Luty miesiącem miłości

Tylko w OvuFriend mamy dla Ciebie Walentynkowy prezent w miejscu, które z całego serducha polecamy!

ODBIERZ AŻ 50% ZNIŻKI
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 3834 1659

    Wysłany: 14 lipca 2017, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    MałąMi, no idelanie mniej wiecej w połowę normy się wstrzelasz, więc moim zdaniem to dobre wyniki ;-)) a co to jest E2?[/QUOTE]


    estriadol :)
    stosunek LH do FSH musi wynosić ok 1 u mnie jest to 1,33 więc zastanawiam się czy nie za duże jest to odchylenie, jak sądzicie ?:)

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    czekamy na wyniki embrance
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 14 lipca 2017, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że ten stosunek często mówi o PCO?
    Czemu ja nie miałam takiego badania, skoro moja gin twerdziła ze to u mnie podejrzewa?
    Kolejne pytanie na listę muszę dopisać :p

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 3834 1659

    Wysłany: 14 lipca 2017, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak właśnie tak wyczytałam :) moja lekarka tez podejrzewała,i nie zleciła żadnego badania, ale kazała się starać po 7 miesiącach sama się zdecydowałam na badania

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    czekamy na wyniki embrance
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 14 lipca 2017, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny :) jestem po pierwszych badaniach pomożecie mi je zinterpretować ?:) 3dc

    LH 8,09 miU/ml faza folikularna 2,4-12,6
    FSH 6,04 miU/ml 3,5-12,5
    E2 53,03 pg/ml 12,5-166

    Przeprszam :) już uzupełniłam :)
    Wyniki jak na moje oko sa wporzadku. Miescisz sie w normach;)

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 14 lipca 2017, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    SanKwt - najlepiej nad morzem wynająć coś z kuchnią i sobie gotować. Bo strasznie drogo jeść "na mieście" A my jednak przyzwyczajeni do tego jesteśmy bardzo, bo czasami jak o 9 wyjdziemy na wycieczkę to wracamy koło 22 dopiero.

    Ale też oczywiście mówimy sobie, że nawet wolimy zjeść pasztet niż wydawać kasę, a potem sobie pozwalamy. No ja jestem mega rozrzutna, dobrze, że mój mąż trzyma nad tym pieczę. Dzięki niemu tak naprawdę udaje nam się odłożyć sporą kasę a ja nauczyłam się, że jak nie kupię nowych ciuchów w jednym miesiącu to naprawdę nic się nie stanie :p

    MałąMi, no idelanie mniej wiecej w połowę normy się wstrzelasz, więc moim zdaniem to dobre wyniki ;-)) a co to jest E2?
    Tak mamy wynajete mieszkamie nad morzem z kuchnia zeby siebie samemu gotowac;)
    Aa to tak jak ja tez jestem rozrzutna ale na szczescie moj maz jest przeciwiestwem rozrzutnosci;) oczywoscie czasem szlejemy ale on nie lubi wydawac kasy bez sensu;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 13:51

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 14 lipca 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wyjazd najlepszy. Ja to w ogóle w wakacje jak jeździłam na Mazury, czy morze to zaczynało padać :-)
    Ale życzę CI mnóstwa słońca, może sama się wtedy zdecyduję pojechać ;-)

    SanKwt lubi tę wiadomość

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 14 lipca 2017, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Ci nasi rozsądni mężowie :) Chociaż mój potrafi na jakiś komputerowy gadżet wydać sporo :p ale to bardzo rzadko, albo jednak się wycofuje. My najwięcej jednak wydajemy na podróże. Uważamy, że wspomnień nie da się zastąpić żadną kasą. Śmiejemy się, jak skądś wyjeżdzamy że się nie żegnamy z tym miejscem, bo niebawem wrócimy tu z fasolą, pokazaywać jej piękna miejsca :)

    MałaMi90, SanKwt, veritaserum lubią tę wiadomość

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • JuicyB Autorytet
    Postów: 1160 1541

    Wysłany: 14 lipca 2017, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33
    Jesteśmy po szeregu badań hormonalnych i nasienia (partner ma też już jedno dziecko).
    Cykle super regularne, owulacja jest, hormony bardzo dobre, inne badania ogólne też świetne.
    Przy HSG bolało bardzo, więc możliwe że miałam zrosty po wycięciu wyrostka.
    Zobaczymy czy uda się w ciągu najbliższych 3ch miesięcy. Jak nie to idziemy na kolejne badania. Mam małe podejrzenia, że mam endometriozę i pewnie od tego zaczną dalsze diagnozowanie.
    Wy staracie się od roku?


    age.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2017, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:12

  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 14 lipca 2017, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Oda_33
    Jesteśmy po szeregu badań hormonalnych i nasienia (partner ma też już jedno dziecko).
    Cykle super regularne, owulacja jest, hormony bardzo dobre, inne badania ogólne też świetne.
    Przy HSG bolało bardzo, więc możliwe że miałam zrosty po wycięciu wyrostka.
    Zobaczymy czy uda się w ciągu najbliższych 3ch miesięcy. Jak nie to idziemy na kolejne badania. Mam małe podejrzenia, że mam endometriozę i pewnie od tego zaczną dalsze diagnozowanie.
    Wy staracie się od roku?

    Oficjalnie to 2 cs po zdiagnozowaniu i zbiciu prolaktyny. Wcześniej się nie zabezpieczaliśmy też, ale na zasadzie - uda sie to fajnie, nie to też jeszcze nia czas i już. Ale tak, ponad rok, jak podjęliśmy decyzję o zrezygnwaniu z antykoncepcji chociaż przez 4 mc jej używliśmy w tym czasie, bo akurat nie chcielismy zachodzić.

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 14 lipca 2017, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Oda my też w zasadzie najwięcej na podróże wydajemy. My jesteśmy raczej z tych co jak już jadą na wakacje, to wydajemy. Nie lubię jechać i przeliczać czy to mogę sobie kupić czy nie. Jak już decydujemy się na wyjazd wiemy, że kasę stracimy. Ale pieniądze to nie wszystko. W tym momencie mogę powiedzieć, że jedyne czego nam brakuje do szczęścia to dziecka. Mieszkanie mamy, prace obydwoje mamy całkiem fajne, nic nam nie brakuje oprócz dzieciątka...

    Nie no, my też wydajemy kupę kasy na wyjazdach, bo niesie nas chwila :)) ale plany są, że super, pojedziemy, weźmiemy swojego jedzenia troche to zaoszczędzimy, nie będziemy szaleć, to jeszcze przywieziemy kupę kasy. Na ostatnim wyjeździe wzięliśmy zapasowe 500 euro, mieliśmy je przywieźć, ale zostało tyko 100 :p

    Nie ma co się szczypać, ale też nie ma co przesadzać. Za granicą jedzenie na mieście bywa naprawdę nieadekwatnie drogie i unikamy wtedy, zawsze alternatywą jest pizza :D Często też nie używamy komunikacji jak jest bardzo droga, ale też uważamy, że pieszo zwiedza się lepiej,

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 14 lipca 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem tutaj ,,nowa" ale pozwolę sobie przywitać nowe dziewczyny ;)
    Aga- zacznijcie od badania nasienia. Szybkie, proste a będziecie wiedziec czy z tej strony jest okej ;)
    olcia witaj. Widzę w stopce że sporo już się starasz. Jakie plany na najbliższe cykle?



    Dzięki za radę. Zapisałam męża na to badanie. Zawsze coś na pierwszą wizytę będzie :)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 14 lipca 2017, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kochany idzie na badanie w następnym moim cyklu - zle to znosi :p

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet
    Postów: 3630 1513

    Wysłany: 14 lipca 2017, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami ja mam podobny ten stosunek lh do fsh jak Twój i lekarz powiedzial ze najlepszy nie jest ,ale tez nie najgorszy i mam pcos które blokuje mi owu.

    My jedziemy na weekend pod namioty nad wode ze znajomymi , ja wole od morza góry nasze. Mieliśmy jechac na weekend w góry , ale niespodziewanie popsuł się nam samochód i na same części poszło 700zl a gdzie jeszcze naprawa wiec musimy odpuścić. Mój tez jest bardzo rozrzutny ,ale najczęściej wydaje na swoje hobby zawzięty wędkarz i dzięki temu duzo czasu spędzamy nad różnymi wodami ;)

    preg.png
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 14 lipca 2017, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Góry są piękne, uwielbiam, ale raczej nie zdobywam szczytów. Nad wodą też lubię spędzać czas. W ogole, byle za miastem! :))

    Udanego wypoczynku pod namiotami, my gdzieś może spontanicznie wyskoczymy ;)

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 3834 1659

    Wysłany: 14 lipca 2017, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka. Hmm to nie dobrze :( i jak to leczysz?

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    czekamy na wyniki embrance
  • welonka Autorytet
    Postów: 3630 1513

    Wysłany: 14 lipca 2017, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz swoje naturalne owulacje ? Ja bylam stymulowana 4cykle z clo pęcherzyki byly pękały po zastrzyku ,ale ciąży dalej brak w sierpniu ide na laparoskopie.

    preg.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 3834 1659

    Wysłany: 14 lipca 2017, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem. Przebadam resztę hormonów i z nimi pójdę do innego gin. Zobaczymy co mi powie. Szukam przyczyny narazie sama bo mój gin powiedziała że trzeba próbować i tyle. Po roku jak nie wyjdzie to będziemy szukać przyczyny. Dla mnie strata czasu

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    czekamy na wyniki embrance
  • welonka Autorytet
    Postów: 3630 1513

    Wysłany: 15 lipca 2017, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cykle masz regularne ? Ja miałam wszystkie hormony ok , tylko ten stosunek troche zawyżony i progesteron bardzo niski .

    preg.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 3834 1659

    Wysłany: 15 lipca 2017, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz miałam tydzień wcześniej ale może to było spowodowane jakimiś czynnikami, ale tak to do tej pory były regularne, a powiedz mi progesteron bada się w konkretnym dniu cyklu?

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    czekamy na wyniki embrance
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ