Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:W całej ginemedice mają dobry sprzęt? Bo ja muszę cos znaleźć na popołudnie bo pracuje w tym luxmedzie to masakra
Tak, mają dobry sprzęt. Myślę, że spokojnie coś znajdziesz na popołudnie czy właśnie na sobotę za tydzień.Paula_30 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyPaula jeszcze spokojnie. Naprawdę nie ma co załamywać rąk.
Paula staram się myśleć i raczej tak jest że krwiak to kwestia przypadku. Generalnie moje życie pokazuje mi że takie myślenie do przodu mi nie służy. Jak się okaże że w ogóle jestem w ciąży i będą jakieś problemy to będziemy na bieżąco mam nadzieję rozwiązywać. -
veritaserum wrote:Paula jeszcze spokojnie. Naprawdę nie ma co załamywać rąk.
Paula staram się myśleć i raczej tak jest że krwiak to kwestia przypadku. Generalnie moje życie pokazuje mi że takie myślenie do przodu mi nie służy. Jak się okaże że w ogóle jestem w ciąży i będą jakieś problemy to będziemy na bieżąco mam nadzieję rozwiązywać.
Ja mam świra na tym punkcie, poród i zachodzenie w ciążę dopasowywałam do tego kiedy mąż ma wolne (wakacje, bo w ciągu roku nie ma szans by wziął np. 2 tygodnie wolnego). Ale wiadomo, życie swoje. Chociaż tym razem się udało, skumulował zajęcia i ma tylko do końca kwietnia, w czerwcu tylko obrony.
A Ty w razie czego to idź na l-4, lepiej dostawać 100% wypłaty niz 80%.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Nie mozna tak myslec, ze bedzie zle... tak to czlowiek by sie nigdy nie decydowal
Paula poczekaj, jesli jest pecherzyk zoltkowy to i zazwyczaj zarodekMagda - mbc, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Seli wrote:Nie mozna tak myslec, ze bedzie zle... tak to czlowiek by sie nigdy nie decydowal
Paula poczekaj, jesli jest pecherzyk zoltkowy to i zazwyczaj zarodekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 18:11
-
nick nieaktualnyJa przestałam tak planować bo co ja sobie zaplanowałam to zawsze wszystko odwrotnie się działo
Ufff położyłam już mała na noc. Budzi się ostatnio między 5-6 rano a położenie jej później nic nie daje i tak się obudzi o tej godzinie . Jest na to jakiś sposób ? ChociaZ to że idzie spać o 19 mi osobiście pasuje bo mam z mężem chociaż z 2h dla sieebie. -
Nikt nie ma gwarancji ani nie zaplanuje zdrowej ciazy ani zdrowego dziecka. Kobieta moze byc okazem zdrowia i moze byc problem, a ta z problemami moze miec wzrorowa ciaze.
U nas na styczniowkach jest mloda dziewczyna. Druga ciaza i druga zakonczona w 36 tc. Wyniki wzorowe, wszystkie w obu ciazach. I super sie czula cala ciaze.
Jakby tak czlowiek sie zastanawial jaka bedzie ciaza albo potem jakie dziecko to nigdy by sie nie zdecydowal. -
veritaserum wrote:Ja przestałam tak planować bo co ja sobie zaplanowałam to zawsze wszystko odwrotnie się działo
Ufff położyłam już mała na noc. Budzi się ostatnio między 5-6 rano a położenie jej później nic nie daje i tak się obudzi o tej godzinie . Jest na to jakiś sposób ? ChociaZ to że idzie spać o 19 mi osobiście pasuje bo mam z mężem chociaż z 2h dla sieebie.
U nas zawsze niemal budzi sie ok 6-6.30 po ok. Godzinie dosypia i budzi sie niemal rowno o 8 i juz nie spi ale pierwszy sen ma 6 h i od tygodnia kolejny 4. Za to w dzien malo spi. Choc w sumie z tym to roznie. -
Paula_071 wrote:A co to za lekarz takie rzeczy widzial? Wg mojej wiedzy endometrioza we Wrocławiu można zbadać tylko rezonansem na Krasińskiego albo laparoskopia.
A taki przypadkowy, z ubezpieczenia. Niestety nie zawsze mam wpływ na tego, kogo mi wybiorą. Szłam na cytologię, byłam już pod ścianą bo ciągle coś i od początku roku próbuję pójść. A i tak mi nie zrobił. Idę znów we wtorek tym razem do Jakubowa. Boję się, że mi nie zrobi, bo jestem już w drugiej połowie cyklu. Poszłabym do Ginemedica, ale tam robią pobrania tylko rano Nie miałam wczesniej żadnego problemu z pobraniem, a tu ten mi powiedział, że najpierw leki mam brać, a później przyjść na cytologię. Bo on tak zaleca wszystkim pacjentkom. Nie mam żadnej infekcji, nic. Załamie się. Więcej na pewno nie umowie się do gina w ciemno. W ogóle odkryłam, że mogę chodzić normalnie do F. I mieć refundację z ubezpieczenia. Co prawda 75 zł, ale zawsze coś. Tylko na fakturze muszę mieć wpisana "konsultacje ginekologiczna" myślicie że wpiszą mi tak jak poproszę? Ostatnio mnie F. Liczy jako diagnostykę zaburzeń hormonalnych w ginekologii
Paula_30 trzymam kciuki, żebyś po następnej wizycie się uspokoiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 20:17
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnySeli moja Ania z dziecka co spało bardzo mało w dzień bo miała raptem drzemki po 30 minut z 3 teraz śpi średnio ok 3h w dzień. Zazwyczaj w 2-3 drzemkach. W nocy idzie spać o 19 max 19.30 i wstaje między 5-6 ale bliżej 6. Później śpi zazwyczaj między 8-9 , 12-13, 15-16. Jak tak nam dzień przebiega to jest dość fajnie chociaż dzisiaj spala tylko 2 razy od 9-10 i później od 13-15 na spacerze. I padła o 18.30 już i od tej pory śpi.
Generalnie jej czas czuwania to jest max 3h jak to jakoś przegapie i jej nie położę to jest tragedia i ma problemy z zasnieciem później
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 21:01
-
veritaserum wrote:Seli moja Ania z dziecka co spało bardzo mało w dzień bo miała raptem drzemki po 30 minut z 3 teraz śpi średnio ok 3h w dzień. Zazwyczaj w 2-3 drzemkach. W nocy idzie spać o 19 max 19.30 i wstaje między 5-6 ale bliżej 6. Później śpi zazwyczaj między 8-9 , 12-13, 15-16. Jak tak nam dzień przebiega to jest dość fajnie chociaż dzisiaj spala tylko 2 razy od 9-10 i później od 13-15 na spacerze. I padła o 18.30 już i od tej pory śpi.
Generalnie jej czas czuwania to jest max 3h jak to jakoś przegapie i jej nie położę to jest tragedia i ma problemy z zasnieciem później
Ale ciagiem spi noc juz? Bo jak tak od 19 do 5 nawet to super u nas odwrotnie. W sumie to 1-2h spal w dzien a teraz to i w sumie 4 sa czasem. A noc niezaleznie jaki jest dzien to spi wlasnie 6h ciagiem i potem 3-4 -
Seli wrote:Jakby tak czlowiek sie zastanawial jaka bedzie ciaza albo potem jakie dziecko to nigdy by sie nie zdecydowal.
No ja z tych co się właśnie dużo zastanawiają
I nie wyobrażam sobie mieć taką ciążę jak mam teraz i np. dwulatka w domu.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Simons_cat wrote:Ostatnio mnie F. Liczy jako diagnostykę zaburzeń hormonalnych w ginekologii
Do F. opłata za wizytę poszła w górę i już od jakiegoś czasu konsultacja ginekologiczna, położnicza i zaburzenia hormonalne to jedna cena - 220zł.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Do F. opłata za wizytę poszła w górę i już od jakiegoś czasu konsultacja ginekologiczna, położnicza i zaburzenia hormonalne to jedna cena - 220zł.
O, no to może nie będą robić problemu, żeby to wpisać jako konsultację... Nie wiedziałam, że reszta poszła w górę. Myślałam, że dołożyli u niego te zaburzenia na wyższą kwotę, a reszta trochę tańsza.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Seli co Ty gdzie ciągiem :p ciągiem to mi przesypia max 3,5h a tak w standardzie to 2 -2,5 h.
Kiedyś przesypiala 6 ale to było daaaaawno temu
Aaaa... myslalam, ze moze juz tak fajnie :p hehehe
Magda ale juz masz stwierdzone problemy. To tez troche inaczej ja nie zamierzam czarnowidztwa uprawiac bo wtedy nigdy nie powinnam miec drugiego.Magda - mbc lubi tę wiadomość