Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Na gina juz za pozno jutro 16 dc;)
Myslicie ze moge sobie jeden miesiac dupka odpuscic? Alno wziasc po owu i brac 10 dni? Tylko ze jak nie wezme dupka boje sie ze jak nie wezme zniw cykl bedzue trwal 40 dni.. Dzieki Oda bylabym wdzięczna;)
Gacka kciukasy wysylam;) !!!
-
No właśnie różne opinie.
Ja miałam progesteron kiedyś 0,19 i lekarz dał mi dupka od 16 dc ( a wiedział, że się staram) przy cyklach 32-34 dni. Ale zanim wzięłam trafiłam do innego lekarza, który uznal, że wynik jest fatalny, jeżeli miałby być po owulacji, a mimo, że miałam w 18 dc badanie nie znaczy, że jest po owulacji, bo mam długie cykle albo w ogóle jej nie miałam. I, że prog najlepiej 7dpo.
Więc w sumie dostałam dupka bez analizy dokładnej. I czytałam wtedy dużo, że właśnie mógł mi blokować owu. Ale co przypadek to opinia.
SanKwt też głosuję za konsultacją dodatkową* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:No właśnie różne opinie.
Ja miałam progesteron kiedyś 0,19 i lekarz dał mi dupka od 16 dc ( a wiedział, że się staram) przy cyklach 32-34 dni. Ale zanim wzięłam trafiłam do innego lekarza, który uznal, że wynik jest fatalny, jeżeli miałby być po owulacji, a mimo, że miałam w 18 dc badanie nie znaczy, że jest po owulacji, bo mam długie cykle albo w ogóle jej nie miałam. I, że prog najlepiej 7dpo.
Więc w sumie dostałam dupka bez analizy dokładnej. I czytałam wtedy dużo, że właśnie mógł mi blokować owu. Ale co przypadek to opinia.
SanKwt też głosuję za konsultacją dodatkową -
San, ja bym poczekała na owu, ale nie wiem. czy w tym cyklu będziesz miała.
Ja już nie wiem jak to działa, więc trudno coś na pewniaka Ci powiedzieć. Dam znać co mi gin moja odpowiedział so ile będzie chciała, bo mam z nią wizytę ponadprogramową, ale to miła kobieta, więc pewnie odpowie.
Nie myśl na razie o tym.
Powinny być jakies konsultacje online, pogotowie jakieś ginekologiczne, żeby nas uspokajać :p
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Dajej sluchamy;) i wysylamy kciuki;) luuubue to! Ty tez nie zajdziesz jak bedziesz siedziala na forum;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 22:34 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 sierpnia 2017, 15:44
Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
Haha, niesamowite. Znowu hipokryzja, my tracimy czas na forum ale ktos go znajduje, zeby sledzic nasze rozmowy i nie martwi sie swoja prokreacja w sumie musimy ciekawie pisać,
Skoro nie mozna z tego watku uciec
Nie ma sensu się przerzucać wpisami na ten temat.
San nie myśl dzis o duphastonie, wyśpij się, ja jutro zapytam, a Ty zorientuj się czy nie będziesz miała jak skonsultować swojej sytuacji z innym ginemSanKwt lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
nie pamiętam już kiedy mi zajęło tyle czasu czytanie tego forum xD
najlepszą obroną jest atak i tyle mam do powiedzenia w wiadomym temacie. Nie należy się przejmować i dać się podpuścić do dalszych rozmów
Widziałam, że poruszyłyście temat diet Ja to uwielbiam z nabiału maślanki i kefiry mogłabym je pić litrami, ale też mam później problem ze wzdęciami bądź biegunkami ( z dwojga złego wole biegunki ;p) jogurt naturalny dodaje do sałatek bo jakoś z płatkami owsianymi mi nie podchodzi ;p Mięso a raczej pierś z kurczaka (i to tylko w jakieś sałatce) zjem raz na ruski rok bo organizm się go nie domaga i naprawdę nie czuję chęci jego jedzenia z soków to najbardziej lubię pomidorowy pikantny bardzo rzadko skuszę się na kupny owocowy bo ma tyle cukru że tyłek rośnie od samego czytania etykiety ;p Soki wyciskane lubię,ale szczerze to nie chce mi się ich robić ;p dlatego jak M je zrobi to wtedy sobie wypiję ;p
Jutro rano muszę polecieć do cukierni kupić jakieś ciasta na ur M i będę miała pewnie dylemat bo każdemu smakuje co innego a ja i tak tego nie jem więc mi to zwisa cóż zrobić na coś będę musiała się zdecydować
Gacka jutro od razu po teście pisz!! )
-
Aga najlepsze życzenia dla twojego Ukochanego!!
Pilik ma rację - wybierz ciasto jakie on najbardziej lubi.
Ja lubie pieczone w domu, nie mam sprawdzonej cukierni. Sama pieke tylko marchewkowe, albo suflety czekoladowe, albo robię takie bez pieczenia :p
* hormony w normie
* naturalna owulacja
No i już jedna kreska
Ech smutno, ale byłam przygotowana na to
Czyli teraz nic tylko czekać na @ i bierzemy się do roboty na nowo.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Oda trzymam kciuki za Ciebie do końca:)
Spinka oby te twoje testy z allegro były lipne i test z apteki wyszedł.
Najlepsze jest to że zmierzyłam temperaturę jeszcze najpierw i mam 36.9 o.0Spinka_86 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka tule mocno :*
Oda przy pcos owulacja występuje, ale często późno, co daje słabą jakość jajeczka. Na forum duzo spotkałam dziewczyn które maja naturalną owulacje a mimo tego lekarz przepisuje im clo na szybsza owulacje i poprawienie jej jakości .
Skoro Twoja lekarka mówi ze nie ma takiej potrzeby to pewnie tak jest. W klinice na pewno przebadają Cie i dobiorą odpowiednie leczenie .
Tez jestem ciekawa co powie Twoja doktorka na temat tego duphastona.
Ja mam dzisiaj wolne ale mam dzień dla siebie bo M pojechał na zawody i dopiero jutro wróci . -
Welonka, biorąc pod uwagę, że prawdopodobnie wcześniejsze cykle miałam mieć bezowulacyjne to na razie się ciesze, że owu tak pięknie, regularnie się pojawia (15 dc drugi cykl z rzędu), więc na szczęscie nie jest też późna
Na razie badana które robiłam podobno nie wskazują na PCOS poza obrazem USG, który czasami wcale nie wygląda źle, wiec nie wiem od czego to zależy.
W klinice, jak mówisz dowiem się wszystkiego, chciaż wolalabym już tam nie trafiać
Tak, o duphastn, żeby zapytać, pamietam!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Dziękuję dziewczyny :*
Tlumacze to sobie tym moim nieszczęsnym endo. Moze jeszcze leki nie zadzialaly na niego tak szybko. Zobaczymy kiedy sie @ teraz pojawi.
Sciskam was mocno: *Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️