X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam namiary na speców w Ostrowie i Wawie od koleżanki,która zaszła w ciąże a jest po chorobie nowotworej,chemioterapii i miała nieciekawe wyniki hormonalne (rak piersi hormonozależny). Zapaliła się iskierka nadzieji;) Zobaczymy:) Na dniach dzwonie pogadać z jednym i poradzić się jaka jest jego opinia i czy może mi sensowanie pomócczy raczej odsyła faktycznie do klinik:)

Magda - mbc, Paula_071, Seli lubią tę wiadomość

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki i melduj się tutaj !

A ja mimo że dziecko słodko śpi po karmieniu nie mogę zasnąć :( w ogóle piękna dziś noc dla mnie. Ania od 20.30 miała tylko dwie pobudki o 23.30 i 3.30 :)

Edit: jeszcze tylko pobudka o 5.30 i pospalysmy do 7.30 jak pięknie ;D w końcu !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 08:12

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patit to trzymam kciuki, w koncu cos sie uda :)

Veri ja tez czasem tak mam, ze zamiast spac w nocy to nie moge... a jak maly ma gorsza noc to wtedy ja nie wyrabiam ze zmeczenia :p

Gabrys za to dzis zasnal o 1.30 bo cos brzuszek go meczyl od 22.30 a spal od 20 :D i potem tylko na 15 min o 3.30 i na cyca o 6 sie obudzil i spalismy do 9 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:07

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie we wro warto robić badania na poronienia nawykowe? Mutacje, zespół fisfolipodowy?

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Gdzie we wro warto robić badania na poronienia nawykowe? Mutacje, zespół fisfolipodowy?
    Mutacje najtaniej na testdna.pl
    Jeśli chodzi o zespół antyfosfolipidowy, to ja się zapisałam (wzięłam skiero od rodzinnego) do reumataologa na NFZ i on mi dał skierowanie na badania.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam w Luxmedzie wszystkie badania z krwi (oni to zlecaja do Diagnostyki), a wymaz na MTHFR na testdna.pl

Magda, ja homocysteina wyszla 7, ale w opisie z normami mam tylko, ze u kobiet w ciazy powinno byc ponizej 8.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja robilam w Luxmedzie wszystkie badania z krwi (oni to zlecaja do Diagnostyki), a wymaz na MTHFR na testdna.pl

Magda, ja homocysteina wyszla 7, ale w opisie z normami mam tylko, ze u kobiet w ciazy powinno byc ponizej 8.
    no dziś idę do mojej rodzinnej, jak mi nic nie powie, to napisze smsa do F.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc =)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    no dziś idę do mojej rodzinnej, jak mi nic nie powie, to napisze smsa do F.

I co powiedziala lekarka?
    Ja jestem juz na l-4, chociaz dzisiaj godzine siedzialam przed kompem sluzbowym.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrócie powiedziała, żeby skonsultować z ginem, ale że lepiej, że niżej niż za wysoko.
    Poczekam do wizyty, zobaczymy co powie.
    Ja jeszcze niecały miesiąc :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ja jestem ślepa, czy do Fabiego nie ma zapisów online?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:

Na "znany lekarz " są w Ginemedica też są ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:26

Magda - mbc lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:

A nie wybralo Ci sie Krawiecka zamiast Podwale?
    Jade do niego wlasnie na polowkowe :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A nie wybralo Ci sie Krawiecka zamiast Podwale?
    Jade do niego wlasnie na polowkowe :)
    Możliwe!

Daj znać po :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie pomocy. Ania od tygodnia nie widzi świata poza cycem. Masakra ! Wisi na mnie non stop więcej niż kiedykolwiek. Płakać mi się już chce bo jak próbuję ja uśpić inaczej to nie wchodzi w grę ! Drze się, krzyczy, kopię, wpada w histerię dopóki cyca nie dostanie. Czy można coś z tym zrobić ? Gdzie te czasy kiedy zasypiała sama w łóżeczku ?

Poradzcie mi na przysLosc jak Wy odstawilyscie swoje dzieci ?

Nie muszę chyba mówić że głodna nie jest chodzi tylko o ssanie.ale jak jej włożę smoczka ro wpada w dziki szał.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzinę siedziałam u F.! Oczywiście ploteczki, zeszło na wspólnych znajomych i tak poszło... ;) Dziecko zdrowe, długie - co mnie nie dziwi, bo mój syn też z tych wysokich. Osiągnęłam wagę sprzed zajścia w ciążę, więc zaczynam odliczanie ;)

veritaserum, futuremama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mamusie pomocy. Ania od tygodnia nie widzi świata poza cycem. Masakra ! Wisi na mnie non stop więcej niż kiedykolwiek. Płakać mi się już chce bo jak próbuję ja uśpić inaczej to nie wchodzi w grę ! Drze się, krzyczy, kopię, wpada w histerię dopóki cyca nie dostanie. Czy można coś z tym zrobić ? Gdzie te czasy kiedy zasypiała sama w łóżeczku ?

Poradzcie mi na przysLosc jak Wy odstawilyscie swoje dzieci ?

Nie muszę chyba mówić że głodna nie jest chodzi tylko o ssanie.ale jak jej włożę smoczka ro wpada w dziki szał.

Tak, to normalne. Rada? Zacisnąć zęby i przeżyć, minie. Mam nadzieję, że u nas będzie mniej niż więcej takich akcji, bo z dwójką będzie mi ciężko. Na smutki pomaga wyżalenie się, ale niestety nic nie sprawi, że młoda przestanie kochać pierś, przynajmniej ja nigdy nie słyszałam o takim sposobie. Wymyślałam już cuda, czytałam nawet o zaklinaczkach dziecięcych snów, ale mąż mnie wyśmiał ;) Jedyne co CZASAMI u nas działało, to jak mąż włączał ACDC i z nim tańczył ;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluję super wieści.

Boże ja jestem coraz bardziej w jakieś depresji. Chce ją karmić piersią ale coraz mniej mam z tego radości. W nocy też jak się obudzi po tej 1h to często mąż próbuje ja uspokoic. Nie da się ! Musi dostać cyca do buzi i siedzi cicho , zasypia i za godzinę powtórka :( boję się że jej się nie zmieni to i tak będzie to jak my ja do żłobka ddamy ? Chciałam do roku karmić ale teraz to mnie to trochę załamuje co się dzieje.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie tak zawsze. Życie z dzieckiem to wieczna sinusoida. Będzie lepiej, ale też się nie przyzwyczajaj, bo po jakimś czasie znowu będzie dramat ;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Godzinę siedziałam u F.! Oczywiście ploteczki, zeszło na wspólnych znajomych i tak poszło... ;) Dziecko zdrowe, długie - co mnie nie dziwi, bo mój syn też z tych wysokich. Osiągnęłam wagę sprzed zajścia w ciążę, więc zaczynam odliczanie ;)
    Super, że wszystko dobrze! Ja jestem plus 4, ale od 2 tygodni stoję, zobaczymy kiedy teraz ruszę.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ