Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie to jest irytujące,że ile lekarzy tyle różnych opinii.
A pewne kwestie powinny być niezmienne.
Bo jak to możliwe,że według jednego lekarza prolkatyna blokuje owulację a według innego nie ?
Przecież na to są chyba jakieś badania wiec stanowisko powinni być jedno i jasno określone a jednak tak nie jest. I przez to człowiek już nie wie komu ma ufać. -
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:No właśnie to jest irytujące,że ile lekarzy tyle różnych opinii.
A pewne kwestie powinny być niezmienne.
Bo jak to możliwe,że według jednego lekarza prolkatyna blokuje owulację a według innego nie ?
Przecież na to są chyba jakieś badania wiec stanowisko powinni być jedno i jasno określone a jednak tak nie jest. I przez to człowiek już nie wie komu ma ufać.
Dokładnie tak...oszaleć można 🤦 -
ZielonaHerbata wrote:Myślę,że nie o to chodzi. Bo gdyby o to chodziło to by powidzial,że ok zaleca brać ale proszę zwiększyć dawkę.
F też nie zaleca acardu przy mutacja mthfr i pai hetero, ale inni juz przy jednej zalecają.. -
nick nieaktualnyAle powiem wam, że kiedyś (już lecząc się u Andrzeja) poszłam do jedej pani ginekolog na lux med bo chciałam sobie zrobić cytologię ,a tam mam za darmo więc bez sensu płacić Andrzejowi xd no w każdym razie powiedziałam tej babce, że leczę się prywatnie i, że mam PCOS to zrobiła USG i potwierdziła, że faktycznie to widać po USG i zapytała jakie leki biorę to powiedziałam i też przytaknela ,że to standardowe leczenie przy PCOS. Ale powiedziała też, że ona na początku od razu daje clo i zaleca przebadanje też faceta, a jak po pół roku nie ma efektu to wtedy proponuje innego typu leczenie.
-
olik321 wrote:Pewnie masz rację
F też nie zaleca acardu przy mutacja mthfr i pai hetero, ale inni juz przy jednej zalecają..
No właśnie też o tym czytałam,że jest zalecany acard przy tym.
Kurde niby by się chciało zaufać F ale jednak widzę,że on zupełnie przeciwnie robi niż reszta lekarzy. I niewiwdomo co myśleć. Chyba trzeba go po prostu dopytywac i drążyć dlaczego akurat tak zaleca -
F na ten moment proponuje droznosc kazdej, mnie stymulowal te 3 lata temu bez spra2dzenia droznosci a teraz ze ma te mozliwosc to kazdej. Dla mnie to zastanawiajace.
Co do mutacji to slabiutka jego wiedza jak i z bateriologii (nie raz sie przekonalam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 11:43
olik321 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Co do drożności jeszcze. Mi mówił, że tak, on robi. Ale, że nie muszę u niego. Na NFZ jest w mniejszych szpitalach. Z tego, co kiedyś czytałam chyba robią w Oleśnicy albo Oławie. 🤔 Mówił też, że we Wrocławiu poleca Annę Gryboś, na ZN cena 750 zł, więc mniej niż u F. I jeszcze polecał jednego lekarza, chyba z Medfeminy, ale nie pamiętam nazwiska. 😔 Mówił, że można też na Kamieńskiego, ale nie poleca - nie dopytywałam. Ja po doświadczeniach z histeroskopią, którą robił mi w szpitalu inny lekarz, stwierdzilam, że nawet jakbym miała robić to robię u niego, bo przynajmniej będzie wszystko wiedział. Ja na tej histero nie kontaktowałam. I nie wiem nic. Tylko tyle, co na wypisie, czyli 💩. 🤦
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Myszczyszyn jest bardzo rozważnym lekarzem, nie działa "na hurra". Z tego co wiem, pomógł też wielu dziewczynom, ale ja od niego przeszłam do F, bo nie chciał mnie stymulować.. uważał, że za wcześnie i w sumie stanęliśmy w martwym punkcie.. ( mam swoje owulki)
Zielona herabata na pewno możesz iśc do niego skonsultować te prolaktyne.. u mnie przy wyniku 20 skomentował "dość wysoko". Ale ze później spadała to już odeszliśmy od niej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 13:41
-
nick nieaktualny
-
olik321 wrote:Pewnie masz rację
F też nie zaleca acardu przy mutacja mthfr i pai hetero, ale inni juz przy jednej zalecają..
Dlaczego mówisz, że nie zaleca? Ja brałam, bo zalecał mi zarówno on jak i hematolog. Moim zdaniem pod tym względem ma bardzo dużą wiedzę. Przed ciążą jak i w ciąży często kazał mi badać np. homocysteinę, gdzie te kilka lat temu tacy lekarze jak dr Korzeniewski czy Dr Wurm nie mieli pojęcia co to jest.
Ja miałam prolaktynę również 20 i nigdy jej nie zbijałam.Simons_cat lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.