X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U mnie też mówił że za wcześnie na 3D bo dziecko to jak szkieletor. Teraz jest już za późno bo mała tak jest odwrócona tyłkiem i głowa do kamery z tyłu że nie będziemy chyba mieć w ogóle zdjęcia w 3D ani nic. Zobaczymy ja mam teraz 12.07 UsG 3 Trymestru.

a mówił kiedy można? Bo ja np. czytałam w centrum ginekologicznym, że oni robią np. 3d/4d od 18tc i tam chcemy zrobić filmik, bo oni nagrywają :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział że sens to ma od 23 tygodnia a najlepsze zdjęcia wychodzą po 27 tygodniu.

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mi powiedział że sens to ma od 23 tygodnia a najlepsze zdjęcia wychodzą po 27 tygodniu.

hmm... Bo np. na styczniówkach to już nie jedna ma w 3d... Koleżanka robiła w 14tc 3d.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to cały czas jestem zdezorientowana. Dziewczyny ze szkoły rodzenia mają teraz po 34 tygodniu co tydzień ktg u swojego lekarza. Jak ja to zapytałam o ten urlop i do kogo się udać bo to będą aż 3 tygodnie przerwy po 35 tygodniu to on do mnie że dam radę i po co tak często chodzić. W końcu jak powiedziałam że nie dam rady i się będę stresowac to powiedział że to rubisza iść. Ale z tonu wywnioskowałam że po co w ogóle ta wizyta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie śmiałam się jak cholera bo właśnie jak zapytałam go o tego lekarza to mówi że do rubisza albo ewentualnie Curylo bo on z nim od wielu lat współpracuje i to są sprawdzeni lekarze. Tym jego tonem w stylu " pracuje już 30 lat w ginekologii, mam tylleeee doświadczenia i specjalizacje " : D

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On sam ma jakoś trzydzieści parę :P chyba, że własny poród wlicza :P

Ehh... No ja Ci powiem, że miałam obawy co do tych prenatalnych. Taki miał jakiś podły nastrój :P prawie nic nie mówił, poważny był jak jeszcze chyba nigdy... USG zaczął z taką powagą i w ogóle jakbym nie wiem co od niego chciała :P ale potem trochę się pośmiał bo my z mężem nie potrafimy się jak ludzie wzruszać tylko sobie dogadywać i hahałam się tam tak, że i brzuchem trzęsło :P i on nie wytrzymał też :P a potem w sumie coś wypisał, jak zapytałam to odpowiedział... ale ogólnie pominął, że ryzyko porodu przedwczesnego mam mega wysokie a zobaczyłam to dopiero na kartce...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo ,ja mam 1:76. Ale nie martw się tym bo ja nie mam pojęcia co on bierze pod uwagę i jak wylicza to ryzyko skoro pappy nie było. A jak zapytałam jak to niby zostało obliczone to sam do końca nie wiedział i mówi no wie Pani czynniki etniczne , środowiskowe...

On ma 33 lata. Coś mu się ta speca chyba przeciąga bo Rubisz 2 lata starszy i już po wszystkim i doktorat zrobiony i specjalizacje.

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi się obiło o uszy, że tyle ma :P

Mam tylko nadzieję, że rzeczywiście mam super zdrowego zucha i będzie bez komplikacji. Bo podpytałam go o cc, powiedział, że na dzień dzisiejszy nie mam wskazań, potem mogą się pojawić, różnie bywa i cc po 39 tc... A to by oznaczało grudzień :P i to nawet połowa. Więc wole czekać i liczyć, że będzie ok :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z nim krótko rozmawiałam o porodzie. Powiedział że rodzić naturalnie i nie świrować : D plusów o wiele więcej , nie jest zwolennikiem CC na żądanie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja psychicznie czułabym się lepiej po cc... ale ważniejsze jest dla mnie by urodzić po północy w nowym roku :P znalazłam przypadkiem coś takiego jak aniball i chyba kupię, czas mam na to ale chce ćwiczyć i nie skapcanieć :P mam wysoko łożysko, nie ma problemów, poszukam jakiś sobie zajęć dla kobiet w ciąży :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F. jest "86, a przynajmniej studiowal z tym rocznikiem.
    Specjalizacje czasami sie ciagnal, w tamtym roku moj kolega zrobił specjalizacje majac 37 lat.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 85 na 100 %.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Jest 85 na 100 %.

No to mial rok w plecy albo przerwe po szkole średniej.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja w pierwszej ciąży przy połówkowych miałam w 19tc ;)

Później sobie zrobię :P ale już nie zależy mi na samym 3d wydruku ale na tym filmiku :D cena właściwie bardzo podobna.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolejny wynik, SHBG - 98,8 (normy 27,8 - 146,0). Jest ok czy nie?

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mam kolejny wynik, SHBG - 98,8 (normy 27,8 - 146,0). Jest ok czy nie?

Moim zdaniem ok. Mowi sie, ze najlepiej 80- 90, ja mialam.60 a niby za nisko ;p a ciaza jest.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. A mnie dalej boli bok... tak w nocy analizowalam gdzie to dokladnie jest i czuje jakby jakowod. Nie wiem czy on jest unwerwiony ale to idzie od pochwy do jajnika. F. twierdzi, ze na usg wszystko jest ok, ale mnie ciagle boli a ciazy nie ma pomimo wszystkich wynikow ok.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co... mnie tez tak nisko pobolewalo. Nie wiem jak to okreslic. On twierdzil, ze to nie ginekologiczne... wszystko bylo ok. I odkad zaszlam w ciaze to tego bolu nie ma ;p a byl nie do zniesienia...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ma któraś może na wydanie szybką wizytę u dr F? Ginemedica odwołała mi moja bez uprzedzenia......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 10:00

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Hej, ma któraś może na wydanie szybką wizytę u dr F? Ginemedica odwołała mi moja bez uprzedzenia......

Jak to? Napisz do niego smsa i Ci przywróci. Bo on odwołał czy kto?

dZhdp1.png

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ