Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nawet napisane jest na stronie:
4. Wyznaczanie terminów przyjęć
Terminy przyjęć do Oddziału są wyznaczane w Sekretariacie Oddziału w godz. 9:00 – 13:00 przez Ordynator Oddziału, dr n. med. Katarzynę Gruszecką lub przez wyznaczonego lekarza. Należy posiadać skierowanie lekarskie do Oddziału Reumatologii oraz dokumentację medyczną potwierdzającą konieczność hospitalizacji (wypisy ze szpitali, wyniki badań laboratoryjnych i obrazowych).
http://www.szpital-marciniak.wroclaw.pl/p,167,oddzial-reumatologii-i-chorob-wewnetrznych#Wyznaczanie%20termin%C3%B3w%20przyj%C4%99%C4%8713.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyFuturemama dzięki za kontakt już sobie zapisałam na przyszłość.
My byliśmy dziś u fizjo mega kobieta mimo że ok 60 ale pracowała z wcześniakami noworodkami w klinice dawniej na dyrekcyjnej później na Chałubińskiego.
Ogólnie Ania ma lekką asymetrię ale jakby to jest normalne widać dokładnie jak leżała w brzuszku. Pokazała nam kilka ćwiczeń jak jej trochę pomóc ogólnie w szoku jestem wszystko co ona robiła to Ania po prostu spala...więc nie były to słowa puszczone na wiatr. Potrafiła w 10 sekund jednym ruchem w zasadzie uspokoić mała .
Dziewczyny jak kladlyscie Wasze dzieci do snu ? Na boczku ? Ja się strasznie boję ja na wznak kłaść bo ona prawie nigdy nie odbija i już mam schizy że się zacznie dusić czy się zachłyśnie mlekiem. Nie wiem jak to robic. Na płasko czy lekko pod górkę ? Stosowałyscir jakieś poduszki ?
Dziś ta fizjo mówiła ze kłaść ja pod kątem ale 45 stopni a nie 90. -
nick nieaktualny
-
Koleżanka od F. ktora była ze mną w szpitalubteż na laparo właśnie pisała dziś mi smsem że udało się i jest w 10tyg ciąży. Też bym chciała być normalnym przypadkiem a nieee zawsze pod gorkę Mam dośc bycia unikatową i ciągle coś Tak sobie chciałam ponarzekać
Niech Ania rośnie zdrowo i ty veri też się trzymaj z mężem w tej nowej roli:)Paula_071 lubi tę wiadomość
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
veritaserum wrote:Seli byłaś w końcu na izbie ? Co się okazało ?
Właśnie? Wszystko ok?07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Hej, hej... No wczoraj leżałam dużo i napchałam się magnezu z nospą, przeszło.
Trafiła mi się wizyta do innego ginekologa i to skonsultowałam dziś
F. mi odpisał dziś, że... Taka bakteria nie istnieje w kanale szyjki i mam powtórzyć wymaz. Pozostawię to bez komentarza.
Mam antybiotyk na 10 dni, zakaz współżycia i szyjka się skróciła 1,5 cm więc to nie tragedia i obserwujemy, nadal jest bardzo dobra -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:A jaka miałaś bakterie ?? Pracowałam trochę na mikro coś nie coś kojarzę
klebsiella pneumoniae to jakaś niby pałeczka zapalenia płuc, to z wymazu kanału szyjki macicy -
Pati88 wrote:Koleżanka od F. ktora była ze mną w szpitalubteż na laparo właśnie pisała dziś mi smsem że udało się i jest w 10tyg ciąży. Też bym chciała być normalnym przypadkiem a nieee zawsze pod gorkę Mam dośc bycia unikatową i ciągle coś Tak sobie chciałam ponarzekać
Niech Ania rośnie zdrowo i ty veri też się trzymaj z mężem w tej nowej roli:)
Pati, trzymam mocno kciuki za Ciebie! Kiedy masz kolejne laparo?
Verita, ja kladlam na boku mlodego. Jemu czesto lezac na boku nawet cos wyplywalo, takie male ulewanie, mniej bolal go brzuch wtedy. Nawet pod plecy dawalam jakis walek (np. zwiniety recznik), zeby sie nie przewracal. Robilam tak do czasu az sam sie nie potrafil przewrocic na brzuch. I dawalam ksiazke pod materac pod glowa.
Seli, a to F. pobieral Ci wymaz? Dlaczego masz brac antybiotyk skoro niby tej bakterii nue masz prawa miec w pochwie?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Seli, a to F. pobieral Ci wymaz? Dlaczego masz brac antybiotyk skoro niby tej bakterii nue masz prawa miec w pochwie?
W kanale szykki. Tak F.pobierał, dla niego nie istnieje taka... antybiotyk dostałam od innego lekarza. -
nick nieaktualnyDziwna sprawa. Taka bakteria istnieje w kanale szyjki bardzo rzadko ale może być. Może to też być zanieczyszczenie z pochwy ale to przecież on pobierał i wie skąd. Ja bym też brała antybiotyk. Co do szyjki to ona naturalnie się będzie skracała już i lepiej żeby tak było bo później jest to pożądane. Ja na szyjce 3,5 cm trzymałam prawie całą ciążę a startowałam jakos z 4,5.
U nas nocki coraz lepiej. Ania budzi się jak w zegarku co te 3-3,5h. Trochę nam schodzi na ponowne usypianie ale też źle nie jest. Dzisiaj się nawet wyspałam.Paula_071, futuremama, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Cóż... Inny lekarz mi dokładnie wytłumaczył jaki antybiotyk, jakie działanie i co i jak Z szyjką też to rozumiem, nawet czuje się lepiej z taką krótszą. Bo cały czas miałam koło 5 cm a jak dobiła do 6 to było kiepsko. Zaparcia - czułam jak naciska, wywinęła się. Ale była taka długa tylko jakieś 3 tygodnie. Teraz jest dobrze, a nie jest też jakaś krótka przecież.
Veri, wszystko się stabilizuje teraz Będzie coraz lepiej. Niektóre maluchy po miesiącu to i ciągiem w nocy 7h śpią -
Paula_071 wrote:A u jakiego lekarza byłaś? Pamiętaj o probiotyku
Verita, mówiłam, że musicie się dotrzeć
Byłam u Szewczuka. I biorę dicoflor od razu już przy wcześniejszych antybiotykach go brałam.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z Szewczukiem też miałam styczność w szpitalu. Jest mega ! Na końcu porodu wszedł tylko zobaczył że ta młoda lekarka sobie radzi i poszedł ale kolejnego dnia był głównym lekarzem na obchodzie. Ma super poczucie humoru i ogólnie taki fajny dla mnie sposób bycia.
futuremama lubi tę wiadomość
-
Mi też przypadł do gustu ma też super sprzęt usg u siebie. A zwykła wizyta wczoraj była wręcz jak badanie genetyczne Nagrywa też filmy DVD w 4D, z płaskorzeźbą nam przeszło... I nie mamy za wiele zdjęć takich ładnych synka, a chcemy pamiątkę mieć. Więc zrobimy sobie u niego filmik Mam zdjęcie buźki z wczoraj to się mega rozczulam, mam ślicznego synusia, że się rozpływam
futuremama, veritaserum, Magda - mbc, Paula_071 lubią tę wiadomość