X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka a masz za cienkie endo tak?

Jak zaczęłaś jakąś kurację, to może jeszcze nie być efektów. Ja miałam już 2 na pewno, a prawdopodobnie 3 owulacje (tylko pierwsza jaką zauważyłam była mega późno), dwie następne pięknie w 15 dc i też jeszcze nie zaskoczyło.

Niestety dobre zdrowie nie gwarantuje szybkiego zajścia i trzeba się czasami dłużej postarać.

Ja dzisiaj w ogóle obudziłam się z takim posmakiem jakby krwi w buzi, chyba pójdę do dentysty, byłam kilka mc temu i było OK, ale jak się staram o maleństwo to warto to skontrolować, bo podobno może to zagrażać.

I wczoraj zapomniałam o kwasie foliowym,coraz częściej mi się to zdarza, chyba 3 raz w ty cyklu :/

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda ja to dwa razy na pewno w tym cyklu zapomniałam o kwasie o ile nie więcej :/ ja mam słabą głowę jeśli chodzi o pamięć do łykania tabletek

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mialam 2 mm przed poprzednia @ dlatego ovarin dostałam. Dlatego sie dokonca nie nastawialam ze od razu tak pieknie będzie. Chociaż myślałam, że wyluziwabie i odpoczynek od rzeczywistosci mial pozytywny wplyw. No nic nie ma juz co gdybać. Trzeba zacisnac zęby i czekqc na kolejną okazję. Dobrze mieć wasze wsparcie :)

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda nastaw sobie przypomnienie w tel. Miej go zawsze przy sobie w torebce na nocnej szafce, bedziesz mogla go wziac w kazdej chwili

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, trzymamy kciuki za następny cykl :*

Aga, co do ciasta to ja bym kupiła sernik i szarlotkę, zestaw jakże standardowy, ale i sprawdzony ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, właśnie ja nie mam ciągle przy sobie telefonu, a też potrafię wyłączyć powiadomienie coś robiąc i i tak zapomnę. Chyba wypracuję jedną porę, np. rano po śniadaniu, wejdzie mi w krew.

Ja też mam zawsze ze sobą kwas :)

Gacka, 2 mm to maleńko chyba, daj mu chwilę na zadziałanie, następny cykl będzie Twój!

gacka89 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic dziewczyny ja dziś uciekam idę robić obiad i ogarnąć dom bo na 17 jadę z M do mojego kuzyna na kawę trochę może się myślami oderwę...
    Miłego dnia :* i do jutra ;)

SanKwt lubi tę wiadomość

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka, dawaj znać jak u Ciebie i udanej soboty! :*

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka, miłego dnia! ;-)

Oda, a lubisz migdały? Ponoć bardzo dobrze wpływają na endo, ja chrupię ok 10 dziennie.

I pisaI był wczoraj temat o prolaktynie, ja swoją obniżyłam castagnusem. Jest ziołowy, także dużej szkody nie narobiła, a pomoc może ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo hej . Gacunia sciskam, oby kolejny cykl sie powiódł, a temperatura moze spasc nawet jeden dzien przed, a nawet w dzien @.
    Mialam nastawiony budzik na 6 zeby wziasc dupka ale nie wzielam;) jak cos to jutro wezme , albo wcale, mialam sluz plodny wczoraj, a dzis jeszcze nie wiem jaki;) cmil mnie troche lewy jajnik.
    Ja ciststa lubie takie syche raczej, jakas babka , jogurtowe z jagodami, zeberka. Ale szarlotka nie pogardze;)
    Kup moze po trochu kazdego;)
    Mi o 5 miesiecy nie zdarzyło sie zapomniec ani razu o kwasie.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też łykam tabsy regularnie, ale miałam takie miesiące, ze się gniewałam na kwas i szedł w odstawkę :P

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka, ja nie wiem, czy mam problemu z endo, ale profilaktyczne można jeść :) Lubię nawet, kiedyś chrupałam, bo podobno mają wpływ też na lepsze trawienie. Moja koleżanka natomiast w ciąży je jadła, jak nadchodziły mdłości.

SanKwt dobrze, jak pojawł sie śluz to lada moment może być owulacja!

Szarlotka <3 Sernik nieee :p

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka przykro mi, że jednak w tym cyklu nie wyszło ;( ale musimy 3mać się razem i dodawać otuchy, że wszystkie nasze starania i poświęcenia w końcu się opłacą :*

Wstałam o 7 i zaczęłam już ogarniać mieszkanie przed zlotem no i poszłam do cukierni... jejuuuu stałam przed ta ladą i nie wiedziałam co wybrać ;p jak dziecko przed półką z zabawkami ;p w końcu wzięłam parę kostek różnych z tego co pamiętam sernik na zimno z truskawkami sprawdzony klasyk ;p), placek z agrestem(zachwalali, że dobry ;p), mocce z wiśniami i coś tam jeszcze xD misz masz i każdemu ma smakować :D Teraz tylko czekam aż M wstanie bo trzeba śmigać po resztę zakupów a już widzę te kolejki po 10tej w sklepie uhh...

Ja kwas foliowy mam położony w szafce koło esrtofemu i duhastonu o których braniu pamiętam zawsze ale jakoś o kwasie potrafię zapomnieć xD Chyba mam zakodowane, że estrofem i dupka muszę brać i tyle ;p a właśnie zaraz muszę iść je łyknąć :)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ciasta brzmią dobrze (jak dla mnie - poza sernikiem :p). Na pewno będą wszystkim bardzo smakować ;)

Ja dzisiaj jadę na grilla, chociaż nie lubię za bardzo grilla. Jakieś pomysły na niestandardowe dania z grilla, bo kiełbas, karkówek itp nie jadam :p

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zewsze filet z kurczaka możesz. Warzywa jakies moze cukinie?

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisasta pycha , ale podobnie jak Oda serników nie jadam;)
    Ja robie sobie zawsze suflaki;) piers marynuje w oliwie i przyprawie gyros mozna też w skodkiej papryce , potem nadziewam na wykalaczki i robie do tego tzazyki ;) ja kielbaski iwielbiam z grilla tak samo jak kaszanke;) a karkowki tez nie lubię;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurczaka nie bardzo. Kielbasa, kaszanka odpada. Niestety jade na grilla prosto z miasta wiec nie bede miala
    Jak zamarynowac, kupie chyba sobie lososia i zrobie z cytryna i pieprzem, jakies warzywa.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez smaczne;) wiec smacznego ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San wyszlam od lekarki. Swoja droga bylam minute, nie dostalam recepty bo wyniki sa bardzo dobre a i tak mnie skasowai. Prywatne przychodnie sa okropne pod katem trzepania pieniedzy.

W sumie nie wiem jak mozna policzyc mi za recepte, jak jej nie dostalam, ale mniejsza z tym.

Pytalam o duphaston, pani powiedziala, ze jezeli mam dluzsze cykle to nie powinnam przyjmowac od 16 dc i moglo to miec wplyw na to ze nie mialam owulacji. Nie pytalam ze ktos, tylko udawalam ze ja kiedys mialam duphaston od 16 dc i czy to mialo wplyw na owulacje. Mowila, ze przy moich 33 dc powinnam od 19 przynajmniej, ale ze mam ladny progesteron wiec ona na pewno mi nie bedzie nic przepisywać.

A co do moich wynikow, super progesteron i zdaniem lekarki prolaktyna tez mimo ze za niska. Mowila ze nie musze powtarzac bo mam prawie gorna granice normy.

Niestety mnie brzuch dzisiaj jak na @ boli :( cos mam zle przeczucia. Tak samo jak w tamtym cyklu wszystko.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda na polecam jakiś ser. Halloumi można w lidlu kupić, pyszny jest. Z żurawiną czy borówką, mm. Kukurydza też całkiem fajna z grilla :)
    Ja często też robię miks warzyw - marchewka, cebula, pieczarki obtaczam to w oliwie z przyprawami, wszystko zawijam w folie aluminiową i na grilla.
    Gacka minimalne endo do zagnieżdżenia to 8mm, najlepiej 10-12, więc Twoje baaaardzo niskie. Mi przy 5mm powiedziała żeby wstrzymać starania bo nawet jak się uda to będzie znowu biochemiczna. Zajmij się podreperowanie tego i dopiero działaj bo teraz tylko szkoda Twoich nerwow... ja końcem miesiąca idę wlasnie sprawdzić jak moje endo wygląda i czy możemy już działać...
    Ja dzisiaj robię na obiad Parmigiano - zapiekanka z bakłażana i sosu pomidorowego. Mam nadzieję że mąż nie będzie marudził i zje :p...

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ