Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ZielonaHerbata wrote:Może głupie pytanie, ale jest jakaś szansa,że F może "naciągać" na zrobienie drożności u siebie ze względu na to,że że robi ten zabieg u siebie. Jak myślicie ? Raczeej każdej proponuje ten zabieg,czy nie ?
Hej, mi F. zaproponował zrobienie droznosci przed zapisaniem leków na stymulację owulacji. Aby nie było sytuacji że owulację uda się wywołać i nagle okaże się problem z drożnością.
Uznałam że prędzej czy później pewnie i tak zrobię a nie chcialabym tracić cykli, więc zrobiłam od razu. Koszt spory, można znaleźć w innych miejscach taniej, ja zrobiłam na miejscu aby już nie kombinować (w obecnej sytuacji są różne obostrzenia w placówkach).
Badanie wyszło ok, od razu po badaniu recepta na aromek i zaplanowanie monitoringu aby sprawdzić czy dawka jest ok.
P.s. F. też kazał mi odstawić Inofem, chyba nie jest zwolennikiem tego typu suplementacji faktycznie odstawiłam ale nie wiem czy dobrze zrobilam...wychodzę z założenia że muszę zaufać lekarzowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 23:35
Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer beta<0,2
12.2024 transfer -
nick nieaktualny
-
Ja się tak zastaniam nad tą drożnością bo to spory wydatek. A jednak dużo kobiet robi stymulacje bez deozosci i się udaje wszytsko.
No i najczęściej drożność jest wskazaniem jak było CC, częste zapalenia pęcherza, operacje itp. i mało kiedy kobieta bez wskazan ma zapachy jajowód.
Więc myślę,że to może być trochę naciagnie na drogi zabieg.
No ale jak juz będzie trzeba zrobić to zrobię. -
ZielonaHerbata wrote:I jak działa na Ciebie stymulacja ? Pechrzyki ladnie rosną i pękają?
Teraz pierwszy cykl, w poniedziałek 8dc i idę na pierwszy monitoring. Dam znać co i jak na razie nic nie czuję aby coś się działo w jajnikach ale może tak powinno być.
Dawka 1x1 więc chyba mała w porównaniu jak już zdążyłam wyczytać na forum, no ale F. musi sprawdzić jak reaguje na leczenie.Starania od 01.2020
brak zarodków
2022 naturalny cud
12.2023 cb
04.2024 cb
12.2024 transfer -
ZielonaHerbata wrote:No właśnie z tym Inofemem byłam mega zdziwiona. Bo jednak pije go masa kobiet ponieważ bardzo duzo lekarzy go poleca. No i wielu osobom Inofem pomogl. Dlatego nie wiem co według niego jest nie tak z Inofemem .
Mi tylko powiedział,że nie ma udownione naukowo,że Inofem pomaga. I tyle a dalej już nie drazylam tematu a żałuję.Starania od 01.2020
brak zarodków
2022 naturalny cud
12.2023 cb
04.2024 cb
12.2024 transfer -
nick nieaktualny
-
Kasia- ja byłam wczoraj u niego i wczoraj się dowiedziałam o tym Inofemie i powiem Ci,że mam mieszane uczucia co do tego. On mi moiwl,że jednym może zaszkodzi a innym pomoc. Ale w sumie nie znalazłam żadnego przypadku aby komuś zaszkodzil. No i jak ma zaszkodzić skoro nie ma nic takiego w składzie k będzie się bro jedna saszetek dziennie ? Chyba na kolejnej wizycie poruszę jeszcze raz ten temat bo nie daje mi to spokoju.
To trzymam i kciuki za stymulację. Ale faktycznie dość mała dawka, patrząc na to jak inne dziewczyny na forum zaczynaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 09:10
-
Sisi25 wrote:no ja bym chyba najpierw wolała jednak spróbować z stymulacją i ewentualnie jakby się nie udało to drożność...a bralyscie kiedyś ovarin?
Ovarin podobnie jak Inofem opiera się na mioinozytolu więc F na pewno będzie kazał przestać suplementowac.
Ale jak będziesz na wizycie tak możesz go o to bardziej podpytać dlaczego jest taki anty
Nie wiem,czy Ci zrobi stymulacje bez drożności .
Mało kiedy kobieta zachodzi w ciążę przy pierwszych próbach stymulacji.
A później może się okazać że jajowód niedrożny i wszytskie stymulację były na marne.
Sama już nie wiem co o tym myśleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 09:13
-
Z tego wychodzi, że F poleca drożność każdemu
Po zabiegu jest ułatwione zapłodnienie stad może tak poleca
Ogólnie zasada jest, że najpierw drożność potem stymulacja. Ale dużo lekarzy robi odwrotnie.
Ja się ucieszyłam, gdy F zaproponował drożność.. choć jak widac proponuje ją każdej pacjentce
Z okazji wysikanej 15 jednej kreski zaczęłam też zglębiać temat immuno i chyba pójdę w tę stronę.. -
olik321 wrote:Co do Ovarinu czy Infoemu to może F chodzi o to, że potwierdzona skuteczność mioinozytolu to dopier 4g.
Ja łykam czysty mio właśnie 4g
Myślę,że nie o to chodzi. Bo gdyby o to chodziło to by powidzial,że ok zaleca brać ale proszę zwiększyć dawkę. -
nick nieaktualny