Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Gacka a masz za cienkie endo tak?
Jak zaczęłaś jakąś kurację, to może jeszcze nie być efektów. Ja miałam już 2 na pewno, a prawdopodobnie 3 owulacje (tylko pierwsza jaką zauważyłam była mega późno), dwie następne pięknie w 15 dc i też jeszcze nie zaskoczyło.
Niestety dobre zdrowie nie gwarantuje szybkiego zajścia i trzeba się czasami dłużej postarać.
Ja dzisiaj w ogóle obudziłam się z takim posmakiem jakby krwi w buzi, chyba pójdę do dentysty, byłam kilka mc temu i było OK, ale jak się staram o maleństwo to warto to skontrolować, bo podobno może to zagrażać.
I wczoraj zapomniałam o kwasie foliowym,coraz częściej mi się to zdarza, chyba 3 raz w ty cyklu
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Tak mialam 2 mm przed poprzednia @ dlatego ovarin dostałam. Dlatego sie dokonca nie nastawialam ze od razu tak pieknie będzie. Chociaż myślałam, że wyluziwabie i odpoczynek od rzeczywistosci mial pozytywny wplyw. No nic nie ma juz co gdybać. Trzeba zacisnac zęby i czekqc na kolejną okazję. Dobrze mieć wasze wsparcieLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Oda nastaw sobie przypomnienie w tel. Miej go zawsze przy sobie w torebce na nocnej szafce, bedziesz mogla go wziac w kazdej chwiliLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, właśnie ja nie mam ciągle przy sobie telefonu, a też potrafię wyłączyć powiadomienie coś robiąc i i tak zapomnę. Chyba wypracuję jedną porę, np. rano po śniadaniu, wejdzie mi w krew.
Ja też mam zawsze ze sobą kwas
Gacka, 2 mm to maleńko chyba, daj mu chwilę na zadziałanie, następny cykl będzie Twój!gacka89 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
no nic dziewczyny ja dziś uciekam idę robić obiad i ogarnąć dom bo na 17 jadę z M do mojego kuzyna na kawę trochę może się myślami oderwę...
Miłego dnia :* i do jutraSanKwt lubi tę wiadomość
-
Spinka, miłego dnia!
Oda, a lubisz migdały? Ponoć bardzo dobrze wpływają na endo, ja chrupię ok 10 dziennie.
I pisaI był wczoraj temat o prolaktynie, ja swoją obniżyłam castagnusem. Jest ziołowy, także dużej szkody nie narobiła, a pomoc może
10 cs szczęśliwy
-
Oo hej . Gacunia sciskam, oby kolejny cykl sie powiódł, a temperatura moze spasc nawet jeden dzien przed, a nawet w dzien @.
Mialam nastawiony budzik na 6 zeby wziasc dupka ale nie wzielam;) jak cos to jutro wezme , albo wcale, mialam sluz plodny wczoraj, a dzis jeszcze nie wiem jaki;) cmil mnie troche lewy jajnik.
Ja ciststa lubie takie syche raczej, jakas babka , jogurtowe z jagodami, zeberka. Ale szarlotka nie pogardze;)
Kup moze po trochu kazdego;)
Mi o 5 miesiecy nie zdarzyło sie zapomniec ani razu o kwasie. -
Sońka, ja nie wiem, czy mam problemu z endo, ale profilaktyczne można jeść Lubię nawet, kiedyś chrupałam, bo podobno mają wpływ też na lepsze trawienie. Moja koleżanka natomiast w ciąży je jadła, jak nadchodziły mdłości.
SanKwt dobrze, jak pojawł sie śluz to lada moment może być owulacja!
Szarlotka Sernik nieee :p* hormony w normie
* naturalna owulacja
Gacka przykro mi, że jednak w tym cyklu nie wyszło ;( ale musimy 3mać się razem i dodawać otuchy, że wszystkie nasze starania i poświęcenia w końcu się opłacą :*
Wstałam o 7 i zaczęłam już ogarniać mieszkanie przed zlotem no i poszłam do cukierni... jejuuuu stałam przed ta ladą i nie wiedziałam co wybrać ;p jak dziecko przed półką z zabawkami ;p w końcu wzięłam parę kostek różnych z tego co pamiętam sernik na zimno z truskawkami sprawdzony klasyk ;p), placek z agrestem(zachwalali, że dobry ;p), mocce z wiśniami i coś tam jeszcze xD misz masz i każdemu ma smakować Teraz tylko czekam aż M wstanie bo trzeba śmigać po resztę zakupów a już widzę te kolejki po 10tej w sklepie uhh...
Ja kwas foliowy mam położony w szafce koło esrtofemu i duhastonu o których braniu pamiętam zawsze ale jakoś o kwasie potrafię zapomnieć xD Chyba mam zakodowane, że estrofem i dupka muszę brać i tyle ;p a właśnie zaraz muszę iść je łyknąć
-
Aga, ciasta brzmią dobrze (jak dla mnie - poza sernikiem :p). Na pewno będą wszystkim bardzo smakować
Ja dzisiaj jadę na grilla, chociaż nie lubię za bardzo grilla. Jakieś pomysły na niestandardowe dania z grilla, bo kiełbas, karkówek itp nie jadam :p* hormony w normie
* naturalna owulacja
Zewsze filet z kurczaka możesz. Warzywa jakies moze cukinie?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Cisasta pycha , ale podobnie jak Oda serników nie jadam;)
Ja robie sobie zawsze suflaki;) piers marynuje w oliwie i przyprawie gyros mozna też w skodkiej papryce , potem nadziewam na wykalaczki i robie do tego tzazyki ja kielbaski iwielbiam z grilla tak samo jak kaszanke;) a karkowki tez nie lubię -
Ja kurczaka nie bardzo. Kielbasa, kaszanka odpada. Niestety jade na grilla prosto z miasta wiec nie bede miala
Jak zamarynowac, kupie chyba sobie lososia i zrobie z cytryna i pieprzem, jakies warzywa.* hormony w normie
* naturalna owulacja
San wyszlam od lekarki. Swoja droga bylam minute, nie dostalam recepty bo wyniki sa bardzo dobre a i tak mnie skasowai. Prywatne przychodnie sa okropne pod katem trzepania pieniedzy.
W sumie nie wiem jak mozna policzyc mi za recepte, jak jej nie dostalam, ale mniejsza z tym.
Pytalam o duphaston, pani powiedziala, ze jezeli mam dluzsze cykle to nie powinnam przyjmowac od 16 dc i moglo to miec wplyw na to ze nie mialam owulacji. Nie pytalam ze ktos, tylko udawalam ze ja kiedys mialam duphaston od 16 dc i czy to mialo wplyw na owulacje. Mowila, ze przy moich 33 dc powinnam od 19 przynajmniej, ale ze mam ladny progesteron wiec ona na pewno mi nie bedzie nic przepisywać.
A co do moich wynikow, super progesteron i zdaniem lekarki prolaktyna tez mimo ze za niska. Mowila ze nie musze powtarzac bo mam prawie gorna granice normy.
Niestety mnie brzuch dzisiaj jak na @ boli cos mam zle przeczucia. Tak samo jak w tamtym cyklu wszystko.* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda na polecam jakiś ser. Halloumi można w lidlu kupić, pyszny jest. Z żurawiną czy borówką, mm. Kukurydza też całkiem fajna z grilla
Ja często też robię miks warzyw - marchewka, cebula, pieczarki obtaczam to w oliwie z przyprawami, wszystko zawijam w folie aluminiową i na grilla.
Gacka minimalne endo do zagnieżdżenia to 8mm, najlepiej 10-12, więc Twoje baaaardzo niskie. Mi przy 5mm powiedziała żeby wstrzymać starania bo nawet jak się uda to będzie znowu biochemiczna. Zajmij się podreperowanie tego i dopiero działaj bo teraz tylko szkoda Twoich nerwow... ja końcem miesiąca idę wlasnie sprawdzić jak moje endo wygląda i czy możemy już działać...
Ja dzisiaj robię na obiad Parmigiano - zapiekanka z bakłażana i sosu pomidorowego. Mam nadzieję że mąż nie będzie marudził i zje :p...Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość