X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam zdjęcia z usg i filmy na płycie, ale nawet nie wiem gdzie je wsadziłam. Podobnie jak te z naszego ślubu. Mamy już 4 lata dvd i ani razu go nie odpaliliśmy.

hehehe :D ja jestem taka, że będę oglądać :) lubię się wzruszać nad takimi rzeczami. Mam w domu parę takich skarbów typu list, własnoręcznie zrobiona kartka urodzinowa przez męża, albo jakieś nasze stare zdjęcia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Pati, a Ty już niedługo masz ten zabiego w Łodzi, prawda?

tak 10.10:) Teraz mąż jedzie jeszcze na transfer i wraca 6.10 no a potem laparo:)

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie jak Paula. Jesteśmy 2 lata po ślubie ani razu zdjęć nie obejrzałam, żadnego filmiku no nic :p może za 20 lat obejrzę.

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mam podobnie jak Paula. Jesteśmy 2 lata po ślubie ani razu zdjęć nie obejrzałam, żadnego filmiku no nic :p może za 20 lat obejrzę.

w sumie... ze ślubu to mam może z dwa zdjęcia, filmu żadnego. A ślub braliśmy dwa razy hahahaha :D jakoś sam ślub w sobie nigdy nie był dla mnie mega ważny. Ja skupiam się na pierdołach. Dziwny romantyk ze mnie :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo 4 lata po ślubie a album się kurzy, nikt go nie rusza :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jaki strach po tym nożowniku co był na jedności wczoraj. Akurat nie daleko pracuje i czasem chodzę na trameaj na daszyńskiego... Jestem mega podatna na takie sytuacje niestety:/

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Boże jaki strach po tym nożowniku co był na jedności wczoraj. Akurat nie daleko pracuje i czasem chodzę na trameaj na daszyńskiego... Jestem mega podatna na takie sytuacje niestety:/

Jaki nożownik? :O ja mam stracha po tym z kwietnia w leclercu....

dZhdp1.png

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byl jakiś w leclercu? masakra. No bylw czora atak na babke z warzywniaka. wpisz w google i wyskoczy stado artykułów. Nie zlapali jeszcze typa, babka przeżyła ale ciężko z nią była a taka sympatyczna kobieta:/

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tą trasą jeżdzę codziennie tramwajem na Kromera- Hala Targowa :/ a jak na rowerze to po prostu kolo tego warzywniaka przejezdzam...
    o tym w Leclerku nie słyszałam... :o

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra u nas dzosiaj dziewczyny do pracy szły z gazem w kieszeni...

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Leclercu to była masakra... Bo koleś z psychiatryka wyszedł, chciał wrócić 2.04, powiedział,że czuje się źle, że chce kogos zabić, skrzywdzić a oni powiedzieli, że jak go już wypisali, to nie przyjmą i nie mają miejsc, może przyjść na jakąś terapię... No i on wyszedł od nich i prosto do leclerca poszedł i dźgnął kilka osób... A ja miałam akurat tego dnia z mężem iść zakupy zrobić, ostatecznie się źle czułam i nie poszliśmy, jak usłyszałam o tym to normalnie strach... Bo ja zaraz mieszkam przy tym szpitalu.

dZhdp1.png

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście Seli. Czasem trzeba posłuchać wewnetrznego głosu naprawde:) Ja miałam wczoraj przeczucie że pojade jednak 7ką z trzebnickiej a nie tramwajem z daszyńskiego... Całe szczęście bo nawet sam widok mrozi krew e zýłach.

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... Ale raz też tak miałam. W liceum mieliśmy mieć wycieczkę i ja tak niby chciałam jechać, ale coś tak przeczuwałam, że lepiej nie... I nie pojechałam, nie wyjechali za daleko, autokar miał mega stłuczkę, parę osób rannych.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisał mi F. że mam kupić ten żel przeciwzrostowy (swoją drogą ciężkie pieniądze jak na żel ze skrobi ziemniaczanej). Seli, gdzie go kupowałaś?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Napisał mi F. że mam kupić ten żel przeciwzrostowy (swoją drogą ciężkie pieniądze jak na żel ze skrobi ziemniaczanej). Seli, gdzie go kupowałaś?

http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hyalobarrier-gel-endo/ ja kupowałam ten. Ale laparotomię miałam robioną u siebie w mieście rodzinnym 5 lat temu. Zadzwoniłam wtedy do producenta (też płaciłam jakoś 700 zł). Przywieźli żel do szpitala, do mojej lekarki, która mnie operowała. Zobaczyłam go dopiero w dzień operacji jak jechałam na stół :P Pamiętam, że nie można było go kupić od tak i był dostarczany do rąk tylko lekarza. Ale to było 5 lat temu w małym mieście :P z Warszawy mi przywozili.

I nie widzę tu składu... Ale nie było w nim skrobi ziemniaczanej a kwas jakiś tam, nie można było się starać o ciążę po nim dopiero po pełnym cyklu bo on się utrzymuje w organizmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:07

dZhdp1.png

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

a mi o tym nie powiedział heh. Ale może to i dobrze bo teraz bym ponosiła ponownie koszt zakupu tego maaagocznego żelu. A tak teraz w łodzi też będą patrzeć i w jajowody i usuwac wszystkie zatory zrosty więc na szczęście nic straconego:)

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten profesor mówił, że albo kupić samemu i przywieźć w termosie na chłodne napoje lub w lodówce (musi być niska temp.) albo zamówić w aptece tam w szpitalu telefonicznie i wtedy odebrać po przyjęciu przekazując pielęgniarce do przechowania:)

i koniecznie ten do endo (mam -zaznaczone na zaleceniu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:01

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hyalobarrier-gel-endo/ ja kupowałam ten. Ale laparotomię miałam robioną u siebie w mieście rodzinnym 5 lat temu. Zadzwoniłam wtedy do producenta (też płaciłam jakoś 700 zł). Przywieźli żel do szpitala, do mojej lekarki, która mnie operowała. Zobaczyłam go dopiero w dzień operacji jak jechałam na stół :P Pamiętam, że nie można było go kupić od tak i był dostarczany do rąk tylko lekarza. Ale to było 5 lat temu w małym mieście :P z Warszawy mi przywozili.

I nie widzę tu składu... Ale nie było w nim skrobi ziemniaczanej a kwas jakiś tam, nie można było się starać o ciążę po nim dopiero po pełnym cyklu bo on się utrzymuje w organizmie.

Mi poleciał takie: http://blmedica.pl/index.php/nasza-oferta/hemostaza-i-profilaktyka-przeciwzrostowa.html

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mi poleciał takie: http://blmedica.pl/index.php/nasza-oferta/hemostaza-i-profilaktyka-przeciwzrostowa.html

Nie wiem co Ci powiedzieć, nie znam się na tym, tamten działa na rynku od lat i jestem pewna, że ma w składzie tylko tamten kwas jakiś co działa na lepszy zrost komórek. A jak wtedy "siedziałam" w temacie to wszyscy brali to co Ci podesłałam. Może teraz są lepsze? Nie wiem... Ale jak napisałaś o tej skrobi ziemniaczanej... To jakoś tak... No chyba bym nie kupiła czegoś takiego :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiem co Ci powiedzieć, nie znam się na tym, tamten działa na rynku od lat i jestem pewna, że ma w składzie tylko tamten kwas jakiś co działa na lepszy zrost komórek. A jak wtedy "siedziałam" w temacie to wszyscy brali to co Ci podesłałam. Może teraz są lepsze? Nie wiem... Ale jak napisałaś o tej skrobi ziemniaczanej... To jakoś tak... No chyba bym nie kupiła czegoś takiego :P

Mąż jak to mój mąż (pochwalę się, habilitację zrobił oficjalnie tydzień temu) oczywiście temat przeanalizował, przeczytał wyniki badań klinicznych i inne opracowania medyczne i to jest ok. Nie będę kombinować z innym, bo może być inna aplikacja, ale wolałabym, żeby F. nie skaszanił podania żelu za takie pieniądze.

Pati, ile przed laparo trzeba przestać jeść?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ