Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Piliik ok tak sery uwielbiam. Ale zurawina itp odpada u mnie. Nawet slunny oscypek z zurawina nie przejdzie u mnie.
Kurcze a wndometrium jak mialam dzien przed owu ponad 10 mm a dzien po 8,5 mm, to cznaczynze ono tak szybko potrafi malec czy juz po owu to 8,5 mm powonno sie utrzymac?* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Hmmm Oda mi to raczej wygląda na kiepski pomiar, po owu już raczej endo nie maleje a przy ciąży rośnie. No ale na pewno w jeden czy dwa dni nie ma szans na taką różnicę... tak czy siak - szału nie ma, ale jest niezłe więc na implantację sa szanse. A powiedz Ty na clo? Bardzo osłabia endo i polecane są przez to przerwy. A i warto łykać magnez, też wspomaga endo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 13:03
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
Nie, ja bez clo. Ciekawe ktory pomiar byl rzetelny. Czy ten ponad 10 czy 8,5. Usg robione w 2 roznych miejscach ale za kazdym razem lekarka mowila "bardzo ladna sluzówka!" Wiec moze wystarczyło
Od nastepnego cyklu na pewno wdrożę sposony na endo* hormony w normie
* naturalna owulacja
Dzieki Oda;) pomysle nad tym sobie jeszcze, dzwonilam do tego dobrego gin i pytalam, powoedzial ze tak przez tel i bez badan ciezko sywierdzic (mowilam ze wyniki mam ok) ale on na to ze nie moze brac odpowiedzialnisci za zalecenia inmego doktora i ze powinnam sie do niego umówić, a wizyta na 27 października ;/ ale umowilam sie bede miala na zas;) a tymczasem chyba wezme po owulacji.
Co do endo to tak jak pilik pisze ze 10-12 wystarczy , ja na endo zajadam troche migdalow bo nie przepadam, orzechy i czerwone wino wytrawne.
Oda trzeba czekac oby zaskoczylo;)
My dzis na obiedzie u rodzicow , najadlam sie jak świnka;) -
Wydaje mi się, że 8 wystarczy, a w niektórych artykułach znalazłam, że od 6 mm jest już szansa. Trochę zagłębiałam się w tym temacie dzisiaj.
No nic, też będę chrupać migdały, łykać magnez i od czasu do czasu popijać czerwone wino, chociaż akurat to ostatnie miałam w swojej diecie i raz na dwa tyg kilka kieliszków wypijałam. Ale latem wolę białe. Chociaż ostatnio w ogóle nie piłam.
W ogóle miałam jutro zrobić test (10 dpo) ale zapomniałam kupić, więc pewnie zrobię test pojutrze.* hormony w normie
* naturalna owulacja
Mój mi powiedział w 15 dniu, że jest 14 mm, a ja się bałam, że jest jakieś mizerne ze względu na krótkie i skąpe @.
Pilik, cztery godziny i takie szopki? Kurcze, jak to czasem potrafią odebrać siły człowiekowi... I jak tu nie zwariować?
Co do grilla to ja lubię paprykę, cukinię, cebulę i pieczarki, a mój M robi kanapki na ciepło10 cs szczęśliwy
-
Sońka - pierwszy lekarz chciał odwalić robotę. Przyjmował mnie na oddział koło 3 w nocy, musiał mnie na usg zabrać przed końcem dyżuru więc po 6 mnie obudził i zabrał, badanie trwało z dwie minuty, napisał nawet podejrzenie ciąży pozamacicznej (co było niemożliwe bo pęcherzyk był wvxesniej, No śle nie chciał słuchać ). Te cztery godziny pózniej lekarz mnie badał z 20 minut więc raczej jego opis był bardziej wiarygodny...
-
A no tetaz tez co nie co poczytalam i faktycznie napisane jest ze minimum 6mm, u nas narazie musimy odpuscic z jakimis intrnsywnymi staraniami przynajmniej na jakis czas , dzis dzien zakończył sie tragicznie i smutno, zmarla babcia mojego meza. Jakie to smutne ze na takie wydarzenia czlowiek nie mize sie psychicznie przygotować.
Dobrej nocki. -
San współczucia. Przykre to niestety ale samo życie... Ja w maju pochowałam teścia w poniedziałek zawiozłam go do szpitala, a w środę zmarł w dodatku pogrzeb był w sobotę, a w niedziele szwagierki córka miała komunię. Nie dość, że rok wcześniej zmarł jej tata to na kilka dni przed komunią dziadek A ja przez to wszystko dostałam nieżyt jelit na tle nerwowym i żeby zacząć jeść musiałam brać tabletki bo nie mogłam nic przełknąć... Także wiem co czujecie i współczuję.
-
San, współczuję. Też dobrze wiem, co to znaczy. Wykorzystajcie ten czas, przez który chcecie wyciszyć starania na badania i regulację. Może dobrze, że tę wizytę masz dopiero na 27.10. A teraz bądź z mężem, bardzo Wam współczuję.
Spinka, widzę, że też masz smutną historię. Ciężko się pogodzic, ale niestety jak piszesz "to samo życie". Moja Babcia ma juz swoje lata, Babcia meza duzo mlodsza, ale powaznie chora, obie chcialyby doczekać na prawnuka. Mam nadzieję, że zdążę.
San ściskam!* hormony w normie
* naturalna owulacja
San wyrazy współczucia. Co prawda u mnie to było kilka lat temu, ale sama najpierw straciłam dziadka a niecałe pół roku później babcię i tak w wieku 14 lat zostałam bez dziadków... okropne uczucie .. wiem co czujecie...
Właśnie tak czytam o endometrium i faktycznie w większości piszą,że już 6 mm wystarczy ... tyle, że u mnie 6 mm nawet nie widziałam ;/ a to już takie minimum z minimum ;/ Zostaje mi tylko wierzyć, że po tabletkach endo zaczęło ładnie rosnąć a i tak dowiem się tego dopiero na wizycie....
Co do ciast i ur. M to wszystko się udało trafiłam nawet w gust M!(który nie jest zwolennikiem placków itp.) szarpnął się właśnie na sernik na zimno ;p Później wiadomo czekało mnie sporo sprzątania, ale wszystko ogarnęłam
A jakie Wy macie plany na niedzielę??
Aktywnie czy raczej leniwie będziecie ją spędzać??
-
Agaa ja chyba nadrobię trochę pracę, wieczorem jestem umowiona z koleżankami, wiec ide "na miasto" ale chyba bez szleństw.
Dobrze, że meżowi smakowało bo to najważniejsza osoba - jubilat!
* hormony w normie
* naturalna owulacja
hehe Oda my jeszcze nie po ślubie ;p baa nawet nie narzeczeństwo jesteśmy ze sobą 5 lat a mieszkamy 3 więc właściwie można powiedzieć, że brakuje nam tylko papierka ;p Mi to nie przeszkadza bo rozmawialiśmy z m na ten temat
Czyli będziesz miała trochę pracy i trochę przyjemności ) ja to dzisiaj raczej leniwie spędzę nd zwłaszcza, ze jutro idę na 5 więc trzeba zbierać siły
-
San wyrazy współczucie .
Aga a jakie leki bierzesz?
Ja dzisiaj na obiad do teściów, pózniej załatwić kilka spraw na mieście, potem kina (jak nam dię nie odwidzi :p). U nas deszcz leje i ponuro więc najchętniej bym w domu została i poszyla, ale trzeba też co innego zrobić
Oda pracujesz w domu? Co robisz? -
Tak, mam możliwość pracy w domu, więc nawet niedziela potrafi być pracująca
Ja dzisiaj obiad u rodziców bo od nich jadę na spotkanie
Niestety pogoda do dupy A planowalysmy plener.
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Agaa życzę Ci zastopowania @ na 9 mcy!!
A jak bierzesz duphaston? Mówił Ci lekarz o blokowaniu owulacji? Bo tutaj juz zstanawiałyśmy się jak to wygląda.Anuś_ku lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia