SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam zdjęcia z usg i filmy na płycie, ale nawet nie wiem gdzie je wsadziłam. Podobnie jak te z naszego ślubu. Mamy już 4 lata dvd i ani razu go nie odpaliliśmy.

hehehe :D ja jestem taka, że będę oglądać :) lubię się wzruszać nad takimi rzeczami. Mam w domu parę takich skarbów typu list, własnoręcznie zrobiona kartka urodzinowa przez męża, albo jakieś nasze stare zdjęcia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Pati, a Ty już niedługo masz ten zabiego w Łodzi, prawda?

tak 10.10:) Teraz mąż jedzie jeszcze na transfer i wraca 6.10 no a potem laparo:)

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie jak Paula. Jesteśmy 2 lata po ślubie ani razu zdjęć nie obejrzałam, żadnego filmiku no nic :p może za 20 lat obejrzę.

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mam podobnie jak Paula. Jesteśmy 2 lata po ślubie ani razu zdjęć nie obejrzałam, żadnego filmiku no nic :p może za 20 lat obejrzę.

w sumie... ze ślubu to mam może z dwa zdjęcia, filmu żadnego. A ślub braliśmy dwa razy hahahaha :D jakoś sam ślub w sobie nigdy nie był dla mnie mega ważny. Ja skupiam się na pierdołach. Dziwny romantyk ze mnie :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo 4 lata po ślubie a album się kurzy, nikt go nie rusza :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jaki strach po tym nożowniku co był na jedności wczoraj. Akurat nie daleko pracuje i czasem chodzę na trameaj na daszyńskiego... Jestem mega podatna na takie sytuacje niestety:/

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Boże jaki strach po tym nożowniku co był na jedności wczoraj. Akurat nie daleko pracuje i czasem chodzę na trameaj na daszyńskiego... Jestem mega podatna na takie sytuacje niestety:/

Jaki nożownik? :O ja mam stracha po tym z kwietnia w leclercu....

dZhdp1.png

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byl jakiś w leclercu? masakra. No bylw czora atak na babke z warzywniaka. wpisz w google i wyskoczy stado artykułów. Nie zlapali jeszcze typa, babka przeżyła ale ciężko z nią była a taka sympatyczna kobieta:/

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tą trasą jeżdzę codziennie tramwajem na Kromera- Hala Targowa :/ a jak na rowerze to po prostu kolo tego warzywniaka przejezdzam...
    o tym w Leclerku nie słyszałam... :o

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra u nas dzosiaj dziewczyny do pracy szły z gazem w kieszeni...

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Leclercu to była masakra... Bo koleś z psychiatryka wyszedł, chciał wrócić 2.04, powiedział,że czuje się źle, że chce kogos zabić, skrzywdzić a oni powiedzieli, że jak go już wypisali, to nie przyjmą i nie mają miejsc, może przyjść na jakąś terapię... No i on wyszedł od nich i prosto do leclerca poszedł i dźgnął kilka osób... A ja miałam akurat tego dnia z mężem iść zakupy zrobić, ostatecznie się źle czułam i nie poszliśmy, jak usłyszałam o tym to normalnie strach... Bo ja zaraz mieszkam przy tym szpitalu.

dZhdp1.png

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście Seli. Czasem trzeba posłuchać wewnetrznego głosu naprawde:) Ja miałam wczoraj przeczucie że pojade jednak 7ką z trzebnickiej a nie tramwajem z daszyńskiego... Całe szczęście bo nawet sam widok mrozi krew e zýłach.

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... Ale raz też tak miałam. W liceum mieliśmy mieć wycieczkę i ja tak niby chciałam jechać, ale coś tak przeczuwałam, że lepiej nie... I nie pojechałam, nie wyjechali za daleko, autokar miał mega stłuczkę, parę osób rannych.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisał mi F. że mam kupić ten żel przeciwzrostowy (swoją drogą ciężkie pieniądze jak na żel ze skrobi ziemniaczanej). Seli, gdzie go kupowałaś?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Napisał mi F. że mam kupić ten żel przeciwzrostowy (swoją drogą ciężkie pieniądze jak na żel ze skrobi ziemniaczanej). Seli, gdzie go kupowałaś?

http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hyalobarrier-gel-endo/ ja kupowałam ten. Ale laparotomię miałam robioną u siebie w mieście rodzinnym 5 lat temu. Zadzwoniłam wtedy do producenta (też płaciłam jakoś 700 zł). Przywieźli żel do szpitala, do mojej lekarki, która mnie operowała. Zobaczyłam go dopiero w dzień operacji jak jechałam na stół :P Pamiętam, że nie można było go kupić od tak i był dostarczany do rąk tylko lekarza. Ale to było 5 lat temu w małym mieście :P z Warszawy mi przywozili.

I nie widzę tu składu... Ale nie było w nim skrobi ziemniaczanej a kwas jakiś tam, nie można było się starać o ciążę po nim dopiero po pełnym cyklu bo on się utrzymuje w organizmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:07

dZhdp1.png

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

a mi o tym nie powiedział heh. Ale może to i dobrze bo teraz bym ponosiła ponownie koszt zakupu tego maaagocznego żelu. A tak teraz w łodzi też będą patrzeć i w jajowody i usuwac wszystkie zatory zrosty więc na szczęście nic straconego:)

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten profesor mówił, że albo kupić samemu i przywieźć w termosie na chłodne napoje lub w lodówce (musi być niska temp.) albo zamówić w aptece tam w szpitalu telefonicznie i wtedy odebrać po przyjęciu przekazując pielęgniarce do przechowania:)

i koniecznie ten do endo (mam -zaznaczone na zaleceniu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:01

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hyalobarrier-gel-endo/ ja kupowałam ten. Ale laparotomię miałam robioną u siebie w mieście rodzinnym 5 lat temu. Zadzwoniłam wtedy do producenta (też płaciłam jakoś 700 zł). Przywieźli żel do szpitala, do mojej lekarki, która mnie operowała. Zobaczyłam go dopiero w dzień operacji jak jechałam na stół :P Pamiętam, że nie można było go kupić od tak i był dostarczany do rąk tylko lekarza. Ale to było 5 lat temu w małym mieście :P z Warszawy mi przywozili.

I nie widzę tu składu... Ale nie było w nim skrobi ziemniaczanej a kwas jakiś tam, nie można było się starać o ciążę po nim dopiero po pełnym cyklu bo on się utrzymuje w organizmie.

Mi poleciał takie: http://blmedica.pl/index.php/nasza-oferta/hemostaza-i-profilaktyka-przeciwzrostowa.html

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mi poleciał takie: http://blmedica.pl/index.php/nasza-oferta/hemostaza-i-profilaktyka-przeciwzrostowa.html

Nie wiem co Ci powiedzieć, nie znam się na tym, tamten działa na rynku od lat i jestem pewna, że ma w składzie tylko tamten kwas jakiś co działa na lepszy zrost komórek. A jak wtedy "siedziałam" w temacie to wszyscy brali to co Ci podesłałam. Może teraz są lepsze? Nie wiem... Ale jak napisałaś o tej skrobi ziemniaczanej... To jakoś tak... No chyba bym nie kupiła czegoś takiego :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiem co Ci powiedzieć, nie znam się na tym, tamten działa na rynku od lat i jestem pewna, że ma w składzie tylko tamten kwas jakiś co działa na lepszy zrost komórek. A jak wtedy "siedziałam" w temacie to wszyscy brali to co Ci podesłałam. Może teraz są lepsze? Nie wiem... Ale jak napisałaś o tej skrobi ziemniaczanej... To jakoś tak... No chyba bym nie kupiła czegoś takiego :P

Mąż jak to mój mąż (pochwalę się, habilitację zrobił oficjalnie tydzień temu) oczywiście temat przeanalizował, przeczytał wyniki badań klinicznych i inne opracowania medyczne i to jest ok. Nie będę kombinować z innym, bo może być inna aplikacja, ale wolałabym, żeby F. nie skaszanił podania żelu za takie pieniądze.

Pati, ile przed laparo trzeba przestać jeść?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ