Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinia108 wrote:login dostajesz po potwierdzeniu tożsamości (pierwsza litera imienia i nazwisko )
idę na usg -
Czesc dziewczyny!
Wiecie co? Widzialam wczoraj 2 dniowego bobaska.
Synek kuzyna meza.
Zgodnie z wloskim zwyczajem bylismy go odwiedzic w szpitalu.
Jaki chudzinka - dlugie raczki i paluszki. Taki pajeczak.
Nie to co takie 2-3 miesieczne grubaski jakie widzialam do tej pory.
Szkoda tylko ze nie moj.Ania_84, Sabina lubią tę wiadomość
-
Ja po USG!!! Badanie prawidłowe. Mierzone parametry w normie. Nasze maleństwo ma 64 mm, mam 7 zdjęć z usg, ale żadne nie przypomina małego człowieczka Na USG zaciągnęłam mojego M - nie zrobiło to na nim żadnego wrażenia(prócz małych pretensji, że usg miało być przez brzuch). Pytam się go jak mu się bicie serca podobała, a on że nie słyszał bo szumiało . Mam jutro zrobić badanie krwi do oceny ryzyka genetycznego wad płodu - skierowanie mam do Diagnostyki - ale to badanie podobno płatne. Za wizytę dałam tradycyjnie 120 zł. Dupka już mam nie brać skończyć tylko listek. Z basenem mam poczekać jeszcze miesiąc. O sex już nawet nie spytałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 18:40
ewcia21k, Frozen, turkawka, cedr697 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
pinia108 to wszystko pięknie, oby tak dalej:* a o seksik zapytaj jeśli możesz przedzwonić
-
Po badaniu już w domu oglądałam wyniki bardzo wnikliwie i co widzę, że na skierowaniu mam zaznaczoną ciążę bliźniaczą Pierwsza reakcja - mega radość - druga hmmm chyba lekarka na usg by nie przemilczała tego faktu. No ot z powrotem do lekarza wyjaśnić, położna zobaczyła zdjęcia z usg i zmieniła kratkę - i już nie jestem w ciąży bliźniaczej.
Sexik nie zając nie ucieknie - mój M i tak twierdzi, że i do porodu/połogu poczeka Ja od samego zapłodnienia miałam zakaz więc miesiąc w te czy w te już mi nie robi różnicy
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
kobietki zrobilam test i sa 2 krechy, nie wierzylam, poszłam na bete i 674,4, nadal nie mogę uwierzyć, ze się udalo...
tylko progestero mi wyszedl 57,4 - chyba troche za wysoki, ostatnio jak go badalam to mialam wynik 6 i zacvzelam brac luteine podjezykowa,
mozliwe ze luteina 50 + moj progesteron 7,4 ? i dlatego taki wynik?
a i kogo polecacie na 1 wizyte i gdzie, moze coś słyszłyście?Ania_84, Pinia108, Frozen, turkawka, cedr697, sjoanka lubią tę wiadomość
-
Cudnie!!!!!!! Super. Progesteron dobrze ze wysoki - podobno nie ma górnej granicy w ciąży.
A tak będziesz wyglądać za 2-3 miesiące Ja i mój brzuch (trochę nadwagi połączonej z dzidziusiem).
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/856d38876f38.jpg
Ja chodzę do Szczurkowskiej na Turystyczną (120 zł wizyta) badania krwi za free. Jeśli nie potrzebujesz zwolnienia lekarskiego to może zacznij od jakiegoś NFZ. W przychodni przyszpitalnej na Czarnowie przez ezdrowie są wolne terminy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:00
cedr697, turkawka, sjoanka lubią tę wiadomość
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
pinia brzuszek już piękny - do mnie jeszcze nie dociera to, że się udało:)
kogo byś poleciła z tej przyszpitalnej? bo spojrzałam i jest tam sporo nazwisk, ale nic mi żadne nie mówi.
ania 84 - a gdzie wyruyszcie na wakacje? Moze podkradne pomysl kochana. Po powrocie do wyników to jak rzut beretem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:46
-
Jedziemy do Gdańska
łącze wyjazd służbowy - podpisuje umowe parterska na oporgramowanie medyczne ale to jeden dzien
wiec jedziemy dzien wczesniej
http://www.scsk.pl/informacje-o-osrodku-2.html
800m od plazy
w sumei wyniki bea chyba juz 18 lipca -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej! Ostatnio byłam w Diagnostyce na Jagiellońskiej na pobraniu krwi i sobie wyrobiłam Kartę Stałego Klienta. Ja w ogóle jestem dzieckiem internetowym Ale co mnie pozytywnie zaskoczyło - mam wgląd we wszystkie moje badania i możliwości ich wydrukowania w domu (od 2009 roku!!!!). Uwielbiam takie rozwiązania.
Karta podobno daje 5% rabatu ale do pakietów się to nie liczy.
Zwykle badania krwi robię w Omedze (bo mam tam free) i oni wyniki wszystkie ręcznie piszą na karteczkach a tu w Diagnostyce pełna komputeryzacja
alternatywa - a gdzie byś ewentualnie chciała rodzić? Chyba najlepiej od razu chodzić do lekarza z tego szpitala.
Z tej przyszpitalnej w rejestracji internetowej można się zapisać do:
Olga Adamczyk-Gruszka (tylko pt)
Mariusz Malmur (brak terminu)
Agnieszka Szymanek (wt, śr cz - wolne terminy)
Paweł Zielonko (wt, śr cz - wolne terminy)
i jeszcze jest opcja "dowolny lekarz" i tam prawie cały tydzień wolne terminu - nie wiem czy się im coś nie zepsuło z tym kalendarzem internetowym.
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
Pinia108 wrote:Hej!
alternatywa - a gdzie byś ewentualnie chciała rodzić? Chyba najlepiej od razu chodzić do lekarza z tego szpitala.
chyba na czarnowie bym chciała rodzić, słyszałam dobre opinie o gruszce i malmurze. Jakoś przez tą pogodę ciężko mi się wybrać z potwierdzeniem rejestracji.
Ale warto się zebrać, skoro po rejestracji wybrałabym sobie termin do dermatologa i do ginekologa:)