X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    I dobrze, jak refundowane to zaplacisz mniej niz za Duphaston :)
    a tak, refundowane :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Magda a jak mąż?
    No cieszy się wiadomo (bardzo chciałby córkę), ale też się martwi. Pyta się ciągle kiedy będzie się mógł chwalić - trudny przypadek ten mój mąż i ciągle trzeba tłumaczyć że raczej nie w tym roku :P

KAL lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na święta będzie dobry czas :) taki prezent dla rodziców :) my na razie odpuscilismy chcemy wrócić do życia przed staraniami... W tedy gdy okres był czymś zwyczajnym i czasem mnie zaskakiwał i nie miałam pojęcia który to dc nie chodziłam do WC w strachu że zobaczę "coś" strasznego...

Akceptacja!
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    No cieszy się wiadomo (bardzo chciałby córkę), ale też się martwi. Pyta się ciągle kiedy będzie się mógł chwalić - trudny przypadek ten mój mąż i ciągle trzeba tłumaczyć że raczej nie w tym roku :P

Moj kiedys chcial corke, ale teraz posiadajac juz dziecko oboje stwierdzamy, ze plec nie ma znaczenia. Mamy ekstra syna, ciezko bedzie kolejnemu dziecku mu dorownac ;) ja chce tylko by bylo zdrowe i porzadnie spalo;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też nie ma znaczenia, oby było zdrowe i żeby wszystko było dobrze :)
    No, może mieć oczy po mężu :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jeszcze raz gratuluję !!

Mój mąż mi już o drugim mówi... Ale tak serio chyba nie będziemy się zabezpieczac , specjalnie starać też nie i zobaczymy co przyniesie los :)

U nas sytuacja trochę lepsza, kupy się uspokoiły , wysypka schodzi ładnie . Ania ładnie przybiera dziś miała już 4130 :) ponad 1kg przez 5 tygodni. Jestem usatysfakcjonowana chociaż ciągle mam dziwne wrażenie że mam mało pokarmu. Albo ona ma większe potrzeby :)

W nocy też coraz lepiej śpi. Zazwyczaj budzi się co 3,5-4 h więc nie narzekam. W dzień tylko baaaaardzo malo śpi a najgorszy czas taki od 18 bo jest strasznie marudna a jest to za wcześnie żeby szła spać. Wczoraj nam zasnęła o 19 i o 3 w nocy uśmiechała się do m je na przewijaku ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:05

Paula_071, futuremama, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Paula mam podobne marzenia :D Niby mówią że jak pierwsze wymagające to drugie spokojne będzie - zobaczymy :)
    Z tym cukrem to ja się w tej ciąży cieszyłam że w pierwszym trym zamiast na "sztuczne" cukry mam fazę na owoce. Zawsze miałam cukier w dolnej granicy a tu nagle prawie 91 wyszło. A potem już na krzywej niecałe 80 na czczo także może rzeczywiście taki dzień i owoce chyba swoje robią.

Jutro ide do gina z Luxmedu z wynikami, wezme skierowanie jeszcze raz na glukoze.
    A Ty jak sie czujesz?

Magda, widze, ze nie korygujesz suwaczka o dni z owu, tak? Bo jeszcze nie masz 14dpo?

Verita, szacun za mysli o drugim. Pamietam, ze nie czekalismy 6 tygodni pologu z seksem, ale do drugiego dziecka bylo mi daleko prawie 2 lata :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze chciałabym jak najszybciej i zamknąć ten etap że tak powiem tylko trochę praca mnie blokuje. Najlepiej by bylo jakbym wróciła chociaż na pol roku i wtedy zajść w ciążę. Tylko pytanie czy będziemy się starać tak długo jak teraz czy się uda od razu. No ale tego nie wie nikt. Zobaczymy ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myslimy tez o drugim, ale do pracy chocby na tydzien musze wrocic bo inaczej staz zawodowy do kolejnego awansu przepadnie... No i tak z rok chcialabym dac swojemu organizmowi ;)

Powiem Wam, ze zostalo mi 3 dni antybiotykow ale tym razem mocniej mnie wzielo i gin przyspieszyl wizyte bo mam bolesci i w ogole ;/ myslalam, ze moze przesadzam i panikuje... Bo mlody uklada sie poprzecznie i wtedy mnie ciagnie i boli tak mocno jakbym po laparotomii byla a to podobno reakcja na antybiotyk moze byc. Sprawdze w srode, ale dzis nawet nie jestem w stanie usiasc normalnie, jedynie na pilce, lezenie jako tako jeszcze jest ok, wtedy mlody ucieka na boki i nie boli ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jutro ide do gina z Luxmedu z wynikami, wezme skierowanie jeszcze raz na glukoze.
    A Ty jak sie czujesz?

Magda, widze, ze nie korygujesz suwaczka o dni z owu, tak? Bo jeszcze nie masz 14dpo?

Verita, szacun za mysli o drugim. Pamietam, ze nie czekalismy 6 tygodni pologu z seksem, ale do drugiego dziecka bylo mi daleko prawie 2 lata :)
    Dziś mam 13dpo, ale nie wiedziałam, że jest coś takiego jak korekcja suwaczka, chyba nie wiem o co chodzi i jak to zrobić :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Dziś mam 13dpo, ale nie wiedziałam, że jest coś takiego jak korekcja suwaczka, chyba nie wiem o co chodzi i jak to zrobić :P

Suwaczek zakłada, że masz cykle 28-dniowe (owulacja 14 dnia). U mnie była 16 dnia, więc datę, kiedy dostałam okres przesunęłam o 2 dni (zamiast 20.08. wpisałam 22.08). Cała filozofia ;p

Seli, bardzo Ci współczuję. Dzisiaj nie masz szans by podjechać do lekarza? Kurczę, nie masz jeszcze 30 tygodnia, dziecko jest jeszcze stosunkowo małe, a tak Cię uciska.

Proponuję z decyzją o dziecku poczekać jeszcze chwilę:) Gdy dziecko jest w brzuchu albo ma mniej niż pół roku nie wie się o czym się mówi ;) Chociaż mam w pracy dziewczynę, która ma 11 msc różnicy między dziećmi - ale to nie ze świadomej decyzji ;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Suwaczek zakłada, że masz cykle 28-dniowe (owulacja 14 dnia). U mnie była 16 dnia, więc datę, kiedy dostałam okres przesunęłam o 2 dni (zamiast 20.08. wpisałam 22.08). Cała filozofia ;p

Seli, bardzo Ci współczuję. Dzisiaj nie masz szans by podjechać do lekarza? Kurczę, nie masz jeszcze 30 tygodnia, dziecko jest jeszcze stosunkowo małe, a tak Cię uciska.

Proponuję z decyzją o dziecku poczekać jeszcze chwilę:) Gdy dziecko jest w brzuchu albo ma mniej niż pół roku nie wie się o czym się mówi ;) Chociaż mam w pracy dziewczynę, która ma 11 msc różnicy między dziećmi - ale to nie ze świadomej decyzji ;)

Właśnie myślałam, że to wina tylko młodego... Ale chyba też antybiotyku. Nie działa na mnie ampicylina. Mam nadzieję,że szyjka za mocno się nie skróciła ;/ Ale też boli... Kurdę, nie wiem skąd taka infekcja, aż tak mocno...

Co do dziecka, my chcemy przerwę rok +9 miesięcy (nie wiem jak wyjdzie) ale to by była różnica ok 2 lat między dziećmi :) Uważam, że taka jest dobra. Ale tak szybko nie chciałabym rodzić, że niepełny rok - wiadomo,że to wpadki często bo się mówi, że przy kp nie ma szans na zajście w ciążę... Znam przypadek, że dziecko jedno jest ze stycznia a drugie z grudnia.... :P Tego samego roku.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiłam! :D
    Ja po dziecku zamierzam mieć drugiego psa, aczkolwiek nie wiem czy dam rade z dwoma psami i maluchem, życie pokaże.

Zrobiłam już badania, część wyników po 15.
    Fabi nie kazał mi już robić bety, ale oczywiście zrobiłam :P

futuremama lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama ja już też... Mam dość ciągłych infekcji, a jak ta szyjka tak mnie kłuje... Ciągle antybiotyk. Pewnie zmieni mi na inny teraz... A obecnie mam dwa ;/ i chyba nigdy mnie nic tak nie bolało od wewnątrz ;/

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez jaj, przecież nie masz jeszcze 14dpo, oczywiście, że bym zrobiła betę. Mi gin z Luxmedu kazał zrobic własnie 3 pod rzad. Zresztą dla własnego spokoju lepiej zrobić :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak rozmawiałyśmy zrobię jeszcze w czwartek przed wyjazdem i będę miała akurat 3 (nie licząc tej piątkowej). A potem to już tylko pozytywne projektowanie przyszłości -> z tym mi idzie najgorzej, jak wczoraj przeczytałam na luteinie, że nie wolno jej używać jak się miało zator w kończynach dolnych, to miałam niezłą załamkę. Dziś już na szczęście lepiej ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Tak jak rozmawiałyśmy zrobię jeszcze w czwartek przed wyjazdem i będę miała akurat 3 (nie licząc tej piątkowej). A potem to już tylko pozytywne projektowanie przyszłości -> z tym mi idzie najgorzej, jak wczoraj przeczytałam na luteinie, że nie wolno jej używać jak się miało zator w kończynach dolnych, to miałam niezłą załamkę. Dziś już na szczęście lepiej ;)

Ja mam biało S 47 - F. powiedział, że tak niskiego bez ciąży jeszcze nie widział. Więc też nie powinnam brać hormonów... Rozumiem Cię.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś potrzebuje, to są zapisy na styczeń do Fabijańskiego :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Jak ktoś potrzebuje, to są zapisy na styczeń do Fabijańskiego :)

Bez komentarza.

Serducho bije, dzidzia ma 1,5cm. Zrobie w ramach podzlecenia Pappe i usg 1 trymestru w Sonokardzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 12:22

Magda - mbc, Seli, veritaserum, futuremama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze odnośnie kolejnego dziecka - wylądowałabym w psychiatryku siedząc kolejny rok w domu. Szacunek dla kobiet, które kilka lat spędzają w domu z dziećmi. Wrócić później na rynek pracy musi być bardzo trudno.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ