Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Krotka 2 faza jest wlasnie chyba zwiazana z za urzeniami
Progesterony i bada sie go chyba pod koniec cyklu, ja zrobilam w 18 dc i lekarka powoedziala ze za wczesnie i nic jej to nie mowi.* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oki dziękuję za cenne informacjePokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Sa sa dzięki wielkie ja też mam małe doświadczenie narazie bladze w tym temaciePokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Hej dziewczyny! A ja milczę, jestem totalnie zawalona przeprowadzką, już mam dość Mam 34 dc, ani widu ani słychu za @, za ciążą już w ogóle. Pęcherzyk raczej,nie pękł, bo temperatura mi nie wzrosła, aż w końcu przestałam mierzyć, bo nawet mie miałam czasu z tą przeprowadzką. I ogólnie wszystko do dupy"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Temperatura nie przesadza, glowa do góry. Widze ze ogolnie masz spadek Kochana, zaslugujesz na jakis relaks. A juz po przeprowadzce? 34 dc pomimo dupka?* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda_33 wrote:Temperatura nie przesadza, glowa do góry. Widze ze ogolnie masz spadek Kochana, zaslugujesz na jakis relaks. A juz po przeprowadzce? 34 dc pomimo dupka?
Relaksu to nie będzie teraz jeszcze dłuuuuuugo, niestety. Duphastonu nie biorę, ustaliłam z moją gin, że odpoczywam i zobaczymy jak organizm sam będzie pracował. Ale chyba i tak czeka mnie zmiana gin, ostatnio mnie zawiodła, praktycznie jakby olała. Miałam na wizycie pęcherzyk 25 mm i nic z tym nie zrobiła, a miałam jakoś 16 dc."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
To szkoda, mogla dac cos na pekniecie. Zawsze teoche trzeba poszukac zanim trafi sie do dobrego lekarza, z ktorym masz tez dobra relacje a nie trakruje Cie jak kolejnego anonimowego pacjenta.* hormony w normie
* naturalna owulacja
Ja to już drę chyba z piątego lekarza, więc nic mi nie mówcie... A co do wizyty to zapłaciłam tylko 40 zł, bo robiła mi samo usg dopochwowe. No ale to chyba nie znaczy, żeby olać pacjenta."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Ja to już drę chyba z piątego lekarza, więc nic mi nie mówcie... A co do wizyty to zapłaciłam tylko 40 zł, bo robiła mi samo usg dopochwowe. No ale to chyba nie znaczy, żeby olać pacjenta.
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Malami tak jak dziewczyny piszą pod koniec cyklu,najlepiej 7dni po owulacji zazwyczaj 20-24dc.
My dzisiaj wróciliśmy fajnie tak oderwać się od codzienności szkoda ze tak rzadko na to mamy czas, pojechalam biała wróciłam czerwona zawsze lapie mnie na czerwono wryyy. -
Czesc Kobietki!
Co za pogoda!
U mnie cisza. Śluz się skończył w 17 dc, ale ostatni dzień był już taki gesty, ze chyba zmieniał sie już wtedy. Dziś 20 dc,
nic sie nie dzieje. Mam tylko lekko bolace piersi i zawroty glowy przy wstawaniu - ale te mialam juz przed owulacja, mysle ze moze od tego dostinexu jednak. Czekam jeszcze min tydzien na testowanie
Marudaruda - poszukaj dobrego lekarza, nie wiem jakie masz alternatywy, ja swojej szukalam dlugo, ale dopiero 2 wizyty za mna wiec jeszcze zobaczymy. U mnie usg kosztuje 150 zl Warszawa...
* hormony w normie
* naturalna owulacja
My tez weekend fajnie rodzinnie spędziliśmy;)
Calkiem sie oderwalam. I czuje ze ten cykl jest na luzie;) bi tamten byl masakra stresujacy , myslami o dziecku i ogolnie troche stresu bylo przez okolo dwa miesiące. A teraz nie czuje się spieta ani zestesowana..
U mnie ze sluzem jak byl tak jest czyli brak jakiego kolwiek ale dam szanse jeszcze wiesiolkowi w nastepny cykl, a moze dupek cos zadziala na ten sluz..
Oda czekamy na super wiesci;) ale ten cykl szybko leci no nie?
A propo pogody to wczoraj bylo mnustwo slonca.. dzis juz pochmurno.. kiepskie te lato ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 11:50
-
Nie wiem gdzie ja wczoraj bylam, xe mnie to slonce omijalo :p
Cykl lecial szybko, ale jak juz jestem 5-6 dpo to zaczal zwalniac ale na razie jestem cierpliwa. Mam sporo pracy - pewnie szybko minie i tak.
A Ty ktory dzien cyklu? Jakos zaraz po mnie wystartowałaś.
Ja w weekend jadę też za miasto, odwiedzić rodzinę na wsi, odsapnę przed samym testowaniem i mam
nadzieję, ze pogoda dopisze!!
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda_33 wrote:Nie wiem gdzie ja wczoraj bylam, xe mnie to slonce omijalo :p
Cykl lecial szybko, ale jak juz jestem 5-6 dpo to zaczal zwalniac ale na razie jestem cierpliwa. Mam sporo pracy - pewnie szybko minie i tak.
A Ty ktory dzien cyklu? Jakos zaraz po mnie wystartowałaś.
Ja w weekend jadę też za miasto, odwiedzić rodzinę na wsi, odsapnę przed samym testowaniem i mam
nadzieję, ze pogoda dopisze!!
Trzymam kciuki Kochana;) -
Bierzesz od 15 dc? 13 dc to jeszcze może być za wczśenie na śluz płodny, szczególnie jak miałaś dłuższe cykle.
Dupek na pewno wyreguluje Ci cykle, będzie dobrze
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda_33 wrote:Bierzesz od 15 dc? 13 dc to jeszcze może być za wczśenie na śluz płodny, szczególnie jak miałaś dłuższe cykle.
Dupek na pewno wyreguluje Ci cykle, będzie dobrze
Dupek w 16 dc. Mialam też nadzieje ze w tym cyklu owulacja wystapi wczesniej , ze moze bede miala 30 dniowy cylk tak jak kiedys.. trzy cykle mialam takie dligie po 40 dni , myslalam ze moze w tym cyklu bedzie normalnie ale raczej nie.