X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Udało mi się Was nadrobić, byliśmy cały dzień u przyjaciół pomóc w remoncie, już się jakoś ten humor mi poprawił :)

Spinka trzymam kciuki, żeby bladzioch był mocniejszy, leć w poniedziałek na bete żeby mieć pewność a w miedzy czasie zawsze możesz powtórzyć przecież test :)

Co do chęci... to generalnie nie mam z tym problemu u mojego K, no chyba, że jest bardzo zmęczony po pracy to wtedy mówi. Częściej to mi się zdarzało odmówić, szczególnie jak wnerwa miałam w pracy ;/

W tym cyklu pilnowałam żebyśmy się kochali co drugi dzień, gdzieś tam się zdarzyło, że dzień po dniu. Nawet na urlopie mu mówiłam, że się owu zbliża to trzeba częściej. A z racji, że najczęściej on wychodzi z inicjatywą, to się cieszył, że teraz jest na odwrót :)

Powiem Ci ze cały tryb życia praca czasami siłownia a tu zakupy i obiad sprawaiaja ze ten seks co 2 dni to czasami wyczyn! dlatego w tym cyklu czekałam na dni płodne żeby poszaleć a tak to na spokojnie

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie tak pomyślałam, ze ten cykl to tak na spokojnie niech endo sobie rośnie, najwyżej jak będę czuła, że owu się zbliża to podziałamy, ale bez jakiejś spiny.

Kurcze Spinka ten Twój bladzioch jakąś nadzieje we mnie tchnął :)

Spinka_86 lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    A ja sobie właśnie tak pomyślałam, ze ten cykl to tak na spokojnie niech endo sobie rośnie, najwyżej jak będę czuła, że owu się zbliża to podziałamy, ale bez jakiejś spiny.

Kurcze Spinka ten Twój bladzioch jakąś nadzieje we mnie tchnął :)

Zazdroszcze. mówiłam sobie ze troche odpuszcze z tym staraniem . ale jak widze owu to no nie potrafie odpuscic :D zwłaszcza ze nie zawsze czas nam sprzyja

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieki za odpowiedz ;) czyli od 10 do 22 co drugi ale w czasie obu lepiej codziennie czy jednak co drugi dzień jak uważacie ?

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gacka cieszę sie ale jeszcze bardziej będę jak się potwierdzi, że to nie błąd testu... Dziewczyny wtedy chętnie wszystkie Was pozarażam zielonością!!!

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka oby test nie kłamał! Myślę że terminu na takich rzeczach dla pici, bo muszą ;). Więc jest nadzieja :)

U nas rożnie z ochotą. Przez związek na odległość na początku widywaliśmy się w weekendy więc byliśmy weekendowymi kochankami i tak nam zostało. Największą chęć i przyjemność wtedy mamy. W tym cyklu się nie staramy, ale chciałam wlasnie co dwa dni dla "przyzwyczajenia", ale kurczę trudne to! Albo ja zmęczona albo on, a nie lubimy nic na siłę... idę jutro zbadać progesteron i myślę czy TSH i estradiol też zrobić czy strata kasy i lepiej się nie przejmować... sama nie wiem!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • muffinkaa Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, wszystkie tu trzymamy kciuki! :)

My z mężem ogólnie jesteśmy od 10 lat razem i jeżeli chodzi o serduszkowanie to minimum 4 razy w tygodniu :). W trakcie owulacji jakoś specjalnie się nie pilnujemy - jeżeli mamy ochotę codziennie, to robimy to codziennie :). Znam sporo kobiet, które zaszły w ciążę kochając się codziennie i nie miało to takiego wpływu na jakość nasienia, żeby przeszkodziło w spłodzeniu potomka ;). Słyszałam różne teorie na ten temat, ale uważam, że nie można dać się zwariować. Myślę, że jeżeli mam zajść w ciążę to zajdę "nawet" jeżeli będziemy się kochać codziennie.

• Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja porobiłam wszystkie podstawowe Morfologia, Ob, CRP, Glukoza, TSH, Bilirubina, b. ogólne moczu... niestety miałam bilirubine za wysoką i musiałam dodatkowe badania zrobić i usg na szczęście wszytko ok wyszło. Ale na większość miałam skierowanie bo mam fajną lekarkę rodzinną... no i proga sprawdziłam ostatnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 20:07

85993e3kecgcce4m.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ja jestem dziwna, ale jak mam dni plodne to jak widze swojego to az mnie skreca, moglabym z lozka nie wychodzic, moj pracuje roznie z regulu po 12 godzin. Mojemu jeszcze sie noe znudzilo ale nie mowie ze mam ovu a te fajne dni.

• pilik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka ja mam duuuzo badań rożnych zrobionych, ale wlasnie estradiol i prog były za niskie, a na TSH biorę leki dlatego muszę to sprawdzić na pewno. Inne wyniki mam dobre...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka - trzymam kciuki za Ciebie, otwórz wreszcie ten worek :) :*

Co do puzzli to i u nas niebo mnie jakoś odstraszyło i tak sobie leżą na stole w salonie, a obiad jemy przy ławie :P haha

U nas z seksem nie ma większych problemów, jak M mnie nie zwerbuje to kiedy wiem, że to ten czas to ja jego i nigdy nie odmawia ;) Ogólnie ja tej zasady od 10 do 22 nie przestrzegam, raczej do 18 staram się pilnować, żeby zdarzało się często, a później to już jak nas najdzie ochota, ale nie gadam mu nad uchem, że to owulacja ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to lepiej TSH sprawdzić. Moje zawsze w normie ale kontroluję bo moja mama miała problemy i lekarka woli sprawdzić co jakiś czas.

85993e3kecgcce4m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka No i bardzo zdrowe podejście ;)
    My jeszcze mamy środek antykoncepcyjny w postaci psa który zawsze wyczuje jakie mamy plany i wskakuje do łóżka szybciej niż zdazymy pomysleć, Haha :D

A teraz nadrobiłam, widzę że jeszcze o kolorowankami i puzzlach pisaliście - ja puzzle uwielbiam, kiedyś sporo układałam. A kolorowanki... nawet sobie specjalne kredki sprawiłam! Dawno nie kolorowal, najwiecej chyba na uczelni na wykładach :p ale też lubię :)

Dzisiaj intensywny dzień... dużo załatwiliśmy i zrobiliśmy a ja jeszcze na wieczór szylam. Wkręciłam się ostatnio w zabawki dla dzieci i strasznie dużo frajdy mi to sprawia. Chociaż pracochłonna zabawa...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez mam badane często tsh bo podobno moja szyja wygląda jak u osoby chorującej na tarczycę. Więc jak prosze mojego interniste o badania to zawsze sam mi wpisuje tsh, a nawet jak ma czasami u siebie usg to robi też. Ostatnio mialam 2.21.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys tez kolorowalam. Teraz wciagnal mbie scrapbooking i papierowe cuda całkiem mnie wylaczaja. :)

Pilik ty masz psa ja mam koty. Czasami siadaja i patrza sie na nas haha, a raz chyba jesna myslala ze cos mi sie dzieje bo mnie w reke zaczela skubac. Musielisny wtedy wypraszac z pokoju je bo niedawaly za wygrana xD

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wywalamy psa. Ale zawsze wie o co chodzi i próbuje się bie dac wywalić :p a potem jest obrażony i długo nie wraca, Haha. A nakłonienie chwila i drzwi nie zamkniemy to Orawie zawsze nam do łóżka wskakuje i jakgdyby nigdy nic w nogach się układa :p...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Aśka 89r Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich serdecznie. Dolaczylam do ovu niedawno... Staramy się z mężem o pierwsze dziecko... jesteśmy już po serii badań. Z moich wyników wyszło,ze nie mam owulacji takiej jaka powinna być i obniżony hormon Anti-Mullerian. Poza tym wszystkie hormonalne są ok. Prolaktyna w normie,tsh takze,cytologia idealna. Maz ma troche obnizona ilos plemników.Moja gin z Bydgoszczy nastraszyla mnie,że z tym nasieniem męża i moja owulacja jest tylko 1 wyjście... inseminacja. Po kilku dniach mąż miał wizytę u swojego lekarza i był zdziwiony,ze moja pani dr nie wdrożyła mi żadnej kuracji hormonalnej tylko odrazu wysyła mnie do kliniki niepłodności w Gdyni. Mężowi natomiast zastosował kurację i bierze zastrzyki Pregnyl 5000 żeby jądra zaczęły produkować więcej plemników. Do Gdyni jadę 22 sierpnia na wizytę. Co Wy o tym myślicie? Moja gin mnie poprostu zalamala.

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka, a ile się staracie?
    Mi teraz gin też wspomniał, że jak po pregnulu się nie uda to inseminacja, argumentował to tym, że szkoda mnie męczyć i tracić czas. My na razie podchodzimy do tego dość sceptycznie. To jest wasza decyzja, jeżeli nie jest u was tak źle to zawsze możesz zmienić gina, konsultacja z kimś innym nie zaszkodzi, a może da nowe nadzieję?
    Chociaż ja nie lubię zmieniać lekarzy, bo cała historia zaczyna się od początku, ale na inseminację nie dam się tak łatwo namówić, chyba, że nie będzie już wyjścia to wtedy sprawa będzie jasna.

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San wyrazy współczucia:(ja swoja jedyna babcie straciłam jak miałam 8lat dziadków nie zdążyłam poznać:(

Spinka trzymam kciuki :)

Sonka ja na Twoim miejscu zmieniła bym lekarza skoro ma takie podejście dla mnie to jest zepchnięcie problemu przez lekarza on cie wyśle na inseminację i z głowy , nie powinien tak mówić na początku leczenia jak wyniki męża sa dobre. Oprócz leczenia farmakologicznego stymulacja itp warto zrobic drożność może sa jakies male zrosty w jajowodach które można usunąć czy ujścia zaczopowane śluzem .

Ja mając jeden jajowód niedrożny przegrodę macicy i pcos nie usłyszałam od żadnego lekarza o inseminacji ,każdy próbuje wykorzystać wszystko żeby udało sie zajść w ciążę naturalnie co innego jest jak partner ma kiepskie nasienie

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ale miałam nadrabiania :-))

Po kolei (ale i tak o połowię zapomnę):

Kolorowanki - znam i bardzo lubię! Bardzo lubię też puzzle ale super też jest "Połącz kropki" oczywiście w wersji dla dorosłych :)

Co do zbliżeń z mężem, nie mamy z tym problemu, chociaż mój mąż ma mniejszy pociąg niż ja, czasami mówi, że go wykończę :p Ale nie ma tak , że zmuszamy się, czy odliczamy, że minęło dwa dni raczej powstrzymujemy się, danego dnia, żeby nie było codziennie :) Ale od 3 dpo czyli już tydzień w ogóle cisza. Wiadomo, ze juz po owulacji? nie wiem, cały czas nam coś wypada, praca do późna, goście w domu, wyjazd do rodziców i nie ma okazji ale dobrze, zbieramy siły na nowy cykl.

Bo chyba niestety odpadam z sierpnia. Zrobiłam dziś test, 10 lub 11 dpo i nie dość że nie pojawiła się kreska, to pojawiło się przebarwienie w tym miejscu. O wiele za szerokie jak na kreska i za blade jak na ciąże. Nie łudzę się.

Wiem, wiem test za wcześnie, ale tak mnie bolą piersi i brzuch, że w nocy nie spałam prawie, wiec @ chyba przyjdzie przed terminem i chciałam tylko sprawdzić zanim się zacznie, czy coś tam się jednak nie dzieje.

Do tego mam takie pragnienie! Wypiłam przez noc 1,5 l wody!! Jak ja nie pije w ogóle wody, może mój organizm postanowił sam poprawić swoją jakość zanim uda się zajść w ciążę :D

Spinka, jak Twój bladzioch? Powtarzałaś? czy idziesz na betę?? Strasznie chciałabym, żebyś zobaczyła 2 kreski, niech ktoś tu w końcu zafasolkuje!!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ