Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale on jak robi jedną to gigantyczną i brudzi mnie przy tym nawet a jak robi kilka to już jest lepiej a ostatnio gdzie nie wyjdziemy to po same pachy....
-
nick nieaktualny
-
Moj ma taka przemiane, ze do 1 roku zycia robil po 8 kup, 3 roku zycia robil po 5. Teraz robi przed i po przedszkolu, w weekendy sa 3. Jesli wielorazowe mozna w suszarce suszyc to przemysle temat.
Dzisiaj na 15 mialam wizyte u F. Z jezykiem na brodzie wpadlam tam o 14:55, a panie do mnie, ze lekarz dzwonił, ze musi zostac w szpitalu, zeby na jutro wizyte przelozyc... Rubisz odszedl, reszta na urlopach i l-4 to musi tyrac...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula a nie odpieluchowujesz? Ja licze, ze bedzie mial 1.5 to zaczne a juz 2 to bez pieluch
-
Oj nie do wielorazowych mnie nikt nie przekona. Pralka praktycznie codziennie chodzi. Serio już mi wystarczy że ubranka nie raz są po pachy uwalone zakładamy jej pampersy 3 i i tak czasem nie dają rady
Seli lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Paula a nie odpieluchowujesz? Ja licze, ze bedzie mial 1.5 to zaczne a juz 2 to bez pieluch
Nie, ja mowie o nowym dziecku. Tomek jak mial 1,5 roku przestal sikac w pieluche, kupe opanowal kolo 26 miesiaca zycia.
Tak, Rubisz odszedl z Klinik.
Mam na 12:50 jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 20:11
Seli, Magda - mbc lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Wszystko ok, mlody ma ponad 600g. Niestety mam anemie , juz 3 dni temu zaczelam lykac zelazo na wlasna reke, bo widzialam wyniki.
A masz sprawdzone żelazo? Ja pije dużo soku z buraków nawet teraz ale np. po żelazie w tabletkach nie miałam lepszych wyników. Wiem,że na każdego działa co innego.
Ale 600 g to już duży chłopak zaraz będzie miał kiloPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Wszystko ok, mlody ma ponad 600g. Niestety mam anemie , juz 3 dni temu zaczelam lykac zelazo na wlasna reke, bo widzialam wyniki.
A anemia to tylko niedobór żelaza, czy jeszcze innych witamin?Paula_071 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyZależy. Może być jeszcze z niedoboru B12 ale u ciężarnych to 99 % żelazo.
Ja też miałam. Żelazo w tabletkach nie dało nic. Tzn nie spadało bardziej ale też nie rosło więc w zasadzie może dobrze było. Po soku z pokrzywy mi się trochę poprawiło. Ale nie miałam też bardzo źle bo HB ok 11.
Duży chłopak już !Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Mam zelazo co bralam w pierwszej ciazy. Teraz F. tez mi je zapisal. Mi pomoglo w pierwszej ciazy picie soku z burakow z marchrwka i jablkiem, ale czyszczenie sokowirowki mnie frustruje :p
Anemia moze byc z braku zelaza, kwasu foliowego (biore caly czas) i niedoboru b12 (badalam miesiac temu i bylo powyzej sredniej normy). Nie mniej jednak mam za 2 tygodnie zbadac znowu poziom b12, homocysteiny i martfologie. Zrobie z krzywa cukrowa za jednym zamachem.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Uwielbiam właśnie taki sok mam wyciskarkę Huroma, nie czyści się jakoś strasznie no i... mąż to robi hahaha
-
Nie wiem jak w thermomixie bo to taki od wszystkiego a hurom to typowa sama wyciskarka wolnoobrotowa dużo soku, rzadki, idealny
-
Seli wrote:Nie wiem jak w thermomixie bo to taki od wszystkiego a hurom to typowa sama wyciskarka wolnoobrotowa dużo soku, rzadki, idealny
Czyli jak moja sokowirówka po prostu. Termomiks miksuje na papkę. Ja lubię taki wyciskany sok, ale nie lubię tego myć i wycierać. Ale kupiłam wczoraj 2kg buraków i 2 kg marchewki i będę robić...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Sokowirówka a wyciskarka wolnoobrotowa jednak się różni Bo robi na zimno i jednak nigdy nie miałam sokowirówki co tak na "czysto" robi soki, tylko zawsze są gęste.
Chwila roboty a sok pyszny, to warto się chwilę pomęczyć