Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ;) jeju Ania zaraz roczek bedzie miec! Ale to zlecialo...

Paula_071, veritaserum, Magda - mbc lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli sama jestem w szoku... Dopiero co pamiętam końcówkę a tu już rok... W niedzielę mamy imprezę mam nadzieję że sie uda ;)
    Swoją drogą nie wiem jak dalej będzie ale póki co Panie w tym naszym żłobku są cuuuudowne. Naprawdę.

Simons_cat, Paula_071, Seli, Magda - mbc, futuremama lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobrze :) najwazniejsze, ze jestescie obie zadowolone 😁
    A na ile osob impreza?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, pamietam, pytalas mnie kiedys do kogo chodzimy na rehab. Chodzimy do Marty Wieczorek w srody i piatki, a Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 19:24

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do Magdy Bontar we wtorki i srody ;) tak do listopada nam sie moze zejdzie bo mlody juz chodzic chce...przy meblach chodzi i od mebla do mebla probuje stawiac kroki. Fajnie sobie radzi, choc troszke mnie to przeraza 😂 i chyba po jakims skoku jestesmy czy cos bo od trzech dni jest tata, dziadzio, baba, mama, kotek, lidl, dzidzi... bawi sie w zaslanianie i odslanianie "nie ma, nie ma, jest" (jesli wiecie o co chodzi 😆), dzieli sie i pokazuje na jednej rece paluszki do liczenia. A dopiero tez co byl takim malym wyploszem 😍 filmikami spamuje znajomych hahahaha 😁

veritaserum, Paula_071, futuremama, Magda - mbc lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli impreza na 13 osób dorosłych plus 4 dzieci. Tylko bliscy ;) mam nadzieję że wszystko wypali.

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Seli impreza na 13 osób dorosłych plus 4 dzieci. Tylko bliscy ;) mam nadzieję że wszystko wypali.

To kameralnie ;) bedzie fajnie. Ja mysle jak to zrobic... Myslalam by pozapraszac rodzine bo nie jest wielka, rzadko sie spotykamy a dzieci sie pojawia wiecej ;) teraz czekamy na jednego chlopca a kolejny w listopadzie 😁

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

A gdzie w końcu robicie? Tomek w sobotę na urodziny dla kolegów i koleżanek w Fikołkach. Sam przygotowywał zaproszenia, wyszły super.

A ja gorączka 38,8, pierś boląca i czerwona. Zapalenie. I tym razem już antybiotyk, ibuprom nie zadziałał na zbicie temperatury.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ile Ty sie nameczysz z tymi cyckami :/ zdrówka !

Roczek robimy w końcu ok 1h jazdy od Wrocławia w miejscowości 15 km od moich rodziców. I tak goście muszą dojechać i tak a to jest super miejsce. Obiekt w lesie , konie, ogromny plac zabaw. Mam nadzieję że sie uda ;) mieliśmy tam wesele więc też wiem jakie jedzenie itp ;) coś jak zielona Oliwka prawie tylko cena znacznie mniejsza.

Paula_071, Simons_cat lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli Hania też już kombinuje. Zaczęła ze stolikiem edukacyjnym chodzić jakiś miesiąc temu to mu nogi zabrałam i dalej przy meblach wędrowała. Teraz nogi oddałam to znów zaczęła i odkryła że pchacz nie tylko jest fajny że tam piłeczki się wrzuca ale też można z nim połazić.
    Z jednej strony szybko a z drugiej fajnie ja do żłobka pójdzie to w miarę będzie sobie radzić.

Veritaserum super że Ania tak super się przyjęła w żłobku. Podejście Pań bardzo dużo daje. I rodzic od razu spokojniejszy że dziecko w dobrych rękach.

My dziś idziemy na urodziny Kuby kolegi. Ma być chłopczyk też z grudnia także zobaczymy jak Hania zareaguje na rówieśnika. Bo tak to zawsze albo starsze albo młodsze dzieci widziała.

No i Kubę zapisałam na basen od poniedziałku. Zobaczymy jak będzie :)

Seli, veritaserum lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Seli Hania też już kombinuje. Zaczęła ze stolikiem edukacyjnym chodzić jakiś miesiąc temu to mu nogi zabrałam i dalej przy meblach wędrowała. Teraz nogi oddałam to znów zaczęła i odkryła że pchacz nie tylko jest fajny że tam piłeczki się wrzuca ale też można z nim połazić.
    Z jednej strony szybko a z drugiej fajnie ja do żłobka pójdzie to w miarę będzie sobie radzić.

Veritaserum super że Ania tak super się przyjęła w żłobku. Podejście Pań bardzo dużo daje. I rodzic od razu spokojniejszy że dziecko w dobrych rękach.

My dziś idziemy na urodziny Kuby kolegi. Ma być chłopczyk też z grudnia także zobaczymy jak Hania zareaguje na rówieśnika. Bo tak to zawsze albo starsze albo młodsze dzieci widziała.

No i Kubę zapisałam na basen od poniedziałku. Zobaczymy jak będzie :)

Chodzenie takie u nas zaczelo sie jakos w polowie lipca, nabil sobie pare guzow. Nie mialam pchacza to lazil przy sofie i rtv ;p teraz chodzi od do. W sensie puszcza sie i robi pare krokow sam. Ale zanim zacznie chodzic to mysle, ze jeszcze z dwa miesiace :)

futuremama lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, lubie oczywiscie za czesc dot. Tomka!
    Przykro mi, ze sie tak meczysz. Mam nadzieje, ze leki pomoga

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na podsumowanie tygodnia żłobkowego usłyszałam od Pan że nie chcą zapeszac ale Ania super sobie radzi. Jeśli placze to tylko dlatego że inne dzieci płaczą , je, bawi sie, tańczy, zagląda w każdy kąt, szuka kompana do zabawy i na razie słabo z tym bo większość dzieci płacze niestety.
    Od poniedziałku będzie chodziła na 3h :)

Chyba nie będę Was zanudzać codziennymi sprawozdaniami :D bo teraz czytam tak Że w zasadzie codziennie to samo pisałam :p

Magda - mbc, futuremama, Simons_cat, Paula_071, Seli lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam Veri, pisz! Ania sobie świetnie radzi więc trzeba być dumną Mamą!

Ja od jutra mam w planach zacząć przymierzać się do pakowania- prognozy na razie sprzyjające :)
    Dziś mam dużo prasowania, bo Jurek wskoczył w kolejny rozmiar 🤭

Paula_071 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szalonym czasie wakacyjnym zaczęliśmy wrzesień który póki co nie zapowiada się spokojniej. Ale jak już ogarnę małej pokój i nam meble do sypialni to chyba w najbliższym czasie nic więcej nie będę robić. No poza łóżeczkiem dla Hani bo z tym już oszaleć można. Chce taki domek żeby materac był prawie na ziemi ale jednak było większe.
    No i wczoraj była nasza 5. rocznica ślubu. Drewniana. Mówią że prezent ma być ż drewnem więc będzie łóżko :D

Paula_071, Magda - mbc, Seli lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mały chyba ma katar... idę na 10:15 do pediatry.
    Seli, a jak to jest w Ottoprodencie, jak dzieci są przeziębione to przychodzą? Bo mi się wydaje, że w pt była z nami dziewczynka z katarem 🤦🏻‍♀️

A w ogole Seli i Veri, jak tam Wasze starania o rodzieństwo- w trakcie czy zarzuciłyście temat?

Paula, jak się macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 09:14

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wszystkiego dobrego dla Ani! Sto lat ;)

Magda katar czesto jest chocby przy zębach ;) ja właśnie musze zadzwonić odwołac bo mamy jutro i pojutrze a widzę, że zęby go męczą, ma gorączkę i marudzi, spi itp. Wole odpuscić bo ostatnio tez nic z tego nie bylo 🤷‍♀️

Co do staran... to ostatni cyk mialam w 13dpo bete 4 z hakiem... i był biochem. To byl taki pierwszy cykl "a niech sie dzieje". Mysle, ze moje czeste kp bedzie hamowac ciaze. I nie wiem czy nie mam zrostow bo okres po biochemie przyszedl po tygodniu a caly cykl mialam bolesny, a okres ostatni jakis dramat. Ide do gina, zobacze co mi powie. Boli mnie czesto ta lewa strona znow. Moze cos tam jest.
    Ogolnie co bedzie to bedzie ;) jesli w tym cyklu bedzie owulacja to raczej nie bedzie kiedy sie seksic bo bedziemy mieli chyba gosci ;p a jesli ginekolog mi powie, ze trzeba jakis porzadek zrobic to odpuszcimy temat.

veritaserum lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, sto lat!!

Seli, dzięki za odp. psikam disnemarem baby i jest okej. Byłam na 10 u pediatry, to mnie troszke obsmiala :P ale powiedziala, ze w sumie dobrze, ze przyszlam przed wylotem, to mi zapisala tez rzeczy w razie W. :)

Seli lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, bede trzymać kciuki za Twoja wizytę u gina, może akurat będzie jak z Gabrysiem, ze uda się tak po prostu, bo jednak biochem był więc coś tam się dzieje.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Seli, bede trzymać kciuki za Twoja wizytę u gina, może akurat będzie jak z Gabrysiem, ze uda się tak po prostu, bo jednak biochem był więc coś tam się dzieje.

Moze ;) mocno na luzie podchodzimy do tego. Zobaczymy ;)

A to tak na poczatku zawsze. Ja tez bym latala ale juz sie opanowalam 😂 ja chyba tam zadzwonie i powiem, ze na ten tydzien odpuszczamy a nie wiem jakie tam papiery trzeba wypisac. Na urlop wypisywalam karteczke i moze tu podobnie

dZhdp1.png

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ