X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Zaczęło się od edwardy jeśli nie zauważyłaś. To ona poczuła się uprawniona do wyrzucania stąd użytkowników. Ale chyba kciuczki wbiły się w oczka i się nie doczytalo.
    Inteligencja emocjonalna na najwyższym poziomie. Smutne i przykre. Razem z moim 5tygodniowa kropeczka serdecznie pozdrawiamy!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka ty niewyedukowana jesteś! A ja ślepa i to przez Was i Wasze kciuki :D

Och, wiadomo kto jaki poziom prezentuje, poprzez to co pisze, szkoda słów.

Poza tym jeżeli ktoś twierdzi, że karma wraca i jest tak wrednym, to nie może świadczyć o błyskotliwości :-)

Sońka "nie wychodź", no co Ty!

Spinka_86, Sońkaa lubią tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz jest wskazany, ewidentnie, stres podwyższa prolaktynę, która blokuje owulacje. Wiem to z autopsji, więc naprawdę odpuść trochę. Widać, że żyjesz naszymi rozmowami, to niezdrowe :-)

Pewnie zaraz ja znowu zostanę obrzucona błotem, ale piszę to też w kontekście tego, że Pilik masz rację, że prolaktyna może się zmienić w ciągu chwili, więc nie będę na razie się tym przejmować.

U mnie właśnie podejrzewała cykle bezowulacyjne ale podejrzewała PCOS, a po dostinexie zaczął mi pojawiać się śluz płodny, więc może jednak mi odblokował owulację.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda a sprawdź sobie jaką masz prolaktynę nie po obciążeniu, pewnie nie zaszkodzi takie zbicie . Tak jak pilik mówi prolaktyna zmienia sie w ciągu dnia czasem lekarze każą badać kilka razy w ciagu dnia , tak jak progesteron zalecają powtarzać przez kilka dni .

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresujesz mnie :-) Ale dzięki za troskę. Mówiłam ogólnie, że stres niewskazany, ja akurat nie mam z tym dziś problemu.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Oda a sprawdź sobie jaką masz prolaktynę nie po obciążeniu, pewnie nie zaszkodzi takie zbicie . Tak jak pilik mówi prolaktyna zmienia sie w ciągu dnia czasem lekarze każą badać kilka razy w ciagu dnia , tak jak progesteron zalecają powtarzać przez kilka dni .

Ale ja miałam badaną bez obciążenia to 629 (127-637), po obciążeniu miałam ponad 4 000.
    A teraz robilam samą, też bez obciążenia i 100.

U mnie takie normy, że duże liczby się wydają.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos w tym jest ze stres podwyzsza prolaktyne , tez tak mialam, czytalam tez ze " wyzsze" tsh tez powoduje podwyzszona prolaktyne.

Oda_33 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda masz ładny progesteron cl świadczy o owulacji ,a lekarz niw wysłał Cie na badania lh i fsh skoro podejrzewa pcos ?

Dziewczyny skończcie juz ta dyskuje kazdy wyraził swoje zdanie i niech tak zostanie , bo takie przekomarzanie sie jest śmieszne jak dzieci w piaskownicy.

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam lh i fsh ale w 18 dc więc to też podobno niemiarodajne, ale ponownie mnie lekarka nie skierowała.
    Miałam owulację, a tłumaczyła mi, że przy PCOS nie miałabym owulacji samoistnie, więc jest OK.

Jak teraz się nie uda od nowego cyklu zaczynam swoją przygodę z kliniką specjalizująca się w niepłodności - pewnie zrobią mi kompleks badań i tak, prawda?

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze miałam nie reagować, ale szlag mnie trafia jak przez pierdołę rozpetuje się gównoburza(sorry za stwierdznie) i atmosmera sie robi gęsta.
    Sorry Znowu.ta.Kryska, ale fakt jest taki, że to Ty zaczęłas komentując nasze wpisy, bez wzgledu na to czy były chamskie czy nie, ale kipiały jadem, którego tu się nie toleruje. Z tego co zauważyłam poziom pokazujesz też na innych wątkach więc nie ma co od Ciebie wymagać choć grama kultury tutaj.
    Serdecznie Ci współczucie tylu lat starań i pomimo mojego polrocznego zaledwie stażu starań za każdym razem przezywam porażkę, bo życie nimbiaz mnie już doświadczyło. IIczasami dziwie się osobom, ktore poprzez swoje nieszczęście staja sie zgorzkniala i atakują jakkolwiek to brzmi innych ludzi. Jestem w stabie wszystko zrozumieć, ale rzycanie do edwardy tekstem, że karma wraca itd. jest nie namiejscu. Wolałabym już sie nie odzywać na Twoim miejscu. Zaloz swoj watek i tam sobie pisz swoje spostrzeżenia na temat starań.

Dziewczyny, a do Was mam prośbę, żevyście nie reagowały, widocznie na Krysie działa to jak młyn na wodę.

A teraz czekam na falę jadu w moją stronę, która spotka się co najwyżej z falochronem. Miłego wieczoru Krysiu życzę i szczesliwego rozwiązania starań. Amen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 20:53

Spinka_86, SanKwt lubią tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj serio to juz nie chce mi sie czytac tych zlosliwosci..
    Nie bede ich czytac , po prostu bede omijac , bo widocznie Krysia sie tym zywi.
    Dziewczyny nie raagujmy juz prosze;) bo to nie prowadzi do niczego;)
    Juz mnie to zmeczylo;) jade do maca;)

gacka89, Spinka_86, madziula9022 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Oda odpowiadam;) jakos zs termometrem nie tesknie;) tylko ciekawa jestem co tam sie dzieje z tempka;) a humor tez zdecydowanie sie poprawil po ostatnim kryzysiku;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda a to faktycznie bez sensu powtarzać teraz badania jak w przyszłym cyklu wybierasz sie do kliniki tam pewnie tak jak mówisz zrobią Ci komplet badan.
    A nie zawsze przy pcos niw ma owulacji często jest ale kiepska.

age.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się duchota u mnie zrobiła, aż myślałam że mam gorączkę.

Jak teraz nie zaskoczy to może zrobię też prolaktynę? To się i tak robi pewnie prywatnie? Stresu to mi nie brakuje niestety a może to też jest przyczyną bo mam podwyższona.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Ale się duchota u mnie zrobiła, aż myślałam że mam gorączkę.

Jak teraz nie zaskoczy to może zrobię też prolaktynę? To się i tak robi pewnie prywatnie? Stresu to mi nie brakuje niestety a może to też jest przyczyną bo mam podwyższona.
    No ja prolaktyne mam w normie ale proga nie badalam..
    Na prolaktyne dostamiesz skierowanie od gina , ja robilam prolaktyne na nfz

gacka89 lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze caly czas mi ten duoek siedzi w glowie.. nie chce gi brac przed owulacja..

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    No ja prolaktyne mam w normie ale proga nie badalam..
    Na prolaktyne dostamiesz skierowanie od gina , ja robilam prolaktyne na nfz
    O to dobrze wiedzieć.

San nie wiem co Ci poradzic z dupkiem. Nie wiem ja chyba bym posłuchała gina, ale to ja.

Uciekam do łozka dziewczyny, dam znać jak poszło testowanie. Chce już miec to za sobą uhh zaczynam sie denerwowac...

SanKwt lubi tę wiadomość

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, słaba owulacja tzn?

Myślałam, że jak już jest ładny pęcherzyk (20x19) i na pewno pękł bo jest ciałko żołte i płyn to już jest owulacja OK i teraz ważne żeby endo i prog były OK.

Mi gin mówiła. że przy PCOS się stymuluje owu, ale jak u mnie nie ma problemu z naturalną to nie widzi takiej potrzeby.

No nic zobaczymy co w klinice powiedzą.

San - super, że humor lepszy :-) Odzywczaisz się od termomentru nie myśll o tym. A co do Dupka, może skonsultuj nawet z "gorszym" lekarzem, albo zapisz się do tego najlepszego (za 2 mc), najwyżej odwołasz jak do tego czasu się wyjaśni. Sprawdzaj też wcześniejsze terminy, czasami kobiety odwołują. Jak będę jutro u gin, to zapytam ją co o tym myśli, zawsze to dodatkowa opinia, ale pewnie, żeby jednoznacznie się dowiedzieć powinno analizować się Twoj konkretny przypadek.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, kciuki zaciśnięte!

gacka89 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sankwa wspominałaś ze masz dobrego gina tylko dlugo czeka sie na wizytę ,nic nie szkodzi sie umówić jak co zawsze wizytę mozesz odmówić nawet jesli akurat wypadnie @ mozesz iść ze swoimi wynikami na konsultacje.
    Ciężko cos z tym progiem doradzić widzę ,ze co lekarz to inne opinie moj pilnuje żeby byl po owu a jak niw starałam się tylko brałam na wywołanie @ to co miesiąc brałam od16dc

age.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ