Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Maruda zawsze jest nadzieja;) czekam koniecznie na informacje po zabiegu/operacji. Sama nazwa mnie przeraza:p
Wróciłam z treningu, zdycham:( tydzien przerwy i człowiek jak zwłoki. Ale na pocieszenie piekę sobie selera, uwielbiam tylko czekanie 2,5h na upieczenie to koszmar;p
Ovu w koncu wyznaczyło mi owulacje, ale serio czuje, że w tym miesiacu nic z tego. Nic nie czuje, a temperatura kiepska bardzo. Chyba, ze to jakas cudowna oznaka. Do tego łapie mnie przeziebienie. Jestem smarkata i pociągająca bu:(30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Mam prolaktynę! Uroczyście ogłaszam wynik
Było:
22.07.2017: 821 mIU/I (norma 102-496)
27.07.2017: 487 mIU/I (norma 102-496)
Jest:
6.11.2017: 12,60ng/ml (norma: 4,79 - 23,30)
Biorę cyclodynon (castagnus) od początku sierpnia - czyli 3 miesiące.
Czyli jednak ten ból piersi w drugiej fazie cyklu, który mam od 3 miesięcy, może być tym spowodowany. Dam znać, jak zbadam progesteron, ale to jeszcze jakieś 2 tygodnie.
To jeszcze tylko witamina D została - ale ona pewne będzie jutro, podobno trochę dłużej się czeka na wynik. Ale jej już się nie boję, w najgorszym wypadku słabo będzie rosła i może będę musiała zwiększyć dawkę. Prolaktyny się najbardziej bałam, a tu niespodzianka
Erastel, ja też dziś byłam - ale ja na zumbie. Pierwszy raz bodajże po roku nie chodzenia. Ale chyba wolę bieganie, jakoś bardziej czuję, że się męczę Na zumbie musi być fajna instruktorka, a akurat ta dzisiejsza była taka średnia.
Przeziębienie nie przekreśla niczego, część dziewczyn zachodzi w cyklu, w którym była chora, bo organizm wtedy podobno mniej się skupia na walce z plemnikami (to w końcu ciało obce). Pilik chociażby jest tego dobrym przykładem
Cykle są różne, więc niekoniecznie musisz coś czuć. A temperatura ma jeszcze czas - u mnie dzień po owulacji nadal jest niska, rośnie dopiero kolejnego dnia. Przynajmniej tak miałam w cyklu z monitoringiem.
Marudaruda, pilik, nattka lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Marudaruda wrote:Mi, ale super! Zmiana spektakularna!!! No oby i z witaminą było tak dobrze Ale się cieszę!
To teraz trzymamy kciuki za Twój zabieg - będzie Ci się przyjemniej robić dzidziusiaMarudaruda lubi tę wiadomość
mi88 wrote::* Aż chyba muszę pochwalić cyclodynon na jakimś wątku o castagnusie
To teraz trzymamy kciuki za Twój zabieg - będzie Ci się przyjemniej robić dzidziusia
Pewnie, chwal i pomagaj innym Dzięki, kciuki się przydadząmi88 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
pilik wrote:Mi oby!
Mi przyszły wyniki D3 i muszę się pochwalić bo pierwszy raz taki ładny wynik! 44 , ale na dawcę 2000 letniej a od września 4000 więc łykam dalej bo do toksycznego poziomy (powyżej 100) to mi daleko .
Maruda na spokojnie, pomyśl że to dla Twojego dobra i przyjemności
Brawo! Wynik co raz lepszy, więc tylko się cieszyć
Ja dzisiaj weszłam do apteki zapytać o witaminę D i dowiedziałam się, że mój "niedobór" nie jest niedoborem, że 1000 mi wystarczy, więc podziękowałam grzecznie pani aptekarce. Konsultację z lekarzem będę miała dopiero w następnym tygodniu, bo podobno nie ma jeszcze wszystkich wyników.
Póki co mam takie: Estradiol 66 pg/ml, FT4 0,84 ng/dl, Kortyzol trzy pobrania 221, 34 i 12 nmol/l, LH 7,79 mIU/ml, testosteron 0,82 ng/ml, TSH 1,48 uIU/ml. Badania robione 6-8 dzień cyklu. Z norm, które mam podane przy wynikach martwi mnie najbardziej testosteron (<0,10 - 0,75), więc mam za duży i kortyzol, którego nie potrafię dobrze odczytać. Co o tym myślicie? Jest się czym tak bardzo martwić?mi88 lubi tę wiadomość
PCOS
LH:FSH= 1,30 --> 1,04
TSH 1,48 --> 1,27
Testosteron 0,82 --> 0,39
WitD <20
Inofem od 02.2018 -
nattka wrote:Brawo! Wynik co raz lepszy, więc tylko się cieszyć
Ja dzisiaj weszłam do apteki zapytać o witaminę D i dowiedziałam się, że mój "niedobór" nie jest niedoborem, że 1000 mi wystarczy, więc podziękowałam grzecznie pani aptekarce. Konsultację z lekarzem będę miała dopiero w następnym tygodniu, bo podobno nie ma jeszcze wszystkich wyników.
Póki co mam takie: Estradiol 66 pg/ml, FT4 0,84 ng/dl, Kortyzol trzy pobrania 221, 34 i 12 nmol/l, LH 7,79 mIU/ml, testosteron 0,82 ng/ml, TSH 1,48 uIU/ml. Badania robione 6-8 dzień cyklu. Z norm, które mam podane przy wynikach martwi mnie najbardziej testosteron (<0,10 - 0,75), więc mam za duży i kortyzol, którego nie potrafię dobrze odczytać. Co o tym myślicie? Jest się czym tak bardzo martwić?
Ja mam testosteron około 150% ponad normę, więc się nie wypowiem"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Nattka, LH badałaś, a jak z FSH? Czekasz na wyniki?
Najlepiej podawaj normy od razu przy wynikach, inaczej ciężko to zinterpretować. Różne laboratoria pracują na różnych sprzętach i często nie ma jednych stałych norm - więc ciężko wyrokować na podstawie jedynie wyniku, kłopotliwe jest też szukanie tych różnych norm po internecie, a żadna z nas nie ma ich w głowie (no, chyba, że moja guru - Pilik ).
Widzę, że TSH masz super. LH wygląda dobrze, ale trzeba je jeszcze porównać z FSH koniecznie.
Testosteron trochę przekroczony, ale chyba bez tragedii - przyznam, że słabo się orientuję, jeszcze go nie robiłam, a i nie znalazłam żadnych konkretów na temat tego hormonu i leczenia - ale słabo szukałam .
Ta witamina D - masz rację, nie słuchaj pani w aptece. Witamina D jest bardzo ważna przy staraniach.
Ja to konsultowałam z bardzo dobrym immunologiem (znanylekarz.pl/przemyslaw-borowy), miałam 22ng/ml (poziom niewystarczający).
Zalecił minimum 4000j.m. dziennie i w tym przypadku całkowicie mu ufam.
Zresztą Pilik radziła to samo, jej też ufam
Pilik - dzięki za informację o K2! Doczytałam i kupię jutro. Zanim zaczęłam brać D, zbadałam poziom wapnia i był w porządku - ale o K2 już nie wiedziałam
U mnie dziś dzień dobrych wiadomości. Aż żałuję, że dziś testu ciążowego nie robię, bo by pozytywny wyszedł
Witamina D :
12.09.2017: 22ng/ml
6.11.2017: 42ng/ml
Biorę 4000j.m. dziennie od prawie dwóch miesięcy.
Normy:
Niedobór <10 ng/ml
Poziom niewystarczający 10-30 ng/ml
Poziom wystarczający 30-100 ng/ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 20:36
Marudaruda, pilik lubią tę wiadomość
Mi super Ci sie wynik poprawil.
Ja czuje sie jak bym miala deja vu z ostatniego cyklu w ktorym sie udalo, nie dosc ze plodne mialam w tym samym dniu tygodnia, tak samo sie kochalismy to jeszcze symptomy mam podobne ( tylko brak bolu piersi) okropnie bola sutki, boli podbrzusze takie skurcze, jak dlugo siedze a potem jak chodze, zmeczenie okropne, uderzenia goraca i wypieki chociaz mi zimno. I zaczelam znowu szalec, moj wrocil z pracy zmeczony i zrobil sobie drinka i jak staram sie nie pic przy dupku to z tych nerw sie napilam.Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Anuś_ku, domyślam się, jakie to trudne zachować teraz spokój Życzę Ci, żeby to były objawy ciąży i żeby tym razem wszystko poszło gładko! Który to dpo?
Pij, bo to może być ostatnia porcja alkoholu na najbliższy rok
Anuś_ku wrote:Mi super Ci sie wynik poprawil.
Ja czuje sie jak bym miala deja vu z ostatniego cyklu w ktorym sie udalo, nie dosc ze plodne mialam w tym samym dniu tygodnia, tak samo sie kochalismy to jeszcze symptomy mam podobne ( tylko brak bolu piersi) okropnie bola sutki, boli podbrzusze takie skurcze, jak dlugo siedze a potem jak chodze, zmeczenie okropne, uderzenia goraca i wypieki chociaz mi zimno. I zaczelam znowu szalec, moj wrocil z pracy zmeczony i zrobil sobie drinka i jak staram sie nie pic przy dupku to z tych nerw sie napilam.
Tylko spokój nas uratuje"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Mi, ale wymiatasz dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 20:45
Marudaruda lubi tę wiadomość
Mi88 miałam robione badania w szpitalu na oddziale, więc nawet dokładnie nie orientuję się jakie są zrobione, wiem na razie tylko tyle ile dostałam na wypisie. FSH miałam, ale o wyniku dowiem się dopiero w następnym tygodniu jak pójdę na wizytę. Przy LH dla fazy foliukularnej mam podaną normę 2,12 - 10,89, więc myślę, że moje 7,79 w około 7 dniu cyklu wygląda chyba w miarę. Z TSH jestem bardzo zadowolona, bo kiedyś przy anty robiłam badania to miałam TSH 2,61, LH 6,78 i FSH 4,87PCOS
TSH 1,48 --> 1,27
WitD <20
Inofem od 02.2018 -
Nattka, to pamiętaj, żeby na wizycie zwrócić uwagę na stosunek LH do FSH. Jeśli będzie coś nie tak, to od razu lekarz Ci to skomentuje. A zawsze może się zdarzyć, że mu to wypadnie z głowy, każdy jest człowiekiem
mi88 wrote:No, chyba zrobię ten test ciążowy. Jaka tu na forum jest kara za test ciążowy tydzień przed owulacją? Jak myślicie, to chyba jeszcze trochę za wcześnie, nie?
Buahahha aż mi oczy wyszły z orbit, że jak, że to już?mi88, pilik lubią tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Teraz będę przez najbliższy tydzień w stresie wyczekiwać wizyty Dziękuję bardzo za rady
Jutro po pracy podskoczę do innej apteki po witaminę D i zacznę brać od razu, bo nie ma na co czekać.PCOS
TSH 1,48 --> 1,27
WitD <20
Inofem od 02.2018 -
nattka wrote:Teraz będę przez najbliższy tydzień w stresie wyczekiwać wizyty Dziękuję bardzo za rady
Jutro po pracy podskoczę do innej apteki po witaminę D i zacznę brać od razu, bo nie ma na co czekać.
A z witaminą D nie czekaj do konsultacji. Ona Ci w niczym nie zaszkodzi, a masz niedobór przecież Ja jestem zachwycona moimi paznokciami
Mi 6 dpo, wtedy mialam podobnie, czulam sie jak bym miala goraczke. Staram sie nie nakrecac, bo wiem ze moge sie rozczarowac, bo pewnie organizm troche zwariowal. No nic testuje w poniedzialek ( pierwszy dzien @), dobrze ze przez weekend nie bede sie martwila bo jedziemy do mojej mamy na imieniny.