Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Że-na-da. Tyle na ten temat i wrocmy do normalnych rozmów ignorujsc chamskie komentarze. Albo je masowo zgłaszajmy i tyle
Ja jadę po wyniki. A jak będą kiepskie jutro po receptę! Trzymajcie kciuki, ja w przeciwieństwie do niektorych, chetnie je przyjmeSpinka_86, Sońkaa lubią tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Daj znać jak wyszły: )Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Oda - powodzenia! Sama muszę jutro albo w poniedziałek skoczyć na proga bo jak znowu kiepski to miszę włączyć dhupaston a baaardzo bym tego nie chcialam
... u mnie dupek musi być z heparyną, a tak nienawidzę robić tych zastrzyków...
Wątku zakładać nie planuje, ale jakbyście miały pytania to zawsze odpowiem jak będę wiedziała. Co do zup jeszcze - na wołowinie/kaczce/wieprzowinie są dużo tłustsze czyli jeżeli patrzycie na kalorie lepiej na wieczór nie jeść
. A jeżeli to Wam nie straszne, to bez tragedii
. Ja za bardzo zup nie lubię - warzywa zwykle rozgotowane albo bardzo miękkie, wartości w tym już nie wiele ;p. Ze dwa razy w miesiącu może zupę zrobię jak mąż zatęskni
. A i ja na samych warzywach robię. I właśnie sosem sojowym trochę przyprawiam też
-
Progesteron 22,23, norma do 23.9 lub dla I trym od 11-44
Prolaktyna nieco za niska, dziwne bo mialam duuuzo za wysoka, czy za niska to duzy problem?* hormony w normie
* naturalna owulacja
Brałam na zbicie przez 2 cykle, odstawiłam w zeszłym cyklu. po obciążeniu miałam za wysoka.
Moze teraz z czasem upływającym od odstawienia bedzie powoli rosła.
Ale nic mi w sumie nie mówi, czy za niska ma duzy wpływ na starania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 19:50
* hormony w normie
* naturalna owulacja
To może niepotrzebnie ją zbijałam. Ale i tak miałam prawie pod sam korek, co przy staraniach też nie byłoby dobre pewnie.
Rozmawiałam z koleżanką która w ciąży miała poniżej normy (na samym początku) i lekarz kazał jej się nie przejmować niewielkim spadkiem.
Ale zobaczymy co jutro mi powie lekarz. Miałam dostać recepte na luteine na za niski progesteron i dostinex na za wysoką prolaktyne ale chyba obędzie się bez
Dzięki za trzymanie kciuków!!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Szkoda wdawać się w pyskówkę. Myślę. że jakby przeczytać jak się to zaczęło, to nie byłoby wątpliwości, że niektóre komentarze były złośliwe, ale brak reakcji jest najlepszą reakcją
SanKWt, a jak się już na chwilę pojawiłaś, to jak Twój humor? Lepiej się żyje bez termometru?Spinka_86 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
welonka wrote:Oda ale skoro brałaś leki na zbicie prolaktyny to znaczy ze Twój lekarz uważał ze tak trzeba zrobić , a jaka masz normalnie prlaktyne nie po obciążeniu?
Miałam 629 przy normie 127-637, teraz mam 100.
Lekarz uznał, że mam czynnościową coś tam :p i jak mam dużo stresu to przepisze mi dostinex, że na pewno zbić nie zaszkodzi. No to zbiła się z przytupem* hormony w normie
* naturalna owulacja
Moja gin też nie uznaje badań prolaktyny po obciążeniu. I ogólnie zbijania prolaktyny jeżeli jest owulacja i dobry progesteron... zapytac na wizycie, prog dobry,
Prolaktyna nie jest znowu zerowa, a prolaktyna zmienia się w ciągu dnia, w zależności od stresu itp. -
Dobrze, policzę sobie spokojnie do trzech (pewnie dlatego, że tylko do tylu potrafię
) i pójdę sobie pożyć, bo poza forum mam na szczęście jakieś życie i wrócę jak już będzie spokojnie i bez lepkiej ironii, której - to fakt, nie potrafię zrozumieć.
Znowu.ta.kryska, Spinka_86 lubią tę wiadomość
10 cs szczęśliwy