Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A co w Berlinie? miłego weekendu? czy praca?
-
Magda - mbc wrote:weekend
a to baw się dobrze ważne, że nie praca -
O ja, to giganciara u mnie wizyta kolejna wypada 31+1 i pewnie bedzie kolo 1600 ;p
ja mysle na ile te skracanie szyjki to bakteria a na ile to moglo byc z ryzyka przedwczesnego porodu i czym to jest. Bo na prenatalnych mi spore wyszlo.
Decydujesz sie na Strzelin? Ja nadal nie wiem... -
nick nieaktualnyFuturemama duża coreczka : D nie wiem wiadomo że u każdego inaczej ale moja Ania od 36 tyg praktycznie już nie przybierała chyba tylko z 150 gramo. Może to jakieś pocieszenie
Obudziłam się wyspana a dziecko jeszcze śpi :p miałyśmy jedną tylko pobudkę o 3 ale pewnie lada moment się obudzi na żarcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 06:05
Seli, futuremama, Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam pojęcia jaki szpital wybrać... Łożysko się podnosi ciągle i nie powinno być problemem więc już cesarka raczej mi nie grozi (no chyba, że w trakcie porodu coś). Chciałabym poćwiczyć z anibalem ale jak to wyjdzie ehhh nie lubię takiego "nic nie wiadomo" chciałabym być na coś gotowa
A co przydaje się do szpitala? -
No ja nawet nie wiem co szpital daje :p ale mysle co... Koszule trzy? ( do porodu i dwie do karmienia?), podklady, majty siateczkowe, plyn do higieny... I no mini kosmetyki... Co jeszcze? Slyszalam, ze kubek, talerz i sztucce? Serio?
-
Seli wrote:No ja nawet nie wiem co szpital daje :p ale mysle co... Koszule trzy? ( do porodu i dwie do karmienia?), podklady, majty siateczkowe, plyn do higieny... I no mini kosmetyki... Co jeszcze? Slyszalam, ze kubek, talerz i sztucce? Serio?
Serio
w domu powinnam mieć jeszcze listę rzeczy do szpitala, która mi dali na szkole rodzenia na klinikach, jak będę pamiętać to wrzucę wieczorem.Seli lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzięki Paula a te sztucce itp to potrzebne? Bede jesc tam? :p bo jesli maz np. Obiad by mial mi przyniesc to w pojemmiku i z naszymi sztuccami wiec nie wiem czy dobierac tak...
-
Hehehe Wlasnie szlafroki byly po 40 zl w biedrze... a ze nie lubie ogolnie, mam dwa piekne satynowe seksi :p ale one sie nie nadaja na szpital wlasnie.
Paula o sniadaniu nie pomyslalam -
A widzisz... Nie pomyslalam niby tylko na 3 dni sie idzie...
-
nick nieaktualnySeli ja mialam koszule do porodu zwykł taka i 3 koszule do karmienia. Ja się pocilam jak świnia więc wszystkie mi się przydały.
Obowiązkowo wkłady do gaci, majtki siateczkowe ale ja miałam te wielorazowe nie jedno i je polecam, podklad na lozko bo się nie stresowalam że coś poplamie a i do przewijania się przydało.klapki razy dwa, biustonosz do karmienia sama koszula do za mało nie wiadomo kiedy dostaniesz nawału. wkładki laktacyjne ja niestety muszę do dziś używać bo się budzę z cała mokra koszula i niekontrolowanymi wyciekami.
Sztućce, szlafrok , ręcznik papierowy, papier toaletowy ja miałam jeszcze te jednorazowe nakładki na sedes i je polecam, herbatą swoja i kubek oczywiście. Wiadomo rzeczy pod prysznic dwa ręczniki mały i duży ja miałam. Kosmetyki też miałam w wersji mini. Ogólnie wiadomo szpital do nie wybieg mody więc miałam tylko żel biały jeleń bo uniwersalny, żel do intymnej , antyperspirant i chyba krem do twarzy. No i wiadomo pasta i szczoteczka.
Ja laktatora nie miałam ale jeśli chcesz zabrać to jakaś miska do parzenia tego .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:34
Seli lubi tę wiadomość
-
Jeju, a ja myslalam, ze mniej tego ale jak tak piszecie to wszystko sie przyda. Musze zaczac to ogarniac