Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja jestem zaskoczona bo pierwszy raz czuje, że rzeczywiście coś tam się zmieniło
-
nick nieaktualnyNie wszystkim zapisuje az tyle badan
Ja mialam tylko shgb , testosteron zadnrgo androstendionu ani 17-OH progesteronu nie robilam.Aspatow i alatow tez nie mialam robione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 12:06
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
No tak, dlatego warto iść na wizytę i pokazać co się ma i on tam rozpatrzy co widzi
veritaserum, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Wczoraj teoretycznie był tydzień po owulacji (32dc). Pierwszy raz robiłam takie badania hormonalne, nie mam odniesienia jak to kiedyś wyglądało u mnie (oprócz tsh które miałam zazwyczaj 1-1,5). Moim zdaniem słabo było z owulacja. Prolaktyna też chyba za wysoka? Nie wiem jak się do tego odnieść, bo rano jak robiłam badanie jeszcze nic nie czułam, ale przed południem zaczęły mi tak rosnąć piersi, są takie nabrzmiałe, że cały dzień myślałam tylko, żeby ściągnąć biustonosz. U mnie to oznaka ciążowa. Obawiam się, że to może być znowu biochemiczna... Piersi bolą na ciążę, ale wszystkie inne objawy są na nie - ciążę czyli jak miesiąc temu.
Progesteron - 15,20
Prolaktyna - 21,1 norma 4,79 - 23,3
TSH - 2,260 norma 0,27 - 4,2
FT4 - 1,20 norma 0,93 - 1,7
anty-TPO Wartość < 9 Norma 0 - 3413.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyMoim zdaniem Paula Twoje wyniki sa dobre. Progesteron 15 po owulacji jest w porzadku, tym bardziej ze trzeba by z 3 dni pod rzad robic i sprawdzac jak sie zmienia. Prolaktyna moze ciut za wysoka ale tez bez przesady. TSH powinno byc dlq starajacyxh sie w okolicach 1 najlepiej ale Twoj wynik nie jest jakis zly zeby go zbijac.
Moim zdaniem nie ma co sie doczepiac do Twoich wynikow.
Magda - mbc, Paula_071, Talisa lubią tę wiadomość
-
Tez mi sie wydaje jak Veritaserum, ja mam tsh 2,18 i nie kazal zbijac poza tym normalnie w innym dniu moze byc nizsze :p
Magda - mbc, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
A może to nie problem tarczycy? Może coś innego ją rozwala? I tak skacze?
-
Talisa wrote:Może... Masz jakiś pomysł co powinnam sprawdzić w pierwszej kolejności?
Nie wiem co tam robiłaś bo już się pogubiłam najlepiej to zbadać tarczycę po raz kolejny z ft3 i ft4 i miałaś robione anty tpo i tg? Ja badam co miesiąc i lubiła też skakaćTalisa lubi tę wiadomość
-
Ja wlasnie w drodze do pracy jakas taka umeczona po nocy jestem bo glupoty mi sie snily ;p ale sloneczko jest, cieplo jest
-
Wstretnie ;p ja powinnam za 15 dni dostac ;p i mam nadzieje, ze mimo braku owulacji sie to nie przeciagnie.