Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 15 lipca 2017, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krotka 2 faza jest wlasnie chyba zwiazana z za urzeniami
    Progesterony i bada sie go chyba pod koniec cyklu, ja zrobilam w 18 dc i lekarka powoedziala ze za wczesnie i nic jej to nie mowi.

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 15 lipca 2017, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dziękuję za cenne informacje ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 15 lipca 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze sa w miare rzetelne :p
    Ja to mam male doswiadczenie jeszcze ale duzo mozna sie tu nauczyc :)

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 15 lipca 2017, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa sa ;) dzięki wielkie ;) ja też mam małe doświadczenie narazie bladze w tym temacie :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 15 lipca 2017, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze najlepiej sluchac lekarza. Ale czasami starsze pod katem staran kolezanki potrafia cos wytlumaczyc lepiej :p

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Marudaruda Autorytet
    Postów: 833 274

    Wysłany: 16 lipca 2017, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! A ja milczę, jestem totalnie zawalona przeprowadzką, już mam dość :( Mam 34 dc, ani widu ani słychu za @, za ciążą już w ogóle. Pęcherzyk raczej,nie pękł, bo temperatura mi nie wzrosła, aż w końcu przestałam mierzyć, bo nawet mie miałam czasu z tą przeprowadzką. I ogólnie wszystko do dupy ;)

    "Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

    PCOS, ↑ testosteron.
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 16 lipca 2017, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura nie przesadza, glowa do góry. Widze ze ogolnie masz spadek Kochana, zaslugujesz na jakis relaks. A juz po przeprowadzce? 34 dc pomimo dupka?

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Marudaruda Autorytet
    Postów: 833 274

    Wysłany: 16 lipca 2017, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Temperatura nie przesadza, glowa do góry. Widze ze ogolnie masz spadek Kochana, zaslugujesz na jakis relaks. A juz po przeprowadzce? 34 dc pomimo dupka?

    Relaksu to nie będzie teraz jeszcze dłuuuuuugo, niestety. Duphastonu nie biorę, ustaliłam z moją gin, że odpoczywam i zobaczymy jak organizm sam będzie pracował. Ale chyba i tak czeka mnie zmiana gin, ostatnio mnie zawiodła, praktycznie jakby olała. Miałam na wizycie pęcherzyk 25 mm i nic z tym nie zrobiła, a miałam jakoś 16 dc.

    "Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

    PCOS, ↑ testosteron.
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 16 lipca 2017, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szkoda, mogla dac cos na pekniecie. Zawsze teoche trzeba poszukac zanim trafi sie do dobrego lekarza, z ktorym masz tez dobra relacje a nie trakruje Cie jak kolejnego anonimowego pacjenta.

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 16 lipca 2017, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak by dala Ci zastrzyk na pekniecie byl by jakis pożytek z tej wizyty a tak to zaplacilas i nic nie dala ta wizyta.
    Dobrego gina znalesc to jak igle w stogu siana..
    Oda a jak u Ciebie? Sluz dalej plodny?

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Marudaruda Autorytet
    Postów: 833 274

    Wysłany: 16 lipca 2017, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już drę chyba z piątego lekarza, więc nic mi nie mówcie... A co do wizyty to zapłaciłam tylko 40 zł, bo robiła mi samo usg dopochwowe. No ale to chyba nie znaczy, żeby olać pacjenta.

    "Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

    PCOS, ↑ testosteron.
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 16 lipca 2017, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Ja to już drę chyba z piątego lekarza, więc nic mi nie mówcie... A co do wizyty to zapłaciłam tylko 40 zł, bo robiła mi samo usg dopochwowe. No ale to chyba nie znaczy, żeby olać pacjenta.
    No 40 zl nir duzy pieniadz ale zawsze tsm jakis , nie nalezy olewac zadnego pacjenta bo od tego sa zeby pomagać. No ale lekarz jak i ksiadz nie kazdy z powołania;/

    Marudaruda lubi tę wiadomość

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet
    Postów: 3494 1469

    Wysłany: 17 lipca 2017, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami tak jak dziewczyny piszą pod koniec cyklu,najlepiej 7dni po owulacji zazwyczaj 20-24dc.


    My dzisiaj wróciliśmy fajnie tak oderwać się od codzienności szkoda ze tak rzadko na to mamy czas, pojechalam biała wróciłam czerwona zawsze lapie mnie na czerwono wryyy.

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 17 lipca 2017, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobietki!

    Co za pogoda!

    U mnie cisza. Śluz się skończył w 17 dc, ale ostatni dzień był już taki gesty, ze chyba zmieniał sie już wtedy. Dziś 20 dc,
    nic sie nie dzieje. Mam tylko lekko bolace piersi i zawroty glowy przy wstawaniu - ale te mialam juz przed owulacja, mysle ze moze od tego dostinexu jednak. Czekam jeszcze min tydzien na testowanie :)

    Marudaruda - poszukaj dobrego lekarza, nie wiem jakie masz alternatywy, ja swojej szukalam dlugo, ale dopiero 2 wizyty za mna wiec jeszcze zobaczymy. U mnie usg kosztuje 150 zl :/ Warszawa...


    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 17 lipca 2017, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka gdzie Ty zlapalas slonce? Ja bylam tez na weekend poza mkastem ale pochmurno dosc, ok 19-21 sropni a slonce wychodzilo po 16.

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 17 lipca 2017, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez weekend fajnie rodzinnie spędziliśmy;)
    Calkiem sie oderwalam. I czuje ze ten cykl jest na luzie;) bi tamten byl masakra stresujacy , myslami o dziecku i ogolnie troche stresu bylo przez okolo dwa miesiące. A teraz nie czuje się spieta ani zestesowana..
    U mnie ze sluzem jak byl tak jest czyli brak jakiego kolwiek ale dam szanse jeszcze wiesiolkowi w nastepny cykl, a moze dupek cos zadziala na ten sluz..

    Oda czekamy na super wiesci;) ale ten cykl szybko leci no nie?;)
    A propo pogody to wczoraj bylo mnustwo slonca.. dzis juz pochmurno.. kiepskie te lato ..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 11:50

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 17 lipca 2017, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem gdzie ja wczoraj bylam, xe mnie to slonce omijalo :p

    Cykl lecial szybko, ale jak juz jestem 5-6 dpo to zaczal zwalniac :) ale na razie jestem cierpliwa. Mam sporo pracy - pewnie szybko minie i tak.

    A Ty ktory dzien cyklu? Jakos zaraz po mnie wystartowałaś.

    Ja w weekend jadę też za miasto, odwiedzić rodzinę na wsi, odsapnę przed samym testowaniem i mam
    nadzieję, ze pogoda dopisze!!

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 17 lipca 2017, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Nie wiem gdzie ja wczoraj bylam, xe mnie to slonce omijalo :p

    Cykl lecial szybko, ale jak juz jestem 5-6 dpo to zaczal zwalniac :) ale na razie jestem cierpliwa. Mam sporo pracy - pewnie szybko minie i tak.

    A Ty ktory dzien cyklu? Jakos zaraz po mnie wystartowałaś.

    Ja w weekend jadę też za miasto, odwiedzić rodzinę na wsi, odsapnę przed samym testowaniem i mam
    nadzieję, ze pogoda dopisze!!
    U mnie 13 dc , zaraz zaczbe brac dupka i mam nadzieje ze @ przyjdzie zaraz po odstawieniu ze nie tracic czasu.
    Trzymam kciuki Kochana;)

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzesz od 15 dc? 13 dc to jeszcze może być za wczśenie na śluz płodny, szczególnie jak miałaś dłuższe cykle.
    Dupek na pewno wyreguluje Ci cykle, będzie dobrze ;-)



    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 17 lipca 2017, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Bierzesz od 15 dc? 13 dc to jeszcze może być za wczśenie na śluz płodny, szczególnie jak miałaś dłuższe cykle.
    Dupek na pewno wyreguluje Ci cykle, będzie dobrze ;-)
    Wiem ze na sluz plodny za wczesnie , ale u mnie brak nawet tego nie plodnego;)
    Dupek w 16 dc. Mialam też nadzieje ze w tym cyklu owulacja wystapi wczesniej , ze moze bede miala 30 dniowy cylk tak jak kiedys.. trzy cykle mialam takie dligie po 40 dni , myslalam ze moze w tym cyklu bedzie normalnie ale raczej nie.

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego