Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem... Mąż powiedział, że pogadamy jak wrócę do domu. Wszystko rozchodzi się o to czy im wierzymy w nagle znalezione wyniki czy idziemy jednak jeszcze jutro sprawdzać...
A powiedzcie mi, czy na laparo na NFZ muszę mieć skierowanie też od lekarza nfz czy może być prywatny? Chyba może, nie? Chce się wziąć za to teraz.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Paula_071 wrote:Moim zdaniem musisz mieć na NFZ.
Jakie masz godziny opisane na wyniku? Data pobrania krwi się zgadza? Z kiedy jest zbadana probka?
Dzięki Kamkru mam nadzieję ,że bez problemu to załatwię. Chociaż zapał do walki już mi trochę siadł 🙄Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons przykro mi bardzo.
Laparo jak najbardziej można mieć skierowanie od lekarza prywatnego. Podobnie jak inne zabiegi/operacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 08:07
Simons_cat lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Mam już betę z dzisiaj - 30. Pewnie jutro albo w poniedziałek zacznie się krwawienie. No nic i tak w porównaniu do poprzednich biochemów beta wyszła dość pokaźna.
Verita, właśnie zauważyłam, że wam 31 tydzień już leci , wow! Ale pędzicie ♥️Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Simons_cat wrote:Mam już betę z dzisiaj - 30. Pewnie jutro albo w poniedziałek zacznie się krwawienie. No nic i tak w porównaniu do poprzednich biochemów beta wyszła dość pokaźna.
Verita, właśnie zauważyłam, że wam 31 tydzień już leci , wow! Ale pędzicie ♥️ -
Kurde Simons a jakbyś te heparyne włączyła od owulacji? Wiem że nie ma ewidentynyxh wskazan u Ciebie no ale może.. .
strasznie mi przykro naprawdę.
Tak czas leci strasznie szybko...Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Jeśli chodzi o badanie 1 trymestru to tu masz listę lekarzy z certyfikatem na całą Polskę. Jeśli wpadniesz na kogoś ciekawego sprawdź sobie nazwisko czy ma aktualny kurs. Co roku chyba muszą odnawiać. Chyba prawie wszyscy w ginemedica mają, pewnie mama i ja to samo. Przeklikaj sobie https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 21:33
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
nick nieaktualnyHej
Simons bardzo mi przykro
Zaglądam tu czasami do was, ale u mnie właściwie nic nowego... ostatnio pytałam was o wymazy do HyCoSy. W końcu udało mi się zrobić to badanie, na szczęście ona jajowody drożne. Dostałam w końcu CLO na stymulację. Niestety pierwsza nieudana. W 8dc był pęcherzyk 12mm, przy następnym monitoringu wczoraj 13dc niestety go już brak...według doktora wchłonął się i już nici z tego cyklu. Czekam na @. Natomiast od kolejnego zwiekszyl mi dawkę do 2x1 clo + zapisał lek Pabi-Dexamethasos który mam brać w trakcie brania clo aż do pierwszego monitoringu. Czy któraś z was brała ten lek? -
Cześć dziewczyny, dr Trzeciak podpowiada aby zrobić HSG u dr Wojciechowskiego, czy któraś z Was może robiła to badanie u niego? Wiecie może jak to wygląda cenowo i co najważniejsze jak "wrażenia" po badaniu. Trzymam za Was mocno kciuki
-
Sisi25 wrote:Hej
Simons bardzo mi przykro
Zaglądam tu czasami do was, ale u mnie właściwie nic nowego... ostatnio pytałam was o wymazy do HyCoSy. W końcu udało mi się zrobić to badanie, na szczęście ona jajowody drożne. Dostałam w końcu CLO na stymulację. Niestety pierwsza nieudana. W 8dc był pęcherzyk 12mm, przy następnym monitoringu wczoraj 13dc niestety go już brak...według doktora wchłonął się i już nici z tego cyklu. Czekam na @. Natomiast od kolejnego zwiekszyl mi dawkę do 2x1 clo + zapisał lek Pabi-Dexamethasos który mam brać w trakcie brania clo aż do pierwszego monitoringu. Czy któraś z was brała ten lek?
Sisi ja bralam ten lek przez 1 cykl albo 2 nie pamiętam. Szczerze nie do końca rozumiałam uzasadnienia tego leku w moim przypadku bo nie mialam żadnego ze wskazan.... U mnie on nic nie zmieniło fabijanski Ci to przepisal?
Kurde a czy nie lepiej byłoby spróbować Cie stymulować np letrozolem? Czemu na Clo się lekarz upiera?
Dobrze ze jajowody drożneCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyveritaa wrote:Sisi ja bralam ten lek przez 1 cykl albo 2 nie pamiętam. Szczerze nie do końca rozumiałam uzasadnienia tego leku w moim przypadku bo nie mialam żadnego ze wskazan.... U mnie on nic nie zmieniło fabijanski Ci to przepisal?
Kurde a czy nie lepiej byłoby spróbować Cie stymulować np letrozolem? Czemu na Clo się lekarz upiera?
Dobrze ze jajowody drożne
Nie wiem czemu clo...dopiero zaczęłam przygodę z tą całą stymulacja, wszystko to jest dla mnie nowe, nie znam innych leków. A ten drugi ma chyba na celu wspomóc dojrzewanie pęcherzyka i tak właśnie Fabjanski go przepisał. Szerze mówiąc jak kończyłam brać clo (brałam od 3 do 7dc) to strasznie się czułam przez tydzień...ból głowy okropny, nudności, brak apetytu...on stwierdzil, że to nie od tego ;/ tylko, że nawet w ulotce są takie skutki uboczne...i aż boje się jak będę miała teraz podwójną dawkę plus to pabi 🤦 -
Sisi rozumiem. Nie wiem co Ci napisać. Jak ja leczyłam się u F. To krytykował Clo (że uposledza endometrium) i zachwalal letrozol. Może coś się zmieniło. Ja bylam przerazona tym pabi jak czytalam ulotkę ale na szczęście było w porządku i żadnych skutków ubocznych.
trzymam mocne kciuki za Ciebie.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyveritaa wrote:Sisi rozumiem. Nie wiem co Ci napisać. Jak ja leczyłam się u F. To krytykował Clo (że uposledza endometrium) i zachwalal letrozol. Może coś się zmieniło. Ja bylam przerazona tym pabi jak czytalam ulotkę ale na szczęście było w porządku i żadnych skutków ubocznych.
trzymam mocne kciuki za Ciebie.
Ehhh no widzisz, może mu się odmieniło. Póki co po pierwszej dawce moje endometrium ma się dobrze i oby tak zostało. Ale to zniknięcie pęcherzyka to mnie zdziwiło :o i właśnie ta ulotka Pani też mnie przeraziła...ale może faktycznie nie będzie tak źle dzięki za odpowiedź -
Zagadka919 wrote:Cześć dziewczyny, dr Trzeciak podpowiada aby zrobić HSG u dr Wojciechowskiego, czy któraś z Was może robiła to badanie u niego? Wiecie może jak to wygląda cenowo i co najważniejsze jak "wrażenia" po badaniu. Trzymam za Was mocno kciuki
Ja już od 2 cykli próbuję się umówić do dr. W. na badanie HSG. I niestety za każdym razem mówi, aby dzwonić w następnym miesiącu bo możeeeee coś się zmieni (chwilowo ze względu na sytuację epidemiologiczną to badanie jest wstrzymane, tak samo w szpitalach-bo HSG można zrobić na NFZ). Koszt to chyba 550 zł. I to badanie wykonuje tylko we wtorki... Należy do Niego dzwonić jak zakończy się krwawienie. Polecam zrobić (dla własnej pewności, że wszystko jest ok - bo dr wymaga z tego co czytałam jedynie prawidłowej i aktualnej cytologii), wymazy z szyjki macicy: chlamydia (PCR), mycoplazma, ureaplazma, posiew ogólny. I to badanie robi się w I fazie cyklu, bo wtedy jajowody są ponoć lepiej rozszerzone. Wymazy warto zrobić, bo jak Pani w laboratorium mi mówiła, pewnych rzeczy nie widać gołym okiem, a można przy tym badaniu rozsiać bakterie dalej i leczenie ponoć później jest ciężkie.
Ja właśnie sprawdzam gdzie we Wrocławiu można wykonać sono-hsg nie za milion pieniędzy, aby w styczniu (gdyby się okazało, że Pan dr. W. nadal nie wykonuję HSG) zrobić gdzieś indziej sono-HSG. Bo nie wiem jak w Twoim wypadku, u mnie to badanie blokuje mi dalsze kroki. No i jak będę dłużej czekać to stracę ważność badań i będę musiała robić wszystkie na nowo, a jak wiadomo to są koszty:( -
Bunkierka wrote:Ja już od 2 cykli próbuję się umówić do dr. W. na badanie HSG. I niestety za każdym razem mówi, aby dzwonić w następnym miesiącu bo możeeeee coś się zmieni (chwilowo ze względu na sytuację epidemiologiczną to badanie jest wstrzymane, tak samo w szpitalach-bo HSG można zrobić na NFZ). Koszt to chyba 550 zł. I to badanie wykonuje tylko we wtorki... Należy do Niego dzwonić jak zakończy się krwawienie. Polecam zrobić (dla własnej pewności, że wszystko jest ok - bo dr wymaga z tego co czytałam jedynie prawidłowej i aktualnej cytologii), wymazy z szyjki macicy: chlamydia (PCR), mycoplazma, ureaplazma, posiew ogólny. I to badanie robi się w I fazie cyklu, bo wtedy jajowody są ponoć lepiej rozszerzone. Wymazy warto zrobić, bo jak Pani w laboratorium mi mówiła, pewnych rzeczy nie widać gołym okiem, a można przy tym badaniu rozsiać bakterie dalej i leczenie ponoć później jest ciężkie.
Ja właśnie sprawdzam gdzie we Wrocławiu można wykonać sono-hsg nie za milion pieniędzy, aby w styczniu (gdyby się okazało, że Pan dr. W. nadal nie wykonuję HSG) zrobić gdzieś indziej sono-HSG. Bo nie wiem jak w Twoim wypadku, u mnie to badanie blokuje mi dalsze kroki. No i jak będę dłużej czekać to stracę ważność badań i będę musiała robić wszystkie na nowo, a jak wiadomo to są koszty:( -
Bunkierka wrote:Ja już od 2 cykli próbuję się umówić do dr. W. na badanie HSG. I niestety za każdym razem mówi, aby dzwonić w następnym miesiącu bo możeeeee coś się zmieni (chwilowo ze względu na sytuację epidemiologiczną to badanie jest wstrzymane, tak samo w szpitalach-bo HSG można zrobić na NFZ). Koszt to chyba 550 zł. I to badanie wykonuje tylko we wtorki... Należy do Niego dzwonić jak zakończy się krwawienie. Polecam zrobić (dla własnej pewności, że wszystko jest ok - bo dr wymaga z tego co czytałam jedynie prawidłowej i aktualnej cytologii), wymazy z szyjki macicy: chlamydia (PCR), mycoplazma, ureaplazma, posiew ogólny. I to badanie robi się w I fazie cyklu, bo wtedy jajowody są ponoć lepiej rozszerzone. Wymazy warto zrobić, bo jak Pani w laboratorium mi mówiła, pewnych rzeczy nie widać gołym okiem, a można przy tym badaniu rozsiać bakterie dalej i leczenie ponoć później jest ciężkie.
Ja właśnie sprawdzam gdzie we Wrocławiu można wykonać sono-hsg nie za milion pieniędzy, aby w styczniu (gdyby się okazało, że Pan dr. W. nadal nie wykonuję HSG) zrobić gdzieś indziej sono-HSG. Bo nie wiem jak w Twoim wypadku, u mnie to badanie blokuje mi dalsze kroki. No i jak będę dłużej czekać to stracę ważność badań i będę musiała robić wszystkie na nowo, a jak wiadomo to są koszty:(Ja:
40 lat
AMH 0,66
LH 8,4
FSH 7,02
On:
40 lat
koncentracja 140 mln
morfologia 2%