Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Oda :* mam nadzieję, że tak się stanie
Ja biorę od 16 dnia cyklu przez 10 dni.... o blokowaniu owu nic nie wspominał, ale zastanawiał się czy 2 cykl (ten, który właśnie trwa) nie wprowadzić mi duphastonu od 12 dnia a estrofem brać nie 25 dni tylko 21 dni, ale stwierdził że ta opcja jednak u mnie się nie sprawdzi bo mam zbyt nieregularne miesiączki... no i we wrześniu zaprosił na wizytę z nadzieją, że uda mi się do tej pory zajść
-
Hej dziewczyny.
San moje wyrazy współczucia sciskam mocno...
Mi tez gin na wizycie powiedział ze norma to 6mm przy endo.
Lazilam wczoraj mimo wszystko przybita, ale mój K starał się mnie podtrzymać na duchu
Troche sie wyluzowalam bo bylismy na imienich u jego wujka i później juz ok bylo.
Ja sobie nakupie migdalow, winko codziennie lampka i ovarin mam nadzieje zdzialaja cuda do następnej okazji.
Ja 5 dni po odstawieniu dupka jeszcze @ nie dostałam, ale jak wczoraj temp. podskoczyla tak dzisiaj juz spadła wiec pewnie moge sie jej spodziewac lada chwila. No i tez bede wtedy wiedzieć czy tabletki cos juz zdzialalyLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka najważniejsze, że masz oparcie w K nie jesteś z tym sama, ale wiem doskonale jak wczoraj musiałaś się czuć ;/ Oby winko i ovarin w końcu spełniły swoja rolę!
U mnie standardowo na 3 dzień po odstawieniu dupka przychodzi @... nawet wtedy kiedy pierwszy raz go stosowałam w wieku 17 lat.... z tym, że w odróżnieniu od okresów (kiedy miałam tak owe jeszcze reg.) na 2 dzień miałam silniejsze krwawienie. Poza tym żadnych bóli pomijając tylko pogorszenie cery. Póki co na razie nic mi jeszcze na twarzy "nie wyskoczyło"
-
Mnie dzisiaj bardzo silnie boli jakby prawy jajnik. Kłucie momentami jest nie do zniesienia. CHyba tak o sobie daje znać nadciągajaca @. Jakiś mam zły dzień.
Gacka wsparcie męża jest nieocenione, sama wiem jak to dużo znaczy i cieszę się, że będzie wsparciem dla naszej rodziny przez całe życie właśnie ten człowiekSońkaa, gacka89 lubią tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
pilik wrote:Sońka - pierwszy lekarz chciał odwalić robotę. Przyjmował mnie na oddział koło 3 w nocy, musiał mnie na usg zabrać przed końcem dyżuru więc po 6 mnie obudził i zabrał, badanie trwało z dwie minuty, napisał nawet podejrzenie ciąży pozamacicznej (co było niemożliwe bo pęcherzyk był wvxesniej, No śle nie chciał słuchać ). Te cztery godziny pózniej lekarz mnie badał z 20 minut więc raczej jego opis był bardziej wiarygodny...
San, wyrazy współczucia :* Bardzo mi przykro...
Ja dziś też na obiad do teściów śmigam i też średnio mi się chcę, bo i u mnie pogoda typowo jesienna
No i wczoraj się ważyłam. Załamka jakaś... Tylko kilogram mniej od wyjściowej, czyli kilogram mi wrócił, załamuje mnie to!10 cs szczęśliwy
-
Sonkaa nie lam sie poza tym nie sugeruj sie tylko kg zwlaszcza ze u nas tez hormony robia swoje... Mi np. Przed @ wywala brzuch i co chwile chodze do lazienki ...niby pelen pecherz a tu tylko 2/kropelki a czuje sie jak slon;) waze sie rzadko zwlaszcza ze kazda waga pokazuje co innego sama po sobie bd wiedziala kiedy czujesz sie najlepiej a tak w ogole ile planujesz kg zrzucic?
-
Dzieki dziewczyny;* maz dziś juz duzo lepiej sie czuje, nawet dzus żartował troche. Ciesze sie bo nie moge patrzec jak jest smutny.
Babbia byla tak schorowana ze pewnie sama juz miala dosc. W szpitalu dostawala tak silne leki ze nie dziwie sie ze po po powrocie do domu mineło pare dni i stalo sie..
Ktoras kiedys pytala czy na grupie na fejsie sie komus udalo, to o agu 90 chyba wiecie , a jakis niedlugo po niej klayd wiec tak samo cisza jak i tu..
My dzis siedzimy w domku obiadek film na oderwanie mysli.
Miłej niedzieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 12:01
-
San trzymajcie się :*
Aga, od ślubu weszło mi 10 kg, więc tyle chciałabym zrzucić. Niby jak komuś mówię, że aż tyle to nie wierzą, albo chcą być mili... Właśnie teraz już nie czuje się tak swobodnie, ciągle czuję się taka jakby napompowana. Najwięcej poszło mi w biodra. Ja mam taką figurę gruszki, góra szczupła, a od pępka się zaczyna. ..10 cs szczęśliwy
-
Hej Dziewczyny jestem tu nowa i dopiero zaczynamy przygode z planowaniem ale chciałam zapytać o jedna rzecz bo ostatnio usłyszałam ze lekarz przyjaciółce zalecił nie serduszkowac codziennie jezeli maja ovu powiedzmy w 14 dniu tylko co drugi dzien żeby nasienia było wiecej i lepszej jakości czy ktoras z was tez spotkała się z taka opinia ???
-
Hej Blanka, tak jak najbardziej. Zaleca się co drugi dzień dla jakości materiału męża/chłopaka.
Sońka, ja już nie wchodziłam na wagę dobrych parę dni. Pół kg też mi przybyło,ale jakoś ten cykl jestem zrezygnowana i na wszystko sobie pozwalam. Muszę się jakoś wziąć w garść, bo nic złego się nie dzieje, a nie mam jakoś entuzjazmu dziś...
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Tak, mój też zaleca co drugi dzień od 10 do 22 dc. Z tym, że nie można tego traktować jak święty obowiązek, bliżej owulacji trzeba się pilnować, w pozostałe dni jest to raczej zalecenie, bo dokładnie i tak nigdy nie wiadomo kiedy owu wystąpi (chyba, że mamy monitoring).10 cs szczęśliwy
-
Oda, trzeba się wziąć w garść, bo jak uda się nam zajść to jednak lepiej z niższej wagi startować, żeby nie czuć się jak morski słoń już od pierwszych tygodni Mi to się marzą takie ładne ciążowe sukienki, no ale gdzie do sukienki z takimi boczkami...10 cs szczęśliwy
-
San, wyrazy współczucia, trzymajcie się ciepło! :*
U mnie dziś dzień leniwy, książka, laptop i seriale . Czasem fajne są takie dni.
Pisałyście na tema wagi... no niestety po ślubie też jestem pare kilo na plusie, ale tak w małżeństwie to ciężko coś zrzucić. Dogadzamy sobie .
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy przy progesteronie 7 dpo który wynosi 10,20 jest szansa na zapłodnienie? -
Dziewczyny jezeli mamy sie jakos pocieszac to powiem wam ze tycie nie dotyka tylko nas :p najlepszy przyklad moj M :p jak sie poznawalismy bylo go z 15kg mniej xD po ok.1.5 roku pozniej przeprowadzil do Poznania co mi odpowiadalo bo nie widzielismy sie tylko w week,ale zaczelo sie smieciowe jedzenie u niego w pracy.... No i sobie folgowal ...a teraz stara sie 3mac diety ale wychodzi to roznie :p hehe co do morskiego slonia to ostatnio bratowa tak siebie nazwala bo juz na odtatnich nogach jest a Maly daje jej do wiwatu ostatnimi czasy
-
muffinkaa wrote:San, wyrazy współczucia, trzymajcie się ciepło! :*
U mnie dziś dzień leniwy, książka, laptop i seriale . Czasem fajne są takie dni.
Pisałyście na tema wagi... no niestety po ślubie też jestem pare kilo na plusie, ale tak w małżeństwie to ciężko coś zrzucić. Dogadzamy sobie .
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy przy progesteronie 7 dpo który wynosi 10,20 jest szansa na zapłodnienie?
Przy 10.20 ng? A jakie masz podane normy?
Progesteron po owulacji u mnie jest norma, ze twoje 10 spokojnie może swiadczyć o owulacji, a co za tym idzie - o zapłodnieniu. Wydaje mi się, że zaraz po zapłodnieniu/zagnieżdżeniu progesteron nie szybuje tak szybko. u mnie norma dla I trymestru jest od 11-44, więc podejrzewam, że na samym początku nie jest od razu przy górnej granicy norm
Poza tym jak tu dziewczyny pisały - progesteron może się zmienić w ciągu jednego dnia, więc spokojnie* hormony w normie
* naturalna owulacja
Mojego męża nie dotyka. Trenował całe życie i teraz je 3 razy tyle co ja i prawie ani grama tłuszczu. Nie ćwiczy już od 3 lat a kaloryfer jakiś tam jeszcze widać
ale może i jego dotknie kiedyś, chociaż on teraz na dietę przechodzi, bo mówi, ze źle się czuje jak tak je, więc raczej nie przytyje, a ja parę kg chce zrzucić. Chociaż mam BMI poniżej 20, a któraś z nas pisała, że koło 20 najlepsze na ciąże?* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda_33 wrote:Przy 10.20 ng? A jakie masz podane normy?
Progesteron po owulacji u mnie jest norma, ze twoje 10 spokojnie może swiadczyć o owulacji, a co za tym idzie - o zapłodnieniu. Wydaje mi się, że zaraz po zapłodnieniu/zagnieżdżeniu progesteron nie szybuje tak szybko. u mnie norma dla I trymestru jest od 11-44, więc podejrzewam, że na samym początku nie jest od razu przy górnej granicy norm
Poza tym jak tu dziewczyny pisały - progesteron może się zmienić w ciągu jednego dnia, więc spokojnie
Dziękuję Oda za odpowiedź .
Znalazłam coś takiego:
Normy progesteronu w ciąży
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
i podobne informacje są na wielu innych stronach. Uff... czyli nie jest tak źle z moim progesteronem .
Oda_33 lubi tę wiadomość
-
A masz podane w ng/ml? Bo też podawany jest w nmol/l to tedy się przelicza.
Normy też mogą się różnić między laboratoriami, ale mniej więcej powinny być podobne.
Nie jest źle z Twoim progesteronem na pewno* hormony w normie
* naturalna owulacja
Hej dziewczyny,
zrobiłam ten nieszczęsny test z allegro i wyszła druga blada ledwo widoczna kreska... i teraz oszaleje... już chyba nie ma sensu testować jak @ nie przyjdzie, a mam nadzieję, że nie i ten test jednak się nie mylił i może stężenie hcg jest jeszcze małe to we wtorek albo w środę pojadę na betę i proga...