Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Na zawsze nie zamykaja, info z pierwszej reki od tescia ktory tam pracuje.
A porodowki zawsze zamykaja na wakacje, co roku inna na ok. 3 tygodnie.
I jak fizjo? Jak ocenila rozejscie miesni?
powiedziała, że wszystko jest dobrze na ten moment i czuć że chodziłam na jogę. Tejpy na brzuchu mam tylko jako dodatkowe zabezpieczenie, są przyklejone tak, że nie spełniają dodatkowych funkcji związanych z nadmiernym napięciem (czy coś takiego).
Powiedziała też żebym poczytała stronę: www.rmpb.pl
Generalnie dużo informacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:15
Paula_071 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kolejna rzecz - materac do łóżeczka.
Łóżeczko będzie z ikei guliwer (rama za 299zl) 60x120.
https://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/rodzaj_materaca/materac_piankowy_dla_dzieci_bobo_premium.html
takie materace są okej?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Kolejna rzecz - materac do łóżeczka.
Łóżeczko będzie z ikei guliwer (rama za 299zl) 60x120.
https://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/rodzaj_materaca/materac_piankowy_dla_dzieci_bobo_premium.html
takie materace są okej?
Chyba ok, ja mam ten:
https://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/przeznaczenie/materac_lateksowy_z_kokosem_i_visco_piotrus.html
A do tego łożeczka mozna dokupic jakas barierke? Bo wypadnie Ci młody, jak ściągniesz jeden bok. Dlatego wyciagane szczebelki są ok. I gdybym miała kupować łożeczko jeszcze raz (a cały czas to rozwazam) to wybrałabym takie które ma płozy, które ma wyciagne szczebelki i opuszczany bok.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Chyba ok, ja mam ten:
https://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/przeznaczenie/materac_lateksowy_z_kokosem_i_visco_piotrus.html
A do tego łożeczka mozna dokupic jakas barierke? Bo wypadnie Ci młody, jak ściągniesz jeden bok. Dlatego wyciagane szczebelki są ok. I gdybym miała kupować łożeczko jeszcze raz (a cały czas to rozwazam) to wybrałabym takie które ma płozy, które ma wyciagne szczebelki i opuszczany bok.
a nie wiem w sumie, bo założyłam, że to łóżeczko będzie tylko „na chwilę” bo nie mam pomysłu. I to nam się że tak powiem dobrze zmieści
Podoba mi się też to: https://www.pinio.com.pl/meble/lozeczko-moon-140x70-moon/
ale to się nie zmieści w tym mieszkaniu, to raz, a dwa, widzę, że też nie spełnia tych punktów, które tutaj zauważyłaś jako przydatne.
A znalazłaś jakieś, które spełnia te wymagania? Chętnie zobaczę
Dzięki za link do materaca!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Mlody spal w lozeczku 1,5 roku, moim zdaniem o pol roku za dlugo, ale to pewnie zalezy od dziecka. Ja po 6 msc zmienilam lozeczko, bo nie bylam w stanie odkladac spiacego dziecka na dolny poziom, bo siadal mi kregoslup, a mlody juz siadal i musial byc nisko materac. Kupilismy takie z opuszczonym bokiem i wyjmowanymi szczebelkami, ktore wyjelismy, bo mlody zaczal wychodzic gora co bylo niebezpieczne. Nie bylo opcji, by mlody Tomek po 12 msc zasnal sam, trzeba bylo go tulic i odkładać na spiocha. Bylo to meczace, wiec kupilismy normalna wersalke, kladlismy sie kolo niego i wtulony zasypia tak po dzis dzien. Moje plecy odzyly wraz z likwidacja lozeczka
Plozy mam w lozeczku turystycznym u rodzicow, jak sie noworodka bujalo to zasypial szybko.
Nie szukalam takiego lozeczka ktore spelnia te kryteria, musze ogarnac czy aby to po Tomku jest kompletne, jesli tak, to w nowe nie bede chyba inwestowac. I moim zdaniem 120x60 spokojnie wystarczy.
Edit. Jaki belkot, sorki, ale padam ze zmeczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 21:59
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Byliśmy dziś w ośmiu gwiazdkach i okazało się, że jedynym fotelikiem z bazą pasującym do naszego auta jest maxicosi pebble plus. Także problem wyboru sam się rozwiązał. Plusem jest to, że ta baza będzie też dobra na kolejny fotelik RWF
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 08:19
Paula_071 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nasze nie miało ściąganego boku ale właśnie jakoś po ponad roku mąż i tak to odkręcił bo dokładnie- odkładanie takiego klocucha na najniższy poziom to masakra i barierka zaczynała co prawda ale powierzchownie pękać. Ale co miała zrobić jak dosłownie wpadalam na nią próbując delikatnie dziecko na dół położyć
I też właśnie przy usypianie można było przytulić bez problemu, głaskać, trzymać i inne cuda
120x60 spokojnie wystarczy, my mu normalne kupiliśmy jak miał 2 lata.
Materac teraz mam też lateks - kokos i z fotelika maxi cosi pebble jestem zadowolona tylko my nie mamy bazy.Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Młody u moich rodziców na weekend, więc miałam okazję posprzątać cały jego pokój. Łatwo nie było, nie wiem ile razy wchodziłam i schodziłam z drabiny. Tomek ma pokój 17m i szafę 4,5m pod sam sufit, kosze z zabawkami... Masa roboty! Ale dałam radę
Nie wiem jak to możliwe, ale w 2 dni przytyłam 1kg! Mam już 3kg na plusie.
Verita, jak skóra Ani, coś się poprawiło?
Magda - mbc lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyTak jem wszytko i Ania ma najlepszą skórę od dawna ! Czasami jej ten suchy placek wyjdzie innym dniem zejdzie i nie łącze tego już z produktami. Wszystko skrzętnie zapisywałam i żadnej zależności nie mogłam wyłapać. Odpuściłam ten temat i żyjemy dalej nocki są raz lepsze ( 3 pobudki ) raz gorsze ( 7-8 ) nauczyłam się tak funkcjonować i jest okej. Jestem zmęczona nie powiem że nie ale do tego roku chce ją karmić jednak. Dałam radę te pół roku to mam nadzieję ze dam radę kolejne
Generalnie Ania jest kochana w dzień , ładnie się bawi ale zaczął się czas że ja muszę być w pokoju , wystarczy że odejdę to jęczy. Po prostu nie lubi być sama tylko w towarzystwie. No i drzemki w dzień tylko ze mną bo inaczej się wybudza po 20 minutach co mnie wkurza bo nic nie mogę zrobić w tym czasie więc zazwyczaj leżę i nadrabiam internetu czy czytam książkę na czytniku. I tak leci dzien za dniem. Za tydzień chyba zaczynam rozszerzać dietę
A no i powoli Ania podnosi dupę i zbiera się do czworaków kilka razy już nawet tak wylądowała tylko nie ogarnęła że może się tak ruszać. Póki co porusza się przez pełzanie wokoło :p
Co do wagi to dzisiaj właśnie się ważyłam i brakuje mi 1 kg do tego sprzed ciąży. W zasadzie jakoś teraz dopiero coś ruszyło bez diety. Bo pochłaniam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 13:25
Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość
-
Ja jak karmilam to bylam chudzina, ale ja malo przytylam w pierwszej ciazy. Pozniej wrocilam do wagi sprzed ciazy.
Maz mowi, ze sa lozeczka z furtka.
Lozeczko spakowane poszlo na strych do rodziców, ale szczebelki dwa zostaly wg mnie, bo Tomek bawil sie, ze to miecze. Niestety znalazlam jeden, i to bez jednego plastikowego dzyndzla. Jeszcze musze posprzątać gabinet, moze tam znajde reszte.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Magda, widziałaś, że F. przyjmuje teraz też w sobotę? Widzę, że na 2.03 zwolnił się do niego termin.
Ja idę w piątek do niego. Może go podpytam💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Paula_071 wrote:Szyjka 4,6cm, blizna gruba, nie rozchodzi sie, mlody ma prawie 1,2kg i wymiarowo jest 2 tygodnie do przodu. Wszystko git!
Jaki duży chłopak
Macie już jakieś imię dla młodego, a może Tomek wymyślił?💙11.06.2019
💙 05.08.2021