X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San mnie dopadły gdzies 7 tydzień i nie ustępują :( ale z drugiej strony dobry znak ,że z maluszkiem ok i odrazu zapominam o plamieniach . Oj nie życzę Ci obyś byla z tych co nie maja dużo objawów i łagodnie przechodzą ciążę:)

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystko przede mna ;)
    Trzymaj sie Kochana, ja chyba trzasne drzemke ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak to bywa przy dłuższych staraniach, że patrzymy na kobiety które zaszły dość szybko, jakby wygrały szóstkę w totolotka. I przecież wiemy, że nie powinno się zazdrościć, że to super że komuś się udało, ale to własne pragnienie jest silniejsze od tych wszystkich mądrości rozsądku.
    Myślę, że nie chodzi tu o konkretne kobiety w ciąży a po prostu o niesprawiedliwość, że "ta zaszła, tamta też, innej się udało, a mnie ciągle nie, mimo że też robię wszystko by zajść"...
    Trudno jest się pozbyć tej zazdrości, ale gdy zaakceptujemy naszą sytuację, jest łatwiej - a to akurat mówię z własnego doświadczenia :*

SanKwt, Kuleczka , mi88 lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny.. mnie chodziło o to że nie da sie słuchać dobrych rad od dziewczyn które zaszły od pierwszego strzału.. Tu nawet nie chodzi o zazdrość tylko jak można komuś doradzac jak się nie ma o czyms zielonego pojęcia. Ja nikogo nie oceniam ani nie obrażam po prostu stwierdzam fakt:) i trzymam sie myśli że niedługo ja też będę w gronie tych szczesliwcow..

Marudaruda, mi88 lubią tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) ja zazdroszcze dziewczynom, którym udało się zajść i to bez żadnych starań... ale to tylko zazdrość i w żadnym bądź razie nie obwiniam ich ;) po prostu niektóre tak jak my nie mają tyle szczęścia i musimy się starać o wiele dłuzej.....

Wczoraj miałam dziwną sytuację ... poszłam rano do łazienki a tu żywo czerwona krew jak na okres.... myślałam że się rozkręci ale potem cisza.... dzisiaj tylko śluz.... i co mam myśleć??;/ do tego bolą mnie jajniki a na twarzy mam multum wyprysków :/

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja yez bylam zazdrosna nie powuem ze nie ;) ale nie ich wina ze udalo sie im szybciej niz mi ;)

Agaa no dziwne , ile dni po owu?

Mnie strasznie bolaly plecy i podbrzusze chodzialam skulona w pol nawet spac sie nie dalo. Z dniem testu wszystko przeszło.
    A duzo tej krwi?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    było dużo... tak jak u mnie przy 2 dniu okresu...ale dalej juz nic.... a o owu nie myślę bo ostatni okres miałam 26 sierpnia....dzisiaj skończyłam estrofem i do sob biorę luteinę ... sama już nie wiem co myśleć a muszę przecież zrobić badania ....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam ogromną prośbę. Odebraliśmy wyniki nasienia. I wszystko wyszło prawie ok, (ruchliwość plemników 27%-wartość referencyjna 30%, ruch postępowy i wolny kat. A i B 30%- wartość referencyjna 32%, morfologia plemników 24%- wartość referencyjna 4%. Ob 8. Najbardziej martwią nas leukocyty w nasieniu... 4-2-2 (wpw), erytrocyty 0-0-1 (wpw), nabłonki 1-1-0 (wpw). Co te wartości oznaczają? Mogłaby któraś z Was mnie pocieszyć? Od wczoraj zachodzę w głowę, szukam na internecie informacji, ale tam są podane leukocyty w milionach... Nie wiem co o tym myśleć :(

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji 💉 ovaleap 1x150
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    hej ;) ja zazdroszcze dziewczynom, którym udało się zajść i to bez żadnych starań... ale to tylko zazdrość i w żadnym bądź razie nie obwiniam ich ;) po prostu niektóre tak jak my nie mają tyle szczęścia i musimy się starać o wiele dłuzej.....

Wczoraj miałam dziwną sytuację ... poszłam rano do łazienki a tu żywo czerwona krew jak na okres.... myślałam że się rozkręci ale potem cisza.... dzisiaj tylko śluz.... i co mam myśleć??;/ do tego bolą mnie jajniki a na twarzy mam multum wyprysków :/

Coś pamiętam, że chyba każde najmniejsze plamienie miałaś traktować jako @...? Może skonsultuj to chociaż telefonicznie ze swoją gin.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Coś pamiętam, że chyba każde najmniejsze plamienie miałaś traktować jako @...? Może skonsultuj to chociaż telefonicznie ze swoją gin.

jutro do niej będę dzwonić bo dzisiaj nie odbiera... poza tym jutro się dowiem jak idę w czw i pt do pracy żeby ewentualnie iść na badania gdyby stwierdziła, ze mam już je robić .... i jak tu się nie denerwować i nie zachodzić w głowę o co tym razem kaman...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty mogą świadczyć o infekcji bakteriach.

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    jutro do niej będę dzwonić bo dzisiaj nie odbiera... poza tym jutro się dowiem jak idę w czw i pt do pracy żeby ewentualnie iść na badania gdyby stwierdziła, ze mam już je robić .... i jak tu się nie denerwować i nie zachodzić w głowę o co tym razem kaman...

Spokojnie, nie denerwuj się. Wszystko będzie dobrze!

agaaa90 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście :)
    Marudaruda, jej, może ovarin Ci pomógł z owulacją?? Aż bym poszła na usg z ciekawości :) Ja Ci już mówiłam, ja bym na Twoim miejscu produkowała dzidziusia wczoraj/dzisiaj - bo potem nie będziesz mogła, a a nuż się uda! Lekarz nie zakazał, więc nie ma przeciwwskazań, a i na logikę nie widzę.
    Napiszę więcej wieczorem, muszę się odnieść do dyskusji o czasie starań :D

pilik lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ale się rozpisałyście :)
    Marudaruda, jej, może ovarin Ci pomógł z owulacją?? Aż bym poszła na usg z ciekawości :) Ja Ci już mówiłam, ja bym na Twoim miejscu produkowała dzidziusia wczoraj/dzisiaj - bo potem nie będziesz mogła, a a nuż się uda! Lekarz nie zakazał, więc nie ma przeciwwskazań, a i na logikę nie widzę.
    Napiszę więcej wieczorem, muszę się odnieść do dyskusji o czasie starań :D

Podziałamy chyba ;) Właśnie się wykąpałam i uszykowałam na jutro. A apropo USG to na pewno jutro będą robić przed zabiegiem, więc podsłucham ;)

PCOS, ↑ testosteron.
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena92 wrote:
    Hej dziewczyny, mam ogromną prośbę. Odebraliśmy wyniki nasienia. I wszystko wyszło prawie ok, (ruchliwość plemników 27%-wartość referencyjna 30%, ruch postępowy i wolny kat. A i B 30%- wartość referencyjna 32%, morfologia plemników 24%- wartość referencyjna 4%. Ob 8. Najbardziej martwią nas leukocyty w nasieniu... 4-2-2 (wpw), erytrocyty 0-0-1 (wpw), nabłonki 1-1-0 (wpw). Co te wartości oznaczają? Mogłaby któraś z Was mnie pocieszyć? Od wczoraj zachodzę w głowę, szukam na internecie informacji, ale tam są podane leukocyty w milionach... Nie wiem co o tym myśleć :(

Dziewczyny, czy któraś mogłaby się wypowiedzieć? Wiem, że leukocyty świadczą o jakiejś infekcji, czy stanie zapalnym, choć ob jest w normie. Może któryś z Waszych mężczyzn miał podobne wyniki do mojego M.? I jak to się przekłada na starania o dzidziusia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 19:03

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji 💉 ovaleap 1x150
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda pewnie, że działaj! :)

A ja dzisiaj miałam monitoring, pierwszy w tym cyklu i pęcherzyk jest, ale jeszcze mały. To mnie akurat nie zdziwiło, ostatnio też potrzebował czasu, żeby dojrzeć. Mam nadzieję, że urośnie :)

Dzisiaj mnie wszystko dobijało, pogoda, praca ehh..

A u Was jak nastroje?

mi88 lubi tę wiadomość

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi90 wrote:
    Maruda pewnie, że działaj! :)

A ja dzisiaj miałam monitoring, pierwszy w tym cyklu i pęcherzyk jest, ale jeszcze mały. To mnie akurat nie zdziwiło, ostatnio też potrzebował czasu, żeby dojrzeć. Mam nadzieję, że urośnie :)

Dzisiaj mnie wszystko dobijało, pogoda, praca ehh..

A u Was jak nastroje?

Ja w stresie, ale daję radę jeszcze...
    Który masz dc?

mi88 lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda ja po Ovarinie pierwszy raz bylam w stanie rozpoznać śluz plodny.
    Odebralam dzisiaj nowe opakowanie zamówiłam na doz.pl zaplacilam 42.90 pytam farmaceutki czy to normalna u nich cena, a ona że jej sie wyswietla 70 zl masakra jaka różnica.

Marudaruda, mi88 lubią tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Maruda ja po Ovarinie pierwszy raz bylam w stanie rozpoznać śluz plodny.
    Odebralam dzisiaj nowe opakowanie zamówiłam na doz.pl zaplacilam 42.90 pytam farmaceutki czy to normalna u nich cena, a ona że jej sie wyswietla 70 zl masakra jaka różnica.

Zobaczymy czy ja sie takiego doczekam :) Tez zamowilam przez internet na doz za taka sama cene. Pytalam w aptece w miescie rodzinnym to tez faktycznie baba mowila, ze 67 zl - TRAGEDIA.
    Ja na razie widze roznice w libido, sluzie i temperaturze.

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, na nasieniu się nie znam, spróbuj uderzyć na dział o facetach. Tam powinny dziewczyny ogarniać. Ale kilka w polu widzenia to bardzo malutko. Może kwestia niedokładnego umycia się? Albo jakieś przeziębienie? Nie wiem...
    A jest jakaś wzmianka o bakteriach? Możecie w sumie zrobić posiew nasienia, można w każdej przychodni, oddaje się w pojemniczku na mocz (oczywiście tym specjalnym, na posiew moczu). Nie trzeba oddawać na miejscu, wystarczy przynieść ;) U mnie bodajże 30-40zł.

Gabi, niech rośnie :D

Marudaruda, o której zabieg??

San, ale Ci fajnie, że tak spokojnie to przechodzisz :) Może jesteś tą szczęściarą z nudną ciążą?

agaaa90, ale dziwnie... daj znać, co powie lekarz, nie słyszałam o takim mocnym kilkugodzinnym krwawieniu jeszcze

A odnośnie czasu starań - anyzratak, rozumiem, o co Ci chodziło, i przypadkiem wywołałaś burzę :D
    Wiadomo, że zazdrości się dziewczynom, które zaszły w ciążę bardzo szybko, tak, jak samotne osoby zazdroszczą nam bycia w dobrych związkach (właśnie - nam też jest czego zazdrościć, nie stawiajmy się w takiej złej sytuacji! :D). Ale to nie o tę zazdrość anyzratak chodziło (tak przynajmniej to odebrałam).
    Chodzi o radę "wyluzuj, a się uda". To nie jest żadna rada, tylko puste słowa. I o ile w ustach dziewczyny, która starała się wiele miesięcy, a jak odpuściła, to zaszła w ciążę, są jeszcze do przełknięcia, to w ustach tej, która nie ma tego za sobą, po prostu irytują. To tak jakbym powiedziała samotnej koleżance "odpuść sobie szukanie faceta, ja znalazłam wtedy, kiedy nawet nie szukałam" (przecież tak się również singlom mówi, sama pamiętam takie słowa kierowane do mnie - pierwszego w życiu chłopaka miałam będąc już stateczną 23-latką :)).
    I oczywiście zdarza się, że kiedy się odpuści, to samo przychodzi. Ale to, że się zdarza, nie znaczy, że to norma.
    I jeśli już chcemy poradzić komuś w ten sposób (ale przecież ten tekst przewija się tu i tam co jakiś czas, więc można założyć, że każda długodystansowa staraczka już go słyszała i nie ma powodu powtarzać ;) - to najlepiej poradzić trochę innymi słowami. Nie mówić "wyluzuj", ale powiedzieć, co według nas powinna zrobić, aby wyluzować (poradzić jakieś fajne zajęcie, nie wiem, ciężko coś wymyślić - ale skoro już chcemy pomóc, to zastanówmy się, jak, a nie rzucajmy puste słowa - bo tak najłatwiej ;)
    Tak czy inaczej - nawet osoby, które dają takie rady, chcą dobrze, i to jest najważniejsze :)

Marudaruda, Butterfly23 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ