Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KAL wrote:Magda a jak mąż?
KAL lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Może na święta będzie dobry czas taki prezent dla rodziców my na razie odpuscilismy chcemy wrócić do życia przed staraniami... W tedy gdy okres był czymś zwyczajnym i czasem mnie zaskakiwał i nie miałam pojęcia który to dc nie chodziłam do WC w strachu że zobaczę "coś" strasznego...Akceptacja!
-
Magda - mbc wrote:No cieszy się wiadomo (bardzo chciałby córkę), ale też się martwi. Pyta się ciągle kiedy będzie się mógł chwalić - trudny przypadek ten mój mąż i ciągle trzeba tłumaczyć że raczej nie w tym roku
Moj kiedys chcial corke, ale teraz posiadajac juz dziecko oboje stwierdzamy, ze plec nie ma znaczenia. Mamy ekstra syna, ciezko bedzie kolejnemu dziecku mu dorownac ja chce tylko by bylo zdrowe i porzadnie spalo;)13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyMagda jeszcze raz gratuluję !!
Mój mąż mi już o drugim mówi... Ale tak serio chyba nie będziemy się zabezpieczac , specjalnie starać też nie i zobaczymy co przyniesie los
U nas sytuacja trochę lepsza, kupy się uspokoiły , wysypka schodzi ładnie . Ania ładnie przybiera dziś miała już 4130 ponad 1kg przez 5 tygodni. Jestem usatysfakcjonowana chociaż ciągle mam dziwne wrażenie że mam mało pokarmu. Albo ona ma większe potrzeby
W nocy też coraz lepiej śpi. Zazwyczaj budzi się co 3,5-4 h więc nie narzekam. W dzień tylko baaaaardzo malo śpi a najgorszy czas taki od 18 bo jest strasznie marudna a jest to za wcześnie żeby szła spać. Wczoraj nam zasnęła o 19 i o 3 w nocy uśmiechała się do m je na przewijaku ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:05
Paula_071, futuremama, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Paula mam podobne marzenia Niby mówią że jak pierwsze wymagające to drugie spokojne będzie - zobaczymy
Z tym cukrem to ja się w tej ciąży cieszyłam że w pierwszym trym zamiast na "sztuczne" cukry mam fazę na owoce. Zawsze miałam cukier w dolnej granicy a tu nagle prawie 91 wyszło. A potem już na krzywej niecałe 80 na czczo także może rzeczywiście taki dzień i owoce chyba swoje robią.
Jutro ide do gina z Luxmedu z wynikami, wezme skierowanie jeszcze raz na glukoze.
A Ty jak sie czujesz?
Magda, widze, ze nie korygujesz suwaczka o dni z owu, tak? Bo jeszcze nie masz 14dpo?
Verita, szacun za mysli o drugim. Pamietam, ze nie czekalismy 6 tygodni pologu z seksem, ale do drugiego dziecka bylo mi daleko prawie 2 lata13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnySzczerze chciałabym jak najszybciej i zamknąć ten etap że tak powiem tylko trochę praca mnie blokuje. Najlepiej by bylo jakbym wróciła chociaż na pol roku i wtedy zajść w ciążę. Tylko pytanie czy będziemy się starać tak długo jak teraz czy się uda od razu. No ale tego nie wie nikt. Zobaczymy
-
My myslimy tez o drugim, ale do pracy chocby na tydzien musze wrocic bo inaczej staz zawodowy do kolejnego awansu przepadnie... No i tak z rok chcialabym dac swojemu organizmowi
Powiem Wam, ze zostalo mi 3 dni antybiotykow ale tym razem mocniej mnie wzielo i gin przyspieszyl wizyte bo mam bolesci i w ogole ;/ myslalam, ze moze przesadzam i panikuje... Bo mlody uklada sie poprzecznie i wtedy mnie ciagnie i boli tak mocno jakbym po laparotomii byla a to podobno reakcja na antybiotyk moze byc. Sprawdze w srode, ale dzis nawet nie jestem w stanie usiasc normalnie, jedynie na pilce, lezenie jako tako jeszcze jest ok, wtedy mlody ucieka na boki i nie boli ;p -
Paula_071 wrote:Jutro ide do gina z Luxmedu z wynikami, wezme skierowanie jeszcze raz na glukoze.
A Ty jak sie czujesz?
Magda, widze, ze nie korygujesz suwaczka o dni z owu, tak? Bo jeszcze nie masz 14dpo?
Verita, szacun za mysli o drugim. Pamietam, ze nie czekalismy 6 tygodni pologu z seksem, ale do drugiego dziecka bylo mi daleko prawie 2 lata💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Dziś mam 13dpo, ale nie wiedziałam, że jest coś takiego jak korekcja suwaczka, chyba nie wiem o co chodzi i jak to zrobić
Suwaczek zakłada, że masz cykle 28-dniowe (owulacja 14 dnia). U mnie była 16 dnia, więc datę, kiedy dostałam okres przesunęłam o 2 dni (zamiast 20.08. wpisałam 22.08). Cała filozofia ;p
Seli, bardzo Ci współczuję. Dzisiaj nie masz szans by podjechać do lekarza? Kurczę, nie masz jeszcze 30 tygodnia, dziecko jest jeszcze stosunkowo małe, a tak Cię uciska.
Proponuję z decyzją o dziecku poczekać jeszcze chwilę Gdy dziecko jest w brzuchu albo ma mniej niż pół roku nie wie się o czym się mówi Chociaż mam w pracy dziewczynę, która ma 11 msc różnicy między dziećmi - ale to nie ze świadomej decyzji13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Suwaczek zakłada, że masz cykle 28-dniowe (owulacja 14 dnia). U mnie była 16 dnia, więc datę, kiedy dostałam okres przesunęłam o 2 dni (zamiast 20.08. wpisałam 22.08). Cała filozofia ;p
Seli, bardzo Ci współczuję. Dzisiaj nie masz szans by podjechać do lekarza? Kurczę, nie masz jeszcze 30 tygodnia, dziecko jest jeszcze stosunkowo małe, a tak Cię uciska.
Proponuję z decyzją o dziecku poczekać jeszcze chwilę Gdy dziecko jest w brzuchu albo ma mniej niż pół roku nie wie się o czym się mówi Chociaż mam w pracy dziewczynę, która ma 11 msc różnicy między dziećmi - ale to nie ze świadomej decyzji
Właśnie myślałam, że to wina tylko młodego... Ale chyba też antybiotyku. Nie działa na mnie ampicylina. Mam nadzieję,że szyjka za mocno się nie skróciła ;/ Ale też boli... Kurdę, nie wiem skąd taka infekcja, aż tak mocno...
Co do dziecka, my chcemy przerwę rok +9 miesięcy (nie wiem jak wyjdzie) ale to by była różnica ok 2 lat między dziećmi Uważam, że taka jest dobra. Ale tak szybko nie chciałabym rodzić, że niepełny rok - wiadomo,że to wpadki często bo się mówi, że przy kp nie ma szans na zajście w ciążę... Znam przypadek, że dziecko jedno jest ze stycznia a drugie z grudnia.... Tego samego roku. -
Poprawiłam!
Ja po dziecku zamierzam mieć drugiego psa, aczkolwiek nie wiem czy dam rade z dwoma psami i maluchem, życie pokaże.
Zrobiłam już badania, część wyników po 15.
Fabi nie kazał mi już robić bety, ale oczywiście zrobiłamfuturemama lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Futuremama ja już też... Mam dość ciągłych infekcji, a jak ta szyjka tak mnie kłuje... Ciągle antybiotyk. Pewnie zmieni mi na inny teraz... A obecnie mam dwa ;/ i chyba nigdy mnie nic tak nie bolało od wewnątrz ;/
-
Tak jak rozmawiałyśmy zrobię jeszcze w czwartek przed wyjazdem i będę miała akurat 3 (nie licząc tej piątkowej). A potem to już tylko pozytywne projektowanie przyszłości -> z tym mi idzie najgorzej, jak wczoraj przeczytałam na luteinie, że nie wolno jej używać jak się miało zator w kończynach dolnych, to miałam niezłą załamkę. Dziś już na szczęście lepiej💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Tak jak rozmawiałyśmy zrobię jeszcze w czwartek przed wyjazdem i będę miała akurat 3 (nie licząc tej piątkowej). A potem to już tylko pozytywne projektowanie przyszłości -> z tym mi idzie najgorzej, jak wczoraj przeczytałam na luteinie, że nie wolno jej używać jak się miało zator w kończynach dolnych, to miałam niezłą załamkę. Dziś już na szczęście lepiej
Ja mam biało S 47 - F. powiedział, że tak niskiego bez ciąży jeszcze nie widział. Więc też nie powinnam brać hormonów... Rozumiem Cię.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Magda - mbc wrote:Jak ktoś potrzebuje, to są zapisy na styczeń do Fabijańskiego
Bez komentarza.
Serducho bije, dzidzia ma 1,5cm. Zrobie w ramach podzlecenia Pappe i usg 1 trymestru w Sonokardzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 12:22
Magda - mbc, Seli, veritaserum, futuremama lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
I jeszcze odnośnie kolejnego dziecka - wylądowałabym w psychiatryku siedząc kolejny rok w domu. Szacunek dla kobiet, które kilka lat spędzają w domu z dziećmi. Wrócić później na rynek pracy musi być bardzo trudno.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.