Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Paula a jak długie masz te fazy?
Ok. 20 dni, 2 msc temu bylo 26.
Swoja droga powiedzial mi, ze ani laparo ani histero nie sprawdza jajnika ani jajowodu, nie ma w ogole żadnego sposobu by to sprawdzic. I ze po takich zabiegach czesto robia sie zrosty wiec nie poleca.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ok. 20 dni, 2 msc temu bylo 26.
Swoja droga powiedzial mi, ze ani laparo ani histero nie sprawdza jajnika ani jajowodu, nie ma w ogole żadnego sposobu by to sprawdzic. I ze po takich zabiegach czesto robia sie zrosty wiec nie poleca.
Emmm... Uh, nie wiem jak to nawet skomentować ;/ bo mi twierdził, że mam skręcony pewnie jajowód i że laparoskopia to sprawdzi. Poza tym... HSG też sprawdza. No i nie wmówi mi, że np. jak otworzy Cię to nie zobaczy jakiegoś stanu zapalnego. Bo na usg nie widać podczas operacji tak... Tak samo Pati bierze na laparo bo sprawdzi jajnik... Więc zaprzecza trochę sam sobie...
A druga faza ile ma dni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 08:08
-
nick nieaktualnyNie sprawdza stanu jajnika ani jajowodu ? Jestem w szoku szczerze mówiąc. Oczywiście że zrosty powstają tak jak i po CC ale dużo rzeczy można sprawdzić. No tylko może faktycznie muszą być jakieś wskazania. Myślę że on Ci może zaproponować po prostu leki na stymulację czyli letrozol bo będzie liczyć że przyspieszy owulację po prostu. Ja przy braniu 3-7 dzień cyklu owulację miałam ok 12-15 dzień. Tylko pytanie czy to coś da.
-
Ja na usg wszystko mam super, tak samo wyniki, mowi, ze ksiazkowo i to szalenstwo otwierac brzuch, zwlaszcza ze boli mnie cos, czego on i tak nie bedzie mogl ocenic. Zaproponowal monitoring.
2 faze cyklu zawsze mam rowne 14 dni.
Wczoraj mialam wyjazdowe spotkanie z ludzmi z podstawowki. RewelacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 07:25
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja na usg tez miewalam super obrazy... a jak mnie otworzyli to ognisko zapalne na ognisku... i trzeba bylo wycinac... To tak apropo usg ;p
Ja wczoraj ostatni dzien studiow. Zostaly mi tylko papierki do doniesienia.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A na jakiej podstawie stweridzil, ze masz poskrecany jajowod?
On stwierdzil... ;p ze jest taka mozliwosc ale na usg tego nie widac wiec laparo... ale zaszlam w ciazePaula_071 lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Verita, nie widze w zadnym medycznym opisie by ten lek byl dla kobiet w celu regulacji cykli, dotyczy tylko kobiet chorych na raka. Jestes pewna, ze brałaś ten lek?
Z tego co wiem wiele lekarzy przepisuje oprocz clo ;p takze ten... mi dal na wymioty czopki dla ludzi po chemioterapii -
Zapalenia na usg nie widać. Pytałam go nawet kiedyś, bo w rodzinie miałam poważny przypadek zapalenia przydatkow, którego usg Noe wykazalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 09:49
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Zapalenia na usg nie widać. Pytałam go nawet kiedyś, bo w rodzinie miałam poważny przypadek zapalenia przydatkow, którego usg Noe wykazalo
O tym mówię... Jak tak piszecie o różnych aspektach u jego wizyt to on czasem tak mocno zaprzecza sam sobieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 09:51
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny weźcie nie straszcie:/ to ja mam nadzieje że jak juz mnie podziurkuje to jednak cos tam sprawdzi i pozmienia ewentualnie. Juz sama nie wiem co myslec. Generalnie bardziej mi chyba nie schrzani niz jest. Mam nadzieje kurka ale mętlik. Jednak trzymam się tego co mi mowił i raczej ufam. Ale te zrosty.. Dziewczyny na watku o laparo chwalą i zachodzą więc ... eh no coż ide co ma być to będzie!07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualnyPati spokojnie przecież po każdej operacji jest ryzyko zrostów. Ja po wyrostku robaczkowym w wieku 13 lat miałam lekki zarost jajnika z jajowodem ale to nie przeszkadzało w niczym. Później miałam i laparo i histeroskopie z łyżeczkowaniem ( a tutaj to wiem że mogą być zrosty okropne bo całe endometrium jest usuwane ) a jakoś udało mi się zajść. Bądź spokojna.
-
Veritaserum ja wlasnie w obrazie usg mam zrośnięty jajnik z macicą heh więc chyyba gorzej być nie może;)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualny