Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWg aktualnej wiedzy jesli bylas szczepiona nawet w dziecinstwie pelnymi dawkami nawst przy niskich przeciwcialach nie doszczepia sie. Tak jak Paula napisala. Pamiec dziala caly czas i jesli by bylo zetkniecie z wirusem to sie obrona uaktywni. Ja bylam szczepiona wlasnie jako dzieciak i takie stare zaswiadczenie tylko pokazalam i wystarczylo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 17:51
-
jak tam Wam upływa ten piekny deszczowy poniedzialek? Masakra co za pogoda:/ jeszze mnie jajnik naparza i nie wiem czy to owu czy nie czy może już to jezt taki niepękniety. Bo w czwartek miał 20mm więc dziś to trochę za póżno na owu.. Ah kurka może by się tak udało bez tej laparo:/ Nic tam miłego dnia!07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualny
-
Ja o 12.30 koncze, musze porobic zakupy
ale dzis mnie pryszcze wysypaly, czuje dziwnie podbrzusze i jak zwykle mdlosci, ale sa mniejsze ;p
-
Fabijański mi odpisał ws badan do laparo:
"Badania do wykonania :
morfologia, sod, potas, APTT, INR, grupa krwi,badanie ogolne moczu
EKG
RTG klatki piersiowej z opisem
Ostatnia cytologia"
Nie ma tam nic o hbs. Brałybyście takie zaświadczenie dodatkowo?07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPati88 wrote:Fabijański mi odpisał ws badan do laparo:
"Badania do wykonania :
morfologia, sod, potas, APTT, INR, grupa krwi,badanie ogolne moczu
EKG
RTG klatki piersiowej z opisem
Ostatnia cytologia"
Nie ma tam nic o hbs. Brałybyście takie zaświadczenie dodatkowo?
Tak brałam dodatkowo.Mi tez nic nie mówił o tym, a na oddziale wymagali. -
veritaserum wrote:Wiecie co teraz jak nam się okazało, że będziemy mieli dziewczynkę to juz w ogóle nie wierzę w te głupie przesądy odnośnie płci.
Wszyscy mi powtarzali że u nas na pewno chłopiec, że niby nic się nie zmieniłam i w ogóle buzia mi wręcz wyładniała.
Ja miałam tez ochotę i mam nadal w większosci na mięso/ kiełbasy a wcześniej to łasuch słodyczowy. a niby taka ochota na konkrety to na chłopca.
Tak samo przyrost bety że jak niby jest niska to raczej na chłopca, a ja miałam raczej niską.
Tak o naszła mnie taka refleksja, że to totalna bzdura
Teraz z kolei mi gadaja, że na pewno będe miała cesarkę bo moja mama i babcie tylko przez CC rodziły bo nie było akcji porodowej. Boże zwariuję
W pierwszej ciąży wg objawów powinnam mieć dziewczynkę. Nawet jak w 13tc lekarz powiedział, że chłopak to moja mama twierdziła, że niemożliwe bo na pewno patrząc na mnie będzie dziewczynkaJak widać lekarz miał rację
Gratuluję dziewczynkiI zobaczymy czy dziewczynka zostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 12:02
veritaserum lubi tę wiadomość
💔(cb) 12.2020
👦08.2015
👧12.2018 -
nick nieaktualny
-
Dlatego ja nie wierzę w żadne zabobony. Każdy organizm reaguje inaczej, ja do 20 tygodnia wymiotowałam i wyglądałam jak zwłoki. Dopiero w 21 tygodniu przytyłam 1 kg. Odrzuciło mnie całkiem od ryb. A moja babia rodziła naturalnie, mama 2 razy SN raz CC. A ja cc i sobie bardzo chwalę
Za komentarze i dobre rady podziękuj, mniej swoją mądrość i spokójveritaserum, futuremama lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Tak brałam dodatkowo.Mi tez nic nie mówił o tym, a na oddziale wymagali.
ooo patrz no dzięki:)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
Paula_071 wrote:A zrobiłaś to usg jamy brzusznej?
To nie brzuch a bardzo nisko w podbrzuszu. Chyba, ze to nie do mnie ;p -
Ja czuje ponizej blizny po laparo, dosc nisko ale to nie bol. Nie wiem jak opisac ;p
-
To nie jest bol!
nie wiem jak to nazwac.... moze do okresu sie przygotowuje... nie wiem :p a nerki i inne mam zdrowe :p zadnych stanow zapalnych itp. No i bede podwazac, ze bol jajnika jak i szyjki macicy to jednak bole ginekologiczne a nie "inne"
-
Hej dziewczyny, trochę mnie nie było. Dziś byłam na pierwszym monitoringu cyklu. Cykle mam 31-32 dniowe, dziś jest 11 dc. Nie umiem wrzucać tu zdjęć ale mogę napisać co u mnie wyszło. Nie do końca się znam, lekarz mówi, że jest ok i pojutrze mam się znów pojawić. A więc:
Trzon macicy w przodozgięciu echojednorodny 3,45x2,69cm.
Endometrium trójlinijne 0,57cm.
Jajnik prawy o wymiarach 2,68x 1,88cm, prawidłowy.
Jajnik lewy z pęcherzykiem 1,48cm, prawidłowy.
Zatoka Douglasa wolna.
To tyle, pozdrawiam Was i trzymam kciuki za nasze owocne cykle)))
7cs- szczęśliwy