Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
cedr super info
co do płci to mowia ze w 12 tyg bardzo podobne sa płcie i ze trudno rozronic wiec moze w 13 juz jakos moznacedr697 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cedr697 wrote:mój się cieszy że zdrowe dziecko i że Syn (przez duże S) ale ja jeszcze sie nie przywiązuję do płci zbytnio bo wydaje mi się że za wcześnie, ale ważne że zdrowe!!
A myślałaś w którym szpitalu chcesz rodzić?
Też sobie zmieniłam awatar
Pojechałam z bratanicą na tygodniu nad zalew do Strawczyna, a tam ani jednego ludzia tylko bociek sobie chadzał to mu kilka fotek pstryknęłam - na czas ciąży jak znalazł na awatar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 18:19
cedr697, Frozen lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualnycedr697 wrote:Doktor mówił że wygląda na chłopca, ale czy to nie za wcześnie na płeć (13tydz.).
a w ogóle to mam propozycje dla zaciążonych, żebyśmy może się przeniosły na belly i utworzyły ewentualnie jakieś wątek dla świętokrzyskich mam, żeby nie zaśmiecać staraczkom wątku. mnie osobiście to irytowało jak się starałam, a poza tym uważam, że każdy temat powinien mieć swoje miejsce. oczywiście to tylko luźna propozycja. Jak coś to można uaktywnić wątek: https://bellybestfriend.pl/forum/porod/gdzie-rodzic-w-kielcach,3590.htmlcedr697 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
alternatywa wrote:kalia współczuję takiej sytuacji, ale odpoczynek od starań dobrze ci zrobi, a na pewno nie zaszkodzi:*
witaj miscelle, czyli to będzie wasz pierwszy cykl staran?
Tak to pierwszy cykl teraz w lipcu. Mało jestem obeznana jeszcze w te tematy, nigdy nie obserwowałam swojego organizmu, cyklów, także dopiero się wdrażam -
cedr697 wrote:Witaj miscelle.
Alternatywa jak się czujesz?
Byłam dzisiaj na przezierności i takich tam bajerach i wsztystko jest w porządku. Mały warzy 71g i mierzy 69mm. Doktor mówił że wygląda na chłopca, ale czy to nie za wcześnie na płeć (13tydz.).
ponoć na początku odległości między jądrami a jajnikami są identyczne, więc ciężko określić, ale ja nie wiem, tak tylko słyszałam:)
ja czuję się nie najgorzej, oby tylko tak dalej, to byłaby cudowna ciąża, jedynie co to stres mnie męczy, jak na jedno pytanie znajde odpowiedź to na jego miejsce pojawia się kilka innychcedr697 lubi tę wiadomość
-
Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
dziewczyny taki wątek założyłam dla mam nie tylko z kielc, ale z całego województwa, może się rozwinie, a staraczki niech od nas troszeczkę odpoczną, a na fioletową stronę do wątku zapraszamy w kazdej chwili:) będziemy pomagały radą i wsparciem:)
rozsyłam wiruski i idę po wodę:*turkawka, cedr697 lubią tę wiadomość
-
Witajcie po moim urlopie dziewczyny! Przyjechałam odprężona, opalona, ale po powrocie dostałam @ i to znowu podcięło mi skrzydła...
Kolejny cykl starań i nic z tego. Ehh, tak bym chciała się nie przejmować, a z drugiej strony, nie potrafię. Tak czy siak rozpoczęłam nowy cykl i mąż mnie namawia abym poszła do lekarza.
Nie wiem czy iść teraz w trakcie okresu po jakieś leki (wspomagacze) do zapłodnienia, czy czekać aż @ minie i wtedy. Jednak jakbym miała coś brać to chyba wcześniej niż po okresie, prawda? Zupełnie nie orientuję się w tym momencie.
Zobaczyłam, że mój mąż się martwi, że nam się nie udaje i mówi, żebym poszła do lekarza z tego też powodu aby dowiedzieć się jakie on mógłby zrobić sobie badania. Myślę aby pójść do dr. Witczaka, byłyście u niego? A może mogłybyście polecić mi jakiegoś dobrego? Nie wiem czy już iść do lekarza to po pierwsze, czy poczekać jeszcze ten miesiąc jeden. A po drugie o co pytać na pierwszej wizycie dotyczącej starania się? Chciałabym wyjść z gabinetu wiedząc, że wydane pieniądze przyniosły mi dobre informacje.
Bardzo proszę Was o informacje jak przebiegała taka wizyta u Was i na co zwrócić uwagę.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka niestety ale musisz pochodzic mniej wiecej po lekarzach i sama ocenic bo jednej przypadnie do gustu drugeije nie
co do bdan to jedyne poki co jakie maz maze zrobic to badanie nasienia komputerowe
http://www.witamed.com.pl/ u mozna zrobic maja dobre warunki i co najwazniejsze jest to pelne badania komputerowe
co do twoich pytan to zalezy czy masz cykle regularne czy nie ..
czy robilas juz jakies badania ..j -
miscelle wrote:he... Witczak to mnie na świat przyjmował moja mama bardzo go chwali
W takim razie uważasz, że nie bardzo na obecne czasy? Podobno do tej pory jest dobry i dlatego chciałam poznać Wasze zdanie, bo mam totalny mętlik i nie wiem gdzie iść...
(Mt 6,33) -
Ania_84 wrote:Kawuszka niestety ale musisz pochodzic mniej wiecej po lekarzach i sama ocenic bo jednej przypadnie do gustu drugeije nie
co do bdan to jedyne poki co jakie maz maze zrobic to badanie nasienia komputerowe
http://www.witamed.com.pl/ u mozna zrobic maja dobre warunki i co najwazniejsze jest to pelne badania komputerowe
co do twoich pytan to zalezy czy masz cykle regularne czy nie ..
czy robilas juz jakies badania ..j
Oczywiście zgadzam się, że można jednego lekarza polubić innego nie, ale najważniejsze jest jakim jest fachowcem. A co myślicie o tej opinii, że powinno się iść do lekarza, który pracuje w szpitalu gdzie chciałybyście rodzić?
(Mt 6,33) -
Kochana co do tego czy wyberac lekarza ktory pracuej w szpitalu gdzi chcesz rodzic.. powiem krotko na tym sie nie koncentruj
najpierw znajdz lekarza ktory jest dobry w doprowadzenieu do ciazy a jak juz bedziesz w ciazy wtedy mysl o lekarzy ktory pracuje tam gdzie chcesz rodzic
co do ceny to cos kolo 150 zlturkawka lubi tę wiadomość
-
Moja bratowa chodziła do Kliniki niepłodności i oni prowadzą kobietę tylko do momentu zajścia w ciąże - potem i tak musiała szukać innej poradni i lekarza, który poprowadził jej ciąże.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Kawuszka wrote:W takim razie uważasz, że nie bardzo na obecne czasy? Podobno do tej pory jest dobry i dlatego chciałam poznać Wasze zdanie, bo mam totalny mętlik i nie wiem gdzie iść...
ja swoją ciąże chciałabym u niego prowadzić -
Ania_84 wrote:Kochana co do tego czy wyberac lekarza ktory pracuej w szpitalu gdzi chcesz rodzic.. powiem krotko na tym sie nie koncentruj
najpierw znajdz lekarza ktory jest dobry w doprowadzenieu do ciazy a jak juz bedziesz w ciazy wtedy mysl o lekarzy ktory pracuje tam gdzie chcesz rodzic
co do ceny to cos kolo 150 zl
Dziękuję za te słowa! Tylko który jest dobry w doprowadzaniu do ciąży? Hmm... przez lata chodziłam do doktora Chamerskiego, który jest również endokrynologiem i zawsze miał też na uwadze moje problemy z tarczycą. Później koleżanki powiedziały mi, że lepiej od razu iść do takiego, który będzie pracował w szpitalu, ale masz rację, że najpierw muszę być w tej ciąży. Możecie polecić lekarza, który pomoże mi być w ciąży? Ja chodziłam tylko do Chamerskiego i byłam raz u Witczaka, dlatego moje doświadczenie jest kiepskie...
(Mt 6,33)