Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam brac od 2 kresek. Na Twoim miejscu bym juz odstawila, skoro wiesz, ze nie jestes w ciazy. Ja generalnie juz kolejny cykl nic nie biore, bo wiem, ze u mnie jest jakas mechaniczna blokada, po laparo wroce do lykania tabsow i kucia sie.
Pati, ile dni po laparo mozna prowadzic auto? Bo pasy ida w miejscu gdzie byl zabieg. Niestety moj maz wyjezdza na dawno zaplanowana konferencje, dziecko chyba podrzucimy do dziadkow, po szpitalu bede sama w domu.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyDziewczyny u mnie nocka masakra. A cieszyłam się że jest mleko to i lepiej będzie.
Ona non stop wisiała by na cycku. Je i ciągnie w tym czasie bo słyszę. Próbuje ja odłożyć bo ile można... To ona oczy jak 5 zł i już nie śpi. Tragedia. Dla mnie przespanie 3h w nocy to marzenie. Czy możliwe że ona się nie najada moim pokarmem i potrzebuje więcej ??? -
A ja nadal mam stresa i mętlik.
Pisałam do F. ale nadal od niego cisza, trzeci dzień. I zastanawiam się... Bo czuje, że szyjka się z tych 6cm mega skróciła... W dodatku ta bakteria. Najpierw każe robić wymazy, straszy porodem przed wczesnym i w ogóle zagrożeniem ciąży a teraz mnie zlał.. pójdę chyba do jakiegoś innego na konsultacje bo nie chce czekać dwa tygodnie aż się okaże, że jednak coś poważnego się dzieje jednak ;/ -
nick nieaktualny
-
No ale zleca badanie, płace za to. Mówi, że trzeba szybko reagować bo może to zaszkodzić dziecku po czym zero odezwu, nie można się dodzwonić ani nic. Wypadałoby odpisać w końcu albo odebrać chociaż telefon skoro mnie tak straszy i robi wymazy po 200 zł, nie raz 50 zł. Na każdej wizycie mam pobierany jakiś wymaz, co chwila mówi "bo to powoduje skracanie szyjki, trzeba reagować". Wystarczyło odpisać krótko "wszystko w porządku" albo " nie trzeba włączać leczenia" i tyle.
-
Verita, nie ma opcji, by dziecko jedzac pokarm mamy sie nie najadalo. Moze byc glodne, jesli matka nie ma mleka, ale to nie Twoj przypadek. Trafil Ci sie egzemplarz wiszacego dziecka. Jesli uda Ci sie, ze bedzie spalo bez piersi to kladz sie sama. Olej gotowanie tylko idz spac. Mozesz sie sprobowac spac z Ania w lozku, gdy na lezaco je, mi sie to jednak nigdy nie udalo
Sprobuj tez z szumisiem albo kokonem, moze ktores z tych rzeczy sprawi, ze bedzie spac bez piersi.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
veritaserum wrote:Seli jakby to było coś poważnego to by Ci odpisał.
Tez tak mysle. Co nie zmienia faktu, ze moglby napisac, ze zostawia Ci recepte w rejestracji. Chyba, ze masz bakterie fizjologiczne i nic sie z tym nie robi?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Tez tak mysle. Co nie zmienia faktu, ze moglby napisac, ze zostawia Ci recepte w rejestracji. Chyba, ze masz bakterie fizjologiczne i nic sie z tym nie robi?
Nie wiem jakie sa. Wymaz z kanalu szyjki. Antybiogram jest to wyglada na wynikach jakby antybiotyk nalezalo wlaczyc. Czuje, ze szyjka sie skrocila a do tego od dwoch dni brzuch mi sie stawia... i to nie Artur sie wierci a macica stawia... I nie wiem na ile to normalne -
Paula_071 wrote:Mam brac od 2 kresek. Na Twoim miejscu bym juz odstawila, skoro wiesz, ze nie jestes w ciazy. Ja generalnie juz kolejny cykl nic nie biore, bo wiem, ze u mnie jest jakas mechaniczna blokada, po laparo wroce do lykania tabsow i kucia sie.
Pati, ile dni po laparo mozna prowadzic auto? Bo pasy ida w miejscu gdzie byl zabieg. Niestety moj maz wyjezdza na dawno zaplanowana konferencje, dziecko chyba podrzucimy do dziadkow, po szpitalu bede sama w domu.
tak, tak już odstawiłam po tym drugim teście. Dziś też zrobiłam (nie wiem po co ) niestety widać jakiegoś bladziocha, ale to jest 14dpo więc i tak nic go nie uratuje - jeśli to nie pomyłka testu.
No nic, tylko czekać na tego hematologa, niech on już wraca z tych urlopów, bo oszaleje!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Verita, niestety pierwsze tygodnie nie są łatwe Poważnie, spróbuj z szumisiem, albo z tym, żebym wsadzić ją w kokon. Może to zadziała jako uspokajacz. U nas szumiś działał cuda, chociaż czasami trzeba było użyć suszarki na full Kokon nie działał na Tomka, ale mój bratanek spał jak zaczarowany w nim. A ze smoczkiem próbowałaś?
Magda, moim zdaniem szukaj wolnego terminu do F. na wizyte chwile przed owu. Musisz zrobić monitoring.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Paula_071 wrote:Verita, niestety pierwsze tygodnie nie są łatwe Poważnie, spróbuj z szumisiem, albo z tym, żebym wsadzić ją w kokon. Może to zadziała jako uspokajacz. U nas szumiś działał cuda, chociaż czasami trzeba było użyć suszarki na full Kokon nie działał na Tomka, ale mój bratanek spał jak zaczarowany w nim. A ze smoczkiem próbowałaś?
Magda, moim zdaniem szukaj wolnego terminu do F. na wizyte chwile przed owu. Musisz zrobić monitoring.
jak dostane okres (powinien być dziś, a go nie ma) to bede polować. Może być tak, że jak mi się spóźni te 3 dni, to moja wizyta na 1X będzie akurat.
edit. F. wolne terminy ma na 19 listopada, widzę że Śliż jest super dostępny, a w miarę dostępny jest Rubisz - to może jak coś, to do Śliża pójdę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 17:35
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
@Magda
To jest żart z jego dostępnością... Facet za dużo wziął na głowę. Nie doradzę z tymi panami doktorami, bo ich nie znam.
Może skoro miałaś cień na teście to znowu biochemiczna. Nie chcesz sprawdzić betą?
@Verita
Kup kokon, to kosztuje małe pieniądze a może nie będziesz taka uwiązana.
Młody dzisiaj u dziadków na noc. Miałam z mężem pić wino, ale niedawno wypiłam ocet winny (ponoć zdrowy;)) i czuję się jakbym już była po winie13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula, tak szczerze, to mi się nie chce robić tej bety. Bardziej mnie martwi fakt, że ja owszem zamawiam sobie wizyty z wyprzedzeniem itp. no ale na monit, to trzeba co 2 dzień i spróbuje z nim pogadać, że może poleci mi tu jakiegoś gina z mniejszym obłożeniem na monit, a do niego bede chodzić na omawianie spraw poważnych
Ja też dziś pije wino, właśnie jadę na miasto! Twoje zdrowie Paula, żeby laparo odjęła bóle!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 20:22
Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Tylko brzuch mi sie wygina, nie napina... robi sie z jednej strony mega krzywy. To chyba stswianie sie macicy... I na tym etapie to chyba pozno dosc i roznie bywa z tym czy to jest ok... Niepokoje sie
-
Paula_071 wrote:A to nie jest tak, ze mlody uklada sie z jednej strony?
Nie, to z pewnością nie jest Artur. Twardnieje po jednej stronie i robi się taka krzywa góra. Ruchów nawet wtedy nie czuje malucha. To jest stawianie macicy.