Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię, że jest normalny! ;) ale jak zdaży się raz tak jak np. Jeden dłuższy cykl, albo raz brak owulacji to jeszcze nie tragedia.

Świetnie Verita ;) dobrze, że czujesz się taka pełna energii bo aż ona kipi ;)

veritaserum lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ale nie mówmy też że okres 1 dniowy jest normalny. Nic się pewnie nie dzieje niepokojącego, po prostu masz zawirowania hormonalne. Zdrowy cykl się tak nie kończy.

U mnie wszystko dobrze, codziennie już czuję kilka ruchów co mnie niesamowicie cieszy i uspokaja ;) No i nie mogłam się powstrzymac i wczoraj kupiłam dwie sukienki na wyprzedaży ;) a w sobotę mąż obiecał że jedziemy pooglądać wózki ;)

niestety ja mam wiecznie jakieś zawirowania i czekam na @ po około 33-38 dni. Mam podwyższoną prolaktyne i codziennie biorę po pół tabletki na noc może tu gdzieś leży problem, ale badałam niedawno prolaktyne kontrolnie i póki co jest ok więc już sama nie wiem.
    veritaserum gratuluje maluszka :-)

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam tylko się pochwalić progesteronem 16.78 :D tak a propo tego, że nie mam owulacji :P i na pewno mieć nie będę :P

Magda - mbc, veritaserum, Pati88 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Seli :D Ładny progesteron ! Super. Może coś będzie z tego cyklu co ?

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy :) Ogólnie ta II połowa jest dość spokojna tym razem, bo ani mdłości, ani zawrotów głowy, piersi mam takie lekko ociężałe i wrażliwe no i miałam takie ciągniecia w brzuchu i bóle jakby na okres. Ale to tyle :P więc się cieszę :) Wykres nie powala, ale był piękny w tamtym cyklu a prog był tylko 6.8 :P więc bardzo się tym nie sugeruje :P Pożyjemy, zobaczymy :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie , wykresem nie ma sie co sugerowac stwierdzilam to dawno temu :) objawow w drugiej fazir to ja zadnych nie mialam. Czulam sie normalnie jak na miesiaczke.

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, nie chce się nakręcać już miałam tyle objawów co cykl, że hohoho :) a w tym w sumie nic takiego :)

dZhdp1.png

• Avina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wpadam tylko się pochwalić progesteronem 16.78 :D tak a propo tego, że nie mam owulacji :P i na pewno mieć nie będę :P

Super :)

Seli lubi tę wiadomość

Starania od grudnia 2016 roku
    Marzec 2018 - podejrzenie zapalenia wyrostka- diagnoza endometrioza IV stopnia
    Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
    Wrzesień 2019 - laparoskopia - usunięcie 9 cm torbieli
    Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
    Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
    Pobrano 6 komórek
    5 było dojrzałych
    5 się zaplodnilo
    5 dotrwalo do 3 doby

29.08.20 transfer zarodka 8a :(
    7.04.21 transfer ❄ 8a :(
    Brak mrożaków :(

Wrzesień 2021 - trzecia procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół dlugi
    27.09.21 Pobrano 7 komórek
    2 były dojrzałe
    2 się zaplodnily 🙏

Mutacja mthfr homo, pai homo, vr2 hetero
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki mialam ostatnio i to byl moj jedyny cykl w ktorym nie zaszlam w ciaze.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja taki mialam ostatnio i to byl moj jedyny cykl w ktorym nie zaszlam w ciaze.
    Super ;) dla mnie to spory wynik. Szczegolnie jak lekarz mowi po raz drugi, ze na miliard procent nie bedzie owulacji :)

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to jest za niski poziom by zajść w ciążę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Moim zdaniem to jest za niski poziom by zajść w ciążę.

Jess ale to zlosliwe ;) dziewczyny zachodzily majac 10, 11, 15... Sam Fabijanski mowil, ze 10 wystarczy ale jego zdania jakos nie biore na powaznie.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem. Mi się udało zajść w ciążę 3 razy od "pierwszego razu". A tym razem nie, jakoś powód musiał być.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda kobieta jest inna ;) Nie musisz tak od razu krytykowac. Tak czy siak Fabijanski drugi raz sie pomylil.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie krytykuje, tylko mowie, ze to dalej niski poziom. Sama taki miałam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam caly czas dobry poziom progesteronu i nie zachodzę:) bo problem to nie tylko progesteron. Może akurat Paula u Ciebie jest to jedyny powód że się nie udało ten raz:) co kobieta to inaczej takż spokojnie;)

A co do Fabijanskiego to się nie wypowiem bo mi pasuje. Gdybym ja miała taką sytuację to bym od niego wymusiła. W końcu płacę i wymagam a taniutki to nie jest. Jak weszłam do niego pewna siebie i powiedziałam czego oczekuje to zaczął poważnie patrzeć na problem.

milego dnia!

Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale ja nie krytykuje, tylko mowie, ze to dalej niski poziom. Sama taki miałam.

Nie zgodze sie, ze jest niski.

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:06

Paula_071, Pati88, Simons_cat lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jestem rozczarowana, ze nie zauwazyl dwoch owulacji i jeszcze powiedzial, ze jest bezsensowne badanie itp. I mam nie przychodzic! Dla mnie to juz swiadczy, ze takim super kompetentnym to on nie jest ;)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 14:24

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ