X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Kuleczka Nowa

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) również staram się o pierwsze dziecko od 5 miesięcy bezowocnie niestety :( Moje badania ponoć ok i już mam po prostu czarne myśli :(( Że mam jakąś chorobę, która uniemożliwi zajście w ciąże itp itd. Mój się jeszcze nie martwi, mówi, że 5 miesięcy to nie tak długo... no niby nie ale moje dwie koleżanki zaszły w ciążę od tak, jedna za pierwszym razem, a druga za drugim... i czuje się z tym mega źle, jakbym była jakaś inna- gorsza :(

mi88 lubi tę wiadomość

Wiesiołek, D+K, Dong Quai, kwas foliowy, jod :)
  • Kuleczka Nowa

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mogłabym wrzucić tutaj swoje wyniki badań, żebyście spojrzały fachowym okiem?? :)

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    A właśnie jeśli chodzi o ten śluz to i ja mam pytanie... Powiedzcie mi, jak już widzicie, że śluz się pojawia to w jakich okolicznościach? Przy korzystaniu z toalety czy po prostu na bieliźnie/wkładce?
    Ja niestety nie pomoge bo mam go jak na lekarstwo, czuje czasem ze coś leci i wtedy zazwyczaj pojawia się na bieliźnie, bardziej mokry niż rozciągliwy ..

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    A właśnie jeśli chodzi o ten śluz to i ja mam pytanie... Powiedzcie mi, jak już widzicie, że śluz się pojawia to w jakich okolicznościach? Przy korzystaniu z toalety czy po prostu na bieliźnie/wkładce?
    U mnie czy była owulacja czy nie nigdy nie mogłam dostrzec tego płodnego śluzu nawet na stymulacji i wiesiołku za to ten niepłodny byl zawsze widoczny .

age.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka wrote:
    Witam :) również staram się o pierwsze dziecko od 5 miesięcy bezowocnie niestety :( Moje badania ponoć ok i już mam po prostu czarne myśli :(( Że mam jakąś chorobę, która uniemożliwi zajście w ciąże itp itd. Mój się jeszcze nie martwi, mówi, że 5 miesięcy to nie tak długo... no niby nie ale moje dwie koleżanki zaszły w ciążę od tak, jedna za pierwszym razem, a druga za drugim... i czuje się z tym mega źle, jakbym była jakaś inna- gorsza :(
    Witamy :)
    niestety chyba każda z nas przeżywa to samo, ale trzeba w miarę możliwości myśleć pozytywnie, ja np już od tego cyklu staram sie nie przyglądać sobie tak wnikliwie i nie myśleć 24h na dobę o ciąży, bo ostatnie przeżycia jak juz czułam ze jestem w ciąży a później przychodziła @ po prostu mnie wykończyły nerwowo..

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o koleżanki, to najlepsze są rady tych które w pierwszym albo w drugim cyklu zaciążyły.. nie da się słuchać :)

mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• Kuleczka Nowa

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Witamy :)
    niestety chyba każda z nas przeżywa to samo, ale trzeba w miarę możliwości myśleć pozytywnie, ja np już od tego cyklu staram sie nie przyglądać sobie tak wnikliwie i nie myśleć 24h na dobę o ciąży, bo ostatnie przeżycia jak juz czułam ze jestem w ciąży a później przychodziła @ po prostu mnie wykończyły nerwowo..

Ja też staram się o tym tak intensywnie nie myśleć ale mam to gdzieś z tyłu głowy... W tamtym tyg jak się dowiedziałam, że druga koleżanka w ciąży to przewyłam pół dnia jak durna :/

mi88 lubi tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze jest dużo śluzu. Taki dobrej jakości, jak białko jajka mam dopiero po wiesiołku, ale ogólnie od zawsze czuję, że jest mokro.
    W ostatnim cyklu tego rozciągliwego było jak na lekarstwo - na zewnątrz było mokro, ale po prostu tak wodniście. Za to ten prawdziwy, rozciągliwy, był w środku przy samej szyjce.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, czyli w sumie bardziej wewnątrz, wydaje mi się, że to i tak może zależeć od budowy każdej z nas, tam na dole... Bo ja też tak miewam, że czuję mokro, ale niby nic nie ma. Wewnątrz sprawdzam to faktycznie jest, ale myślałam, że to musi aż się wylewać :P Za to od tego cyklu, od czasu kiedy biorę magiczny ovarin, a właściwie od jakichś 2 dni zauważam delikatny śluz po korzystaniu z toalety. Jakiś taki jakby plamka przezroczysta, sama nie wiem. Dzisiaj z taką grubszą białą mleczną nitką. Co za nowość u mnie.

Mi, jesteś moim autorytetem od kilku tygodniu :D Myślisz, że dzień przez zabiegiem można <3? Wczoraj byłam tak padnięta, że nawet nie pamiętam kiedy zasnęłam... Aha, i od jakichś dwóch dni bolą mnie jakby jajniki.

mi88 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    A jeśli chodzi o koleżanki, to najlepsze są rady tych które w pierwszym albo w drugim cyklu zaciążyły.. nie da się słuchać :)

Co za różnica czy ktoś się starał 2 cykle, czy 6?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Taka, że ktoś kto włożył więcej trudu (czasu) w staranie ma więcej empatii do osób, które mają problem z zajściem :) Według mnie.

Kuleczka lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Taka, że ktoś kto włożył więcej trudu (czasu) w staranie ma więcej empatii do osób, które mają problem z zajściem :) Według mnie.

Wszystko zalezy od czlowieka. Niektórzy nie posiadają inteligencji emocjonalnej i nie potrafią tego zrozumieć.

Mnie udało sie w 2 cs. Rok przed rozpoczęłam starania, zrobilam wszystkie podstawowe badania krwi, usg macicy, piersi, cytologie itp. Zmienilam diete, zaczelam brac witaminy prenatalne, mąż też jakies. Kilka mcy przed konkretnymi staraniami zaczelam prowadzic wykresy na of, mierzyc temp codziennie o 6, sprawdzac sluz, robic paski ovu i zapisywac wszystkie objawy. Wiec np w moim przypadku to nie jest tak, że powiedzialam o chce i pyk juz mam. To była cięzka praca :)

Kolezanka starała sie prawie rok. Jak w koncu się jej udało, cieszyłam się z jej ciązy jak głupia, chyba bardziej niz ze swojej ;p;p;p

Siedze na L4, wiec podczytuję wątek o staraniach, doradzam ile wiem, i za kazdym razem bardzo się cieszę jak się udaje. Więc podsumowując - są ludzie i ludziska ;p

mi88 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kuleczka Nowa

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Taka, że jak ktoś kto zaszedł za pierwszym razem mówi "jakoś to będzie, dacie radę, nie myśl o tym, ja nie myslałami się udało" to czlowieka trafia szlag. "Ja nie myslalami sie udało"- tak duzo miała czasu do myslenia (az jeden cykl), że cho cho :P

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm bylo juz o tym kiedys, i tak jak kiedyś uwazam ze nie należy oceniac kogos komu udalo sie odrazu.. wiadomo ze wspolczuje kobieta ktore walcza dlugo, i każdej z osobna zycze ciazy, ale czemu winna jest kobieta ktorej udalo sie w drugim czy trzecim?

Tez znam takie ktore mowia " a nie mysl o tym i zobaczysz ze sie uda " ale to niestety nie zalezy od tego czy odpuscisz czy nie , jessli ktos ma problemy zdrowotne to niestety odpuszczenie nic nie pomoze.

Kochane kazdy stara sie jak moze i nie należy nikogo zle oceniac. Myslmy o sobie a nie o tym kiedy komu sie udalo.

Ja staralam sie od maja i mysle ze udalo mi sie bardzo szybko i czy to oznacza ze nie mam empati do osob ktore maja problemy?

A tak po za tym co tam slychac?
    Welonka Pilik , jak sie czujecie ?
    Maruda jak tam przed zabiegiem?
    Mi jestes naprawde dusza forum;)

Aaa właśnie ciesze sie ze tak Wam sie podoba tutaj ;) jako zalozycielka bardzo sie cieszę ze czujecie sie tu dobrze;)

Witam nowe kobietki w naszym gronie ;)

Pozdrawiam ❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 15:28

mi88 lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Kuleczka Nowa

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi o ocenianie tylko po prostu o to, że same nie wiedzą co tak naprawde mówią :) ciesze sie, ze im sie udało ale te zazdroszcze- nie w taki wredny sposób (o ta małpa jedna zaszła a ja nie) tylko tak po prostu, zwyczajnie, że ja też bym już chciała :)

Marudaruda, Paulinaaa lubią tę wiadomość

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, grono się rozszerzyło :) zatem witam się! <3

Marudaruda, SanKwt lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to te które zaczely sie starac i sie udalo to nie chcialy? Kochane wiem co to zazdrość, sama zazdroscialam ;) ale kazdy na swoje zycie i trzeba myslec o sobie.
    Takie moje zdanie;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możemy być zle że komuś udało sie w pierwszych cyklach ze nie ma problemów zdrowotnych , wiadomo jest przykro bo my tyle sie starym i nic a ktos podejmuje decyzje i odrazu jest w ciazy . Mi udalo się po półtorej roku starań po 9 miesiącach leczenia. Kazda kobieta starania przeżywa inaczej.

Mi każdego na forum stawia na nogi :-)

San a Ty jak sie czujesz?
    U mnie panują wymioty i wieczorne mdłości. Mam nadzieje ze po skończonym 12tygodniu ustąpią.

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka u mnie objawow brak ;) moze jestem bardziej senna a tak to tyle. Ogolnie czuje sie dobrze. A mdlosci i wymiotow współczuję. Ciekawe czy mnie dopadna ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odaaaa a Ty gdzie sie podzialas?;) Ty tez bylas dusza forum ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ