Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Paula w teorii 30.12 @ ma być. W praktyce pewnie w drugi dzień świąt pierwszy test poleci bo jedziemy w gości więc wolę wiedzieć na czym stoję.
W poprzednim cyklu nie wyszło
Trzymam kciuki za kolejne sierpniowe dziecko13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Trzymam kciuki za kolejne sierpniowe dziecko
Ale ten wrzesień byłby naprawdę w sam raz. Rekrutacja do żłobków i takie tam😂 No ale na to już nie mam wpływu, zostaje czekanie -
Paula dawka 0,4 jest dawka no minimalna i nie lecznicza tylko profilaktyczna. Ja mialam coraz gorsze wyniki plus trzeci trymestr jest najgorszy, plus waga mi się zwiększa a nie zmniejsza jednak . Dodatkowo na jednej nodze zaczely mi wychodzić zyly, pajączki. Bylam na dooplerze nóg jest ok. Konsultowane to było z 2 hematologami i ustalono dawke 0,8 i od jakiegos miesiąca tak biore. Ja sie ciesze bo jestem spokojniejsza ze jestem zabezpieczona dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 21:58
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ale czego wyniki miałaś złe wyniki? Pytam z ciekawości, bo ja też mam obniżone białko S. I nikt nie sugerował mi podniesienia "mocy" heparyny. Magda też całą ciążę miała na jednym poziomie 0,6.
Future, kciuki zaciśnięte swoją drogą Cię podziwiam, że masz moc by ogarnąć dwójkę i być w ciąży13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja badałam co 2 miesiace fibrynogen, aptt, pt, d dimery. I w zasadzie logiczne ze wyniki coraz gorzej bo w 3 trymestrze się pogarsza wszystko ale hematolog tłumaczyła ze nawet dla ciężarnej są jakieś normy i zwiększamy plus do tego rosnąca waga i te zyly na nogach.. Druga się z nią zgodzila a mi z tym psychicznie lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 13:00
Synek styczeń 2021 -
Future a ja tam Cie nawet rozumiem chociaz troche sie boje jak to będzie z noworodkiem i niespełna 2,5 latka ale damy radę. Moj maz juz ciafle mowi o trzecim ^^ ale ja nie wiem co zrobimyCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Verita zobaczycie My wcześniej też o 3 rozmawialiśmy ale jak już dwójka była to mocno się zastanawialiśmy czy rzeczywiście trzecie chcemy. I teraz jak np ostatnio znowu oboje wstają jakos często w nocy, młody potrafi po 22 już zacząć do nas wędrówki urządzać (kiedy wcześniej zawsze u siebie spał i trzeba było do niego chodzić), łóżko 160cm jest jednak małe na 4 osoby to sie zastanawiam jak to będzie jak jeszcze dostawkę wstawimy😂
Kuba jest bardzo opiekuńczy ale jednocześnie wszystko chce co ona, dokuczają sobie tak samo jak się kochają😂
Ale jakoś tak... wciąż było w głowie to trzecie, że może kiedyś. Wiadomo starsi byłoby łatwiej pewnie ale dla mnie ta różnica wieku ok. 3 lat jest idealna, ja też młodsza nie będę. Dajemy sobie rok, jak się nie uda to widocznie tak ma być. -
Dla mnie ta różnica teraz jaka będzie to myślę że ideal. Czyli 2,5 roku. Dlatego jeśli w ogóle będzie trzecie to Tez tylko w takiej różnicy wlasnie do 3 lat rocznikowo. Inaczej odpuszczam na zawsze więc myślę że jeśli w ogóle zaczniemy starania to po roczku małego i jak się przez rok nie uda to koniec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 13:56
Synek styczeń 2021 -
My chcieliśmy w 3 latach się zmieścić, wyszło 3l4m i jest spoko. Teraz musieliśmy oboje dojrzeć bo każde z nas miało momenty że bardzo chce ale też że nigdy w życiu😂 No i ja zawodowo musiałam się określić. Także plan był właśnie na grudzień, ten listopad to taki falstart był bo jeszcze trzeba było dokończyć sporo spraw. Teraz głowa spokojniejsza i zobaczymy. Akurat we wrześniu młoda pójdzie do przedszkola mam nadzieje tego samego co starszak, więc jedno miejsce i blisko domu.
veritaa lubi tę wiadomość
-
veritaa wrote:Ja badałam co 2 miesiace fibrynogen, aptt, pt, d dimery. I w zasadzie logiczne ze wyniki coraz gorzej bo w 3 trymestrze się pogarsza wszystko ale hematolog tłumaczyła ze nawet dla ciężarnej są jakieś normy i zwiększamy plus do tego rosnąca waga i te zyly na nogach.. Druga się z nią zgodzila a mi z tym psychicznie lepiej
Mi się też podnosiły, to jest normalne, nawet u osób bez problemów z krzepliwością tak się dzieje. Nie wiem ile ważysz, ja niewiele przytyłam, w dniu porodu niecałe 62kg.
My z Magdą mamy niestety teorię, że nasze dzieci mają problemy zdrowotne ze względu na leki przyjmowane w ciąży.Magda - mbc lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Wiem że się podnoszą ale nawet dla ciezarnych są jakieś widełki.
Ja waze ponad 80 kg. Wg Fabijanskiego dawka 0,6 minimum w tym momencie juz powinna być bo z nim mam kontakt. Myszczyszyn stosuje się do zaleceń hematologa i z tym nie dyskutuje.
heparyna jest akurat bardzo bezpiecznym lekiem w ciazy, Ju bardziej chyba o acard się martwię niż te heparyne.
Poza tym na forum jest multum dziewczyn po leczeniu acardem i heparyna w ciazy i nie zauważyłam że dziecko z problemami to dziecko po ciazy na lekach.... Tka samo można powiedziec ze większość dzieci po CC ma problemy z napięciem niż po porodzie naturalnym. Myślę że czynnikow jest pełno I to jest problem złożony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 22:50
Synek styczeń 2021