X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi prof. Malinowski kazał dokladnie ten co Seli kupić ---> hyalobarrier-gel-endo

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mąż jak to mój mąż (pochwalę się, habilitację zrobił oficjalnie tydzień temu) oczywiście temat przeanalizował, przeczytał wyniki badań klinicznych i inne opracowania medyczne i to jest ok. Nie będę kombinować z innym, bo może być inna aplikacja, ale wolałabym, żeby F. nie skaszanił podania żelu za takie pieniądze.

Pati, ile przed laparo trzeba przestać jeść?:)

Podawanie nie jest trudne, chyba żadnego :P bo to strzykawka i polewasz w środku :P no ale kto wie jak tam F. by się miał do tego :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mąż jak to mój mąż (pochwalę się, habilitację zrobił oficjalnie tydzień temu) oczywiście temat przeanalizował, przeczytał wyniki badań klinicznych i inne opracowania medyczne i to jest ok. Nie będę kombinować z innym, bo może być inna aplikacja, ale wolałabym, żeby F. nie skaszanił podania żelu za takie pieniądze.

Pati, ile przed laparo trzeba przestać jeść?:)

Nie trzeba:) Przychidzisz do szpitala i w sunie to może pozwolą Ci zjeść tą zupinę a potem post. Wieczorem lewatywka i tyle:) Najgirsze te zastrzyki przeciw zakrzepowe w brzuch fuu. Rano jest meksyk bo nikt nie wie o której leci na sale. Aż pojawia się pielęgniara z piżamką (jak masz ze sznureczkami to extra) i chwile przed wyjazdem z sali dają Ci głupiego jasia oraz uwaaaaga 2tabletki apapu hehe. Po co on to nie mam pojęcia:) a potem już sala- przejscie na lożko ginekologiczne-wenflon i strzał w żyłe:)

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ogromne gratulacje dla męża :)
    Teraz jeszcze trochę i prof. zwyczajny!!

Paula_071 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz porobione badania do laparo to myśle ze moszesz spokojnie zjeść śniadanie. Ja byłam na czczo bo myslam ze cos bedą jeszcze badać.. A dziewczyny od F. jadły bo F. im powoedzial że można:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziewczyny sytuacja u Was ogólnie? Magda, Pati? Ja jakoś nie ogarniam, która jest w jakiej części cyklu itp. :P

Ogarniam jedynie, że Veritaserum pewnie cycem wojuje :D

ja wczoraj i dziś dużo na laptopie siedzę i piszę. Ciężko mi tak siedzieć, zaraz zrobię przerwę i pójdę na zakupy do sklepu. Chcę zrobić ciasto "ferrero". Jutro mam gości. Z badań to muszę na krzywą iść i pójdę pewnie w piątek :P

A i Paula gratulacje dla męża :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krótko:
    -4dc
    -w pt lecę zrobić badania od reumatologa
    -w sb wizyta u hematologa (jeśli nie przełoży)
    -w ciągu 2 tyg. wizyta w szpitalu ze skierowaniem i rozmowa nt. przyjęcia na oddział reumatologiczny
    -1.10 wizyta u F. (robimy monitoring i zobaczymy czy ma jeszcze jakieś pomysły)
    -na początku listopada kontrola u reumatologa.

Generalnie te 3 ostatnie miesiące wrzucam na luz, niech się dzieje co chce. Żadnych owu testów, diet i innych cudów. Mam trochę dosyć, potrzebuję się zatrzymać na chwilę.
    Jak się nic nie wydarzy, to w styczniu klinika. 25.10 mam dzwonić do Ivimedu zaklepać wizytę u Gizlera.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Nie trzeba:) Przychidzisz do szpitala i w sunie to może pozwolą Ci zjeść tą zupinę a potem post. Wieczorem lewatywka i tyle:) Najgirsze te zastrzyki przeciw zakrzepowe w brzuch fuu. Rano jest meksyk bo nikt nie wie o której leci na sale. Aż pojawia się pielęgniara z piżamką (jak masz ze sznureczkami to extra) i chwile przed wyjazdem z sali dają Ci głupiego jasia oraz uwaaaaga 2tabletki apapu hehe. Po co on to nie mam pojęcia:) a potem już sala- przejscie na lożko ginekologiczne-wenflon i strzał w żyłe:)

Zawsze jest tak, że pacjentowi należy się tylko zupa w dniu przyjęcia (wytyczne NFZ). Ale ja umrę z głodu chyba, więc zabiorę ze sobą kanapki ;) Bez jaj! A kiedy można później jeść? Długo jest dieta? Boże, moje życie kręci się w okół jedzenia aaaaa.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jedzenie Paula jest super :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nie jadłam od obiadu. Kolejnego dnia rano laparo i potem calą dobe nie jesz tylko kroplówka za kroplowką... rano nie dostałam śniadania bo niby nie było nam jeszcze wolno a po pionizacji około 9 i ogarnięciu zostałam poproszona na oględziny i o 12 miałam już wypis. Zupy na wyjście nie dostałam bo pani miała napisane że nie mogę haha. A taki starszy prof do nas mówił że możemy zostać do obiadku na spokojnie haha

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogóle to ja zawsze po takich operacyjkach cokam nimm 2 haha. Jak sie jednej poloznej zapytalam czy moge to mnie opkerdzieliła że nie kategorycznie a druga ze spoko ale nie za dużo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po laparo jak wróciłam do domu jadłam od razu wszystko to co wcześniej. Nie miałam diety mimo że na wypisie było że dieta lekkostrawna.

My dziś kryzys mamy jakiś. Cycki zmiękły tak jakby mniej pokarmu , Ania cała noc niespokojna, jadła ale po tym i tak szukała non stop cycka językiem. Wykończona jestem . Nie wiem czy pokarm zanikl czy co. Teraz jakoś opróżniła dwid piersi i cjdem zasnęła na brzuchu u tatusia. Aż się boję co to dziś będzie w nocy. Stresuje mnie to.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam sie anestezjologa, odnosnie jedzenia powinien byc najbardziej kompetentny.

Verita, spokojnie, normalnie pokarm sie pojawi. Napij sie Bawarii czy Inki, slod dobrze robi na laktacje. I pij duzo wody, to z niej powstaje mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 17:44

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda masz rację, trzeba odpocząć po prostu. Sporo u Ciebie się tego nałożyło i wcale się nie dziwię, że masz dosyć. Co do Gizlera to podobno jest świetny, moja koleżanka zna go prywatnie i miałam się z nim też konsultować. Byłam na warsztatach jego o niepłodności, wydawał się bardzo sensowny :)

Veri też słyszałam o piwku bezalkoholowym, albo wodzie chmielonej :)

Otworzyłam Bavarię jabłkową :D a co.

Co do zabiegu... Ja miałam laparotomię to inaczej... Ja nie mogłam nawet wody się napic przez pięć dni! Same kroplówki i tylko zwilżanie ust wodą... A jak dostałam kleik jako pierwszy to wylizałam łyżkę :P a do mamy dzwoniłam i prosiłam by mi przyniosła jeszcze jedzenie bo w końcu można było ;D

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj powinnam dostać okres, nie przyszedł. Zrobiłam godzinę temu test a tu dwie kreski! Wracam z bety, do północy powinien być wynik. Nie czuję się ciążowo ani na okres. Jestem w szoku!

futuremama lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 88:)

Pati88, Magda - mbc, veritaserum, futuremama, KAL lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łuhuhu!!! Czyli nie będzie laparo !! :P ale zaskok :) Gratuluje i cieszę się bardzo :) Masz dużo fajniejszy prezent urodzinowy :D

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie spac. Rano mialam isc na rtg klatki, ekg, badanie krwi pod katem szpitala... WOW! Oby teraz wszystko dobrze sie skonczylo.

futuremama lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Beta 88:)

Paula !! Super!! Czyli wrzucenie na taki prawdziwy luz podziałało!! Gratulacje mega ode mnie i trzymam kciuki:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :D A jak z tymi bólami?

dZhdp1.png

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ