Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki, ja czuję się lepiej. Ale mąż wyjechał na tydzień za granicę więc jestem sama z młodym. O 15:05 pojechaliśmy do zoo, ale tylko do 15 wypuszczali pomimo, że mamy całoroczną kartę...
Ja kupuję laktator, na 100% elektryczny. Albo ten: https://www.aptekagemini.pl/lovi-ekspert-laktator-elektr-dwufazow-1szt.html albo ten: https://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.html (miałam go przy Tomku i dawał radę). Butelkę dostałam w Medfeminie na dniach otwartych Lovi i innej nie mam zamiaru kupować, bo jeśli młody będzie jak brat to nie będzie chciał z niej pić A Tomek wymyślił, że kupi bratu czerwony smoczek, niestety w Smyku i w Rossmannie takiego nie byłoMagda - mbc lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyMagda ja mam lovi prolactis i mogę go polecić w 100 %. Jak jesteś nastawiona na kp to bym kupiła przed. Ja pierwsze 3 miesiące dużo korzystałam. Teraz już nie bo się laktacja ustabilizowała chyba.
Butelkę dostałam na szkole rodzenia i więcej nie kupiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 20:22
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Ja podjęłam próbę bo mam ręczny, a wychodziłam wieczorem na 2h. Niby mała zawsze śpi w tym czasie ale w razie czego chciałam żeby mąż miał. Ściąganie nim to masakra, przy 60ml się poddałam ale i tak mała nie chciała nawet próbować butli. Z tym że to był avent.
Myślę o elektrycznym tylko się zastanawiam czy jest sens jak mała butli nie chce. Rozszerzanie diety coraz bliżej, małej raczej nie zostawiam a jakby raz na x czasu się zdarzyło to i mm jej nie zabije.
Z synem się przydał laktator głównie w szpitalu bo mały był pod lampami na innej sali, nie mogłam to brać kiedy chciałam a walczyłam o laktację i żeby choć trochę miał mojego mleka.
Teraz jak na kamieńskiego byłam to już dziewczyna miała na sali w wózeczku naświetlanie więc dziecko cały czas przy sobie i przystawiała kiedy chciała więc już karmienie przy naświetlaniu to nie problem. -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Magda a ile ta szyjka ? Jak poniżej 2,5 cm to można pessar zakładać. Ale to też na spokojnie. Dużo odpoczywaj w takim razie chociaż jak to przez bakterie to odpoczynek nic nie da. Ale dostałaś antybiotyk i to jest najważniejsze.
Bakterii jest na tyle mało (śladowe ilości), że F. mówi, że to może być to, ale nie musi. Natomiast ja mam nadzieję, że po antybiotyku będzie spokój.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
U mnie moje pijawki sobie radziły, także nawet jak się nawał zdarzył to i tak pożarły. Teraz mam wrażenie że gorzej z tym pokarmem więc wody staram się pić więcej ponoć to pomaga ą zapominam. No i stresu trochę za dużo. No ale jest jak jest.
Magda trzymam kciuki żeby antybiotyk pomógł i się nie skracała więcej a jak nie to może rzeczywiście ten pessar. Jeszcze spokojnie może założyć. -
Magda wczesny tydzien... a pol kilo to takie jeszcze male dziecko, w sensie jeszcze ma miejsce i moze sobie plywac w brzuchu. A co Ci wyszlo? Pilnuj kurcze tych bakterii, oby u Ciebie to lepiej poszlo
Co do laktatora - kupilam recznego aventa... Zajechalabym sie na tym. Dostalam w szpitalu lovi prolactis i kupilam sobie go uratowal mi laktacje i pozniej tez sie przydal.
U nas w sumie sielanka ;p mlody rosnie wiekiem metrykalnym, nie korygawanym kazdy mowi "oszukany wczesniak", rozwoj psychoruchowy wedlug neurologow super w poniedzialek miną 3 miesiace a od 3 dni sie haha głosno, dziś się kręci, cudo moje i zasypia mi ladnie kolo 20 w lozeczku sam, budzi sie co 2-3 h. W dzien duzo gada, rozglada sie, lubi obrazki, moge go zostawic na macie albo w lozeczku co prawda od ok 8 do 20 ma dwie albo jedna drzemke po 30 minut ale jest cudownym dzieckiem
Zainwestowalam w pieluchy wielorazowe, nie jest zle ale jeszcze sie wdrazamy w temat, maz narzeka na nie ;p dla niego zbyt skomplikowane hahaha -
Magda - mbc wrote:Streptococcus agalactiae na jeden „+” czyli skąpy, ale jest. Czyli to chyba jest ten GBS, ale nie znam się na tym.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Gbs bada sie po 35 tc i on nic nie zmienia procz tego, ze dostalabys 4h przed urodzeniem antybiotyk i on nie powoduje skracania szyjki. Gbs dodatniego ma wiele kobiet.
Tak jak pisze Seli, nie wierze, że on powoduje skracanie. Mi to wyszło w pierwszych tygodniach ciazy i nic z tym nie zrobiłam. W kolejnym posiewie już nie miałam.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
No widzicie, więc dalej nic nie wiem.
A słyszałyście, że porodówkę na Chałubińskiego mają zamykać? :o
Dziś ta fizjo mi powiedziała, że dochodzą ją słuchy, że niedługo zamykają.
Otejpowała mi plecy i brzuch więc fajnjeSeli lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:No widzicie, więc dalej nic nie wiem.
A słyszałyście, że porodówkę na Chałubińskiego mają zamykać? :o
Dziś ta fizjo mi powiedziała, że dochodzą ją słuchy, że niedługo zamykają.
Otejpowała mi plecy i brzuch więc fajnje
Calkowicie czy na jakis czas?... -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Zamykają co dwa lata zazwyczaj na czas wielkiego czyszczenia na wakacje ;p dwa lata temu były zamknięte właśnie Chałubińskiego i Borowska. Nie całe wakacje coś koło miesiąca.
To o takim zamykaniu slyszalam :p