Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
I trochę jestem zła, bo nie będę miała jak zmierzyć temperatury, sprawdzić śluzu i zbadać szyjki A miałam dzisiaj bóle prawego jajnika i nie wiem czy to cud ovarinu i coś jest na rzeczy czy po prostu tak się stało..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda, jak będziesz miała wyniki USG, to Ci te obserwacje niepotrzebne dzisiaj
A tampony uwielbiam, dzięki nim zapominam, że mam okres. Z podpaską cały czas mi mokro. Może za płytko wkładasz? Sprawdź sobie, jak będzie po tym zabiegu
Ja przygotowałam właśnie spis moich złych wyników oraz leków/suplementów, jakie biorę. Będę miała dla hematologa i ginekologa na jutro, nie będę dzięki temu musiała zbyt dużo mówić i sprawniej pójdzie Zmieściło się to na stronie A4, więc nie jest źle
I spisałam sobie też listę pytań:
1. MTHFR i PAI - czy Acard wystarczy?
2. Witamina K2 przy MTHFR i PAI - czy można, i co z przyjmowaniem D3, jeśli K2 nie można
3. Jak schodzić z cyclodynonu w przypadku ciąży - czy trzeba robić szybko test ciążowy, żeby zacząć zmniejszać dawkę jak najszybciej + ile dni brać jaką porcję
pilik lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi, Ty we wszystkim jesteś taką perfekcjonistką? No zobaczę na wypisie, mam nadzieję, że to będzie jutro. Pytałam tych położnych czy mają wgląd, ale nie. Ktoś robi opis i dopiero jest na wypisie. Trudno, muszę poczekać. Słyszałam tylko, że endometrium 4mm - w 11 dc to chyba trochę kiepsko?
mi88 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Maruda trochę mało z tego co wiem to min. 6mm zeby moglo sie zagnieździ. Ja miałam 2mm po owu. Dlatego dostałam Ovarin.
Marudaruda lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
4mm to mało, ale bierze się na to bodajże leki z estradiolem (estofem?). Może spytaj od razu lekarza jutro przy wypisie? A jak nie to we wtorek na wizycie. No i wino czerwone podobno dobrze działa - niech rośnie
A ja po prostu lubię robić listy i zestawienia, dlatego tak W ogóle mam taki cotygodniowy rytuał - kupiłam sobie 7 paczek tic-taców, zeżarłam je wszystkie, i trzymam w nich suplementy na każdy dzień tygodnia. Co tydzień wypełniam na nowo, strasznie to lubię
mi88 wrote:4mm to mało, ale bierze się na to bodajże leki z estradiolem (estofem?). Może spytaj od razu lekarza jutro przy wypisie? A jak nie to we wtorek na wizycie. No i wino czerwone podobno dobrze działa - niech rośnie
A ja po prostu lubię robić listy i zestawienia, dlatego tak W ogóle mam taki cotygodniowy rytuał - kupiłam sobie 7 paczek tic-taców, zeżarłam je wszystkie, i trzymam w nich suplementy na każdy dzień tygodnia. Co tydzień wypełniam na nowo, strasznie to lubię
Boże, jaka pedentyczna Robisz jak starzy ludzie, też kładą leki w pojemniczki
A to endometrium to jest w 11 dc, nie urośnie jeszcze do czasu potencjalnej owu? A wina nie mogę za bardzo, bo nie mogę alkoholu na ten pęcherzyk żółciowy..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Boże, jaka pedentyczna Robisz jak starzy ludzie, też kładą leki w pojemniczki
A to endometrium to jest w 11 dc, nie urośnie jeszcze do czasu potencjalnej owu? A wina nie mogę za bardzo, bo nie mogę alkoholu na ten pęcherzyk żółciowy...
Nawet jak na 11dc to trochę za mało z tego, co czytałam. Ja bym zagadała do lekarza jutro dla uspokojenia Tylko nie wiem, jak to działa w szpitalach - czy można, czy trzeba się umawiać na jakieś konsultacje
Możliwe, że migdały jeszcze pomagają - ale musisz doszukać, bo coś mi tylko świta w głowie
Marudaruda mam nadzieję, że dzisiaj szybko wyjdziesz do domku i w ogóle jak po nocy?? tylko plamienie?? A co do tej lekarki to jakaś istna porażka.... i jak tu zachować spokój skoro wyjeżdża z takimi tekstami i takim tonem ;/
CO do małego endo to też czytałam, o migdałach i winie, ale jakoś nie chcę mi sie wierzyc że to znacznie poprawi ... u mnie przy estrofemie w 13 dc w sierpniu było 7mm więc też mało... zobaczymy teraz jak uda się ten ten okres wywołać i pójdę do kliniki....
A jak u Was zapowiada się czwartek?? Bo u mnie cały dzień w pracy uhhh... do tego szczypie mnie cała twarz, na plecach i dekolcie mi krostki powyłaziły i napiernicza mnie prawy jajnik... oby to tylko była zapowiedź że okres tuż tuż
-
Marudaruda jeżeli masz nieregularne cykle i owu może być np. Koło 18-20 dc to nie jest źle z endo. Ale jeżeli odczucia co do owu dobre i może być na dniach to za małe mam nadzieje że dzisiaj wyjdziesz i że już lepsze samopoczucie!
Aga endometrium 7mm nie jest złe ja miałam 7,5mm dzień, maks dwa przed owu tego cyklu. 7-8mm starcza do zagnieżdżenia. Do takie minimum ale jak widać - zadziałało. A na dowód macie zdjęcie
Proszę Mi z dedykacją dla Ciebie. Rzeczywiście jesteś perfekcjonistką! Ja aż taka poukładana nie umiałabym być ...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba6f7ce95abf.jpgagaaa90, mi88, Paulinaaa, SanKwt, Nikusiia lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś wielki dzień, hematolog i ginekolog Będę konsultować te mutacje, bo jedni dają leki przeciwzakrzepowe, inni nie - mi nie dali i potrzebuję żeby jeszcze ktoś mi to potwierdził (sama sobie przepisalam acard ).
No i liczę na to USG!
Pilik, śliczne! Już jesteś spokojniejsza, czy jeszcze ciężko się przyzwyczaić do tego, że jest dobrze?
Agaaa, życzę szybkiego @!
pilik lubi tę wiadomość
mi88 - mam nadzieję że lekarze spełnią Twoje oczekiwania !!
Pilik - jak się cieszę, że wszystko dobrze u Ciebie i fasolka już widoczna
Aga - wypryski to zazwyczaj zapowiedź @, więc oby i u Ciebie tak byłoooooooooooo!!
Pogoda dziś fatalna, w ogóle tak ponuro już od dłuższego czasu... Dobrze, że już dzisiaj czwartek.. ten czas leci jak szalony !mi88 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Hej dziewczyny Wstałam o 7, sama się obudziłam, poszłam się wykąpać, ogarnąć włosy, poprawiłam łóżko i mówię, naleję sobie picia. A tu właśnie mnie zawołały i były mi to wyjąć. Ale tak jak myślałam, czułam, że już prawie samo wyleciało i racja, tylko delikatnie wyjęła i spokój. Mówiły, że nie ma krwawienia tylko delikatne brunatne plamienie, dały wkladke tą ich i mam na razie z tym siedzieć i obserwować. Dziś już tak nie bolało, prawie w ogóle, więc spoko. I od rana oglądam kuchenne rewolucje, doradca smaku, itp
Pilik, będziesz miała śliczne dzidzi
Mi - daj znać koniecznie jak tam, ale staraj się nie nastawiać i mega jarać, bo potem wiesz jak może być..
A co do tego endo to tak, mam mega nieregularne, to pierwszy cykl z ovarinem i liczę, że chociaż coś się poprawi."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Godzina 8i juz tyle naskrobałyście:)
Maruda czekam z clo na Ciebie co do endometrium u mnie tez zawsze było kiepskie poprawiło sie na stymulacji bo owu byla,ale szczerze powiem ze nigdy nie wiedziałam jakie jest bo gin raz mi powiedział i zaczęłam mu panikować bo za cienkie itp.od tamtej pory nie dostawałam takich informacji.
Mi uwierz ciężko i mi bylo podjąć decyzje żeby oddać ,jestem w połowie 11tygodnia i wierze ze wszystko będzie dobrze a jesli cos by się stało za szybko bym nie wróciła do starań.
Pilik piękny fasolek ,niech ładnie rośnie
Miłego dnia dziewczynyagaaa90 lubi tę wiadomość
-
Welonka, dziękuję To bardzo miłe. No mi się wydaje, że endo nie mam kiepskiego, ostatnio miałam podobne przed hsg. A jak chodziłam w różnych dniach cyklu to miałam np. 9 mm. Zobaczymy co mi powie mój gin we wtorek, aż sama jestem ciekawa
Dowiedziałam się, że możliwe, że koło 10 będzie wypis"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Maruda ruda to bardzo możliwe że do owu dalej i endo podrośnie ładnie
Mi - moja gin powiedziała że jak dotrwamy do 8tc to będzie bezpieczniej. Teraz mam odpoczywać i uważać bo to krytyczny czas. Do tego mam cały czas taki różowy śluz co mnie też cały czas niepokoi... po następnej wizycie myślę że dopiero odetchnę i odważę się kupić segregator ciążowy i coś myśleć do przodu . Póki co z dnia na dzień jednak -
A ja leżę na patologii ciąży (remontują szpital całkowicie i pacjentki leżą na oddziałach różnych, po prostu tam gdzie jest miejsce), więc co chwilę widzę brzuchatki, nie mówiąc o odgłosach z ktg"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
to mnie by chyba zżarło od środka ... wiem, że na patologii dziewczyny są też w niezbyt dobrej sytuacji i boją się o swoje dzieci,ale one chociaż wiedzą, że zajść w ciążę mogą i malucha pod serduchem noszą oby każdej z nich urodziło się zdrowe bejbi
Miłego dnia dziewczyny a tymczasem lecę na 10,5h to pracy... byle do 21 zajrzę do Was jak wrócę :*