X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a Ty bierzesz swój neoparin od owu, czy masz brać od pozytywu?
    Wyczytałam też, że niektóre dziewczyny brały od zakończenia @

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brac od 2 kresek. Na Twoim miejscu bym juz odstawila, skoro wiesz, ze nie jestes w ciazy. Ja generalnie juz kolejny cykl nic nie biore, bo wiem, ze u mnie jest jakas mechaniczna blokada, po laparo wroce do lykania tabsow i kucia sie.
    Pati, ile dni po laparo mozna prowadzic auto? Bo pasy ida w miejscu gdzie byl zabieg. Niestety moj maz wyjezdza na dawno zaplanowana konferencje, dziecko chyba podrzucimy do dziadkow, po szpitalu bede sama w domu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nocka masakra. A cieszyłam się że jest mleko to i lepiej będzie.
    Ona non stop wisiała by na cycku. Je i ciągnie w tym czasie bo słyszę. Próbuje ja odłożyć bo ile można... To ona oczy jak 5 zł i już nie śpi. Tragedia. Dla mnie przespanie 3h w nocy to marzenie. Czy możliwe że ona się nie najada moim pokarmem i potrzebuje więcej ???

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal mam stresa i mętlik.
    Pisałam do F. ale nadal od niego cisza, trzeci dzień. I zastanawiam się... Bo czuje, że szyjka się z tych 6cm mega skróciła... W dodatku ta bakteria. Najpierw każe robić wymazy, straszy porodem przed wczesnym i w ogóle zagrożeniem ciąży a teraz mnie zlał.. :/ pójdę chyba do jakiegoś innego na konsultacje bo nie chce czekać dwa tygodnie aż się okaże, że jednak coś poważnego się dzieje jednak ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jakby to było coś poważnego to by Ci odpisał.

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale zleca badanie, płace za to. Mówi, że trzeba szybko reagować bo może to zaszkodzić dziecku po czym zero odezwu, nie można się dodzwonić ani nic. Wypadałoby odpisać w końcu albo odebrać chociaż telefon skoro mnie tak straszy i robi wymazy po 200 zł, nie raz 50 zł. Na każdej wizycie mam pobierany jakiś wymaz, co chwila mówi "bo to powoduje skracanie szyjki, trzeba reagować". Wystarczyło odpisać krótko "wszystko w porządku" albo " nie trzeba włączać leczenia" i tyle.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, nie ma opcji, by dziecko jedzac pokarm mamy sie nie najadalo. Moze byc glodne, jesli matka nie ma mleka, ale to nie Twoj przypadek. Trafil Ci sie egzemplarz wiszacego dziecka. Jesli uda Ci sie, ze bedzie spalo bez piersi to kladz sie sama. Olej gotowanie tylko idz spac. Mozesz sie sprobowac spac z Ania w lozku, gdy na lezaco je, mi sie to jednak nigdy nie udalo ;)
    Sprobuj tez z szumisiem albo kokonem, moze ktores z tych rzeczy sprawi, ze bedzie spac bez piersi.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Seli jakby to było coś poważnego to by Ci odpisał.

Tez tak mysle. Co nie zmienia faktu, ze moglby napisac, ze zostawia Ci recepte w rejestracji. Chyba, ze masz bakterie fizjologiczne i nic sie z tym nie robi?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tez tak mysle. Co nie zmienia faktu, ze moglby napisac, ze zostawia Ci recepte w rejestracji. Chyba, ze masz bakterie fizjologiczne i nic sie z tym nie robi?

Nie wiem jakie sa. Wymaz z kanalu szyjki. Antybiogram jest to wyglada na wynikach jakby antybiotyk nalezalo wlaczyc. Czuje, ze szyjka sie skrocila a do tego od dwoch dni brzuch mi sie stawia... i to nie Artur sie wierci a macica stawia... I nie wiem na ile to normalne :/

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mam brac od 2 kresek. Na Twoim miejscu bym juz odstawila, skoro wiesz, ze nie jestes w ciazy. Ja generalnie juz kolejny cykl nic nie biore, bo wiem, ze u mnie jest jakas mechaniczna blokada, po laparo wroce do lykania tabsow i kucia sie.
    Pati, ile dni po laparo mozna prowadzic auto? Bo pasy ida w miejscu gdzie byl zabieg. Niestety moj maz wyjezdza na dawno zaplanowana konferencje, dziecko chyba podrzucimy do dziadkow, po szpitalu bede sama w domu.

tak, tak już odstawiłam po tym drugim teście. Dziś też zrobiłam (nie wiem po co :P) niestety widać jakiegoś bladziocha, ale to jest 14dpo więc i tak nic go nie uratuje - jeśli to nie pomyłka testu.
    No nic, tylko czekać na tego hematologa, niech on już wraca z tych urlopów, bo oszaleje!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to mnie pocieszylas :( też nie jestem w stanie zasnac jak ona je na leżąco. Może jej to minie... Ona sobie słodko spi przy piersi a ja ledwo już żyje.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, niestety pierwsze tygodnie nie są łatwe :( Poważnie, spróbuj z szumisiem, albo z tym, żebym wsadzić ją w kokon. Może to zadziała jako uspokajacz. U nas szumiś działał cuda, chociaż czasami trzeba było użyć suszarki na full ;) Kokon nie działał na Tomka, ale mój bratanek spał jak zaczarowany w nim. A ze smoczkiem próbowałaś?

Magda, moim zdaniem szukaj wolnego terminu do F. na wizyte chwile przed owu. Musisz zrobić monitoring.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ona smoczka nie chce i wypluwa. Włączyliśmy szum taki z YouTube raz działa raz nie. Ona lubi być ciasno to fakt. Dzisiaj zasnęła namnna 3h jak mąż ja mocno utulil.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Verita, niestety pierwsze tygodnie nie są łatwe :( Poważnie, spróbuj z szumisiem, albo z tym, żebym wsadzić ją w kokon. Może to zadziała jako uspokajacz. U nas szumiś działał cuda, chociaż czasami trzeba było użyć suszarki na full ;) Kokon nie działał na Tomka, ale mój bratanek spał jak zaczarowany w nim. A ze smoczkiem próbowałaś?

Magda, moim zdaniem szukaj wolnego terminu do F. na wizyte chwile przed owu. Musisz zrobić monitoring.

jak dostane okres (powinien być dziś, a go nie ma) to bede polować. Może być tak, że jak mi się spóźni te 3 dni, to moja wizyta na 1X będzie akurat.

edit. F. wolne terminy ma na 19 listopada, widzę że Śliż jest super dostępny, a w miarę dostępny jest Rubisz - to może jak coś, to do Śliża pójdę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 17:35

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Magda

To jest żart z jego dostępnością... Facet za dużo wziął na głowę. Nie doradzę z tymi panami doktorami, bo ich nie znam.
    Może skoro miałaś cień na teście to znowu biochemiczna. Nie chcesz sprawdzić betą?

@Verita

Kup kokon, to kosztuje małe pieniądze a może nie będziesz taka uwiązana.

Młody dzisiaj u dziadków na noc. Miałam z mężem pić wino, ale niedawno wypiłam ocet winny (ponoć zdrowy;)) i czuję się jakbym już była po winie ;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak szczerze, to mi się nie chce robić tej bety. Bardziej mnie martwi fakt, że ja owszem zamawiam sobie wizyty z wyprzedzeniem itp. no ale na monit, to trzeba co 2 dzień i spróbuje z nim pogadać, że może poleci mi tu jakiegoś gina z mniejszym obłożeniem na monit, a do niego bede chodzić na omawianie spraw poważnych :P

Ja też dziś pije wino, właśnie jadę na miasto! Twoje zdrowie Paula, żeby laparo odjęła bóle! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 20:22

Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale on Cię na monitoring wciśnie bez problemów, mi tak znajdywał terminy albo kazał przychodzić za 5 minut 15 i przyjmował mnie przed pacjentkami.

Zdrówko! :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko brzuch mi sie wygina, nie napina... robi sie z jednej strony mega krzywy. To chyba stswianie sie macicy... I na tym etapie to chyba pozno dosc i roznie bywa z tym czy to jest ok... Niepokoje sie :/

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, ze mlody uklada sie z jednej strony?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A to nie jest tak, ze mlody uklada sie z jednej strony?

Nie, to z pewnością nie jest Artur. Twardnieje po jednej stronie i robi się taka krzywa góra. Ruchów nawet wtedy nie czuje malucha. To jest stawianie macicy.

dZhdp1.png

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ