Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Ja mam zdjęcia z usg i filmy na płycie, ale nawet nie wiem gdzie je wsadziłam. Podobnie jak te z naszego ślubu. Mamy już 4 lata dvd i ani razu go nie odpaliliśmy.
hehehe ja jestem taka, że będę oglądać lubię się wzruszać nad takimi rzeczami. Mam w domu parę takich skarbów typu list, własnoręcznie zrobiona kartka urodzinowa przez męża, albo jakieś nasze stare zdjęcia. -
Magda - mbc wrote:Pati, a Ty już niedługo masz ten zabiego w Łodzi, prawda?
tak 10.10:) Teraz mąż jedzie jeszcze na transfer i wraca 6.10 no a potem laparo:)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Ja mam podobnie jak Paula. Jesteśmy 2 lata po ślubie ani razu zdjęć nie obejrzałam, żadnego filmiku no nic :p może za 20 lat obejrzę.
w sumie... ze ślubu to mam może z dwa zdjęcia, filmu żadnego. A ślub braliśmy dwa razy hahahaha jakoś sam ślub w sobie nigdy nie był dla mnie mega ważny. Ja skupiam się na pierdołach. Dziwny romantyk ze mnie -
Boże jaki strach po tym nożowniku co był na jedności wczoraj. Akurat nie daleko pracuje i czasem chodzę na trameaj na daszyńskiego... Jestem mega podatna na takie sytuacje niestety:/07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Pati88 wrote:Boże jaki strach po tym nożowniku co był na jedności wczoraj. Akurat nie daleko pracuje i czasem chodzę na trameaj na daszyńskiego... Jestem mega podatna na takie sytuacje niestety:/
Jaki nożownik? ja mam stracha po tym z kwietnia w leclercu.... -
byl jakiś w leclercu? masakra. No bylw czora atak na babke z warzywniaka. wpisz w google i wyskoczy stado artykułów. Nie zlapali jeszcze typa, babka przeżyła ale ciężko z nią była a taka sympatyczna kobieta:/07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Masakra u nas dzosiaj dziewczyny do pracy szły z gazem w kieszeni...07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
W Leclercu to była masakra... Bo koleś z psychiatryka wyszedł, chciał wrócić 2.04, powiedział,że czuje się źle, że chce kogos zabić, skrzywdzić a oni powiedzieli, że jak go już wypisali, to nie przyjmą i nie mają miejsc, może przyjść na jakąś terapię... No i on wyszedł od nich i prosto do leclerca poszedł i dźgnął kilka osób... A ja miałam akurat tego dnia z mężem iść zakupy zrobić, ostatecznie się źle czułam i nie poszliśmy, jak usłyszałam o tym to normalnie strach... Bo ja zaraz mieszkam przy tym szpitalu.
-
Całe szczęście Seli. Czasem trzeba posłuchać wewnetrznego głosu naprawde:) Ja miałam wczoraj przeczucie że pojade jednak 7ką z trzebnickiej a nie tramwajem z daszyńskiego... Całe szczęście bo nawet sam widok mrozi krew e zýłach.07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Dokładnie... Ale raz też tak miałam. W liceum mieliśmy mieć wycieczkę i ja tak niby chciałam jechać, ale coś tak przeczuwałam, że lepiej nie... I nie pojechałam, nie wyjechali za daleko, autokar miał mega stłuczkę, parę osób rannych.
-
Paula_071 wrote:Napisał mi F. że mam kupić ten żel przeciwzrostowy (swoją drogą ciężkie pieniądze jak na żel ze skrobi ziemniaczanej). Seli, gdzie go kupowałaś?
http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hyalobarrier-gel-endo/ ja kupowałam ten. Ale laparotomię miałam robioną u siebie w mieście rodzinnym 5 lat temu. Zadzwoniłam wtedy do producenta (też płaciłam jakoś 700 zł). Przywieźli żel do szpitala, do mojej lekarki, która mnie operowała. Zobaczyłam go dopiero w dzień operacji jak jechałam na stół Pamiętam, że nie można było go kupić od tak i był dostarczany do rąk tylko lekarza. Ale to było 5 lat temu w małym mieście z Warszawy mi przywozili.
I nie widzę tu składu... Ale nie było w nim skrobi ziemniaczanej a kwas jakiś tam, nie można było się starać o ciążę po nim dopiero po pełnym cyklu bo on się utrzymuje w organizmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:07
-
Paula_071 wrote:Napisał mi F. że mam kupić ten żel przeciwzrostowy (swoją drogą ciężkie pieniądze jak na żel ze skrobi ziemniaczanej). Seli, gdzie go kupowałaś?
a mi o tym nie powiedział heh. Ale może to i dobrze bo teraz bym ponosiła ponownie koszt zakupu tego maaagocznego żelu. A tak teraz w łodzi też będą patrzeć i w jajowody i usuwac wszystkie zatory zrosty więc na szczęście nic straconego:)Paula_071 lubi tę wiadomość
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Mi ten profesor mówił, że albo kupić samemu i przywieźć w termosie na chłodne napoje lub w lodówce (musi być niska temp.) albo zamówić w aptece tam w szpitalu telefonicznie i wtedy odebrać po przyjęciu przekazując pielęgniarce do przechowania:)
i koniecznie ten do endo (mam -zaznaczone na zaleceniu)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:01
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Seli wrote:http://zrosty.pl/hyalobarrier-gel-hyalobarrier-gel-endo/ ja kupowałam ten. Ale laparotomię miałam robioną u siebie w mieście rodzinnym 5 lat temu. Zadzwoniłam wtedy do producenta (też płaciłam jakoś 700 zł). Przywieźli żel do szpitala, do mojej lekarki, która mnie operowała. Zobaczyłam go dopiero w dzień operacji jak jechałam na stół Pamiętam, że nie można było go kupić od tak i był dostarczany do rąk tylko lekarza. Ale to było 5 lat temu w małym mieście z Warszawy mi przywozili.
I nie widzę tu składu... Ale nie było w nim skrobi ziemniaczanej a kwas jakiś tam, nie można było się starać o ciążę po nim dopiero po pełnym cyklu bo on się utrzymuje w organizmie.
Mi poleciał takie: http://blmedica.pl/index.php/nasza-oferta/hemostaza-i-profilaktyka-przeciwzrostowa.html
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Mi poleciał takie: http://blmedica.pl/index.php/nasza-oferta/hemostaza-i-profilaktyka-przeciwzrostowa.html
Nie wiem co Ci powiedzieć, nie znam się na tym, tamten działa na rynku od lat i jestem pewna, że ma w składzie tylko tamten kwas jakiś co działa na lepszy zrost komórek. A jak wtedy "siedziałam" w temacie to wszyscy brali to co Ci podesłałam. Może teraz są lepsze? Nie wiem... Ale jak napisałaś o tej skrobi ziemniaczanej... To jakoś tak... No chyba bym nie kupiła czegoś takiego -
Seli wrote:Nie wiem co Ci powiedzieć, nie znam się na tym, tamten działa na rynku od lat i jestem pewna, że ma w składzie tylko tamten kwas jakiś co działa na lepszy zrost komórek. A jak wtedy "siedziałam" w temacie to wszyscy brali to co Ci podesłałam. Może teraz są lepsze? Nie wiem... Ale jak napisałaś o tej skrobi ziemniaczanej... To jakoś tak... No chyba bym nie kupiła czegoś takiego
Mąż jak to mój mąż (pochwalę się, habilitację zrobił oficjalnie tydzień temu) oczywiście temat przeanalizował, przeczytał wyniki badań klinicznych i inne opracowania medyczne i to jest ok. Nie będę kombinować z innym, bo może być inna aplikacja, ale wolałabym, żeby F. nie skaszanił podania żelu za takie pieniądze.
Pati, ile przed laparo trzeba przestać jeść?13.08.2015 r.
11.05.2019 r.