X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trochę jestem zła, bo nie będę miała jak zmierzyć temperatury, sprawdzić śluzu i zbadać szyjki :( A miałam dzisiaj bóle prawego jajnika i nie wiem czy to cud ovarinu i coś jest na rzeczy czy po prostu tak się stało...

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda, jak będziesz miała wyniki USG, to Ci te obserwacje niepotrzebne dzisiaj :)

A tampony uwielbiam, dzięki nim zapominam, że mam okres. Z podpaską cały czas mi mokro. Może za płytko wkładasz? Sprawdź sobie, jak będzie po tym zabiegu :)
    Ja przygotowałam właśnie spis moich złych wyników oraz leków/suplementów, jakie biorę. Będę miała dla hematologa i ginekologa na jutro, nie będę dzięki temu musiała zbyt dużo mówić i sprawniej pójdzie :D Zmieściło się to na stronie A4, więc nie jest źle :D

I spisałam sobie też listę pytań:
    1. MTHFR i PAI - czy Acard wystarczy?
    2. Witamina K2 przy MTHFR i PAI - czy można, i co z przyjmowaniem D3, jeśli K2 nie można
    3. Jak schodzić z cyclodynonu w przypadku ciąży - czy trzeba robić szybko test ciążowy, żeby zacząć zmniejszać dawkę jak najszybciej + ile dni brać jaką porcję

pilik lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, Ty we wszystkim jesteś taką perfekcjonistką? :D No zobaczę na wypisie, mam nadzieję, że to będzie jutro. Pytałam tych położnych czy mają wgląd, ale nie. Ktoś robi opis i dopiero jest na wypisie. Trudno, muszę poczekać. Słyszałam tylko, że endometrium 4mm - w 11 dc to chyba trochę kiepsko?

mi88 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda trochę mało z tego co wiem to min. 6mm zeby moglo sie zagnieździ. Ja miałam 2mm po owu. Dlatego dostałam Ovarin.

Marudaruda lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - ok
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️ :(
    Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby

Znikający wodniak na lewym jajowodzie

Styczeń 25' - 3 stymulacja
    13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
    02.25 - transfer 6AA
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4mm to mało, ale bierze się na to bodajże leki z estradiolem (estofem?). Może spytaj od razu lekarza jutro przy wypisie? A jak nie to we wtorek na wizycie. No i wino czerwone podobno dobrze działa - niech rośnie ;)

A ja po prostu lubię robić listy i zestawienia, dlatego tak :D W ogóle mam taki cotygodniowy rytuał - kupiłam sobie 7 paczek tic-taców, zeżarłam je wszystkie, i trzymam w nich suplementy na każdy dzień tygodnia. Co tydzień wypełniam na nowo, strasznie to lubię :D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    4mm to mało, ale bierze się na to bodajże leki z estradiolem (estofem?). Może spytaj od razu lekarza jutro przy wypisie? A jak nie to we wtorek na wizycie. No i wino czerwone podobno dobrze działa - niech rośnie ;)

A ja po prostu lubię robić listy i zestawienia, dlatego tak :D W ogóle mam taki cotygodniowy rytuał - kupiłam sobie 7 paczek tic-taców, zeżarłam je wszystkie, i trzymam w nich suplementy na każdy dzień tygodnia. Co tydzień wypełniam na nowo, strasznie to lubię :D

Boże, jaka pedentyczna :D Robisz jak starzy ludzie, też kładą leki w pojemniczki :D :D :D

A to endometrium to jest w 11 dc, nie urośnie jeszcze do czasu potencjalnej owu? A wina nie mogę za bardzo, bo nie mogę alkoholu na ten pęcherzyk żółciowy...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Boże, jaka pedentyczna :D Robisz jak starzy ludzie, też kładą leki w pojemniczki :D :D :D

A to endometrium to jest w 11 dc, nie urośnie jeszcze do czasu potencjalnej owu? A wina nie mogę za bardzo, bo nie mogę alkoholu na ten pęcherzyk żółciowy...
    Wiem, też mi się skojarzyło ze starymi ludźmi, którzy mają takie specjalne pudełeczka z przegródkami :D Chyba nawet tak na to wpadłam, bo mnie irytowało wyjmowanie wszystkich tabletek z pudełek codziennie i się w tym gubiłam :D
    Nawet jak na 11dc to trochę za mało z tego, co czytałam. Ja bym zagadała do lekarza jutro dla uspokojenia :) Tylko nie wiem, jak to działa w szpitalach - czy można, czy trzeba się umawiać na jakieś konsultacje :P
    Możliwe, że migdały jeszcze pomagają - ale musisz doszukać, bo coś mi tylko świta w głowie :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytam we wtorek mojego i zobaczymy.

Mi, podaj adres, podeślę Ci jeszcze amol :D

mi88 lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda mam nadzieję, że dzisiaj szybko wyjdziesz do domku :) i w ogóle jak po nocy?? tylko plamienie?? A co do tej lekarki to jakaś istna porażka.... i jak tu zachować spokój skoro wyjeżdża z takimi tekstami i takim tonem ;/

CO do małego endo to też czytałam, o migdałach i winie, ale jakoś nie chcę mi sie wierzyc że to znacznie poprawi ... u mnie przy estrofemie w 13 dc w sierpniu było 7mm więc też mało... zobaczymy teraz jak uda się ten ten okres wywołać i pójdę do kliniki....

A jak u Was zapowiada się czwartek?? Bo u mnie cały dzień w pracy uhhh... do tego szczypie mnie cała twarz, na plecach i dekolcie mi krostki powyłaziły i napiernicza mnie prawy jajnik... oby to tylko była zapowiedź że okres tuż tuż :)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda jeżeli masz nieregularne cykle i owu może być np. Koło 18-20 dc to nie jest źle z endo. Ale jeżeli odczucia co do owu dobre i może być na dniach to za małe :( mam nadzieje że dzisiaj wyjdziesz i że już lepsze samopoczucie!
    Aga endometrium 7mm nie jest złe :) ja miałam 7,5mm dzień, maks dwa przed owu tego cyklu. 7-8mm starcza do zagnieżdżenia. Do takie minimum ale jak widać - zadziałało. A na dowód macie zdjęcie :)
    Proszę Mi z dedykacją dla Ciebie. Rzeczywiście jesteś perfekcjonistką! Ja aż taka poukładana nie umiałabym być ;)...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba6f7ce95abf.jpg

agaaa90, mi88, Paulinaaa, SanKwt, Nikusiia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik piękna fasolka :) też bym już chciała taką w sobie mieć ;) Zobaczymy co u mnie wyjdzie miejmy nadzieję już za parę dni ;)

mi88 lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wielki dzień, hematolog i ginekolog :) Będę konsultować te mutacje, bo jedni dają leki przeciwzakrzepowe, inni nie - mi nie dali i potrzebuję żeby jeszcze ktoś mi to potwierdził :) (sama sobie przepisalam acard ;) ).
    No i liczę na to USG!
    Pilik, śliczne! Już jesteś spokojniejsza, czy jeszcze ciężko się przyzwyczaić do tego, że jest dobrze?;)
    Agaaa, życzę szybkiego @!

pilik lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 - mam nadzieję że lekarze spełnią Twoje oczekiwania !! :)

Pilik - jak się cieszę, że wszystko dobrze u Ciebie i fasolka już widoczna :)

Aga - wypryski to zazwyczaj zapowiedź @, więc oby i u Ciebie tak byłoooooooooooo!!

Pogoda dziś fatalna, w ogóle tak ponuro już od dłuższego czasu... Dobrze, że już dzisiaj czwartek.. ten czas leci jak szalony !

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Wstałam o 7, sama się obudziłam, poszłam się wykąpać, ogarnąć włosy, poprawiłam łóżko i mówię, naleję sobie picia. A tu właśnie mnie zawołały i były mi to wyjąć. Ale tak jak myślałam, czułam, że już prawie samo wyleciało i racja, tylko delikatnie wyjęła i spokój. Mówiły, że nie ma krwawienia tylko delikatne brunatne plamienie, dały wkladke tą ich i mam na razie z tym siedzieć i obserwować. Dziś już tak nie bolało, prawie w ogóle, więc spoko. I od rana oglądam kuchenne rewolucje, doradca smaku, itp :D
    Pilik, będziesz miała śliczne dzidzi ;)
    Mi - daj znać koniecznie jak tam, ale staraj się nie nastawiać i mega jarać, bo potem wiesz jak może być..

A co do tego endo to tak, mam mega nieregularne, to pierwszy cykl z ovarinem i liczę, że chociaż coś się poprawi.

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 8i juz tyle naskrobałyście:)
    Maruda czekam z clo na Ciebie :) co do endometrium u mnie tez zawsze było kiepskie poprawiło sie na stymulacji bo owu byla,ale szczerze powiem ze nigdy nie wiedziałam jakie jest bo gin raz mi powiedział i zaczęłam mu panikować bo za cienkie itp.od tamtej pory nie dostawałam takich informacji.

Mi uwierz ciężko i mi bylo podjąć decyzje żeby oddać ,jestem w połowie 11tygodnia i wierze ze wszystko będzie dobrze a jesli cos by się stało za szybko bym nie wróciła do starań.

Pilik piękny fasolek ,niech ładnie rośnie :)

Miłego dnia dziewczyny

agaaa90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, dziękuję :) To bardzo miłe. No mi się wydaje, że endo nie mam kiepskiego, ostatnio miałam podobne przed hsg. A jak chodziłam w różnych dniach cyklu to miałam np. 9 mm. Zobaczymy co mi powie mój gin we wtorek, aż sama jestem ciekawa :)
    Dowiedziałam się, że możliwe, że koło 10 będzie wypis :)

PCOS, ↑ testosteron.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda ruda to bardzo możliwe że do owu dalej i endo podrośnie ładnie :)
    Mi - moja gin powiedziała że jak dotrwamy do 8tc to będzie bezpieczniej. Teraz mam odpoczywać i uważać bo to krytyczny czas. Do tego mam cały czas taki różowy śluz co mnie też cały czas niepokoi... po następnej wizycie myślę że dopiero odetchnę i odważę się kupić segregator ciążowy i coś myśleć do przodu ;). Póki co z dnia na dzień jednak

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę na patologii ciąży (remontują szpital całkowicie i pacjentki leżą na oddziałach różnych, po prostu tam gdzie jest miejsce), więc co chwilę widzę brzuchatki, nie mówiąc o odgłosach z ktg ;)

PCOS, ↑ testosteron.
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie by chyba zżarło od środka ... wiem, że na patologii dziewczyny są też w niezbyt dobrej sytuacji i boją się o swoje dzieci,ale one chociaż wiedzą, że zajść w ciążę mogą i malucha pod serduchem noszą ;) oby każdej z nich urodziło się zdrowe bejbi :)

Miłego dnia dziewczyny a tymczasem lecę na 10,5h to pracy... byle do 21 :D zajrzę do Was jak wrócę :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda o ktorej maja Cie wypuścić ?
    U mnie dzis skok w temperaturze, nie wiem czy to wina przeziębienia:/

1cc7486ce1bcddcc825aacf5c1541bda.png

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ