X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co w Berlinie? :) miłego weekendu? :P czy praca? :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weekend :)

Seli lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    weekend :)

a to baw się dobrze :D ważne, że nie praca :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• KAL Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda takie mi wpadło w telefon przed chwilą :)

https://files.tinypic.pl/i/00973/4opihfmpjepg_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:25

Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, skasuj to :D

KAL lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Dziewczyny, zmylam do Berlina, odezwe się w poniedziałek! :*

Korzystaj, za 9 msc raczej sie nie wyrwiesz ;)

Pati, jak po wizycie?

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja, to giganciara :D u mnie wizyta kolejna wypada 31+1 i pewnie bedzie kolo 1600 ;p
    ja mysle na ile te skracanie szyjki to bakteria a na ile to moglo byc z ryzyka przedwczesnego porodu i czym to jest. Bo na prenatalnych mi spore wyszlo.

Decydujesz sie na Strzelin? Ja nadal nie wiem...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama duża coreczka :) : D nie wiem wiadomo że u każdego inaczej ale moja Ania od 36 tyg praktycznie już nie przybierała chyba tylko z 150 gramo. Może to jakieś pocieszenie :)

Obudziłam się wyspana a dziecko jeszcze śpi :p miałyśmy jedną tylko pobudkę o 3 ale pewnie lada moment się obudzi na żarcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 06:05

Seli, futuremama, Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jaki szpital wybrać... Łożysko się podnosi ciągle i nie powinno być problemem więc już cesarka raczej mi nie grozi (no chyba, że w trakcie porodu coś). Chciałabym poćwiczyć z anibalem ale jak to wyjdzie :P ehhh nie lubię takiego "nic nie wiadomo" :P chciałabym być na coś gotowa :)

A co przydaje się do szpitala?

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nawet nie wiem co szpital daje :p ale mysle co... Koszule trzy? ( do porodu i dwie do karmienia?), podklady, majty siateczkowe, plyn do higieny... I no mini kosmetyki... Co jeszcze? Slyszalam, ze kubek, talerz i sztucce? Serio?

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ja nawet nie wiem co szpital daje :p ale mysle co... Koszule trzy? ( do porodu i dwie do karmienia?), podklady, majty siateczkowe, plyn do higieny... I no mini kosmetyki... Co jeszcze? Slyszalam, ze kubek, talerz i sztucce? Serio?

Serio :)
    w domu powinnam mieć jeszcze listę rzeczy do szpitala, która mi dali na szkole rodzenia na klinikach, jak będę pamiętać to wrzucę wieczorem.

Seli lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu znalazłam listę z naszej starej grupy:

https://docs.google.com/document/d/1Bd5NNAPXr6qYgc_bpx7Eggd6HRlaTLsOyOZKHDTCQFE/edit

futuremama lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula ;) a te sztucce itp to potrzebne? Bede jesc tam? :p bo jesli maz np. Obiad by mial mi przyniesc to w pojemmiku i z naszymi sztuccami ;) wiec nie wiem czy dobierac tak...

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co będziesz jeść na śniadanie? Na Klinikach jest zasada, że każdy ma swoje sztućce.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D Wlasnie szlafroki byly po 40 zl w biedrze... a ze nie lubie ogolnie, mam dwa piekne satynowe seksi :p ale one sie nie nadaja na szpital wlasnie.

Paula o sniadaniu nie pomyslalam ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz... Nie pomyslalam ;) niby tylko na 3 dni sie idzie...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja mialam koszule do porodu zwykł taka i 3 koszule do karmienia. Ja się pocilam jak świnia więc wszystkie mi się przydały.
    Obowiązkowo wkłady do gaci, majtki siateczkowe ale ja miałam te wielorazowe nie jedno i je polecam, podklad na lozko bo się nie stresowalam że coś poplamie a i do przewijania się przydało.klapki razy dwa, biustonosz do karmienia sama koszula do za mało nie wiadomo kiedy dostaniesz nawału. wkładki laktacyjne ja niestety muszę do dziś używać bo się budzę z cała mokra koszula i niekontrolowanymi wyciekami.
    Sztućce, szlafrok , ręcznik papierowy, papier toaletowy ja miałam jeszcze te jednorazowe nakładki na sedes i je polecam, herbatą swoja i kubek oczywiście. Wiadomo rzeczy pod prysznic dwa ręczniki mały i duży ja miałam. Kosmetyki też miałam w wersji mini. Ogólnie wiadomo szpital do nie wybieg mody więc miałam tylko żel biały jeleń bo uniwersalny, żel do intymnej , antyperspirant i chyba krem do twarzy. No i wiadomo pasta i szczoteczka.

Ja laktatora nie miałam ale jeśli chcesz zabrać to jakaś miska do parzenia tego .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:34

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, a ja myslalam, ze mniej tego :D ale jak tak piszecie to wszystko sie przyda. Musze zaczac to ogarniac ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w walizkę trzeba się spakować :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, ja prawie do końca karmienia używałam wkładek laktacyjnych:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ