X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co w Berlinie? :) miłego weekendu? :P czy praca? :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weekend :)

Seli lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    weekend :)

a to baw się dobrze :D ważne, że nie praca :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• KAL Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda takie mi wpadło w telefon przed chwilą :)

https://files.tinypic.pl/i/00973/4opihfmpjepg_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:25

Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, skasuj to :D

KAL lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Dziewczyny, zmylam do Berlina, odezwe się w poniedziałek! :*

Korzystaj, za 9 msc raczej sie nie wyrwiesz ;)

Pati, jak po wizycie?

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja, to giganciara :D u mnie wizyta kolejna wypada 31+1 i pewnie bedzie kolo 1600 ;p
    ja mysle na ile te skracanie szyjki to bakteria a na ile to moglo byc z ryzyka przedwczesnego porodu i czym to jest. Bo na prenatalnych mi spore wyszlo.

Decydujesz sie na Strzelin? Ja nadal nie wiem...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama duża coreczka :) : D nie wiem wiadomo że u każdego inaczej ale moja Ania od 36 tyg praktycznie już nie przybierała chyba tylko z 150 gramo. Może to jakieś pocieszenie :)

Obudziłam się wyspana a dziecko jeszcze śpi :p miałyśmy jedną tylko pobudkę o 3 ale pewnie lada moment się obudzi na żarcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 06:05

Seli, futuremama, Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jaki szpital wybrać... Łożysko się podnosi ciągle i nie powinno być problemem więc już cesarka raczej mi nie grozi (no chyba, że w trakcie porodu coś). Chciałabym poćwiczyć z anibalem ale jak to wyjdzie :P ehhh nie lubię takiego "nic nie wiadomo" :P chciałabym być na coś gotowa :)

A co przydaje się do szpitala?

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nawet nie wiem co szpital daje :p ale mysle co... Koszule trzy? ( do porodu i dwie do karmienia?), podklady, majty siateczkowe, plyn do higieny... I no mini kosmetyki... Co jeszcze? Slyszalam, ze kubek, talerz i sztucce? Serio?

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ja nawet nie wiem co szpital daje :p ale mysle co... Koszule trzy? ( do porodu i dwie do karmienia?), podklady, majty siateczkowe, plyn do higieny... I no mini kosmetyki... Co jeszcze? Slyszalam, ze kubek, talerz i sztucce? Serio?

Serio :)
    w domu powinnam mieć jeszcze listę rzeczy do szpitala, która mi dali na szkole rodzenia na klinikach, jak będę pamiętać to wrzucę wieczorem.

Seli lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu znalazłam listę z naszej starej grupy:

https://docs.google.com/document/d/1Bd5NNAPXr6qYgc_bpx7Eggd6HRlaTLsOyOZKHDTCQFE/edit

futuremama lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula ;) a te sztucce itp to potrzebne? Bede jesc tam? :p bo jesli maz np. Obiad by mial mi przyniesc to w pojemmiku i z naszymi sztuccami ;) wiec nie wiem czy dobierac tak...

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co będziesz jeść na śniadanie? Na Klinikach jest zasada, że każdy ma swoje sztućce.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D Wlasnie szlafroki byly po 40 zl w biedrze... a ze nie lubie ogolnie, mam dwa piekne satynowe seksi :p ale one sie nie nadaja na szpital wlasnie.

Paula o sniadaniu nie pomyslalam ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz... Nie pomyslalam ;) niby tylko na 3 dni sie idzie...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja mialam koszule do porodu zwykł taka i 3 koszule do karmienia. Ja się pocilam jak świnia więc wszystkie mi się przydały.
    Obowiązkowo wkłady do gaci, majtki siateczkowe ale ja miałam te wielorazowe nie jedno i je polecam, podklad na lozko bo się nie stresowalam że coś poplamie a i do przewijania się przydało.klapki razy dwa, biustonosz do karmienia sama koszula do za mało nie wiadomo kiedy dostaniesz nawału. wkładki laktacyjne ja niestety muszę do dziś używać bo się budzę z cała mokra koszula i niekontrolowanymi wyciekami.
    Sztućce, szlafrok , ręcznik papierowy, papier toaletowy ja miałam jeszcze te jednorazowe nakładki na sedes i je polecam, herbatą swoja i kubek oczywiście. Wiadomo rzeczy pod prysznic dwa ręczniki mały i duży ja miałam. Kosmetyki też miałam w wersji mini. Ogólnie wiadomo szpital do nie wybieg mody więc miałam tylko żel biały jeleń bo uniwersalny, żel do intymnej , antyperspirant i chyba krem do twarzy. No i wiadomo pasta i szczoteczka.

Ja laktatora nie miałam ale jeśli chcesz zabrać to jakaś miska do parzenia tego .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 12:34

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, a ja myslalam, ze mniej tego :D ale jak tak piszecie to wszystko sie przyda. Musze zaczac to ogarniac ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w walizkę trzeba się spakować :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, ja prawie do końca karmienia używałam wkładek laktacyjnych:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ