Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:ja mam na 9:50, to chyba wchodzę po Tobie, hahah ale akcja
a nie, to ja popieprzyłam coś, inną mam na 9 a teraz mam na 10.30 to ja chyba po Tobie wejdę -
A mam pytnaie jeszcze do Veri Ty też po 30tc chodziłaś do niego co 2 tygodnie?...bo wydaje mi się to lekką przesadą...
-
veritaserum wrote:Paula a kiedy to.sie.skonczy ?? Ona sama w łóżeczku spać nie chce. Oczywiście znawcy wszystkiego już mnie doprowadzają do szału że jak ja tak nauczymy i będziemy brać do łóżka to się tak nauczy. Masakra. Jak wczoraj ja kilka razy próbowaliśmy odłożyć to się darła jak oparzona. Na końcu już płakałam razem z nią.
Daj spokoj, rob jak Ci wygodnie. Kazde dziecko jest inne, musicie sie dotrzec. Ona jest tak mala, ze jeszcze milion razy zmienia sie potrzeby i upodobania. U nas to trwalo z 2 miesiace, ale pamietam moj szok w 6 tygodniu gdy mlody przespal od 19 do 23 i obudzilam sie z tak pelnymi piersiami, ze przystawialam go na spiocha.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Seli wrote:a nie, to ja popieprzyłam coś, inną mam na 9 a teraz mam na 10.30 to ja chyba po Tobie wejdę
i jestem przekonana, że bede siedzieć dłużej niż 20min więc się nie spieszWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:45
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:tam jest co 20 min, wiec jest 9:50, 10:10 i 10:30 więc jak będziesz wcześniej, to może uda nam się zamienić dwa słowa! Tylko ja nie wiem jak masz na imię, chyba że mam wołać „Seli” na korytarzu
hahaha pewnie bym się zorientowała Ewelina może się miniemy bo przychodzę zawsze trochę wcześniej, nie lubię być na styk, choc tam zawsze opóźnienia -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Seli ja chodziłam co 3 tyg. Nawet 3,5 tyg.
Hm... To skoro mam ciążę książkową i nie widzę potrzeb takiej kontroli, to po co mam łazić co 2 tygodnie? i tak miliony monet tam zostawiam, nie mówiąc, że mam dosyć łażenia i ciągłego badania się na wyrost... -
Teraz będzie pytanie hit ode mnie ale ja nigdy nie byłam w szpitalu, a nie mogę się dodzwonić na IP na Fieldorfa. Czy ja mam jechać z tym skierowaniem na IP i czekać aż mnie przyjmą, czy ja mam zadzwonić i się umówić, czy mam tam jechać i wyznaczyć sobie termin.
U mnie w rodzinnych stronach, jak się ma skierowanie do szpitala z napisem pilne, to się bierze rzeczy i jedzie się na oddział i czeka na przyjęcie, a tu nie wiem
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyNoc lepsza niż ostatnio ale podaliśmy już z wszystkiego mleko modyfikowane ( ostatni raz !! ) Mała po tym ulewalo strasznie . Oczywiście nie wiem co jest w tym za syf bo dziecko by się chyba samo nie obudziło. Zasnęła o 22 ja ją obudziłam o 2 na cyca i mega ból w piersiach i jak kamienie ( nawał ). Przystawiam ja i trochę popiła poszła spać o 5.55 się obidzila i znowu trochę popiła i najchętniej spala by tylko ze mną i przy cycku. Pokarmu już mam tyle że to jest masakra. Jakie rady dziewczyny na teraz ? Odciagnelam trochę do uczucia ulgi w 3 minuty z jednej piersi 60 ml. Masakra. Błagam powiedzcie że nie o się unormuje bo jeśli ona tak będzie robić to jak mąż wróci do pracy to ja nic nie zrobię...
Dzisiaj się chociaż wyspałam więc ten plus. Sorry za błędy pisze na szybko i z telefonu -
Przejdzie, ja miałam nawał od 3 doby do 10 dnia, ale wiadomo, każda kobieta ma inaczej. Jeśli Cię boli, możesz obłożyć piersi liśćmi kapusty (serio, działa). Odciągaj tylko do uczucia ulgi, mleko możesz mrozić, albo chować do lodówki, jeśli młoda pije z butelki to mąż będzie mogł ja karmic, a Ty spać (jak przejdzie już nawał pewnie).
Niestety, jak karmiłam to strasznie chciało mi się jeść, po obiedzie płakałam, że jestem głodna. Więc albo siedziałam w kuchni i gotowałam, albo młody wisiał na cycku (karmiąc go jadłam kanapki i obiad), i nic innego nie robiłam... Nawet kładłam młodego na stale, on jadł i ja... Takie uroki bycia matką. Ciężka szkoła jest zostanie w domu z dwójką dzieci.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Veri gratuluję
spokojnie to wszystko minie musicie się poznać z córką można mieszać mleko z kilku odciągań ale najlepiej z jednego dnia
Teraz jest ciężko bo u Ciebie burza hormonów wiem co mówię ja miesiąc walczyłam z baby blusem ciagle płakałam, dziecko nie dawało mi szczęścia które sobie wyobrażałam przed porodem a później bajka!!! Serio unormuje się tylko uwierz w to i dajcie sobie czas nawzajemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 12:38
Akceptacja! -
veritaserum wrote:A jak odciagam mleko to np może to byc pomieszane z kilku odciagan czy nie wchodzi to w grę ? Macie jakieś źródło jak postępować ?
cytat z https://mamaginekolog.pl/odciaganie-i-przechowywanie-pokarmu-kobiecego/
Czy można łączyć porcje mleka odciągniętego w różnym czasie?
Jeśli nie ma takiej konieczności, należy tego unikać. Jeśli się nie da, można połączyć porcje odciągnięte w ciągu 12-24 godzin, ale po schłodzeniu (muszą mieć tą samą temperaturę). Nigdy nie dolewamy świeżo odciągniętego mleka do takiego, które już stoi w lodówce.
Magda, nie mam pojęcia jak jest ze szpitalem. Ale jak nie odbierają to chyba nie masz wyjścia i musisz się tam pofatygować...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyJeeeeee moja kruszyna śpi już od 17 !! A ja w tym czasie się ogarnęłam , mieszkanie ogarnelam i rosół gotuje. Mąż na zakupach ;p
Cycki zaraz eksplodują ale szykuje je na małego ssaka : DWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 19:14
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem w temacie zielona ;p
Pogoda dzis kiepska... a mi sie zaczely ciazowe humorki ;p -
veritaserum wrote:Dziewczyny a czy po karmieniu piersią trzeba odbić ? Powiem szczerze że to jest problematyczne bo ona na piersi zasypia i chyba nigdy nie udalo nam się jej odbić bo ja to wybudza.
Teoretycznie lepiej tak. Tomkowi nie zawsze się odbijało, ale wtedy czasami pojawiał się po jakimś czasie płacz, bo bolał go brzuch. Za to mój bratanek gdy nie odbił sobie to ulewał. Nie ma reguły, musisz sama przetestować czy Ania potrzebuje odbijania czy nie. Nawet jak zasypia to możesz porządnie przerzucić ją przez ramię i na śpiocha jej się odbije.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.