X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, Marudaruda! :)
    Gacka, TSH na pewno bez znaczenia. Reszta - nie wiem.

A ja się pochwaliłam za szybko. Przywiozłam męża z lotniska i już się do siebie nie odzywamy. Zawiozłam mu kawałek piszingera - powiedział, że nie jest głodny, bo już jadł. Ja - jak to, bo przecież się umawialiśmy na kolację i specjalnie nic nie jadłam po pracy. A on sobie po prostu zjadł na lotnisku, bo tak.
    Pytam, czy przynajmniej dziś nie jest za bardzo zmęczony na dzidziusia, a on że jest, i że dziś to nie (dwugodzinny lot, myślałby kto). Jutro też nie, bo wcześnie wychodzę do pracy i on nie będzie wstawał przed 7. A umawialiśmy się wczoraj, bo dziś już mijają 3 dni od ostatniego razu.

Więc przyszłam, zawinęłam piszingera w folię, włożyłam pół kolacji do lodówki i teraz pochłaniam swoją część kolacji sama w kuchni.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Super, Marudaruda! :)
    Gacka, TSH na pewno bez znaczenia. Reszta - nie wiem.

A ja się pochwaliłam za szybko. Przywiozłam męża z lotniska i już się do siebie nie odzywamy. Zawiozłam mu kawałek piszingera - powiedział, że nie jest głodny, bo już jadł. Ja - jak to, bo przecież się umawialiśmy na kolację i specjalnie nic nie jadłam po pracy. A on sobie po prostu zjadł na lotnisku, bo tak.
    Pytam, czy przynajmniej dziś nie jest za bardzo zmęczony na dzidziusia, a on że jest, i że dziś to nie (dwugodzinny lot, myślałby kto). Jutro też nie, bo wcześnie wychodzę do pracy i on nie będzie wstawał przed 7. A umawialiśmy się wczoraj, bo dziś już mijają 3 dni od ostatniego razu.

Więc przyszłam, zawinęłam piszingera w folię, włożyłam pół kolacji do lodówki i teraz pochłaniam swoją część kolacji sama w kuchni.

:( Spoko, przejdzie mu. Załóż coś ładnego to sam będzie za Tobą wołał ;)
    A ja idę spać, obym się nie budziła w nocy. Naprawdę dziwnie mnie ciągną jajniki, teraz jak się położyłam to już w ogóle. Zrobiłam test owu z ciekawości, bo mi się jeden ostał i wyszedł negatywny. Ale nie sugeruję się :)
    No to trzymajcie się kochane, dam znać jutro :)

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia! :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 - yhhhh z tymi facetami, serio zrozumieć ich to kosmos jakiś. Przecież też chcą dziecka tak samo jak my, a bardzo często widzę ( u siebie też ) że to kobiety muszą "pilnować" żeby starać się o dziecko. Oni jakoś zupełnie inaczej do tego podchodzą, na mega luzie, jakby mieli czas na 50 cykli i więcej :p :p

Aga- dawaj znać jak się czegoś dowiesz! bardzo mocno Wam kibicuję !!

U mnie dziś 13dc, więc powoli rozkręcać będziemy starania, dziś może żel dojdzie bo zamówiłam pierwszy raz :D :D

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny! Człowieka nie ma jednego dnia, a 5 stron do nadrobienia;p

Mi z facetami juz tak jest, ja to mam wrażenie, że dla nich najważniejsze żeby im było dobrze:) myślimy trochr innyni kategoriami i za nimi nie zdążysz:/ ile razy ja sie nastoje przy garach, a moj K. Zje w pracy chociaż wie, ze robie cos pysznego bo sobie sam tego zazyczyl!
    Moj ma teraz nocki w prwcy wiec nie rusz nie tykaj, najgorzej jak nocki wypadaja na starania to wtedy porażka i kłótnia codziennie bo co ja od niego chce;p

Nie spałam pół nocy:/ naogladalam sie jakiegos programu o zjawiskach paranormalnych i jak mi w nocy cos gdzieś w domu spadło to juz po spaniu:p

mi88 lubi tę wiadomość

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Dziewczyny tsh, testosteron i estradiol trzeba tez na poczatku cyklu czy bie ma znaczenia?

Te badania najlepiej między 3-5 dc ;)

gacka89 lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, a o co on się w ogóle obraził?! Pms ma czy co? :D Tak na logikę, to jak wraca z daleka i po podróży samolotem, powinien tęsknić ogromnie! I to jeszcze za taką milutką kobietką :) Może coś się stało w tej podróży? Może miał jakiś problem i się podłamał psychicznie? Musisz go delikatnie podpytać, Kochana. Okazać troskę. Faceci lubią, kiedy świat się kręci dookoła nich :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniłam do lekarki i powiedziała, że mam dalej brać luteinę i czekać na okres a tym jednorazowym plamieniem mam się nie denerwować ;) ulżyło mi i to bardzo.... no nic do sob biorę luteinę i bd czekać;) ale jajniki to mnie bardzo bolą i to na zmianę raz jeden raz drugi...

Mi fochami męża się nie przejmuj... facetów nie raz trudno zrozumieć... ja ostatnio z moim M też mamy nie tyle co kłótnie, ale sprzeczki... bo kredyt, moje badania i w ogóle...

mi88 lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajć Ci nasi mężowie.. tak bardzo ich kochamy.. mój czasem też ma jakieś jednorazowe foszki, ale ja nie potrafie sie nie odzywać i gniewać on zresztą też dlatego zazwyczaj sie pokłócimy troszkę, wyjaśnimy wszystko i od razu jest dobrze.. najlepiej od razu wszystko wyjaśnić bo szkoda czasu na "ciche dni"

Marudaruda lubi tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przytulam przejdzie mu.Moj jest bardzo temperamentny czasami i sporo rzeczy załatwia krzykiem tzn. mi się wydaje ze on krzyczy a on mówi ponoć tylko podniesionym głosem :) Wiec przyjęłam jego taktykę i robię tak samo to trochę wyluzował bo słyszałam co ty tak krzyczysz tu mu powiedziałam, ze mowie głośno tak jak on.Co do obiadów to mój ma bzika na punkcie zdrowego odżywiają i jak zrobię obiad a on wraca wieczorem i nie jest to coś lekkiego to i tak nie zje.Wiec już się nauczyłam, ze robię dla siebie i nie czekam w kapciach z obiadem chyba, ze akurat ma na coś ochotę to sobie z lodówki wyciągnie a w dzień wolny on gotuje a ja sprzątam nie przepadam za gotowaniem.Teraz mamy trochę problem bo ja na mięso nie mogę patrzeć a on typowy mięsożerca heh .Czekam na piękne wiadomości o fasolkach u was:)

mi88, agaaa90 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po badaniach, wstępnej kwalifikacji i czekam... Będzie delikatne nacięcie, bez szwów i lekarz mówił, żeby działać od razu! Więc nie pominę żadnego dnia, a dziś miałam skok temperatury o 0,18 kreski :) Nie wiem jeszcze o której, nie słyszałam jakie pęcherzyki przy usg, bo taka widownia i z 3 osoby naraz do mnie mówiły :( Ale będzie na wypise na pewno, ostatnio też było.

mi88, agaaa90, pilik lubią tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku pokrzepieniu serc! właśnie się dowiedziałam że mój kolega po ponad 2 letniej walce o dziecko dowiedział się że zostanie ojcem :) wszystko z nimi było ok, nieznana przyczyna niepłodności, byli już po 5 inseminacjach, mieli podchodzić do in vitro, a tu niespodzianka, dzidzi poczęło się naturalnie :) także dziewczyny, głowy do góry i działamy :)

mi88, agaaa90, MałaMi90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda, super wiadomość! Ciekawe, co będzie na wypisie! :)
    Poczytaj sobie o tym, czy lepiej codziennie, czy co dwa dni. Wydaje mi się, że skoro nasienie ok, to lepiej co dwa - doczeka na pewno, a lepiej, żeby było dobrej jakości. Ale musisz sama zdecydować, dla mnie to co miesiąc dylemat :)

Dziękuję Wam wszystkim, dziewczyny! U nas to mój mąż jest tym dojrzalszym i cierpliwszym partnerem w związku - ja często krzyczę i strzelam fochy. Za to zwykle przechodzi mi po dosłownie kilku minutach i wtedy jest problem, jak on jest zły, że znowu zareagowalam impulsywnie.
    A wczoraj to ja strzeliłam focha, nie on :D Za to, że nie chciał jeść, mimo że się starałam z kolacją i czekałam na niego - i że chciał iść spać bez serduszkowania, mimo że się umawialiśmy i minęły trzy dni.
    Jak już w końcu wróciłam z tej kuchni, to się przytulił i powiedział, że jest strasznie zmęczony, ale dla dobra wyższego trzeba działać ;)
    W końcu więc się udało :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę z kroplowka i czekam. Taka fajna polozna mowila, ze nie wiadomo czy dzis wyjde, bo to zalezy od tego jak krwawi :( ja chce dziś

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    A ja leżę z kroplowka i czekam. Taka fajna polozna mowila, ze nie wiadomo czy dzis wyjde, bo to zalezy od tego jak krwawi :( ja chce dziś
    3mam kciuki bedzie wszystko dobrze zobaczysz :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda, najważniejsze, że nie musicie czekać :) W najgorszym wypadku to tylko jeden dzień nudów :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda, będzie dobrze, wazne, ze od razu mozna działać;) trzymam kciuki!:*

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jjestem po, czuje sie okej, strasznie szybko nas wzieli z partyzanta, a trwalo to z 15 minut, nic nie czulam i nie pamietam kiedy usnelam. Teraz leze z takim tamponem poszerzajacym i 2h odpoczywac :)

Erastel, pilik lubią tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i jednak podobno mam dziś wyjść :)

mi88, pilik lubią tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to ok;) szybciutko;) to teraz bedzie tyllo lepiej:)

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ