Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle Magda ja mam dawkę 2x1000 :D i powiem Ci, że dużo lepiej się na tym czuje. Bałam się, że będzie makarba ale nie mam mdłości, zawrotów głowy :D dobre chociaż to :D

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Talisa Koleżanka
    Postów: 43 9

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, to mnie pewnie też one nie ominą. Aż się boję co tam wyjdzie...
    A wiecie może, czy są jakieś metody leczenia tych hormonów, czy i tak wszystko sprowadza się do stymulacji cyklu? :)

  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, wiem, że się jakoś leczy... Ale nie powiem dokładnie co i jak bo ja mam jak Magda, u mnie insulinooporność i shgb leży ale jeszcze nie wiem na ile bo czekam na wynik.

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Aneczka2014 Przyjaciółka
    Postów: 258 44

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    racja, ASAPT, ALAT jeszcze :)
    te badania tez mam w normie. nie wiem tylko co z tym progesteronem bo mialam robiony ale czy on sie rozni od tego 17-oh progesteron?

  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różni, to jest coś innego i powinien wynosić tak koło 1

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6765 5136

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:03

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6765 5136

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:03

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Aneczka2014 Przyjaciółka
    Postów: 258 44

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Różni, to jest coś innego i powinien wynosić tak koło 1
    Dzieki za informacje w takim razie tez zrobie

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6765 5136

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:03

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem zaskoczona bo pierwszy raz czuje, że rzeczywiście coś tam się zmieniło :)

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszystkim zapisuje az tyle badan
    Ja mialam tylko shgb , testosteron zadnrgo androstendionu ani 17-OH progesteronu nie robilam.Aspatow i alatow tez nie mialam robione.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 12:06

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, dlatego warto iść na wizytę i pokazać co się ma i on tam rozpatrzy co widzi :)

    veritaserum, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet
    Postów: 6408 7075

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj teoretycznie był tydzień po owulacji (32dc). Pierwszy raz robiłam takie badania hormonalne, nie mam odniesienia jak to kiedyś wyglądało u mnie (oprócz tsh które miałam zazwyczaj 1-1,5). Moim zdaniem słabo było z owulacja. Prolaktyna też chyba za wysoka? Nie wiem jak się do tego odnieść, bo rano jak robiłam badanie jeszcze nic nie czułam, ale przed południem zaczęły mi tak rosnąć piersi, są takie nabrzmiałe, że cały dzień myślałam tylko, żeby ściągnąć biustonosz. U mnie to oznaka ciążowa. Obawiam się, że to może być znowu biochemiczna... Piersi bolą na ciążę, ale wszystkie inne objawy są na nie - ciążę czyli jak miesiąc temu.

    Progesteron - 15,20
    Prolaktyna - 21,1 norma 4,79 - 23,3
    TSH - 2,260 norma 0,27 - 4,2
    FT4 - 1,20 norma 0,93 - 1,7
    anty-TPO Wartość < 9 Norma 0 - 34

    wff2x1hpqpzjp32o.png
    82doj44j1y4t9kiw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem Paula Twoje wyniki sa dobre. Progesteron 15 po owulacji jest w porzadku, tym bardziej ze trzeba by z 3 dni pod rzad robic i sprawdzac jak sie zmienia. Prolaktyna moze ciut za wysoka ale tez bez przesady. TSH powinno byc dlq starajacyxh sie w okolicach 1 najlepiej ale Twoj wynik nie jest jakis zly zeby go zbijac.
    Moim zdaniem nie ma co sie doczepiac do Twoich wynikow.

    Magda - mbc, Paula_071, Talisa lubią tę wiadomość

  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje jak Veritaserum, ja mam tsh 2,18 i nie kazal zbijac ;) poza tym normalnie w innym dniu moze byc nizsze :p

    Magda - mbc, Paula_071 lubią tę wiadomość

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Talisa Koleżanka
    Postów: 43 9

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam TSH 6,13, także tragedia :( A jeszcze 3 miesiące wcześniej 0,9 na tej samej dawce Euthyroxu. Nie rozumiem co się z nim dzieje.

  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to nie problem tarczycy? Może coś innego ją rozwala? I tak skacze?

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet
    Postów: 6408 7075

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja w ogóle mam dziś 25dc i zastanawiam się czy będzie coś czy nie będzie :P

    I jak u Ciebie, testowałaś?

    wff2x1hpqpzjp32o.png
    82doj44j1y4t9kiw.png
  • Talisa Koleżanka
    Postów: 43 9

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A może to nie problem tarczycy? Może coś innego ją rozwala? I tak skacze?
    Może... Masz jakiś pomysł co powinnam sprawdzić w pierwszej kolejności? :)

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6765 5136

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:03

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego