X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ja czuję się lepiej. Ale mąż wyjechał na tydzień za granicę więc jestem sama z młodym. O 15:05 pojechaliśmy do zoo, ale tylko do 15 wypuszczali pomimo, że mamy całoroczną kartę...

Ja kupuję laktator, na 100% elektryczny. Albo ten: https://www.aptekagemini.pl/lovi-ekspert-laktator-elektr-dwufazow-1szt.html albo ten: https://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.html (miałam go przy Tomku i dawał radę). Butelkę dostałam w Medfeminie na dniach otwartych Lovi i innej nie mam zamiaru kupować, bo jeśli młody będzie jak brat to nie będzie chciał z niej pić :P A Tomek wymyślił, że kupi bratu czerwony smoczek, niestety w Smyku i w Rossmannie takiego nie było ;)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mam lovi prolactis i mogę go polecić w 100 %. Jak jesteś nastawiona na kp to bym kupiła przed. Ja pierwsze 3 miesiące dużo korzystałam. Teraz już nie bo się laktacja ustabilizowała chyba.

Butelkę dostałam na szkole rodzenia i więcej nie kupiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 20:22

• futuremama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podjęłam próbę bo mam ręczny, a wychodziłam wieczorem na 2h. Niby mała zawsze śpi w tym czasie ale w razie czego chciałam żeby mąż miał. Ściąganie nim to masakra, przy 60ml się poddałam ale i tak mała nie chciała nawet próbować butli. Z tym że to był avent.
    Myślę o elektrycznym tylko się zastanawiam czy jest sens jak mała butli nie chce. Rozszerzanie diety coraz bliżej, małej raczej nie zostawiam a jakby raz na x czasu się zdarzyło to i mm jej nie zabije.
    Z synem się przydał laktator głównie w szpitalu bo mały był pod lampami na innej sali, nie mogłam to brać kiedy chciałam a walczyłam o laktację i żeby choć trochę miał mojego mleka.
    Teraz jak na kamieńskiego byłam to już dziewczyna miała na sali w wózeczku naświetlanie więc dziecko cały czas przy sobie i przystawiała kiedy chciała więc już karmienie przy naświetlaniu to nie problem.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki nawał pokarmu, że bez lektatora to piersi by mi eksplodowały.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Szyjka dalej leci :/ 2x2 luteiny.
    Coś tam wyszło w tych badaniach z Microfarm i dostałam dwa antybiotyki. Mały nam nie pomaga, bo „nawala” w szyjke ostro.
    1.03 kolejna wizyta.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a ile ta szyjka ? Jak poniżej 2,5 cm to można pessar zakładać. Ale to też na spokojnie. Dużo odpoczywaj w takim razie chociaż jak to przez bakterie to odpoczynek nic nie da. Ale dostałaś antybiotyk i to jest najważniejsze.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Magda a ile ta szyjka ? Jak poniżej 2,5 cm to można pessar zakładać. Ale to też na spokojnie. Dużo odpoczywaj w takim razie chociaż jak to przez bakterie to odpoczynek nic nie da. Ale dostałaś antybiotyk i to jest najważniejsze.
    Jeszcze 3. Konkretnie 3.1, ale miała 4.3 :(
    Bakterii jest na tyle mało (śladowe ilości), że F. mówi, że to może być to, ale nie musi. Natomiast ja mam nadzieję, że po antybiotyku będzie spokój.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze na spokojnie. Ja na tym etapie miałam 3,5 startując z 4,6 i tak mi już zostało do końca a nie oszczędzałam się wcale. Będzie dobrze !

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mlody jest duzy czy normalnie rosnie? Trzymam kciuki, zeby szyjka sie nie skracala. Luteina tez swoje zrobi.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A mlody jest duzy czy normalnie rosnie? Trzymam kciuki, zeby szyjka sie nie skracala. Luteina tez swoje zrobi.
    550g, spory jest

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moje pijawki sobie radziły, także nawet jak się nawał zdarzył to i tak pożarły. Teraz mam wrażenie że gorzej z tym pokarmem więc wody staram się pić więcej ponoć to pomaga ą zapominam. No i stresu trochę za dużo. No ale jest jak jest.

Magda trzymam kciuki żeby antybiotyk pomógł i się nie skracała więcej a jak nie to może rzeczywiście ten pessar. Jeszcze spokojnie może założyć.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wczesny tydzien... a pol kilo to takie jeszcze male dziecko, w sensie jeszcze ma miejsce i moze sobie plywac w brzuchu. A co Ci wyszlo? Pilnuj kurcze tych bakterii, oby u Ciebie to lepiej poszlo :/

Co do laktatora - kupilam recznego aventa... Zajechalabym sie na tym. Dostalam w szpitalu lovi prolactis i kupilam sobie go ;) uratowal mi laktacje i pozniej tez sie przydal.

U nas w sumie sielanka ;p mlody rosnie wiekiem metrykalnym, nie korygawanym :D kazdy mowi "oszukany wczesniak", rozwoj psychoruchowy wedlug neurologow super :D w poniedzialek miną 3 miesiace <3 a od 3 dni sie haha głosno, dziś się kręci, cudo moje :) i zasypia mi ladnie kolo 20 w lozeczku sam, budzi sie co 2-3 h. W dzien duzo gada, rozglada sie, lubi obrazki, moge go zostawic na macie albo w lozeczku :D co prawda od ok 8 do 20 ma dwie albo jedna drzemke po 30 minut ale jest cudownym dzieckiem <3

Zainwestowalam w pieluchy wielorazowe, nie jest zle ale jeszcze sie wdrazamy w temat, maz narzeka na nie ;p dla niego zbyt skomplikowane hahaha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Streptococcus agalactiae na jeden „+” czyli skąpy, ale jest. Czyli to chyba jest ten GBS, ale nie znam się na tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:03

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Streptococcus agalactiae na jeden „+” czyli skąpy, ale jest. Czyli to chyba jest ten GBS, ale nie znam się na tym.
    Gbs bada sie po 35 tc i on nic nie zmienia procz tego, ze dostalabys 4h przed urodzeniem antybiotyk ;) i on nie powoduje skracania szyjki. Gbs dodatniego ma wiele kobiet.

Paula_071 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Gbs bada sie po 35 tc i on nic nie zmienia procz tego, ze dostalabys 4h przed urodzeniem antybiotyk ;) i on nie powoduje skracania szyjki. Gbs dodatniego ma wiele kobiet.

Tak jak pisze Seli, nie wierze, że on powoduje skracanie. Mi to wyszło w pierwszych tygodniach ciazy i nic z tym nie zrobiłam. W kolejnym posiewie już nie miałam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strept Agalactie się nie leczy...

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, więc dalej nic nie wiem.
    A słyszałyście, że porodówkę na Chałubińskiego mają zamykać? :o
    Dziś ta fizjo mi powiedziała, że dochodzą ją słuchy, że niedługo zamykają.
    Otejpowała mi plecy i brzuch więc fajnje :)

Seli lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    No widzicie, więc dalej nic nie wiem.
    A słyszałyście, że porodówkę na Chałubińskiego mają zamykać? :o
    Dziś ta fizjo mi powiedziała, że dochodzą ją słuchy, że niedługo zamykają.
    Otejpowała mi plecy i brzuch więc fajnje :)

Calkowicie czy na jakis czas?...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamykają co dwa lata zazwyczaj na czas wielkiego czyszczenia na wakacje ;p dwa lata temu były zamknięte właśnie Chałubińskiego i Borowska. Nie całe wakacje coś koło miesiąca.

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Zamykają co dwa lata zazwyczaj na czas wielkiego czyszczenia na wakacje ;p dwa lata temu były zamknięte właśnie Chałubińskiego i Borowska. Nie całe wakacje coś koło miesiąca.

To o takim zamykaniu slyszalam :p

dZhdp1.png

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ